Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Aktív hangváltó
Bocsánat gondoltam hátha másnak is megvan ez az újság.
Amúgy ez a 2 MB mellékletméret igen kevésnek bizonyul néha.Bővebben: Link
Egy kis átméretezéstől nem esik le az ember ujjáról a gyűrű
Máris bekarikáztam egy szarvashibát. A neminvertáló bemenetnek egy ellenálláson keresztül féltápot kell kapnia, különben idő kérdése mikor landol a kimenete valamelyik tápon. Be kell gépelni szimulátorba, úgy derül ki az elgondolás helyessége, ezek a kivonós szűrők tudnak meglepetést okozni. A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2017
Szerintem az IC1-3-5 neminvertáló bemenetei megkapják a féltápot.
A tina jó erre a feladatra? Csak maradjon olvasható a kép minden részlete
A Tina tökéletesen megfelelő, a szűrést ideal opamp-pal modellezd, nem kell a táppal bíbelődnöd.
A bekarikázott részen van a hiba, ugyan ott a 10µF is irreális értéknek tűnik. Szűrő képletek itt találhatóak.
Tehát ott is kellene Ut/2-őt adni egy 12k ellenálláson keresztül?
Az IC2-nek nem kell fél tápfesz? Húú ez a tina nem is olyan egyszerű
A magas szekcióban az egyik kapcsolható ellenálláscsoport, amelyik a féltápról jön, a két 10µF közül a neminvertáló bemenetre kötendő. Ez inkább csak rajzolási hiba lehet. Az előbbi link 4-es ábrája mutatja a felüláteresztő szűrőt, abból érthető meg igazán mire is gondolt a költő
Magyarul a 10u-os kondi nem a 3 as hanem a 2 es lábra menne?
Az ellenállás van rossz helyen, nézd csak a felüláteresztő rajzát!
Ne haragudj de én nem látom a különbséget, csak azt az ellenállást ami a nem invertálót testel köti össze.
A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2017
Igyekeztem szépen javítani a kapcsolást, erősen figyeld mi változott!
Így mindjárt világos, hogy mire gondoltál!! "Nem is kellet olyan erősen nézni"
Sajnos én csak egy asztalos vagyok. Köszönöm!
Én harisnyakötést tanultam, az sincs közelebb az elektronikához
Szia! Felteszem a nyáktervemet a javítással együtt.
Persze a megfelelő fórumon. Szeretném ha megnéznéd nekem. Köszönöm!
Mit mutatott a szimuláció, kisül valami belőle?
Az még eltart egy darabig, még nem nagyon megy vele a munka de gyötröm!
Ez a kapcsolás már meg van építve 20 éve és most is működik úgy ahogy. Csak a mély részét használtam ami enyhe brummal de jól megy. A közép soha nem is szolt, a magas meg rosszul, gondolom a tegnap feltárt hiba miatt.
Elsőként ellenőrizd azért a kapcsolás működőképességét szimulátor segítségével.
A NYÁK megtervezése komoly kihívás. Sokat segítesz magadon, ha szimmetrikus tápra térsz át. Ne feledkezz meg az IC-k helyi tápszűréséről, hogy össze ne gerjedjenek. A két bemeneti fokozatot egy TL072-be vonnám össze és azok alacsony kimeneti impedanciáján küldeném a szűrőkre ami praktikusan TL074-ből építhető.
Szia, megvan a szimuláció!
Nem tudom jól csináltam-e, de szerintem csak a mély teszi a dolgát. Hogy tudnám ezt megmutatni neked?
Mellékelem mire jutottam. A TSC Tina fájl töltsd be és kösd rá próbából a kapcsoló szerinti párhuzamos ellenállásokat! A Signal Analyser Channel választójában egyenként jelöld ki a három kimenetet, hogy egymásra rajzolja az átviteli görbéket.
Szia nagyon szépen köszönöm a segítséget. Megint hibás volt tehát az Rt.-s rajz.
Ez most így mondjuk működik. Akkor ha jól értem most nem kell fél táp neki, és így lehet szimetrikus tápot adni neki aminek a közepe lenne rajta a nem invertáló bemeneteken?
Tudsz neki szimmetrikus tápot biztosítani? Ha igen, akkor kiegészítem a rajzot.
Mindenféle képen, főleg ha ez a kapcsolás előnyére válik!
A bemeneten lévő 10u tantált helyett lehet 1u fólia? A Tina szerint nem lesz nagy változás.
Szeretném a tantálokat kihagyni belőle. Csak a mély 33u -ós nem fog menni ha csak nem párhuzamosítom a kondikat.
Nyugodtan építsd közönséges elkóval, gyári készülékekben sincs másképp. A rajzhoz kis türelmedet kérem.
A tápszűrő kondenzátorok kerüljenek a lehető legközelebb az IC táplábakhoz. A tápszűrő kondik test vezetője különüljön el a jelföldtől!
Szia, köszönöm igyekszek méltó nyákot tervezni neki.
Szia, elkészültem a tervel megnéznéd nekem?
Szia, elkészültem a tervel. Szeretném ha megnéznéd!
Szia, szerintem feltámasztottuk ezt a jó kis kapcsolást!
Köszönöm a segítséget!Bővebben: Link
Tiéd az érdem, én csak kotnyeleskedtem egy kicsi
Szia, köszönöm de nagyon kellet az a "kot meg a nyél is"!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |