Fórum témák
» Több friss téma |
Közben kiderült, hogy az elképzelésem nem teljesen jó, mert mint kiderült az akkubankhoz amit tölteni szerettem volna(egy 3ledes fejlámpa akkupakkja) van rajta töltő elektronika, viszont keresnem kell majd egy 4,2V tápot ami legalább 1A-t tud, vagy akár 2A-t. 4db 18650 cella van párhuzamosan kötve.
Vannak USB hálozati töltök (tegnap vettem) amik 2,3 A vagy több ampert is tudnak.
Nekem is van, csak itt esetemben 4,2V a gyári töltő ami hozzá van, és nem tudom vajon mennyire tolerálná azt a +0,8V-ot. Mert sima usb-s töltőből van olyanom is, ami 5V 2,1A-t tud.
4,2V édeskevés a LiIon cellához.
Az 5V-os töltővel nyugodtan töltheted, ha van benne töltőelektronika. Az is 5V-ot kér.
A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2016
Rosszul írtam, nem a lámpa, hanem az akkupakk téren volt kérdés a feszültség. De ha elvileg 5V kell az elektronikának, akkor miért 4,2V adapter van hozzá? A töltőben semmi elektronika, csak sima ellenállás-kondi van, előtte sima dióda van kettő db. Szóval azt fogom csinálni, hogy a működtetéshez bent hagyom az elektronikát, a töltő elektronikát meg közvetlenül a cellatelep kivezetéséhez csatolom. Holnapra kell az akku fullra töltve. Nem tudom hogy ami az akku panelen van az vajon töltő elektronika, vagy csak túltöltés-túlmerítés ellen véd?
Bocs, én úgy értelmeztem, hogy rendelkezik töltőelektronikával. Ha nem, marad a 4,2V.
Amit töltőnek hívsz, nem más, mint egy mezei tápegység, ami minden akkumulátor töltéséhez elengedhetetlen kellék. A töltés vezérlését valamilyen céláramkörnek illene elvégezni, vagy egy pontos feszültségre beszabályozott tápegységnek. A töltőáram korlátozásáról sem árt gondoskodni, ezt minimális igényű megvalósítás esetén a tápegység belső ellenállása is elvégezheti. Amikor párszáz forintért kész "precíziós" töltőáramkört lehet venni, már a bóvli kategóriába szorul manapság az ilyen megoldás.
Az akkupak elektronikája megérdemel némi vizsgálódást, túláram/mélykisütés elleni védelem, vagy ténylegesen szabályzó töltőáramkör lett beépítve? Ha nagyon sürgős, éppen tudok adni egy TP4056 alapú töltőáramkört. A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2016
Szerintem folytassuk a litiumos topicban, mielőtt-jogosan valamelyik moderátor a fejünket venné!
Sziasztok!
Hasonló PCMCIA kártya olvasót keresek, amit usb porton keresztül rá tudok dugni a számítógépre. Tudtok esetleg itthoni beszerzési forrást?
Sziasztok! Nem tudjátok, milyen néven keressem ezeket a nyomógombokat? A lábtávolságuk 5mm, egy áramkörös, záró nyomógombok. Most egy ilyet építettem be helyette, de ez hangosan kattog, nem tetszik, hogy eltér a többitől, bár a működése tökéletes.
Leginkább ebayen keresem, mert annyira nem sürgős, hogy hajlandó legyek postát fizetni érte, de ha itthoni forrás van, az is jó.
Létezik 1F elektrolit kondi? Ha igen hol lehet venni 63V kellene.
Létezik. Igaz, általában kissebb feszültséggel. Super Capacitor néven található meg több helyen is.
Tudom nézegetem. Erősítőbe gondoltam puffer kondinak .
A kondenzátor adalapján azért nézd meg, hogy maximum mekkora árammal terhelhető. Erősítőbe? Nem vagyok szakértője a témának, de mintha kissé eltúloznád a dolgokat.
Hol lehet ezeket beszerezni?
Nézd meg jól az adalapot, 2,7 - 2,3 V-ot bírnak maximum.
A második oldalon is nézted a feszültségtűréseket?
A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2016
Pucuka linkjében van olyan ami tud 75 v is.
Nem. Céges gép, mindent fordítva csinál, mint a saját...
én azért még megnézném az árcédulát is mielőtt rendelnék 2db 94F 75V (25kg) kondit..
TME-nél van egy viszonlyag nagy: Bővebben: Link. Laza 59 000 Ft (58 F / 16 V)...
Nem minden áron akarok 1F kondit.
Esetleg 50V 0,47F szintén TME.
63V kell
Ha 2x63V erősítőt építesz, akkor ahogy Bakman linkelte 8 millió Ft-ból kijön az erősítőd..
16x4x2x59=7552
Most már letettem erről. Nem az én pénztárcámhoz való!
Ha megnézed a gyártót, nem is arra készíti. A nagykapacitású, nagyfeszültségű típusokat autókba szánják átmeneti energia tárolónak. (vagy hasonló helyekre)
Erősítőkbe (még profikba is) teljesen felesleges. Nem gondolom, hogy párezer mikrónál többre lenne szükség. |
Bejelentkezés
Hirdetés |