Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2672 / 3607
(#) nagym6 válasza elektroncso hozzászólására (») Nov 26, 2016 / 1

Ezek a beteg vislkedésűek nagyoknak akarnak látszani azért, mert valójában gyengék. Tudat alatti kisebbségi érzés generálja ezt a személyiségzavart szerintem.
Ennek eredete pedig szerintem otthoni dolog. Nagyjából ismerem azokat a családokat, ahol ilyen gyerekek teremnek, nem csoda ez az eredmény.
(#) elektroncso válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 26, 2016 /

Ebben teljesen igazad van! Édesanyja nagyon szigorú (ahogy hallottuk), apja pedig pár éve akasztotta fel magát. Akkor reménykedtünk, hogy ez a tragédia (mindannyian sajnáltuk őt akkor) észhez téríti őt. Egy hónapig észhez is tért, de utána ugyan olyan piszkálódós lett. Sajnáljuk szegényt, de egyszerűen nem lehet őt befogadni az osztályközösségbe, mert "csak azért is" kitúrja magát. Feltűnési mánia.
Mindannyiunknak vannak otthon problémái, többen vannak akiknek elváltak a szülei, van akinek súlyos anyagi problémái vannak, nekem a nagyszüleim betegek, de egyikünk sem ilyen. Mindegy, hagyjuk őt.
(#) gernerakos válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 26, 2016 /

A megverős fajta mindenképpen önbizalomhiányos, ha megver egy gyengébbet növeli az önbizalmát. Ez eredhet otthonról is, de a rossz tanulmányi eredményekből is. Tapasztalataim szerint a kettő (megverős-piszkálós és a rossz eredmények) összefüggenek.
(#) nagym6 válasza Norberto hozzászólására (») Nov 26, 2016 /

Az a nagy baj, hogy általános suliban együtt vannak a civilizáltak, és a személyiségzavarosak.
Nincs válogatás, mindenhol ez van. A suli nem szabadulhat meg tőlük.
Középiskolában más a helyzet, ahova fiam jár, oda csak nagyon jó eredménnyel, jó felvételivel lehet bekerülni, ez szelektál, ott már nincs ilyen probléma. És onnan ki is tehetik a nem odavaló pácienst.
(#) Norberto válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 26, 2016 /

Az én volt szakközép sulim nem így járt. Talán sosem volt elit hely, de nem is kell mindnek annak lennie; az én időmben azért még volt egy kis neve, de miután végeztem, rá pár évre összevonták egy "siheder" iskolával, azóta felére vagy még alacsonyabb szintre esett vissza a színvonal. A tanároktól, és egyéb hírforrásból tudom, sajnos.
(#) pjg válasza Bakman hozzászólására (») Nov 26, 2016 /

Ugye nem gondolod, hogy ez engem érdekel?
(#) Bakman válasza pjg hozzászólására (») Nov 26, 2016 /

Nem tudom, csak mint a pesszimisták himnuszát linkeltem, hátha valakit érdekel.
(#) pjg válasza Norberto hozzászólására (») Nov 26, 2016 /

Csakhogy övék a jövő. Az amit nekünk ígértek szüleink.
(#) elektroncso válasza Bakman hozzászólására (») Nov 26, 2016 / 2

Ismeritek?

A pesszimista az alagútban a sötétet látja.
Az optimista a világost.
A realista a vonat lámpáját.
A mozdonyvezető meg három hülyét a síneken.
(#) pjg válasza Bakman hozzászólására (») Nov 26, 2016 /

Ha rám gondolsz, régebben Optimista voltam. Túlzottan is. Ezt is a szememre hányták. Azután kaptam az élettől pár akkora hasba rúgást, amit nem tudtam igazán tolerálni. Az optimizmus nagymértékben csorbult. Azóta szedem a Leszarom tablettát.
(#) elektroncso válasza pjg hozzászólására (») Nov 26, 2016 / 1

Tévedés! Már miért is volna övék a jövő?
Fiatal vagyok látom azt ami körülöttem zajlik, siralmas a helyzet, de soha nem reménytelen
Idézet:
„Nem a vesztés a bukás, hanem a lemondás!”

Nem szabad feladni, ennyi.
Sokan vagyunk, akik nem ilyenek, akik akarnak, tesznek, tenni fognak. De a hülyeség, a gonoszság feltűnőbb. Ha mész az utcán észre sem veszed magad körül azokat akik nem verekednek. Egyszer sem gondolsz bele, hogy "azok ott beszélgetnek a buszmegállóban biztosan barátok". De amikor ketten összeverekednek, akkor mindenki odacsődül, és csóválja a fejét. Feltűnő, mert nem ez a természetes.
Van egy pank osztálytársnőm. Többször mesélte, hogy idősek ordítoztak vele, "Hogy nézel ki?! Senki vagy!" stb. Közben pedig ő az egyik legsegítőkészebb osztálytársam. A helyi rockbandában gitáros, nagyon tehetséges. Sok iskolai rendezvények (tanítónap, karácsony stb.) szok gitározni, óriási sikerrel. Akik ismerik tanárok szeretik őt, mert őszinte (bár néha túl nyersen), szókimondó, de bármiben kell bárkinek segítség azonnal ott van. De ez egy "kívülálló szemlélődő" számára nem látszik. Megítélik a kinézetéből.
Rám is úgy néznek a buszon, mintha UFO volnék, mert bakancsban járok (nem divatból, csak kényelmes és nem ázik be, télen pedig ez nagy előny), amikor műhelyem van a suliban akkor munkaruhában utazok be a suliba és megyek is haza. Látom az emberek szemében a lenéző tekintetet. Közben meg panaszkodnak, hogy nincs munkás, senki nem akar dolgozni stb.
(#) Bakman válasza pjg hozzászólására (») Nov 26, 2016 /

Ha valaki egy-két pofonból (ahogy írtad) azt szűri le, hogy márpedig sz@r az élet, azzal nem lehet mit kezdeni. Mindenki úgy él, ahogy akar. Igazábol csak az csípi a szemem, hogy divat a pesszimizmust terjeszteni és rábeszélni az egészségesen optimistákat is arra, hogy nagyon, de nagyon rosszul csinálják, mert mindennek a rossz oldalát kell nézni.
(#) Norberto válasza pjg hozzászólására (») Nov 26, 2016 /

Á. A jövőjét mindenki maga alakítja többségében. Mindig van alternatíva. Csak lépni kell, felfedezni, kitalálni, ha szükséges.
(#) pjg válasza Norberto hozzászólására (») Nov 26, 2016 /

Hát persze.
(#) nagym6 válasza Bakman hozzászólására (») Nov 26, 2016 / 1

Azt valljuk, hogy emberekre nem lehet számítani, nagyon kevés kivételtől eltekintve. Ez inkább élettapasztalat, mint pesszimizmus.
(#) elektroncso válasza Norberto hozzászólására (») Nov 26, 2016 /

Ebben igazad van. Teljes mértékben egyetértek veled, de! Gyakran van, hogy két rossz közül kell a "jobbik rosszat" választani. Hányszor volt már az én eddig eltelt rövid életem alatt is, hogy történt valami rossz, de továbbléptem és rá kellett jönnöm, hogy ennek így kellett lennie, ahhoz hogy teljes legyen az élet, hogy pár hét múlva történjen velem valami jó, aztán megint rossz, majd megint jó, a hinta hol fent, hol lent, fent majd újra lent.
Idézet:

A remény az utolsó ezen a földön,
Ne vedd el tőlem magamban őrzöm,
Nem adom át senki másnak,
Ha kell, csak a nagyvilágnak,
A szél, majd ha feltámad...

Tales Of Evening - A szél feltámad

Aki nem olvasta még, annak merem ajánlani Wass Albert Magyar örökségünk című művét.
A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2016
(#) Norberto válasza elektroncso hozzászólására (») Nov 26, 2016 /

Az előbbi témára kicsit visszakanyarodva, szerintem vannak azért korlátozó tényezők, pl. az értelmi képesség, amivel felfedezheti valaki önmagáról, hogy ha akar, akkor akár bármit megtanulhat, elsajátíthat, elkezdhet, megépíthet. Csak akarni kell. És menni. És fejlődni. És csinálni. Jobban és mégjobban. Olvasni, tanulni és tapasztalni.

És félreértés ne essék, nem arról beszélek, hogy mindenkinek milliárdosnak kell lennie, ettől az én gondolatvilágom azért elég távol áll.

De a saját boldogulását mindenki maga szabályozza, mert a mai világban az ember leginkább csak magára támaszkodhat. És hogy mi van belül? Hogy mire lehet támaszkodni? Hát arra, amit az ember élete során megtanul és megtapasztal. És hogy mindezek hova és milyen módon, milyen gondolatként égtek be. Tapasztalattal együtt születni senki nem szokott.

A kedvencem, amikor a boldogság a téma valahol s mindenféle trükkök és fogások kerülnek napvilágra, ki mivel hogyan lehet "boldogabb" és sikeresebb, stb. Holott a boldogság belülről fakad.
A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2016
(#) pjg válasza Norberto hozzászólására (») Nov 27, 2016 /

Idézet:
„Csak akarni kell. És menni. És fejlődni. És csinálni. Jobban és mégjobban. Olvasni, tanulni és tapasztalni.”

Akkor most mond ki légy szíves nyitott szájjal a "P" betűt. Ha nem megy gyakorold! Előbb, utóbb menni fog.
(#) kameleon2 válasza Robin2 hozzászólására (») Nov 27, 2016 /

Tévedés. Jó helyen, sőt frekventált helyen lakom. Csak sokat lopnak errefelé is. 3 milliárdos éves költségvetésből 30 éve nem jut egy tisztességes iskolára. Tanösvényre, tanulmányokra, meg nem valósított tervekre amit itt elköltöttek - jut, abból pedig sok család évtizedekig elélne. A szomszédasszony csinos. De elkanyarodtunk a technika "fejlődésétől". Maradjunk annyiban - nem lett jobb a világ, csak mások a problémák. Vagy éppen ugyanazok, csak szebb csomagolásban. A magam részéről éppen újraélesztést és elsősegélyt tanulok. Ki tudja...
(#) Norberto válasza pjg hozzászólására (») Nov 27, 2016 /

Azért ne bánkódj nagyon, még van remény.
A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2016
(#) zsolt58 hozzászólása Nov 27, 2016 /

Sziasztok.
Ha nem ide tartozna akkor bocsánat.
Lenne egy kérdésem és kérésem.
Szeretnék venni egy ilyet csak az a gond, hogy ebay-en nem kapok számlát.
Nem baj ha nem ugyan igy néz ki elég csak, hogy hasonlitson rá valamenyire.
És nekem nagyon fontos lenne, hogy legyen vele számla.
Ha valki tud olyan boltot ahol tudnák venni olyan robot kart számlásan és az meg is osztaná velem akkor nagyon megköszöném.
Nem baj ha külföldön is van.
Elöre is köszönöm.
(#) Remci hozzászólása Nov 27, 2016 /

Sziasztok!
Nincs meg véletlen valakinek a Sims3: Házi kedvencek című kiegészítő lemeze? A keresztlányomnak kellene, de sehol nem találom.
(#) pjg válasza Remci hozzászólására (») Nov 27, 2016 /

Angol címet tudsz mondani?
(#) Buvarruha válasza zsolt58 hozzászólására (») Nov 27, 2016 1 /

Vedd meg a eBay-en, majd vegyél valakitől számlát.
(#) Remci válasza pjg hozzászólására (») Nov 27, 2016 /

The Sims 3: Pets
(#) kameleon2 válasza zsolt58 hozzászólására (») Nov 27, 2016 / 1

Szia! Az fura, ha legalább proforma számlát nem tudnának küldeni. Próbáld meg itt és levelezd le az eladóval, hogy proforma számlát küldjön. Itt van direkt kapcsolat. Én volt, hogy kértem. Egyetlen hátulütője a dolognak, hogy az ÁFA nem lesz visszaigényelhető. Én ekkora összegnél nem sokat szórakoznék vele.
(#) Moderátor hozzászólása pjg hozzászólására (») Nov 27, 2016

Helló! Warezlinkeket azért nem kellene! Ráadásul már lettél figyelmeztetve is ezért.
(#) Qju hozzászólása Nov 27, 2016 / 2

Szép estét mindenkinek!
Zsömlét sütött a Juditkám.

Zömle.jpg

(#) Buvarruha válasza Qju hozzászólására (») Nov 27, 2016 /

Úhhh eléggé jól néznek ki, imádom a friss zsemlét, a házi gondolom mégjobb.
(#) pjg válasza Qju hozzászólására (») Nov 27, 2016 /

Nagyon ügyes! Vizes zsemle?
Következő: »»   2672 / 3607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem