Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Riasztószerelés tapasztalatok, ötletek (kizárólag haladóknak)
Lapozás: OK   56 / 85
(#) Syn7h37ic válasza Net_Boy_debr hozzászólására (») Dec 15, 2016 /

A tamper 1 pontot is le kell még kötni közvetlenül com-ra, a többi jó. Azért, mert a zónának is két vezetéke van. Ami a Z5-re megy az az egyik fele, a másik az közvetlenül a Tamper1 pont, az a com. A Tamper1-Tamper2 sima mikrokapcsoló kontakt, amit a fedél és a falsík nyom be.
A működése a következő: 1k Ohm érték, nyugalmi állapot 2k Ohm, nyitott állapot. végtelen: szakadás, 0 Ohm zárlat. (kötheted a tamper1-et a szirénában is a negatív fesz. ágra, ha kevés az ér)
(#) bajoros hozzászólása Dec 16, 2016 /

Üdv Srácok.

Szüleim lakásában döglődik a dsc riasztó egyik/ emeleti/ kezelője.
Gondoltam meglepem őket egy újjal karácsonyra. Gondom csak az hogy a mostani, igaz csak kép alapján de úgy tűnik hogy kifutott modell. 1555RKZ.Nem is csoda hisz legalább 20 éves a rendszer Vagy legalábbis pont úgy néz ki.
Szakértő véleményetek szerint 1404RKZ-vel kiváltható volna?

Előre is köszönöm
(#) Syn7h37ic válasza bajoros hozzászólására (») Dec 16, 2016 /

A kezelő nem mond semmit. Milyen panel? 585 1565 5010 5020...
(#) bajoros válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Dec 16, 2016 /

Azt sajnos nem tudom.Megnézni tudnám de akkor oda a meglepetés ereje
(#) Syn7h37ic válasza bajoros hozzászólására (») Dec 16, 2016 /

Elvileg működik, ha a felsorolt központok között vannak. Viszont a még régebbi központok, mint a pc1550 pc1500 pc560 és társai azzal biztosan nem. Ha biztos vagy benne, hogy 1555 rkz akkor tudod cserélni, mert az a power és a new classic szériához jók. A legbiztosabban úgy állapítható meg, hogy ready led, armed led system led és nyolc zónaled van csak rajta. Ha csak négy, vagy hat zóna led, van, illetve van memória led is, akkor oda nem jó, mert azok nem 1555rkz hanem az előd kezelője.
(#) bajoros válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Dec 17, 2016 /

Ez egy mindenre kiterjedő tökéletes válasz volt számomra.Sajnos az utóbbi kezelő van fent 6 zóna kijelzéssel.
Nagyon köszönöm hozzáértő válaszodat.

Üdv: Bajoros
(#) HA5AWS válasza bajoros hozzászólására (») Dec 17, 2016 /

Szia!
A kezelők elég egyszerű szerkezetek, egy tisztítás mosószeres tisztítás csodákat művel. A gumipogácsákat amik a kontaktot adják áttörlöd jobb minőségű kontakt tisztítóval (NEM WD 40 és társai!!!), a panelt szintén, utána sokáig használható még a kezelő. Szétszedni sem egy nagy művészet.
Üdv: Gábor
(#) bajoros válasza HA5AWS hozzászólására (») Dec 19, 2016 /

Ősrégi a szerkezet de egy próbát megér a tanácsod.
Köszönöm
(#) pic_nagyistvan hozzászólása Dec 21, 2016 /

Sziasztok!

Paradox Spectra 1728-as központot szeretnék lecserélni SP6000-es központra. Érdeklődnék, hogy az SP6000-as központ támogatja szerintetek a régi központon lévő 1686-os kezelőt, vagy az is cserére szorul?

Köszi előre is!
(#) Syn7h37ic válasza pic_nagyistvan hozzászólására (») Dec 21, 2016 /

A kezelő is csere.
(#) pic_nagyistvan válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Dec 22, 2016 /

Értem. Köszi.
Kár érte, kettő van a buszon.

Talán megoldódott a probléma a központtal (egy kondit kellett kicserélnem, mert az egyik fel volt púposodva, a másik pedig oldalra púposodott ki), viszont újra szeretném programozni a rendszert. Reset után sikerült beállítanom mindent, de fennakadtam egy dolgon. A régi szerelő ATZ-vel kötötte be az érzékelőket. A központnak 5 alapzónája van, ugye ez ATZ-vel 10-re duplázható. Ez mind meg is van, szépen be tudtam állítani. Viszont a két kezelőre (kezelői zónára) van egy-egy ajtónyitás érzékelő kötve.
Azt szeretném megkérdezni, hogy ezt a két kezelői zónát hogyan tudom 11-es és 12-es zónára programozni, mivel régen ott volt. A doksi szerint csak 1-9-ig, valamint 0-ig (10) lehet a kezelői zónákat beállítani.

Köszi a választ!
(#) hbal hozzászólása Dec 22, 2016 /

Sziasztok!

Paradox PCS200-nál szeretném beállítani, hogy a szolgáltatótól érkező SMS-eket (egyenleg, érvényesség) továbbítsa.
T-mobilos SIM kártyánál a következőket szoktam beállítani:
P1777
P1430

Telenor illetve Vodafone esetén milyen számokról jönnek az ilyen üzenetek?
Köszönöm a válaszokat!
(#) thecyrus válasza hbal hozzászólására (») Dec 23, 2016 /

Szia! Az utóbbi szolgáltatók tudtommal nem küldenek egyenleg értesítő üzenetet! Mi is azért ajánljuk a t-mobilos kártyákat. Elvileg ha a tel számot regisztrálod az adott szolgáltató oldalán akkor ott online meg tudod nézni mi az egyenleg és meddig jó.
(#) Szabika2 hozzászólása Dec 25, 2016 /

Jóestét mindenkinek,

Újonnan kiépített rendszert (sp6000) szeretnék BabyWare programmal programozni.
Hogy álljak neki?
Először a kezelőn be kell lépni telepítői kóddal aztán csatlakoztatni a központot a pchez? Vagy nem muszály?
(#) levaitamas válasza Szabika2 hozzászólására (») Dec 25, 2016 /

Hello!
Nem kell belépni kezelőn. Milyen módon akarsz csatlakozni?
(#) Szabika2 válasza levaitamas hozzászólására (») Dec 25, 2016 /

Usb307 kábellel szeretnék csatlakozni.

Igazából már csatlakoztam vele. Minden rendben is volt.
Csak a beállitásokat mikor átküldtem a központnak azonnal riasztott.
Kikapcsoltam és kis idő múlva megint riasztott.
Azt mutatta hogy jópár zóna nyitva van.

Központ SERIAL csatira rádugod, de nehogy fordítva. Volt akinek úgy is sikerült. Csatlakozol a PC-hez és a BW-ben létrehozol egy új account-ot. Beállítod a kapcsolódási opcióknál, azon beül is a SERIAL ponton a használt COM portot.

Mit mutat a kezelőn? Nem állítottál be olyan zóna opciót (pl 24 órás betörés) ami nyitva van? Egyszeres, dupla vagy ellenállás nélküli a vezetékezés?
(#) Szabika2 hozzászólása Dec 25, 2016 /

De igen 24 órás volt beállítva és azonnali is az összes nyitásérzékelő.
Igazából nem gondoltam hogy programozás alatt is így reagál kikapcsolt állapotban.
Minden érzékelő, kezelő és egyéb külön vezetéken van ellenállásokkal ATZ-vel.
A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2016

Próbáld ki, ideiglenesen a 24 órás zóná(i)dat azonnalira programozni.

Oké. Kipróbálom, de a központ doboz ajtó nyitva van programozás alatt az USB kábel miatt. Addig azt a zónát iktassam ki?

Akkor teljesen normális hogy beriaszt. Én szigszalaggal szoktam betekerni a tamper kapcsolót. A kiiktatás csak egy beélesítésig tart.

Leginkább a kültéri sziréna tamper miatt riasztott. Azaz nem is ismerte fel azt a zónát.
Lehet bekötési hiba van?
(#) levaitamas válasza Szabika2 hozzászólására (») Dec 26, 2016 /

Soros vagy párhuzamos ATZ-t használsz? Verziószámot nem tudok írni, de azt tapasztaltam 2015-től, hogy a párhuzamos vezetékezést nem úgy reagálták le a központok (csak SP-re írom) mint a régebbiek. Itt is írtam már, úgymond nyílik az ATZ párja is az adott fizikai zónának. SP 6000 esetén ha nyit az 1-es, akkor nyitottnak látta a 9-es zónát is. Vagy pl 7000-nál nyílt az 1-es zónán lévő ajtó és 1sec után jelezte a 17-es zónát is. Utóbbi egy infra volt, ahol nem volt mozgás. Ezért mikor nyitottam a bejárati ajtót és vártam a belépési késleltetési időt, azonnal megszólalt a sziréna mert nyitottnak látta a 17-est is, ami azonnali zóna volt.
(#) Szabika2 válasza levaitamas hozzászólására (») Dec 26, 2016 /

Én úgy gondolom soros.

Más kérdés. Egyesével kikötöttem a zónapárokat hogy átmérjem az ellenállást.
Utána csatlakoztattam a pc-vel (BabyWare) és most nem lát egy zónát sem.
Mi a teendő ilyenkor? Újra kell indítani a központot?
Ja a szirénák Bel+ kikötöttem hogy ne visítson a szomszédoknak.
(#) levaitamas válasza Szabika2 hozzászólására (») Dec 26, 2016 /

Próbáld meg újraindítani, de Paradoxnál nem annyira jellemző mint pl DSC-nél. A BELL plusz/mínuszt ideiglenesen kösd át egy kilo Ohm-al hogy nem jelezzen hibát.
(#) Szabika2 válasza levaitamas hozzászólására (») Dec 26, 2016 /

Újraindítani reseteléssel lehet csak?
Vagy BabyWare-ban gyári beállítások visszaállítása is jó?
(#) Szabika2 válasza Szabika2 hozzászólására (») Dec 26, 2016 /

Már nem is kell.
Töröltem BW-ben az ügyfelet és újra létrehoztam.
Most felismer mindent rendesen.
(#) Szabika2 hozzászólása Dec 30, 2016 /

Sziasztok,

Lenne egy fontos kérdésem.
A házunk felújítás alatt van és le kellene szerelnem egy mozgásérzékelőt.
Elég ha a BabyWare-ban letiltom azt a zónát és leszerelhetem?
Persze gondosan leszigetelőszalagozom a kábelvégeket.
Következő: »»   56 / 85
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem