Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Köszi, én is talán innen rendeltem, és én is préseltem.
nekem néha kell az A4-es méret, mivel csöves erősítőnek általában A4-es méretű panel készül, igaz volt mikor nagyobb volt, akkor 2 lapról vasaltam.
Sziasztok!
Lidlben most van 6E-ért lamináló. F****n viszi a nyáklapot. 1600-ért (bestbuy!!) van asztali nagyitó. A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2016
Szerintem a laminálóra, konkrét típust tipusszámot is mondj nehogy valaki alászaladjon valami másnak.
A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2016
MIvel csak 1 féle van náluk, amíg van, hülyeséget kérdeztél, vagy csak azért, hogy kérdezhess!
Én nem akarok venni semmilyent, de ha valaki egy-két év múlva végigolvassa a hozzászólásokat nem lesz a keze ügyében sem az aktuális szórólap, és azt sem fogja tudni 2016 decemberében mi volt az az egyféle ami kapható volt, és bevált nyákgyártásra. Ja és neked is kellemes ünnepeket!
A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2016
Idézet: „ha valaki egy-két év múlva végigolvassa a hozzászólásokat nem lesz a keze ügyében sem az aktuális szórólap” Hát biztos hogy nem is lesz se aktuális szórólap , se ilyen lamináló .Mert már más fajta lesz az biztos . És általában nem a jövőről szoktunk fogalmazni hanem a jelenről.
De pl a vaterán még árulhatja valaki, de hagyjuk, úgy látszik nem akarjuk megérteni egymást....
Én megértem , de látod csak ennyit kellett volna tenned mint Gerry a sok szöveg helyett.
Srácok gyártásre elküldtem a gerber fájlokat melyet a sprint layout 6.0-ával generáltam le és vissza írtak, hogy az outline állományt is küldjem el. (kontúrvonal, ami alapján körbe kell vágni)
Egy ilyen kiterjesztésű fájlt keresnek: .GKO Ezt mivel tudom előállítani? Vagy pontosan mi ez? Ezt a választ kaptam: Idézet: „Sorry but here a problem with your Gerber files : there is no board outline/profile. (.GKO) please check it and re-uploading the correct Gerber files on our site for check again. Waitting for your prompt reply. Thanks. PS: Pls be noticed to upload the total Gerber files, which include all layers.”
Úgy ahogy a többi réteget generáltad.
Outline rétegre rajzolod a körvonalat, aztán létrehozod az outline réteg gerberfájlt. Kiterjesztés mindegy, bármi lehet.
Elvileg én is így csináltam, de még is ezt az outline gerber fájlt keresik.
Nem értem miért.. Képet csatoltam.. Jól csináltam? A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2016
Igen, de az outline rétegen megrajzoltad a panel körvonalát ?
Átalakítás nélkül? Ha igen, akkor lehet beruházok egybe.
Csak egy hülye tipp.
Nem lehet probléma a fehér layer szín?
Sziasztok! Ezt a videót már biztosan láttátok a youtube-on: Bővebben: Link
Próbálta már közületek valaki? Az alkoholt mivel lehet helyettesíteni? Nem tudom beszerezni, gyógyszerészeti alapanyag, nem árusíthatják.... Köszi! Sziasztok! A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2016
Gyógyszertárban lehet venni 96 %-os alkoholt.
Mifelénk nem adnak, csak receptre. Orvos meg nem ír fel, esetleg ha jóismerős.
Egyik patikában sem kaptam. Azt mondták nem adhatnak, mert gyógyszerészeti alapanyagnak számít.
Az izopropil alkohollal nem jó?
Azt lehet kapni vegyszer boltban, igaz nem olcsó de tökéletes.
Ez egy fél évvel ezelőtt ki lett csontozva ebben a topikban kicsit előbbre ha lapozol.
Innen kezdődik ez a téma A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2016
Persze, különbem nem ajánlaná fel a program a réteget.
Elektro.on: közben végre rá vettem őket, hogy fogadják már el. Gondolom a megrendelést ellenőrző ügy-félszolgálati csaj nem tudta, hogy az outline.gbr fájl is jó. Most már gyártáson van..
Festékbolt-denaturáltszesz-alkonek hígító
Szia!
Én kisérleteztem vele: ITT Nekem bevált, de! Az ilyen módon felvitt festék sokszor lyukacsos, szivacsos szerkezetű maradt, és le is vált maratáskor. A megoldás erre hogy maratás előtt felmelegíted a nyákot annyira hogy a felvitt festék picit megolvadjon (kb 180°C). Így jobban tapad. Ha kihült, mehet a maratóba. Hitrohigító helyett picit jobb az aceton. A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2016
Sziasztok! Mindenkinek köszönöm a segítséget, és az építő jellegű hozzászólásokat! Most már ki merem próbálni, ezt az oldószeres nyákkészítési eljárást. Remélem sikerül hasonló minőséget elérnem vele, mint a vasalásos technikával. Még egyszer köszi! Sziasztok!
Külföldre küldöm ki, mert itthon horror áron gyártják le. (kétoldalas, jukgalvános)
A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2016
Sziasztok!
Már sokadjára találkozok azzal a problémával, hogy amikor lemezes (nem precíziós) ic foglalatot forrasztok próbanyákba, akkor a foglalat lábai között nem szakadás van, hanem hatalmas ellenállás (több száz kilo ohm vagy akár mega ohm nagyságrendű). Pedig szemmel látható, hogy a lábak között az ón nem folyt össze a forrasztásnál. Ha összefolyt volna, akkor a multiméter szakadásvizsgálója sípolna, de nem sípol ugye mert nem zárlat van köztük hanem ellenállás. Ez rendkívül bosszantó mivel már sokadjára veszi el a kedvemet az elektronikától. Amúgy az áramkör amit készítek az egy LED mátrix lenne és amikor rácsatlakoztatom a LED-eket az áramkörre akkor a következő történik: a led aminek világítania kell az világít ahogy kell, mellette viszont néhány led is világít nagyon halványan. Ugye azért mert a lábak között nincs szakadás hanem ellenállás van és ezért oda is "folyik" egy kicsi áram. A mátrix egységben semmi hiba, mert leteszteltem, leellenőriztem. A foglalattal lehet a hiba. A nyáron csináltam egy LED-es futófényt ahol precíziós ic foglalatokkat használtam mindenhol, de ott nincs ilyen probléma. Egyszerűen nem akarom elhinni, hogy a lemezes ic foglalat rossz lenne. Hiszen annyian használják. Esetleg valami ötlet? |
Bejelentkezés
Hirdetés |