Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 3D nyomtatás

Témaindító: KBal76, idő: Jún 9, 2010
Lapozás: OK   34 / 204
(#) Gogo válasza GPeti1977 hozzászólására (») Dec 29, 2016 /

Peti, ezek nem egyforma minőségűek, mutasd meg hol vetted, kipróbálnám!
(#) GPeti1977 válasza Gogo hozzászólására (») Dec 29, 2016 /

Ez az, árban is nagyon jó: PETG filament
(#) Pali79 hozzászólása Dec 30, 2016 /

Sziasztok!
Két kérdésem lenne:
1. az extruder hűtőventilátorát hova kell bekötni a RAMPS1.4 panelon?
2. próbálgattam a motorokat szabadon és a kijelzőn az X, Y, Z folyamatosan villog, átvált kérdőjelre. Ez miért van?
(#) szucsistvan123 válasza Pali79 hozzászólására (») Dec 30, 2016 /

Helló!
1. Az extruder ventilátorát a 3x2-es sorkapocs közül a középső kettőre kell. (ahol a fűtőtestek kimenetei is vannak) Ezen a kimeneten szabályozható a fordulatszám. Vagy kötheted egyből a 12V-ra. (a tápbemenet feletti 2-es tüskesor) Ez a hotendet hűti vagy a tárgyat? (a tárgyhoz kell a szabályozható kimenet, a hotend-hez pedig a 12V)
2. Be vannak kötve a végálláskapcsolók?
(#) Pali79 válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Dec 30, 2016 /

1. Azt a részt hűti ahol a száladagoló léptető van, a fűtött fej fölött. Oda a középsőbe kötöttem be, de nem csinált semmit és a kijelzőn sem mutatta, hogy működne. A firware-ba kell valamit engedélyezni hozzá?
2. A végállások csak rövidre vannak egy-egy jumperrel, mert különben nem akart menni csak egyik irányba.
(#) szucsistvan123 válasza Pali79 hozzászólására (») Dec 30, 2016 /

1. Azt célszerű a 12V-os ágra kötni.
Nem kell külön engedélyezni (tudtommal).
LCD-ről be lehet kapcsolni, csak keresgélni kell a menüben! Vagy be lehet állítani Gcode készításkor , hogy hány %-on menjen (Cura beállításaiban). Alapból nem megy.
2. Nincs több ötletem! :/ Majd jönnek az okosak!
(#) blaci válasza GPeti1977 hozzászólására (») Dec 31, 2016 /

Én Aliexpresszről vettem egy idétlen zöld színűt 26USD-ért, és tényleg szuper anyag. Azért képes vetemedni, de sokkal barátságosabb mint az ABS. A nyomtatómnak idő hiányában nem csináltam meg a burkolatát, de gyanítom nem is mostanában fogom.. Az előbb próbáltam vele egy apró kezet nyomtatni, ahhoz már kellett volna a tárgyhűtés. Ma rendeltem egy tekercs feketét is, meg majd fehéret és pirosat is fogok. Egyesével kell rendelni, mert 2 db esetén már ~100 USD a posta
(#) Pali79 válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Jan 1, 2017 /

BÚÉK!

Most néztem a RAMPS 1.4 wiki oldalán, hogy a D09-es csatlakozó amit javasolt szucsistvan123, az alapból a 2. extruderfej fűtőjének kimenete ami alapból nincs is engedélyezve. Bővebben: Link
Ebből arra következtetek, hogy valamit piszkálni kell a Marlin-ba is, hogy ventilátorként működjön. Mivel tervezek majd még egy extruder fejet feltenni, így érdekelne, hogy hol kell ezt beállítani.
(#) szucsistvan123 válasza Pali79 hozzászólására (») Jan 1, 2017 /

Helló!
Itt lehet állítani a kimeneteket!
(csak a számot kell beírni!)
A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2017

1111111.png

(#) szucsistvan123 válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Jan 1, 2017 /

A configuration.h fájl elején található.
(#) Pali79 válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Jan 1, 2017 /

Köszi, de az enyémben nincs ilyen. Most néztem az enyém 010100 verziószámú és a közzététel ideje 2016-07-31.
(#) Pali79 hozzászólása Jan 1, 2017 /

Általában milyen sebesség javasolt a nyomtatáshoz? Gondolok itt az X,Y irányú mozgásra mm/s-ben és a filament adagolására 1,75 PLA, 0,4-es fúvókával.
Jól kezdődik az új év, sikerült eltörnöm azt a lyukas csavart amin keresztül a filament a fúvókába jut.
(#) Temela válasza Pali79 hozzászólására (») Jan 1, 2017 /

Szerintem nem volt nehéz eltörni. (nyakánál alászedve magméretnek és négyes furat, azaz szinte semmi fala nincs)
Javaslom, ha rendelsz másikat, akkor savállóból tedd az erősebb anyag és nem sokkal drágább.
(#) Pali79 válasza Temela hozzászólására (») Jan 1, 2017 /

Hát igen, 10-es villással meg akartam húzni, hogy ne mozogjon a fej, aztán elpattant. Mondjuk ezen nem volt kiesztergálva (nem is értem annak mi az értelme) de az M6-os menetnek egyébként 4,8mm a magátmérője, tehát oldalanként 0,6mm marad. Ráadásul biliacélból...

Szerettem volna csatolni egy linket, de nekem nem megy.
(#) Pali79 válasza Temela hozzászólására (») Jan 1, 2017 /

Valami ilyesmire gondoltál? Bővebben: Link

Igen.
(#) greatman hozzászólása Jan 1, 2017 / 1

Sziasztok!

Egy Repetier magyarosítás, ha valakit érdekel. Nem tökéletes, de használható.

Repetier magyarosítás
(#) Pali79 hozzászólása Jan 4, 2017 /

Urak!
Összeraktam a nyomtatót, de van egy kis gond, ami nem is olyan pici. Csak a léptetőket bekötve asztalon próbáltam belőni az extrudert, pontosabban kitalálni, hogy hány lépés kell 1 mm filament adagolásához. Sikerült is egész jól eltalálni, eltettem a cuccot. Most elővettem, összeraktam az egészet, de az extruder meg se nyikkan. A lépetető és a meghajtó jó, mert ha átteszem mindkettőt egy másik helyre akkor megy. De az extruder helyére bármit teszek az nem megy.
Szerintetek mi lehet a gond?
(#) KBal76 válasza Pali79 hozzászólására (») Jan 4, 2017 /

Felfűtötted a hotendet? Hidegen nem indul el mert csak ledarálná a szálat, kapcsold be a "dry run" opciót.
(#) Pali79 válasza KBal76 hozzászólására (») Jan 4, 2017 /

Igen felfűtöttem. Próbáltam g-kódot is elindítani, ott is felfűt, mozognak a tengelyek, de az extruder semmit nem csinál. Nem is találtam ilyet, hogy "dry run". De különben a "Move axis"-al nem kellene mennie hidegen is?
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2017
(#) HERC válasza Pali79 hozzászólására (») Jan 5, 2017 /

Kínai ramp?
Nekem volt szakadásom a duino nyákon nézd meg kap-e egyáltalán jelet a stepper.

Más..
ABS
Van egy 0.6-os nozzle-m meg egy wade szerű geared extruderem.
Nem tudok annyira lassítani a léptetésen hogy 0.6mm anyag jöjjön ki a nozzle-ból.
Viszont akár 1.2mm anyag is ki tud jönni rajta.Nem értem hogy lehet.
Van 0.4mm es nozzlem viszont
ott meg nem tudom olyan lassan adagolni az anyagot hogy meg ne ugorjon az anyag.
Hideg lenne a fej? Vagy túl meleg?
(#) Gogo válasza GPeti1977 hozzászólására (») Jan 7, 2017 /

Kipróbáltam, tényleg jó.
(#) Gogo válasza greatman hozzászólására (») Jan 7, 2017 /

Teljesen jó, köszönöm. Küld el a gyártónak, beépíti.
(#) Animus1724 hozzászólása Jan 8, 2017 /

Hali

Lenne egy kis nyomtatni valóm mert belefogtam én is nyomtató építésbe.

Keresek egy segítőkész embert aki csekély díjazás ellenében kinyomatja nekem leendő nyomtatóm alkatrészeit. Nem tudom milyen anyagot kellene használni. Miből szokták a tengelybakokat, csapágyházakat nyomtatni?

A Tinkercad.com/ -on rajzoltam ami persze rögtön el is intézi a nyomtatást, de azokat az árakat nem nekem találták ki.

Alkatrész lista:
8 darab axis buck
8 darab bearing block
4 darab buck
(#) Gogo válasza Animus1724 hozzászólására (») Jan 8, 2017 1 / 1

Ezek a nyomtatott műanyagok nem elég rugalmasak az ilyen struktúrákhoz. Ettől az angol szajkózástól meg égnek áll a hajam. Nyelvünk az egyik legkifejezőbb, legszebb nyelv a világon! Ove Berglund svéd orvos és műfordító:
"Ma már, hogy van fogalmam a nyelv struktúrájáról, az a véleményem: a magyar nyelv az emberi logika csúcsterméke." (http://www.bogex.hu/anyanyelvunk)
Mindhárom alkatrésznek van magyar neve.
(#) otvenkilenc válasza Gogo hozzászólására (») Jan 8, 2017 /

Magyarul írni az olyan snassz. " Műveltebbeknek " látsznak a hiedelem szerint.
(#) Temela válasza otvenkilenc hozzászólására (») Jan 8, 2017 /

Na, meg ahhoz tudni kell a magyar nevét is!
(#) otvenkilenc válasza Temela hozzászólására (») Jan 8, 2017 /

Illene, sokan a szó jelentését sem értik pedig a magyar nyelv a legkifejezőbb.
(#) piter89 hozzászólása Jan 16, 2017 / 1

Sziasztok srácok!
Egy kis segitséget szeretnék kérni tőletek.
Slic3r magyarositás van valakinek?
Saját nyomtatóval kapcsolatban kérnék egy kis tanácsot tőletek. Az extruder felfűtése 200C-ra simán megy. A problémám akkor van ha fel volt fűtve 200C-ra és elkezdett visszahűlni pl 130C-nál jár és nyomtatást akarok inditani akkor nem fűti fel újra 200C-ra. Az extruder visszahűl a nyomtatás meg elindul pedig nem szabadna neki. Extruder fűtést meg csak 40C körül tudok újra inditani. Valakinek van tippje hogy mi lehet a baj?
Kinyomtatott dolgokkal is van pici gondom.
Ha nyomtatok egy hasábot egy hengerrel a tetején akkor a hasáb méretei jók de a henger átmérője már nem. Ezzel mit lehet tenni? Mik a tapasztalatok?
Előre is köszönöm a segitséget.
Következő: »»   34 / 204
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem