Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   681 / 1159
(#) RoliNyh válasza Dani21 hozzászólására (») Dec 8, 2016 /

Ugyan miért lenne? Ha kissebb az szokott probléma lenni, ha nagyobb az nem baj.
És fogyasztani sem fog töbet mint amennyire a gépnek szüksége van...
(#) KTobi válasza RoliNyh hozzászólására (») Dec 8, 2016 /

Ésszerű határokon belül jó.
A fogyasztás függ a gép fogyasztásától és a táp hatásfokától. Ez utóbbi függ a terheléstől, nagyjából fél terhelésnél a legjobb. Ha túl nagy a táp, csökken a hatásfok.
Szélsőségeket kerülni kell, 1200W-os táp egy integrált lapra ami 20-30W-ot fogyaszt. (alapból egy gép két LEDes háttérfényű monitorral együtt 100-150W, nem leterhelve, sima irodai használatot nézve)
A másik ami újabban jött be az extra hatékony alvó állapot. Ezt nem biztos, hogy tudja a táp, kérdés szükséges-e. 10-20W kimenő teljesítmény mellett is stabilan tartani minden feszültséget. A régebbi(mostani) egytrafós tápokban alap terhelés van, mert e régebbiek terhelés nélkül be sem indultak, nem tudták tartani a feszültségeket. Az újabbak beindulnak, de valószínű a megengedettnél jobban eltér és hullámzik a feszültség. A többtrafós és DC-DC átalakítós tápok már mások, itt nincs megkövetelt terhelésarány.
Csak a legújabb 80Plus táphatékonyság specifikáció foglalkozik a 10% terhelésnél lévő hatásfokkal. (Saját vélemény, olyan tápot amin nincs semmilyen 80+ érték feltüntetve nem érdemes venni.)
(#) golem hozzászólása Dec 9, 2016 /

Mondjatok valami jó op rendszert vagy böngészőt mert már meg hülyülök.
A másik gépen xp van tudok böngészni de azon csak az otp honlapját tudom megnyitni mást semmit.
Win 8 van most a laptopon és nem tudok felmenni az otp honlapjára se.
egy böngésző se engedi már ki próbáltam az összest.
Youtub videot se tudok nézni mert ott meg a reklámok az elsők.
Most lett felrakva win 8 a gépre már minden driver rajtavan
(#) Ge Lee válasza golem hozzászólására (») Dec 9, 2016 /

Betudnék lépni ha akarnék, win7-tel és chrome-al. De bármi mással is. A legjobb böngésző az Edge, de olyanja csak a w10-nek van. Jó oprendszert mondjak? Win98. Mondjuk azzal ma már nem kell csinálni semmit. A win8-at semmire nem tenném fel, laptopra pláne nem. Ha nagyon új a laptop akkor 10, mással nem is kompatibilisek. Ha nem annyira új akkor win7. Ha meg egy öreg gép és nincs feltétlenül szükséged a legújabb szoftverekre akkor xp vagy linux mint. A notebook-omat most adtam el a nyáron, az utolsó pillanatig xp ment rajta, gond nélkül.

otp_be.jpg

(#) golem válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 9, 2016 /

win 10 volt a laptopon de annyira eszi a procit meg a ramot hogy használhatatlan win 8 egy fokal jobb de ese a legjobb edig én is el jutok tovább nem jutok
(#) kadarist válasza golem hozzászólására (») Dec 9, 2016 /

Böngészéshez is nagyon jó a Linux. Az előbb írták a Mint-et, otthon én is azt használom.
(#) RoliNyh válasza golem hozzászólására (») Dec 9, 2016 /

Ez elég érdekes probléma. Ha több (különböző motort használó) böngészőben sem hajlandó az internetelérés működni, én gyanakodnék ara, hogy nem a géppel lesz probléma.
Pingelni tudsz honlapokat? Router / modem (nem tudom mid van) konfigurációk helyesek?
IP / MAC address szűrés / blokkolás nincsenek beállítva?
Hálózati kapcsolatok internetbeállítások megfelelőek?
A hálózati hibaelhárító nem mond valami értelmeset?
A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2016
(#) golem válasza RoliNyh hozzászólására (») Dec 9, 2016 /

Azokhoz sajnos nem értek fel let téve a win 8 és semmi sem lett állitva mert nem tudom hogy hogykell

A hobbielektronikára most hogy írsz?

mert ez már nagy nehezen meg egy félóra kinlódással be jön erre is néha ki írja hogy szerver nem található. 3x 4x neki kell indulni hogy írni tudjak vagy az üzenetet elküldeni.

Nem lehet, hogy szolgáltatás harbantartás van? Milyen neted van?

Helyi kábel net van

Az nem jelent semmit, van valami oldala a szolgáltatódnak?
Azon van valami sebességmérő alkalmazás?

nincs semmi sebeség mérő alkalmazás
de az egyik oldalt ez jött ki
Válaszidő mérése...
WAN IP-cím:
Válaszidő: [ 27.430 ms , 20.400 ms , 23.815 ms , 17.965 ms , 26.335 ms ]
Átlagos válaszidő: 23.2ms
Letöltés indítása...
Tesztmérés 10MB adatcsomaggal...
Letöltésteszt átlag: 8.72Mbps
Feltöltés indítása...
Tesztmérés 2MB adatcsomaggal...
Tesztmérés 2MB... új adatcsomag 4MB!
Feltöltésteszt átlag: 3.15Mbps
(#) Pacso hozzászólása Dec 9, 2016 /

Sziasztok! Összeraktam egy gépet és indításnál a lenti képernyő jelenik meg. F-1 után teszi a dolgát rendesen, már BIOS elemet is cseréltem de semmi változás. Esetleg a BIOS ban kell valamit átállítani ?De mit ? Előre is köszönöm !
(#) RoliNyh válasza Pacso hozzászólására (») Dec 9, 2016 /

Bocs, de ebből a "Soft menu" ből így semmit nem látunk azon kívül, hogy bele lehet lépni...
Amúgy a "Load fail-safe defaults" opciót alkalmaztad már? Ugyan az a probléma?

A processzor működésképtelen vagy cserélődött (megváltozott) a régi bios beállítások szerint, az a baja.
Esetleg rossz sebesség / szorzó vagy feszültség beállítás lehet a hiba, feltéve ha valóban működőképes.

Másik gépen működik rendesen az internet? Kábeles vagy WiFit használsz?
Egyébként a hibabejelentéssel nem éltél még?

Kábelt használok már 3 x voltam bent a központban hogy jöjjenek nézzék meg
Másik gépen is kínlódik a net.

Ez az, ha két külön gépen is rossz, akkor ott hálózati gond lesz.
Háromszori megkeresésre semmi reakció?
Akkor váltani kell, ha van rá mód. Ha nincs, akkor sajnos nem tudsz mit tenni...
(#) Bakman válasza golem hozzászólására (») Dec 9, 2016 /

Próbáld meg a Google DNS-t, vagy az OpenDNS-t beállítani. Ha a szolgáltatód adja a DNS szervert, nagy valószínűséggel az a hiba forrása.
(#) golem válasza RoliNyh hozzászólására (») Dec 10, 2016 /

Volna másik de az drágább és ugyan ennyit add hiába nagyobb a sáv szélesség
(#) golem válasza Bakman hozzászólására (») Dec 10, 2016 /

az mi?
Hol Keresem?
(#) Bakman válasza golem hozzászólására (») Dec 10, 2016 /

Ha nincs router a gép és a modem között, akkor a gépen, ahol a kábeles kapcsolat tulajdonságait meg lehet adni. Ott a DNS szerverekhez ezt írd be:

8.8.8.8
8.8.4.4

Vezérlőpult, helyi kapcsolat, IPv4 tulajdonságok.

Ezek a DNS szerverek a Google szerverek, az OpenDNS IP címei ezek:

208.67.222.222
208.67.220.220
A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2016
(#) golem hozzászólása Dec 10, 2016 /

Ezeket be irtam
8.8.8.8
8.8.4.4
a többit hova irjam
(#) botesz hozzászólása Dec 10, 2016 /

Sziasztok!Hp 620 as laptopom van(vagy legábbis eddig az volt).kb egy hete sikeresen összecsuktam úgy hogy közte maradt a tv távirányító.....természetesen befutott a képernyő.Most küldő monitorról ment amikor egyszer csak teljesen lefagyott így újraindítottam a hp logó eltünése után egy pillanatig az első majd rögtön a második kép fogad.
Jól értelmezem hogy megdöglött a vinyó?Kivettem a helyéről mondom talán kontakthiba.De nem.Egyébként menni megy.Kérdésem az kenne hogy hogyan tudnám mködőkdőképessé tenni a masinát?Valamint le tudom menteni a vinyóról az adatokat?
Előre is köszi!
(#) bbb válasza botesz hozzászólására (») Dec 10, 2016 /

Szia!

Először windows indítólemezről indíts el egy chkdsk programot /f /x /r kapcsolókkal. Lehet, hogy annyi is elég, hogy helyre hozza. Előfordulhat, hogy teljesen megpusztult, de ezt csak úgy tudod kideríteni, ha beindítasz valamiféle oprendszert, ami láthatja. (Pl. windows indítólemez, ubuntu lemez, ...)
(#) Pacso válasza RoliNyh hozzászólására (») Dec 10, 2016 /

Köszönöm a segítséget! A processzor sebességet állíttattam és most már minden ok !!
További szép napot kívánok !!
(#) lelkes amatőr hozzászólása Dec 10, 2016 /

Sziasztok,
Win XP kis gépemen a Bluetooth egérrel van gondom.
Ha pár másodpercig nem használom akkor csak többszöri ide-oda rángatás után hajlandó megint menni.
Kontakthiba kizárva, az XP új telepítés, egérben friss elem van.
Néztem energia beállításokat, nem engedélyezett a PowerSave opció.
Mi a búbánat lehet a gondja ha eleinte hibátlanul ment? Kezdek beleőszülni.
(#) Bakman válasza golem hozzászólására (») Dec 10, 2016 /

Hogy érted a kérdést? Egyszerre csak két DNS szervert lehet megadni, elég is ennyi. Jobb lett az internetkapcsolat?
(#) golem válasza Bakman hozzászólására (») Dec 10, 2016 /

Nem let jobb kifagy ugyan ugy minden még a sebbeség nérés se jön be
Következő: »»   681 / 1159
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem