Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » HESTORE.hu
HESTORE elektronikai alkatrész kis- és nagykereskedelem - Elérhetőségek
Ez a fórum a HESTORE.hu alkatrész áruház műszaki, webes és beszerzési kérdéseire jött létre, nem hivatalos kapcsolatfelvételi lehetőségként kötetlen formában. HESTORE-os ügyintézők fel-fel néznek ide szabadidejükben is, de hivatalos ügyfélszolgálati és rendelésekkel kapcsolatos kérdésekkel továbbra is ügyfélszolgálat keresendő. Ügyfélszolgálat: info@hestore.hu (+36 1 783 3436)
Tisztelt Hestore mérnőki csapat!
Előszőr is Buék! Régi saját készítésű labortápomat szeretném korszerűsíteni az (EM-51038 (HEKIT-1038) vagy a EM-61038 építőkészlettel. Egy kicsit kijöttem a formámból. Elnézést kérek a szakmától ezért. Milyen potmétert kellene a paraméterekben szereplő 1,23V .. 37V közötti feszültség szabályzásához. A potmétert ugye a képen levő három szabad forrlyukba szükséges bekötni..? kép csatolva. Köszönettel Tibor.
Kedves Frankye,
Köszönjük, hogy megosztottad velünk észrevételedet, ezzel is elősegítve munkánkat. Az elírásokat javítottuk oldalunkon.
Két vastagsággal gyártják a szigeteletlent, lásd melléklet. Kaptam már én is ilyen vékony zászlóval, csavarral képtelenség normálisan hűtőbordához rögzíteni, extra mechanikai leszorítás kell.
Sajnos az utóbbi időben anyagtakarákosságra hivatkozva megváltozott a TO220 tokozásban a hűtőfelület vastagsága. Nem csak a kínaiaknál.
Ld. 7805 On Semiconductor. Néhány gyártó készít csak "vastag" kivitelt: Texas uA7805 KCS - bár maga az adatlap ellentmondó: TO-220 - 19.65 mm max height <--> All controlling linear dimensions are in inches. Amúgy, ha elég nagy teljesítményt kellene eldisszipálni, érdemesebb kapcsolóüzemű stabilizátort használni. Goooogle talál néhányat. A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2017
HeStore szórólap lábkiosztás ábráit pontosítani kellene.
A feszültség stabilizátor ábra csak a pozitív feszültségűekre, de még azokra sem teljesen. LM317 -re nem jó. A negatívakében a GND és a IN fel vagy cserléve. Nekem az alábbi szerint sikerült megjegyeznem, ami a 78xx -re és a 79xx -re is jó: Legpozitívabb kivezetés | Legnegatívabb kivezetés | Kimenet
Egy pici bordára sem lehet normálisan felfogatni, így a kis teljesítmény elfűtése is nehézségekbe ütközik. A kapcsolóüzeműnek is van az előnye és hátránya is.
Ezt nem ebben a témában kellene megbeszélni!
Erről már volt szó korábban, ahogy HP41C mondja, ez nem "kínai" vagy "nem kínai" kérdés. ON Semi, ST Micro, stbstb. is gyárt SG és DG tokot. Azaz single-gauge (ez a vékony fülű) és double-gauge (vastag fülű) tokot.
Így a HESTORE-ban kapható 7805 sem "koppincs", hanem egyszerűen gyári single-gauge tokozás. Lásd: ON Semi Lásd: ST Micro Gyártói hivatalos "értekezés" szerint erre azért volt szükség, hogy hulladékot csökkentsenek, illetve a kapcsolóüzemű tápok térhódításával a nagy feszültségkülönbség / nagy áram miatt borzasztó hűtést igénylő, sokat disszipáló lineáris stabilizátor megoldásokat felejti el az ipar. A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2017
Nem írtam, hogy kínai. Az adatlapban, aminek részletét mutattam, látszik, hogy hivatalosan is két vastagsággal gyártják.
Igen, elcímeztem az üzenetet, eredetileg "Panhard"-nak szólt volna. Bocsi
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2017
Én mondtam, hogy kínai, mert silány minőségű, és rá van írva, hogy: china.
Az előző hozzászólásom óta volt 7 hozzászólás, de érdemi választ nem kaptam a kérdésemre, hogy lehet-e normál típusút (vastag hűtőzászlósat) is rendelni a hestorból? Mivel ez hestore-os topic, a hestore kollégák kicsit aktívabbak lehetnének itt, mivel a kérdések itt nekik szólnak.
Itt le vagyon írva, miért nem olvassák folyamatosan a HEStore-osok.
Esetleg próbáld meg az egyéb elkérhetőségeiken!
A vékony lemezes mellé esetleg ilyet is árulni? Lásd melléklet.
A moderátori hsz-hez: Az idézett hsz utolsó szakaszát szerintem érdemes lenne átemelni a sárga szövegbe is, mert az, hogy bizonyos kérdésekre tilos reagálniuk, az elég fontos infó.
Kedves Panhard,
Köszönjük megkeresését a termék kapcsán, melyet továbbítottunk termékosztályunk felé. A vastag hűtőszálas típus hamarosan elérhetővé válik webáruházunkban.
Kedves Bakman,
Köszönjük megkeresésed a fenti termék kapcsán. Továbbítottuk azt termékosztályunk felé és a tétel hamarosan felkerül kínálatunkba és rendelhetővé válik.
A legtöbbször bosszankodom, hogy a műszerekhez kapott mérőtüskék, szinte használhatatlanok egy panel-IC láb mérésekor. Lecsúszik, bunkó hegye van, puha, javíthatatlan..
Szeretném figyelmükbe ajánlani ezt a kis kiegészítőt. Ebbe egy banándugót bele lehet dugni és ha a mérővezeték idővel elszakad meg lehet javítani, ki lehet cserélni. A tüske "kőkemény", hegyes, még a próbapanel érintkező pontjaiba is beleér. Én évtizedek óta használok ilyen tüskét és felettébb meg vagyok vele elégedve. Nekem a végére van egy rápattintható sárga puha hüvely is, mely meggátolja a csatlakozási pont véletlen érintését. Mondjuk a Farnell ára horrorisztikus számomra, de lehet a Hischmann-tól való közvetlen beszerzése esetén lehetne valami baráti árat is talán kialakítani..
Kedves proli007,
Köszönjük megkeresését, továbbítottuk azt termékosztályunk felé. A fent megadott tüske amennyiben beszerezhetővé válik, felkerül kínálatunkba.
Sziasztok!
Be tudtok szerezni 0,01R vagy 0,015R legalább 5W-os ellenállást?
Kedves HEStore!
Végre megtaláltam a hálón és szíves figyelmükbe ajánlanám ezt az eszközt, amelyt rendkívül jól használok évtizedek óta. Szilikon vezetékkel nagyon jó műszerzsinórokat készítek belőle.. "PS 4 F. STB 4" a típusa. üdv! Gábor A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2017
Kedves Melphi,
Köszönjük, hogy megosztottad velünk észrevételedet. A termék adatlapja javításra került oldalunkon.
Kedves Müszi,
Köszönjük megkeresésed. A termék felkerült kínálatunkba 1003.7701 cikkszámon és hamarosan rendelhetővé válik oldalunkon. Ha a továbbiakban a segítségedre lehetünk, fordulj hozzánk bizalommal.
Kedves proli007,
Köszönjük az ajánlást, továbbítottuk azt termékosztályunk felé.
Üdv!
A különbség lényegében annyi hogy az 1003.3330 termék dobozos verzió az 1003.5593 termék pedig nem dobozos kivitel, és szettként tartalmaz 1db USB kábelt is. Ettől eltekintve nincs lényegi különbség a két modul között. |
Bejelentkezés
Hirdetés |