Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Veterán autórádió hiba

Témaindító: Bandeee, idő: Márc 4, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   6 / 8
(#) Bandeee válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 21, 2008 /

hmm. sípolás maradt és lett ez: (csatolt wma)
van h szaggatottan szól a rádió...

V004.MP3

(#) Bandeee válasza Bandeee hozzászólására (») Márc 21, 2008 /

de igazabol a sipolás már nem is érdekelne -főleg ha nincs rá tipp- csak ne lenne ez a zaj...
(#) Ricsi89 válasza Bandeee hozzászólására (») Márc 21, 2008 /

Helló
Ha jól vettem ki a hangból, akkor ez ilyen recsegésszerű zaj? Ha az akkor lehet a hangerőpoti kontakthibája, vagy valamilyen csatlakozó érintkezési hibája is. Magnóval is csinálja ezt vagy csak rádióval?
(#) Bandeee válasza Ricsi89 hozzászólására (») Márc 21, 2008 /

Rádióval tuti, de szerintem kazival is. Eddig is csinálta csak ritkán... Most meg elég durván Pedig csak a kondikkal foglalkoztam...

Tuti jól raktad be a kondikat? A csatolt képen kelöltem a mínuszokat.

kondik.jpg

jaja, tuti jól. Már rájöttem közben én is h meg van jelölve a henger oldala is... poz csúcsánál van egy keskenyebb rész a henger testében... Közben voltam lent emgint autónál és ezt produkálta: szintén fm... Megnéztem, kazival és uanezt csinálja... És azt vettem észre, h kicsi hangerőnél szaggatottan szól, míg ha hangosítok úgy recsegve de legalább szól...

V005.MP3

Régi és új bekötés...

Át kellene nézni a nyákot nagyítóval nincs-e véletlenül fólia szakadás. Ezek a bakelit nyákok nem nagyon szeretik a forrasztást, hamar felválik róla a réz, utánna meg szakad is lefelé. Nézd át a fóliát főleg a cserélt kondik környékén.

Már sajna az 1000mikrofarados (fekete) kondinál sikerült ezt gyakorlatban is tapasztalnom:S Lejött egy kis darab, de megoldottam úgy, h a maradék részét megkapartam h látszódjon a réz és összekötöttem a kondi lábát és a rezet egy pici fémmel (kondi lábfelesleg) és úgy forrasztottam be.
Közben epdig leeht megvan a hiba... Az új kondik hosszabbak mint a régiek voltak és torlódás van:S Na msto az előbb feltett képen az alsá, 470mikrofarados negatív (jobb) oldala hozzáért a mellette lévő fém házhoz, ahova megy a két hangszóró egy-egy ere.

na... alakul a dolog... Most sikerült letöröm a nemtomminek a sarkát... (két 470mikrofarados között) dejó... még 1 kör conrad...

DSC01246.JPG

(#) papask1 válasza Bandeee hozzászólására (») Márc 21, 2008 /

csak 1 kerámia kondi.nem olyan nagy gond.
(#) Ricsi89 válasza Bandeee hozzászólására (») Márc 22, 2008 /

Nehogy már szaladgálj egy ilyenért boltba. Nincs semmi baja, hogy letört egy kicsit a teteje, max annyi hogy kicsivel kisebb lett a kapacitása. Az viszont lehetett a gond, ha a kondik negatív vége hozzáért a fémhez.
(#) Bandeee válasza Ricsi89 hozzászólására (») Márc 22, 2008 /

Mind1, nem akarok több hibalehetőséget... Hétfőn elmegyek veszek... Azóta megnéztem és a fém "ház" oldala a kondiknál celuxxal "gyárilag" le volt szigetelve... És ott ért hozzá, szval nemtom... Azóta meg ugye nem próbáltam ki...

Hétfőn tuti nem fogsz venni sehol, csak ha betörsz az üzletbe, mivel én úgy tudom húsvétkor nincs nyitva semmi. Meg annyira nem vészes az a kondi, csak zavarszűrésre van ott. Viszont ez a recsegés csak valami csatlakozó hiba vagy fólia szakadás lehet szerintem.
(#) Bandeee válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 22, 2008 /

Na ja húsvét hétfő, tényleg...

Őőő ez msot így sok volt nekem Még olvsagatni fogom , de képen bekarikázva jobb lenne

Akkor pár kép
(#) Bandeee válasza Bandeee hozzászólására (») Márc 22, 2008 /

És az uccsó h teljes legyen a dolog...
A nyák jobb oldalán lévő gomb a bekapcsoló és egyben hangerősítő gomb, a bal oldalán pedig a skálaállító.

DSC01260.JPG

Szerintem arra gondolt amit a képen bejelöltem. Viszont szerintem ezek nem rosszak, mivel ezek kerámia kondik. Inkább a poti lehet rossz.

rajz.jpg

(#) Bandeee válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Márc 22, 2008 /

De melyik potiról beszélünk?:O Meg a kapcsolót h "kezeljem" le... Előbbi képeken látszik a bekapcs gomb...

A bekapcsoló gombot kellene lekezelni, mivel abba van a hangerőszabályzó is. Én inkább wd40-el fújnám be. Nekem már nem egyszer segített az ilyen gondokon.

ahhhha...:S Hát az elég izmosan be van rakva oda...:S Ejj a mindenit... és a sípolás még sehol...:S
(#) Bandeee válasza Ricsi89 hozzászólására (») Márc 22, 2008 /

És h kéne lekezelni? Mondjuk nincs wd40em... ez kontaktspray, nem? Max arcszesz és műszerolaj

Igen ez kontaktspray. Simán csak a be kell fújni a poti tetején lévő kis nyíláson és egy párszor megforgatni a potit. Ha nincs agyonkopva, akkoe hatásos lesz és egy ideig nem lesz vele gond. Ha viszont teljesen kopott akkor kuka és csere. Már ha lehet még ilyet kapni.
(#) Bandeee válasza Ricsi89 hozzászólására (») Márc 23, 2008 /

De nem értem én ezt...:S A rádió igaz h 20éves lesz ősszel, mint a verda, de abban is csak 54ezer km, tehát a rádió se volt agyonhasználva... Na mind1, akkor kerámiakondik és kontaktspray
(#) Bandeee válasza Bandeee hozzászólására (») Márc 25, 2008 /

Na az a harci nagy helyzet h a kondrádnak nincs iylen kerámia kondija:O:S Ilyenkor mit lehet csinálni?:S
(#) Ricsi89 válasza Bandeee hozzászólására (») Márc 25, 2008 /

Ne foglalkozz azzal a kondival. Nem zavar az semmit. Inkább a recsegést kell megszüntetni.
(#) Bandeee válasza Ricsi89 hozzászólására (») Márc 25, 2008 /

Na de még akkor kiszedtem és sikerült majdnem ripityára törnöm:S És azóta még meg se tudtam nézni h mi a helyzet. Mm amióta a kondi neg lábát elhajlítottam a fém doboztól...
(#) Ricsi89 válasza Bandeee hozzászólására (») Márc 25, 2008 /

Nincs semmi rossz rádiód, magnód, vagy bármi elektronika cucc. Mindenben szokott lenni ilyen kondi. Lehet hogy nem kerámia, de az tök mindegy, csak 100n legyen.
(#) Bandeee válasza Bandeee hozzászólására (») Márc 25, 2008 /

Azóta így néz ki:S

DSC01266.JPG

(#) Bandeee válasza Ricsi89 hozzászólására (») Márc 25, 2008 /

Condradba vittem az ép darabot és ránézett, mondta h ilyenük nincs...
Másrészt, pedig nem nagyon akad itthon rossz elektromos kacat:S
Következő: »»   6 / 8
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem