Fórum témák
» Több friss téma |
Sajnos eltört a tengely és ha nincs hozzá komplett üstöd akkor kuka!
Ha újat veszek akkor vehetsz electroluxot is nagyban hajaz a régire de nem minden kompatibilis(direkt) De ha rám hallgatsz akkor valami olcsót vegyél mert 5 évnél többet egyik se bír.
Sajna elég egyedi motorja van szóval csak olyan jó bele ami benne van ami ha jól emlékszek akkor Selni.
Sikerült kinyitni az ajtót, de semmi sem változott.
Megtaláltam lent a vezérlő panelt. 1:1-es trafó jó, ajtó kapcsolót szétszedtem,kitisztítottam- tuti jó! Mit nézzek még meg? Be sem kapcsol! Ez a panel van benne.
Tápfeszek megvannak? A szalagkábel jó?
Miele alaplap.
1:1-es trafó jó, kondik jók, hibát nem láttam nagyítóval (sem).
Ez az inverter panel... ezt ne piszkáld.Ha nem adsz típust csak általánosságokat tudok mondani.......Az újabb fajtáknál van a bekapcsológombnál egy bizti is azt nézd meg.
A biztit is megtaláltam már. Elég fura helyen van.
Miele Navitronic PW6065 2005-ös modell.
Na így mindjárt más!Fent van az a Panel ahova bemegy a 230 Na ott néz szét a táp körben,gondolom IC s tápja van már.Egyébként hallkan megjegyzem hogy a bekötését is nézd meg mert ez nem is háztartási hanem ipari gép és 2 fázisra is be lehet kötni!
Megnéztem a felső panelt, trafós a táp, a stab ic-ig megvan az áram.
Most hogy mondod, a bekötés is lehet a ludas?! Úgy adták hogy csak kábel volt, nem volt rajt villás dugó! Van a hátuljában két fekete ér, csak az egyik van bekötve. Van valami doksi vagy valami, amin látnám a bekötést?!
Hátul elvileg rá van írva a bekötés. A 2 fázisból 1-1 a betét és az egyikre rá van tolva a többi dolog is(vezérlés motor stb) Ha 230 ról akarod használni akkor az egyik betétet nem kell bekötni mert különben majd 6KW a teljesítménye.Adj a másik feketére fázist valószínűleg úgy menni fog.
Megvan a ludas!
Kiszedtem az inverter panel a házából, és megfordítottam. Pára nyomokat találtam nagyon halványan.. Avezetőfólia szigetelése a graez hídtól a nagy kondiig felpattogzott. A fólia ép. Viszont most észre vettem, a narancssárga relénél egy pici smd tranzisztor be van kormolódva. Mi lehet az értéke? A párától lehet ez is, vagy vmi elhúzta?
Szerintem az dioda a reléhez. Berakhatsz egy 1n4007-et helyette. A katódja a plusz felé álljon.
A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2016
Ennek szerintem semmi köze hozzá mert attól még hogy az inverter panel rossz attól még kell legyen kijelzés de nem legyen igazam....
Az a relé mit kapcsolhat? Nyugalmi állapotban zárt.
Nem lehet az inverter panelról vissza jelzés a vezérlésnek? Kontrollként indít egy diagnosztikát? (csak elmélkedek?)
Felejtsd el mér azt a szegény panelt....Neked a fenti panellal kell foglalkozni ez csak a motort hajtja.
Oks.
A fenti panelen a graec híd után 16volt(?), a stab ic-n is még kijön a feszültség. Tovább még keresgélek...
Hali adott itt egy whirlpool awt-2285 mosógép sajnos a programokat egyszerűen átugorja és kb 20percig mos vagy addig se , esetleg én ezt házilag meg tudom javítani vagy minden féle képpen mosógép szerelőt kell hívnom ?
Hogyha nincs se műszered se műszaki vénád akkor nem fogsz vele boldogulni.
Ha csak a vezérlő panelt nézem, mint hogy az éled fel elsőként, hát ez meg sem nyekken.
Tápom megvan, és onnan nem ad ki semmiféle jelet már az előlapi kezelőpanel felé sem. Csak a mentőelem csepp töltése megy át, azonkívül semmi sem. Mintha már az elején nem engedné felébreszteni vmi (tiltás?) a panelt! Már mindent átnéztem a perifériáin! A panelen is már mindent! Elhívtam egyik vezérlésekkel foglalkozó öreg kollégámat, de 3 óra méricskélés után sem lettünk okosabbak?! Mire nem gondolhattam még? Van a bal oldalt még egy stab ic külön, egy procit véd, de oda már nem érkezik áram! Relék is átbogarászva! Rakok fel egy képet a panelról.
Az jó lenne mert még mindig nem tudom hogy IC s tápja van e vagy trafós.
Miele navitronic vezérlő panel
Trafó környéki alkatrészeket végignézed?Erről a panelről lejönnek a feszek?
A trafó környékét vagy 3szor.
Optocsatolók is rendben, relék is! Áram alá helyezéskor valamelyik relé behúz? Mert itt nem! Az inverter panelre lemegy a fesz., a kezelő panelre már csak a mentőelem töltése, azonkívül más semmi! A képen jobb lent van még egy 5voltos stab ic, oda már nem jut el a feszültség. Vagy a felébredés után jut el oda? A panelről leválasztva (vágva) kapott 5voltot, akkor megjelent a kezelő(front) panelen egy pár feszültség tartomány, de semmi további reakció!
A reléket végülis kiveheted és végignézheted ha az is jó akkor nem hiszem tudunk vele mást kezdeni.
Egyébként a nagy kék kondi mellett jobb oldalon az micsoda?Triac?
A trafó előtti kondi előtti ic-ről milyen feszültségeknek kell lejönnie?
A panel jobb szélén futó ereken? A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |