Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
Nekem is az a baj,hogy a sima 3 fázisra és a csillagpontra kötöttem egy vezérlőt nem hajlandó elindulni 7V alatt..Ha kiesik a fordulatból akkor fől a vezérlő de durva gyorsan megy ha nem veszek vissza a tápból ha elindul.. PWM fordulatszabályzást majd megpróbálom..
Itt a kezemben egy Samsung négyfejes motor az 4,5V-on elindul simán..5V-on jó is a fordulat kb.. Mekkora a te öcsipaneled átmérője?
Pont akkora mint a fej
A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2017
Én ezzel küzdöm JVC kamera fejmotor 40mm átmérő.. Ebben az alkotmányban van minden hdd motorból video szalagmotorból egyéb videófejből A te videófejednek mekkora az átmérője??
Nincs centim kb 5-6 cm
Találtam egy vonalzót 58mm A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2017
Az enyém (a Samsung ) 61... Akkor a 127 ledeset arra fogom felépíteni..Ezek a csigatekercsek melyeket készítettem kegyetlen jók csak rá kell ragasztani a ferritre (persze kell egy kis rést hagyni mert nincs a horonyban) de több Ampert átvisz minden melegedés nélkül..6-7 Uh az induktívítás a ferrittel együtt az majdnem a rajzon lévőt közelíti..
Jól néz ki bár nálam sokkal kevesebb a menetszám. 4 menet.
Abban jó,hogy a nyugalmi áram még kisebb.. Majd megépítem az új POWER áramkört az szerintem jobban kihúzza magát szimetrikusra nem vesz fel még annyi áramot sem..Megint a nehezebb oldalról közelítem meg ,de hát én ilyen vagyok Melegem van ittam egy kis pálinkát is
Szia!
Ennek a nyáktervét esetleg elkérhetném? Bővebben: Link
Szia! Nincs meg sajnos. Úgy emlékszem kly küldte el talán pdf-ben de kellett a méretarányossággal játszani mert nagyon apró..Amúgy nem egyszerre raktam fel hanem 25-ös dekádokban ha van is kis csúszás úgy eloszlik..
holnap megkeresem a filet
Lassan de biztosan épül az én Kly féle órám is
A ledek beforrasztása tényleg nem egy álom de sikerült helyére rakni mindet és működnek is.
Mask nélkül raktad fel a ledeket? Technikát majd írd le nagyon kíváncsi vagyok. Úgy állnak mint a katonatiszt.
Nézem az öcsit és a 0603 cuccok derékszögben ,párhuzamosan egymásal ...,,nem semmi. Én mmár annak örültem hogy ott maradt mikor csináltam. Ahogy felraktad az gyári..,.
A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2017
Ha pasztával rakod be a megfelelő méretű alkatrészeket akkor azok úgy mennek a helyükre ,hogy nem kell őket nagyon igazítani.."soklábasokhoz" tapasztalataim szerint nem jó a paszta szebben és zárlatmentesebb a véső hegyű pákával végighúzni kis fluxal a maradékot ha felhalmozódik azt lekapni ónharisnyával. A sok forrasztóanyag nem jó csak amit felvesz magától..
Igen a nagyobbak de a kicsik nem annyira akarnak maguktól ilyen szépen beállni. Legalábbis nekem nem . És az a gyanúm hogy nem használt stencilt se úgy meg könnyen lehet sok vagy kevés a paszta ,de majd megtudjuk nemsokára
Itt van DXF ben is remélem ez jó lesz.
A ledeknél inkább kicsit kevesebb paszta kell és ha fent vannak utána végigmenni rajt flux,vékony ón és hegyes pákával. A tiedet így csináltam nem is repült még le róla egy sem ha jól tudom..886 óránál pasza nélkül úgy raktam fel,hogy fémvonalzóval leszorítva a nyák a ledsor mellett és így raktam bele a ledeket egyik oldalon odaforrasztva majd a végén a másik oldalon is..
A pasztát "csak" felkenitek tűvel, csavarhúzóval vagy stencilt is lehet amatőr módon, megfelelő minőségben készíteni ?!
Fotóeljárással lehet stencilt készíteni ha van hozzá stencillemez mit igen nehéz szerezni de még venni is.. Valószínű vastagabb fóliából is lehetne mit valami merevítőfedéllel le kéne szorítani és fúrni vagy cnc-vel vagy kézzel nyákfúróval..A fólia azonban szerintem nagyon csúszik (olyan kéne mint a laminálófólia csak vastagabb melynek a papír felőli része matt,érdes.. (a stencillemez egyik fele matt mit ha a nyákra illesztesz nem csúszik el)
Az infra lednek hol kell elhelyezkednie (hány óránál)? Alapból,hogy van az offset??
Akkor ezek szerint kézzel "kenitek fel" ! Mennyire kritikus a vastagság, a paszta hőmérséklete, elengedhetetlen-e a forrasztásgátló lakk a tapasztalatok alapján, illetve tudtok-e "biztosra" menni stencil nélkül gyakorlottként ( milyen tokozás mellett ?!) ?!
Előre is köszi a segítséget és a tapasztalatok megosztását !
A ledeket pasztával raktam fel mindet és egyesével pasztáztam fel és próbáltam le, hogy jól bent vannak e a helyükön. Kisebb nagyobb megszakításokkal kb egy napig eljátszadoztam vele Sablonnal nyilván biztos könnyebb lett volna ahogy azt Patexati is ajánlotta nekem, de sajnos nem volt miből sablont gyártanom. A ledek szinte tényleg magától a helyükre mennek ahogy Patex is írta, csak el kell találni a megfelelő mennyiséget. Ha nagyító alatt megnéznéd akkor látnád, hogy sajnos hibáztam egy kicsit mert az első led meg talán az utolsók kicsit megbarnultak a melegtől Ha túl sok paszta kerül alá akkor az a baj, hogy az van amit írt Patexati is, hogy végig kell menni rajta flux-al, hogy a maradék óngolyócskákat le lehessen szedni, meg ha sok kerül alá akkor nagyon csúnyán el is emeli felfelé a ledeket. Ha most kezdeném újra a ledek beültetését akkor már szebb lenne mint most de azért meg vagyok vele elégedve így is, elsőre meg főleg.
Attól függ mit forrasztasz.. Valamikor elengedhetetlen a stencil mivel van olyan tokozás melynek a pad-ek alul vannak hová páka nem fér hozzá.. Jó maszk az kell és a forrsztásgátló lakk is ha nem akarod,hogy rövid időn belül megoxidálódjon a nyák..Ezeket nehéz házilag egyszerűbb a nyákot legyártatni gyárban . Ügyességgel minden lehetséges.De ez a forrasztás már kezd itt szerintem off lenni..
Ügyes vagy remélem nemsokára indíthatod ! A "barnáknál" előfordulhat,hogy kissé el fog térni a többitől fényerősségben de majd meglátod addig ne bántsd őket..
Szia!
Lehet volt már szó rólla ha igen elnézést, de nem találtam rá. A forgásiránnyal kapcsolatban lenne kérdésem. Meg lehet oldani hogy motorhoz függően lehessen a forgásirányt meghatározni, vagy mindenkinek olyan videófejet tanácsos beszerezni, ahol a forgásirány X? Csak azért kérdezem mert a 886 óránál is voltak ilyen gondjaim/ink, de ott HP segített ezen a problémám mindenkinek jóformán"külön külön". Elég nehéz olyan videófejet beszerezni, ami minden feltételnek megfelel és még a forgásiránya is X.
Szia
Megvizsgálom a kérdét SW oldalról. Jelenleg óramutató járásával megegyező forgásirány szükséges. Szinte minden video motor vezezérlőn beállítható a forhásirány. Persze ehhez doksi kell. Másik megoldás hogy két tekercs kivezetést kell megfordítani. Harmadik megoldás SW oldalon beállítás. |
Bejelentkezés
Hirdetés |