Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   63 / 443
(#) Qwert76 válasza Qwert76 hozzászólására (») Márc 19, 2008 /

Huh..

Valaki megtenné hogy elmondja nekem hogyan kell lépésről lépésre másolni?
Azt hidtem tudom, de mégsem....

Sajnos a fórumon nem találtam leírást.

Szóval: Adott egy Sch + Brd

Az Sch egy részét szeretném másolni vagy 6x
úgy hogy a Brd-on is 6x az elkészített elrendeszett kapcsolás megjelenjen, majd stimmeljen is.
Másolni tudom. Azzal nincs gondom, de összehozni a kettőt képtelen vagyok.

Majd ezután folytatni szeretném az Sch és a Brd többi részét.

(#) elektrocad válasza Qwert76 hozzászólására (») Márc 19, 2008 /

Hogy konzisztens legyen a terv, csak a schematicban másolj és generáld újra a boardot vagy updateld, de ekkor legyen megnyitva mindkettő egyidejűleg.
1. A GROUP paranccsal (szaggatott vonalas keret ikon) és egérrel jelöld ki a másolandó részt.
2. A CUT (olló) paranccsal a vágólapra teszed.
3. A PASTE (olló melleti ikon) paranccsal pedig tetszőleges helyre helyezed, majd újra PASTE ikonra kattintás, elhelyezés, stb., ahányszor akarod.
(#) Qwert76 válasza elektrocad hozzászólására (») Márc 19, 2008 /

Szia!

Igen kipróbáltam, működik.
De a problémám sajnos nem tudtam megoldani.
Így az SCH-n rendben is van, de a board-ra az SCH-ban másolt alkatrészeket csak kiteszi , de az amiről másoltam az BRD-ben is meg volt szerkesztve.
áttörések, 2 oldalas rajz, egyebek.
Én azt szeretném ha a BRD -on a megszerkesztett részt is másolni tudjam úgy hogy konzisztens maradjon az SCH-val.
Tehát ne kelljen ujra elrendeznem kézzel és megcsinálni a kötéseket a board-on.
Erre van e lehetőség ?
(Ha esetleg forítva történne, Pl az SCH-n dobálná szét a másolt részt, már nem érdekelne annyira ha konzosztencia megtmaradna.)
(#) IMi válasza Qwert76 hozzászólására (») Márc 19, 2008 /

Hello!
Ajánlom a következőt a figyelmedbe: Duplicating.ulp
ITT olvashatsz róla és innen is van.

A csomagban található leírást feltétlen olvasd el!
(#) Qwert76 válasza IMi hozzászólására (») Márc 19, 2008 /

Nagyon köszönöm!

Áttanulmányozom. Próbálkoztam már vele, de leírás nélkül nem boldogultam.
(#) lipizoli hozzászólása Márc 19, 2008 /

Sziasztok

Segítséget szeretnék kérni abban, ha a grid be van kapcsolva hogyan lehet az egyik alkatrészt, huzalt a vonalra rakni, a másikat pedig közé?
(#) még1MbR válasza lipizoli hozzászólására (») Márc 19, 2008 /

Állítsd át a gridet fele akkorára
(#) mex válasza lipizoli hozzászólására (») Márc 19, 2008 /

A grid beállitását lehet menetközben is módositani. Egy nyákon különféle alkatrészek,különféle lábkiosztással is találhatók,mindig olyan sűrűségű rasztert kell beállitani ami megfelelő. Tehát ha a rácsosztás közé akarsz vonalat húzni legegyszerűbb a grid osztáspontjainak felezése. Ha a túl sűrű háló zavar,kapcsold ki. A vezeték ennek ellenére is a megfelelő osztásra ugrik.
(#) Qwert76 hozzászólása Márc 20, 2008 /

Háát nem tom. Letöltöttem ,átolvastam 1000x, Eltöltöttem vele 3 Órát, de nem jöttem rá hogy én vagyok a nagyon béna, vagy nem műkszik nálam a dolog.
Valaki MAGYAR nyelven el tudná magyarázni a használatát?
(#) lipizoli hozzászólása Márc 20, 2008 /

Köszi szépen, mindkettőtöknek!
Lehet hogy már az idegtől nem jutott az eszembe
(#) Frankye válasza lipizoli hozzászólására (») Márc 20, 2008 /

Ha lenyomva tartod a bal oldali Alt gombot, akkor a finomabb (finest) grid beosztásra tudsz illeszteni, ez alapból a fele a rendes grid-nak.
(#) MPi-c válasza Frankye hozzászólására (») Márc 21, 2008 /

Na, ezt én sem tudtam... eddig.
(#) Frankye válasza MPi-c hozzászólására (») Márc 21, 2008 /

Pedig ott van a grid ablakában. Alt(ernative) grid...
(Végre van valami, amit én mondhattam meg MPi-c barátomnak az Eagle-vel kapcsolatban! Juhé!!! )
(#) elektrocad válasza Frankye hozzászólására (») Márc 21, 2008 /

Pedig azt hittem, hogy gyakorlott felhasználója vagy az Eagle-nak.
(#) Frankye válasza elektrocad hozzászólására (») Márc 22, 2008 /

Ezt Nekem írtad? Mert én segítettem MPi-c barátomnak most...
Amúgy MPi-c a legtöbbet a 3D-ben segített nekem! (Abban Ő van otthon.)
(#) Kováts Péter hozzászólása Márc 25, 2008 /

Van egy jogtiszta EAGLE programom. De a főnököm azt akarja, hogy, a kapcs rajzok, PCB-k és lib-fájlok jól arhiválhatók és visszakereshetők legyenek. Ez akkor lenne lehetséges, ha ezek a fájlok ASCII text formátumúak lennének.
Tud-e Valaki olyan EAGLE parancsot, parancsfájlt, ulp-t, vagy akármi egyebet, ami az sch, pcb és lib fájlokat (CR LF-fel tördelt) ASCII fájllá konvertálja, -hogy arhiválható legyen- és visszakonvertálja, hogy később (az EAGLE programmal) ujra továbbeditálhatók legyenek?
A segítséget velőre is köszönöm.
(#) Directors hozzászólása Márc 28, 2008 /

üdv

Azt hogyan kell beállítani,hogy csak egyoldalas nyákra csinálja a rajzot?(mert nekem mindég kettőre csinálja)
(#) gulasoft válasza Directors hozzászólására (») Márc 28, 2008 /

Az autorouternél az első lapon arra rétegre amire nem akarod hogy tervezzen n/a-t raksz
(#) gulasoft hozzászólása Márc 28, 2008 /

Ha itt tartunk arra hogy veszem rá, hogy a lehető legkevesebb helyen használja a másik oldalt, és átkötésnél az alkatrésztől egy icipicit messzebb csináljon egy átkötést a másik oldalra, mert állandóan az alkatrészlábtól vinné a másik oldalon a vezetéket, ami persze furatgalvanizált nyáknál nem probléma, csak hát otthon nem annyira jellemző a furatgalvanizált nyák.
(#) Directors válasza gulasoft hozzászólására (») Márc 28, 2008 /

köszi szépen ezer hála.
Ja még lenne egy olyan kérdésem,hogy hogyan lehet a kész rajzto mozgtni?
(#) gulasoft válasza Directors hozzászólására (») Márc 28, 2008 /

minek akarod mozgatni?
egyébként van a csoportkijelölő (szaggatott vonalas kocka) kijelölsz mindent, rámész a move ikonra, és jobb gombal kattintasz a kijelölt részen valahol. Aztán húzod ahova akarod, csak nem tudom minek.
(#) Frankye válasza gulasoft hozzászólására (») Márc 28, 2008 /

Idézet:
„arra hogy veszem rá, hogy a lehető legkevesebb helyen használja a másik oldalt”

A DRC-ben megadhatod, hogy "mennyibe kerül" a Top layer használata. (Fejből meg nem mondom, hogy melyik fülön van, de van egy olyan rész, ahol fel vannak sorolva a dolgok, mellettük egy-egy érték, mint a Via, a Top layer, a Bottom layer, stb. Ha a Top layert jó magasra állítod, akkor nem "szívesen" fogja használni.
Idézet:
„átkötésnél az alkatrésztől egy icipicit messzebb csináljon egy átkötést a másik oldalra, mert állandóan az alkatrészlábtól vinné a másik oldalon a vezetéket”

Ezt is itt lehet szerintem megbuherálni, mert ha a "Via" értékét alacsonyra állítod, akkor igyekezni fog a Bottom layeren vezetni (persze csak akkor, ha közben a Top layer "dárga").
(#) gulasoft válasza Frankye hozzászólására (») Márc 28, 2008 /

Mellékelem a képet, megadtam, hogy lehet rajta 100 via, 99 a top cost mindenhol 30 volt a via cost, de az alsó tüskesornál még igy is elb...
Hogy veszem rá, hogy semmiképpen se csináljon ilyet, mert ezt képtelenség beforrasztani!!!!

teszt.png

(#) Directors válasza gulasoft hozzászólására (») Márc 28, 2008 /

köszi

Még lenne egy kérdésem,+ alkatrészeket hogyan lehet belerakni ami nincsen benne?
Vagy merre keressem?
(#) PCB válasza gulasoft hozzászólására (») Márc 28, 2008 /

Szia !

Bocs, hogy beleszólok, de több sebből is vérzik a rajz.
Hirtelen nézve kb7-8 via szükségtelennek látszik, plusz az Y elágazás...stb hát......

Üdv!
(#) gulasoft válasza PCB hozzászólására (») Márc 28, 2008 /

hát szerinted én raktam bele??????? Nem az autorouter, de bezzeg ahova kéne oda nem rakott! Ez a bajom, hogy magyarázom meg neki, hogy alkatrészlábat ne próbáljon toppal kötni!
(#) Directors hozzászólása Márc 28, 2008 /

Hogyan lehet alkatrészt csinánli ami nincsen a progiba?
(#) Krisz03 válasza Directors hozzászólására (») Márc 28, 2008 /

(#) PCB válasza gulasoft hozzászólására (») Márc 28, 2008 /

Szia !

Idézet:
„hát szerinted én raktam bele??????? Nem az autorouter, de bezzeg ahova kéne oda nem rakott!”

Igen, és most kellene annak jönni, hogy manuálisan rajzolod tovább. Ugyanis egy olyan program sincs ami tökéletesen a te elgondolásodat fogja tükrözni.
(Program nem gondolkodik, neked kell helyette)

Program adott egy alapot, manuálisan javítsd és alakítsd olyanra amilyenre te szeretnéd, mert ahogy minden programnak ennek is meg van a maga hibája. Nem egy nem kettő.....

Ha szabad ezzel a képzavarral élnem "Ne várd hogy a sültgalamb berepüljön"

Üdv!
(#) PCB válasza Directors hozzászólására (») Márc 28, 2008 /

Következő: »»   63 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem