Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Lapozás: OK   215 / 244
(#) game4812 válasza forma3 hozzászólására (») Dec 29, 2016 /

Elvileg igen, ezt a viszonteladó mondta, én nem szedtem szét. De logikusnak tűnik, hogy ha már Class D, akkor nem passzív váltókon fogják elfűteni utána a teljesítményt.
Az az igazság, hogy a leggyakoribb felhasználási helyüktől kb. 100m-re van egy ~800 kW-os áramfejlesztő gázmotor. Ezért van a 238V feszültség is, és szerintem ez meg tud ugrani, ha úgy jön ki a lépés. Mindhárom eset ott történt, más helyszíneken nem volt velük probléma, tehát szerintem egyedi probléma, ez alapján nem íténék, de ha másnál is olvasol róla, akkor tényleg felejtős.
(#) forma3 válasza game4812 hozzászólására (») Dec 29, 2016 /

Lehet, hogy tényleg azzal van a baj, mert nem nagyon találtam ilyen problémát a neten, és ha ez lenne az arány akkor azért szerintem ki lennének akadva az emberek. Megában a 238V nem hiszen hogy problémát okozva, mivel +-10%-ra van méretezve minden, de ilyen generátornál semmi se biztos. Mindenesetre garanciával veszem, akkor olyan nagy baj nem lehet. Még annyit, hogy ezek a meghibásodások a vásárlástól számítva mikor következtek be?
(#) game4812 válasza forma3 hozzászólására (») Dec 29, 2016 /

Teljesen véletlenszerűen, az első 2014. októberi, az 2015. februárjában, a legutóbbi pedig 2015. szeptemberi, az kb. egy hónapja, de garanciaidőn belül. A kettő közöttit gyorsan meg kellett csinálni, ott nem garanciáztam, hanem egy szerelőnek adtam, 17-ért csinálta meg.
(#) forma3 válasza game4812 hozzászólására (») Dec 29, 2016 /

Köszi!
Esetleg ha valakinek van tapasztalata aktív RH-Sound hangfalakkal, az ne tartsa magában
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2016
(#) djkoxi válasza forma3 hozzászólására (») Dec 31, 2016 /

EV ZLX pár vásárlása esetén 111 eurot visszautal az EV cég január 31-ig. Ezt is vedd figyelembe árképzésnél. Működik a dolog. Soundsation helyett vettem, ami kb RH sound szint, de össze sem lehet hasonlítani őket, nem egy ligában játszanak. ( hangkép, hangnyomás, fogás, dsp, kinézet )
(#) forma3 válasza djkoxi hozzászólására (») Dec 31, 2016 /

Köszi szépen!
(#) blondibarbi válasza forma3 hozzászólására (») Dec 31, 2016 /

Felejtsd el örökre a keleti **********. Soundstation, RH, Skytec, meg hasonlók.
Ne felejtsd: az a drága, ami olcsó !
Ha ráadásul buliban hagy ott, az mekkora szívás és beégés...
A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2016
(#) forma3 válasza blondibarbi hozzászólására (») Jan 6, 2017 /

Oké, tehát akkor ezekszerint nem nagy minőségű cucc.
Mackie Art-500-ról esetleg valakinek vélemény? Egy zlx-12P-hez képest milyen?
(#) gg630504 hozzászólása Jan 10, 2017 /

Nézegetem a XENYX 802 keverőt ( kapcsolási rajzát ). Azon is az FX csatornát (?) buszt (?).
Mi a szokásos neve? Milyen célból van? Gyakorlatban mire lehet használni? Mire szoktátok használni?
(#) Primary válasza gg630504 hozzászólására (») Jan 10, 2017 / 1

Effekthez. Meghatározod, hogy a csatorna szintjéhez képest mennyi kerüljön a jelből az EFX outra. Utána mehet mondjuk valamilyen effektbe, pl visszhang, és azt visszavezeted az Aux returnre, de használhatod monitorozásra is.
(#) gg630504 válasza Primary hozzászólására (») Jan 10, 2017 /

Köszi! ( Ma is tanultam valamit )
(#) mraulajos hozzászólása Jan 15, 2017 /

Hali!
A bekeretezett csatlakozónak mi a neve?

208194.jpg

(#) vipera1997 válasza mraulajos hozzászólására (») Jan 15, 2017 /

(#) mraulajos válasza vipera1997 hozzászólására (») Jan 15, 2017 /

Igen.
Tehát ezek szerint kombi. Nem találkoztam még vele. Régi dolog ez?
(#) vipera1997 válasza mraulajos hozzászólására (») Jan 15, 2017 /

Nem igazán, legfőképp keverőn használják, és aktív hangfalon alkalmas mind a 2 csatlakozó befogadására is, ezért használják ezen a helyeken.Oda lehet kötni mikrofont és vonalbementet is kinek mi van éppen a keze ügyében, hasznos kis találmány.
A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2017
(#) Action2K válasza vipera1997 hozzászólására (») Jan 15, 2017 /

Tudomásom szerint, vagy 20 éve létezik.
(#) andras99 hozzászólása Jan 17, 2017 /

Sziasztok!
Rendelkezem két JBL JRX212-es ládával, amit szélessávban használok, kis hangerőn még elmegy így, de hallatszik hogy nem erre lett tervezve.
Szeretném kiegészíteni a rendszert subbal (Vagy subokkal?), ebben kérném a segítségeteket:
Az ebből a szériából származó JRX218S subot (adatlap) körülbelül 100ezerFt-ért tudnám beszerezni, de egy nagy problémám van vele, mégpedig hogy 4Ω-os.
A topokat egy Crown XLi800-zal hajtom (2x200W), a mély szekciónál pedig egy T-AMP E800-ra gondoltam. (Tapasztalatok erről a végfokról? Ilyen célra van jobb hasonló árkategóriában?)
Ha megvenném a JBL subot, az impedanciája miatt csak a végfok egyik oldalával tudnám hajtani, de így meg nem lenne kihasználva, plusz szerintem kevés is lenne a hangnyomás.
Nagyjából 100ezerFt-ból mit lehetne kihozni? Nem tudok sokat rászánni, maximum 200-ból szeretném megúszni végfokkal együtt.
Főleg beltéren lenne használva, kisebb-közepes termekben.
Illetve még egy dolog eszembejutott, inkább egy 18" sub lenne jobb, vagy 2db 15"?
(#) game4812 válasza andras99 hozzászólására (») Jan 17, 2017 /

Esetleg Behringer EP2000? Hidalva 950W 4 Ohmra THD 1%-nál, amúgy adatokra ugyanaz, mint a T-AMP, egy jó RMS limiterrel szépen ki lehet hajtani a dobozt, később akár bővíthető is a rendszer. A 15" vagy 18" felhasználásfüggő, de igazán mélyet a 18" fog adni.
(#) habazutty válasza andras99 hozzászólására (») Jan 18, 2017 /

Szia!
Erősítőnek inkább valami ilyesmi: Bővebben: Link

Meg ezek: Bővebben: Link (van benne hangváltó)

Ez pedig egyben visz mindent: Bővebben: Link

Nem ismerem az eladókat, csak egy tipp.
Mindkét eset 200 alatt marad.
(#) andras99 válasza habazutty hozzászólására (») Jan 18, 2017 /

Köszönöm a tippet, használt magamtól nem jutott volna eszembe, de valóban inkább egy jobb minőségű használt mint egy gagyi új.
(#) habazutty válasza andras99 hozzászólására (») Jan 18, 2017 /

Fején találtad a szöget!
E-400-as volt már a kezemben, de a jó öreg SIVA PPA800-ra le nem cserélnem, hiába a SIVA kb. 20 éves! Legutóbb volt fent ZECK PT7 jó áron, ÁGOTA, előfordul CROWN vagy DYNACORD megfizethető áron.
Nekem most ez az aktív dolog nagyon tetszik, bár nem rendelkezem eggyel sem.

Ha nem sürgős a vásárlás, akkor javaslom napi szinten nézni az említett hírdetési felületet.

Ha sikerül bevásárolni remélem a tapasztalatokat azért megosztod?!
(#) djkoxi válasza andras99 hozzászólására (») Jan 19, 2017 /

Szia!
Ha most vásárolnék, csak aktív rendszert vennék. Ha van lehetőséged, hallgasd meg a linkelt Mackie aktív szubot. Igaz csak 15", de a benne lévő végfokot olyan profin hangolják, hogy hatalmasat "szól" a láda.
Van itthon 2 db FS DYS 118-as szub, Yamaha P7000s hajtja, DBX rendszerprocival vezérelve.
Az aktív rendszerhez egy dB sub 05D-t használok. Ez 15", de semmi szégyellnivalója nincs a nagy rendszer mellett.
Ha veszel egy ilyen, vagy hasonló szubot, akkor a frekileválasztás is megoldott lesz, ellenkező esetben a 2 végfok elé minimum egy aktív hangváltót is venned kellesz.
A 12"-os topjaid mellett egy 15"-os szub is jó mélyeket fog csinálni, és talán gyorsabb is valamivel. 18"-os szub lomhább, főleg az olcsó kategóriában.
(#) qwert2009 hozzászólása Feb 2, 2017 /

Sziasztok!
Adott egy Soundcraft EFX8 keverő.Erre szeretnék rákötni:
-2db JBL EON 615 aktív hangfalat,
-Castone CPA 800B végfokot 2db reflex R300 hangfallal
-Yamaha szintetizátort
-DJM 600 keverőt
A JBL aktívokat a MIX L és R XLR kimenetre tervezem.
A szintin van 2db 6,3 Jack kimenet (R és L/L+R) Ezt kössem 2db Mono Jackkel a stereo 1v.2-re? Vagy inkább egy sztereo jackkel a line 1-8 valamelyikére?
A castone végfoknak honnan adjak jelet?
Illetve a DJM 600 keverőn van RCA és XLR kimenet,ezt hova kössem?
Válaszokat előre is köszönöm.
(#) game4812 válasza qwert2009 hozzászólására (») Feb 2, 2017 /

Szia!
Szintit Line 1-2-re tenném, mono kábelekkel, egyiket balra, másikat jobbra PAN-olva. Így parametrikus EQ-d lesz. DJM-et XLR-rel kötném be (alacsony Gainnel), akkor nem szedhet össze zajt az RCA.

Castoneokra jelet XLR kábellel visszahozhatod az aktívok THRU kimenetéről, de ha jól láttam, az erősítőn van Jack és XLR bemenet is, ha ezek párhuzamosan vannak kötve, akkor például MIX L és R-ből XLR-Jackkel a végfok, abból XLR-XLR-rel az aktívok. Ha jó monoban, akkor ott a Mono Out. Vagy monitor kimenetről is használhatod, ha az nem kell, de akkor külön kell a hangerőt beállítani. Vagy asszimetrikus sztereo jelként a fülhallgató kimenetről is hajthatod. Akár monoban az FX csatornáról is leveheted, gondolom az post-fade. Az első megoldás a korrekt, de ha az aktívok messze vannak, sok kábel kell.
(#) steelbird válasza qwert2009 hozzászólására (») Feb 2, 2017 /

Szia.
Én úgy kötném, hogy a Castone menne a MIX L, MIX R kimenetekre egy-egy XLR- Jack kábellel.
Ha az aktív JBL ládákat monitornak szeretném használni, akkor a Monitor Out jack aljzatokba egy-egy mono Jack-Jack, vagy Jack-XLR kábellel (A JBL bemenete mindkettőt tudja fogadni), vagy ha azokat is rendszer-hangszóróknak szánnám (bár ez nem életszerű..) -pl topoknak, hogy kifelé szóljanak- akkor pedig a Castone bemenetére dugnám, mivel azon van a fűzhető végfokok miatt két-két párhuzamosított IN aljzat. Ez utóbbi esetben szintén ugyanolyan kábelek kellenek, mivel a keverő Monitor Out és az erősítő IN bemenetei ugyanúgy Jack aljzatok.
A szintit úgy is lehet, ahogy írod, de én inkább az STE1, vagy az STE2 sztereo csatornákra dugnám, ugyanúgy két mono Jack-Jack kábellel.

Azt viszont nem értem, minek kell még egy keverő... ?
A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2017
(#) game4812 válasza steelbird hozzászólására (») Feb 2, 2017 /

Valószínűleg azt a DJ használja, a Soundcrafthoz képest van benne 4 sztereo csatorna, crossfader, BPM számláló, effektek, a mikrofon bemeneten tudja a "ducking" halkítást, és ezeken kívül, ha ehhez van hozzászokva, pár sör után jó, ha a megszokott keverőt használja, nem egy olyat, ami nem esik kézre.
(#) steelbird válasza game4812 hozzászólására (») Feb 2, 2017 /

Az OK, ismerem a keverőt, de a kérdező által felsorolt eszközök között nics több készülék... szigorúan csak az adott konfigot néztem..
(#) game4812 válasza steelbird hozzászólására (») Feb 2, 2017 /

Persze, jogos. Én is csak feltételeztem, hogy a szinti mellé lesz egy mikrofon legalább, ez alapján pedig bármi lehet pluszban. Egyébként ahogy írtad is, a Castone erősítő továbbfűzése a legjobb megoldás, ha "front"-ba kell a JBL, mivel a Jack és XLR csatlakozók párhuzamosak. (ezt az eredeti kérdésre válaszolva írom). Valamiért úgy emlékeztem, hogy az általam használt Behringeren az XLR balanced, a Jack pedig unbalanced, de azon is mindkettő szimmetrikus.
(#) steelbird válasza game4812 hozzászólására (») Feb 2, 2017 / 1

Én viszont nem jó hátlapon néztem, korrigálom is...
A bemeneteken párhuzamosított XLR-Jack aljzatok vannak, ahogy Te is írtad.
A többi szerintem stimm...
(#) qwert2009 hozzászólása Feb 3, 2017 /

Kedves game4812 és steelbird!
Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszokat.
A JBL-ből vinni a jelet a castone-nak azért nem jó mert azokat is a rendszerben akarom használni és elég messze (kb10-15m) lennének a keverőtől és így sok kábel kellene.
Mindketten írtátok,h a castone-ból vigyek a JBL-eknek jelet a bemeneten keresztül.Akkor a castone XLR bemenete, kimenetként fog üzemelni?
A másik keverőre azért van szükség, mert azt a dj használja és ezt game4812 tökéletesen kifejtette,főleg a "pár sör után"-i rész igaz
A DJM-et nem lehet összekötni 2db RCA-Jack kábellel pl. a line 3-4-re?
A szintit a keverő leírása szerint a stereo1 vagy a stereo2 kell kötni,de úgy hallottam,h jobb ha 2 line csatornára kötöm ahogy game4812 irta. Bár azt nem tudom,h miért nem egy sztereo Jack-el és akkor csak egy helyet foglalna.
Következő: »»   215 / 244
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem