Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Castone erősítő javítás

Témaindító: xray, idő: Ápr 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   15 / 23
(#) levaitamas válasza buraijan11 hozzászólására (») Máj 26, 2016 /

Idézet:
„Most egy Castone cpa-200b vel adok neki jelet”

Ezt pontosan hogy érted? Ha nem villan be a clip LED, akkor az az erősítő nincs kivezérelve.
(#) reloop válasza buraijan11 hozzászólására (») Máj 26, 2016 /

Eljutottál addig, hogy betorzítson, illetve mint a kolléga is kérdezte, villan a Clip LED?
(#) buraijan11 hozzászólása Máj 27, 2016 /

Aham! A clip led villog, ha odatekerem.
(#) buraijan11 hozzászólása Máj 27, 2016 /

Szerintetek puffer kondi száradás okozhat ilyet ? 2db 15000µF / 80V-os kondi van benne.
(#) reloop válasza buraijan11 hozzászólására (») Máj 27, 2016 /

Mérd meg a terhelt és a terheletlen tápfeszültséget! Ha 10V vagy több az esés, akkor érdemes megmérni a pufferek kapacitását.
Mérhetsz kimeneti teljesítményt: Bővebben: Link
(#) tsanyesz hozzászólása Okt 14, 2016 /

Üdv a Castonosoknak!
Ez a kérdés már korábban felvetődött, de nem jutott a dolog sehova.
Adott egy CPA100h erősítő, 200W-os. Úgy tűnik működik, semmi baja, bár kicsit szétszedve jutott hozzám.
Két majdnem egyforma panel van benne (az egyikbe gyárilag nincs beültetve néhány alkatrész), gondolom hídba vannak kötve.
Ezt szeretném átalakítani 2x100W-osra, gondolom ennyit tudhat, de az alkatrészeiből ítélve akár többet is.
Ami számomra furcsa, hogy az erősítőben nincs 100V-os kimenő trafó, így gondolom a panelok dolgoznak nagyobb impedanciára.
Előre is köszönöm a segítséget
A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2016
(#) vipera1997 válasza tsanyesz hozzászólására (») Okt 15, 2016 /

Szia!
Ennek úgy működik a kapcsolasa ha megfigyelés, hogy a tapfesz 2*80V és a 2 panelt a potinal lévő limiter/fazisfordito panel hidalja be és ez van a kimeneten.Igy oldottak meg a 100v-os kimenetet.

Az átalakításról csak annyit hogy a trafot lejjebb kell tekerned 2*65V-ra vagy lentebb, előtted ellenállás csere, ic tapfesz képző ellenállása csere, és ki kell vezetni a test pontokat a kimenetele.Nekem így van megcsinalva és így tud 2*180W/8 ohm 2*220W/4ohm .
Ha jobb hangot akarsz akkor a gyári ne5532-t érdemes kicserélni legalább egy tl071-re de a gyártóval se rossz.
Ha bármi kérdésed lenne keres nyugodtan, nekem 3 ilyen is dolgozik itthon.
(#) tsanyesz válasza vipera1997 hozzászólására (») Okt 15, 2016 /

Jó lenne a trafótekerést megúszni, ha jól dereng, a Beag APT-100 trafója valami hasonló feszültségű, az viszont van itthon pazarban. A többit meg majd megnézem, ha lesz időm jobban belemélyedni. Előre is köszönöm, lesz még kérdés, az biztos.

Egyébként mennyire gáz áttekerni a trafót? Hogy van rajta a két szekunder? Mi lenne a helyzet ha ezen a 85V-on maradna a tápfesz?

Nem bírja elfűteni azt a teljesítményt amit szeretne. Ha 400 vagy 600 asról lenne szó akkor maradhatna a feszültség ( habár 4 ohmon az is necces, tapasztalatból mondom).

Nem bonyolult áttekerni belül a primer és kívül helyezkednek el a szekunderek, és legkívül a védelem tekercse.

Ha jól értem, a védelem tekercsét is le kell venni, majd a szekunderek. A Beag trafója jó lenne egyébkénet?

így van, mindent le kell bontani kivéve a primer tekercset.
Igen, megfelelő csak valahonnan szerezni kell a védelemnek megfelelő tápot.Nem nagy áram akár egy adapter is elég neki.

Azért dugasztápig nem alacsonyodnék le, van itthon frankó kis paneltrafó, az korrektebb. Ahogy nézem, a puffer kondik is cserések mert az a2x3300µF nemt úl sok.
A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2016

Igen, 10000µF-ot nem ártana beléjük. Én csak ötletet mondtam, nem megoldást
(#) tsanyesz válasza vipera1997 hozzászólására (») Okt 31, 2016 /

Üdv!
Nekiestem az erősítő átépítésének! A trafót kipucoltam belőle, már benne ar APT trafó (a magassága éppen határeset). Közben lemértem az eredeti trafó segéd fesz. kimenetét, 20V AC. Kicsit furcsa, soknak találom. Ha jól látom a felépítést (bár annyira nem mélyedtem bele), a potinál lévő panel egy az egyben kiszedhető, csak egy új szetereó poti kell bele. A védelem a relés panelon van a táp résszel szemben, annak kell tápfeszt összehoznom (mennyit?). Mivel a relé két morzés, mindkét panel védelmét megoldja.
Kérdés még a két panel közti különbség:
A Clip led az egyik panelról kap vezérlést, méghozzá arról, amelyik teljes kiépítettségű. (A led vezetéke is a pluszban kiépített részről jön). Jól sejtem, hogy ha a hiányzó alkatrészeket beépítem, azzal megnyerem a Clip kijelzést a másik csatornára is?
Bocs a hosszú irományért, csak (át)építek és közben logikázok.
Köszönöm a segítséget
A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2016
(#) vipera1997 válasza tsanyesz hozzászólására (») Nov 1, 2016 /

Így van, kiszedheto a panel a potinal és ki is kell, mivel az egy limiter panel.Stereo potit be helyette és meg van oldva.Ha 20V akkor 20v kell neki, ez ilyen sajnos.A clip az úgy van ahogyan te mondod, ha beteszem az alkatrészeket a másik panelbe akkor megvan a stereo clip képzésre.
(#) djcaveman válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 4, 2016 /

Bizony...
Idézet:
„APT100 kapcsolására épültek”
Aki javított APT-100-at, annak rögtön feltűnik a kapcsolástechnika..
(#) toto78 hozzászólása Nov 9, 2016 /

Sziasztok. Van egy Castone cpa 500bv erősítőm valakinek van kapcsolási rajza róla.
Mivel olyan gondom van vele, hogy kis hangerőn szépen szól, de ha feljebb húzom a potit elkezd recsegni pattogni a hang. És ezt csak a ch A oldalon csinálja a ch B oldala az tökéletesen szól.Mi lehet vele a gond.
A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2016
(#) tsanyesz válasza toto78 hozzászólására (») Nov 17, 2016 /

Hasonló a bajom nekem is. Az erősítő egyik oldalát megsütötték. Hibás alaktrészek cserélve(legalábbis ami mérve hibás, vagy elégett), szól, de feljebb tekerve a hangerőt elkezd torzítani. Szkópon nézve a negatív oldal torzul.
Én is vártam valami választ, hátha nekem is segít.
Lehetséges hogy egy alkatrész mérve jó, de terhelve ilyen hibát okoz?
(#) vipera1997 válasza tsanyesz hozzászólására (») Nov 17, 2016 /

A negatív oldali részen kell szétnézni.Ha az egyik oldal megy a másik nem, akkor összehasonlító mérés lehet a megoldás.Ic kimeneten is nézz jelalakot ha van rá lehetőség legyen minden biztos.
(#) tsanyesz válasza vipera1997 hozzászólására (») Nov 17, 2016 /

Azthiszem megtaláltam. Éppen nem verte ki a szememet. A negatív oldalon volt két ellenállás ami el volt égve, ezeket korábban már cseréltem. Ezek két nagyobb 0,33ohmos alatt voltak. A két 0,33-as viszont szakadt, azokat akkor nem mértem, elkerülte a figyelmemet. Ezek lehetnek a ludasok, legalábbis remélem.
(#) vipera1997 válasza tsanyesz hozzászólására (») Nov 17, 2016 /

Nem akarok hazudni de azok 330ohm körüli lehet.De nem vagyok benne biztos.
(#) tsanyesz válasza vipera1997 hozzászólására (») Nov 17, 2016 /

Színkód szerint narancs-narancs-ezüst. Mérve a túloldalon is ennyi. Holnap kiderül, mert itthon persze nincs, pedig annyi alkatrészem van, hogy ellep.
(#) tsanyesz válasza tsanyesz hozzászólására (») Nov 20, 2016 /

Valóban a két ellenállaás volt a probléma. Bár mivel minden más rendben volt, erősen reméltem. Tegnap elvitték az erősítőt, járatni sem volt időm. De nem volt rá panasz, úgyhogy okés. Remélem a végtranyók is bírni fogják, kicsit csalódás volt, hogy két megfogás után lekopott róluk a felirat.
Mostmár jöhet a saját CPA100H-m átépítése.
(#) vipera1997 válasza tsanyesz hozzászólására (») Nov 20, 2016 /

Örülök, hogy sikerült!
Soksikert a következőhöz!
Egy a baj ezzel a 100h-val, hogy nincs :/
(#) tsanyesz válasza vipera1997 hozzászólására (») Nov 20, 2016 /

Hát még én hogy örülök. Mi nics a 100H-n?

Nem lehet kapni sajnos. Mert csak a 200W és feletti a jó, de egyszerűen nincs, ami meg van az nagyon drága...

Hát nekem szerencsém volt. Ez 200W-os példány. Hibátlan panelekkel.
Egy 10-esért házhozszállítva.

Én 10 lrt kompletten vettem még fél éve

Ez is komplett, szerencsére. Bár már nem annyira, gondoskodtam róla.
Következő: »»   15 / 23
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem