Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Sziasztok.
Átépítettem a régi tápomat, mert a régi már olyan volt belülről, mint mikor Mucsi Zoltán villanyszerelőt játszott ![]()
Egy tipp a táphoz:
A tömszelencéket húzd szorosra (ha a kép előtte készült, bocs), cseréld kisebbre, vagy a vezetékek vastagságát bővítsd mondjuk zsugorcsővel. Akkor tartani is fogja őket. A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2017
Ez a ki mit épített téma! Sárga mezőben leírtak nem véletlenül kerültek oda. Szóltunk az off-olás miatt, nem használt. Innentől díjazva lesz minden off!
Sziasztok! Építettem egy dupla labortápot. A kapcsolást kaptam a labortápegységes topikbol. A labortápegység 723 as ic re alapul. Mind a két panel pöccre indult, bár az én hibámból adódóan az ict cserélni kellett. Igaz az áramkorlát 2.5A, a kapcsolás szerint, viszont a leírásában ott van, hogy ha kihagyjuk az egyik ellenállást, akkor 3.8A én esetemben kijött a 4A is. A nyáktervet én készítettem hozzá. Ma volt egy "keményebb" teszt. Mind a két táp folyamatos 2A 14.4V on.(ideiglenes akkumulátortöltő) A borda teljes mértékben megfelelő méretű, kellemes langyos levegőt fújt a kis 6x6cm ventillátor. A "végtranzisztorok" bontottak, D311 ennyit ír rajtuk, inkább magasfeszultséguek de 11A. Na de beszéljenek a képek. Annyit szeretnék még hozzátenni, hogy a dobozka az már volt valami másnak a házikója, emiatt maradt néhány lyuk.
Még néhány kép, és persze itt következik a végkifejlett is. Majd kapni fog poti gombokat is.
Jó lesz, csak azon a rajzon hiányzik a tranyókról a paralel dióda, azt mindenképpen tedd bele, ellenkező esetben tönkre fog menni ha nagyobb feszültség kerül a kimenetre a beállítottnál.
Koszonom az eszrevetelt, igen fenn all a veszely foleg ha parhuzamosan kotom a ket tapot.
Két szabályozott táp párhuzamosan kötése bizonytalan viszonyokat teremt. Ezt az állapotot kerülni kell.
Üdv
Nem igazán totális elektronika sőt csak azzal müködik , szóval két hangdobozt készítettem . A lapokat méretre vágattam itthon csak összeraktam de az én asztalos jártasságommal szép feladat volt . TL dobozok visaton BG20 al , első megítélésem azt mutatja szépen szólnak de kell hozzá kiegészítésnek további magas sugárzó . A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2017
Szia!
Szép munka. Bekalkuláltad a lapszabászati rendelésnél, hogy a bútorlap vastagság ma már nem 19mm, hanem csak 18?
Igen minden ilyen bele kalkulált , sőtt a fokokat is gépen vágattam mert itthon nekem nincs hozzá semmi gépem szerszámom , de ezt látni is lehet az egyik képen milyen félelmetes szoritokat használtam a ragasztásnál .
Ezeknél a szorítóknál csak a sodrott kerítésfeszítő drótos a jobb.
![]()
Igen szükség törvényt bont , viszont nem volt kedvem sok tizen ezer forintért venni szoritókat amit az életben soha többé nem használok !
Szép lett, mint anno az erősitőid. Jó zenehallgatást az unokával.
Egyenlőre kísérleti stádiumba levő 12AU7 projekt TDA2030-as gitár kombóra kötve. A full csöves kombóhoz való trafó grandpa-nal van tekerésre. Elnézést a hang minőségért de csak samsung android volt. A rajzzal ellentétbe a táp egy 9V-os elem míg a fűtést egy 6V-os adapter szolgálta.
A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2017
Érdekes.Én pont ma reggel dobtam össze kísérleti jelleggel egy tranzisztoros hangszererősítőből (sternum audio 150,wattokról nincs sok értelme beszélni) és egy monacor spm 200x/4 szélessávú hangszóróval szerelt kiszuperált videoton ládából egy ilyen abszolút házi gitár kombót,vagyis annak deszkamodelljét.Igazából azért,mert minden megvolt hozzá.A vicc az egészben az,hogy a gitáron és a pedálon kívül minden részét el akartam már adni,de senkinek nem kellett.A gitár pedál hozzá az egy Digitech death metal pedal,amit azért vettem, mert a stílus amihez való annak a hangzásvilága áll a legközelebb hozzám. Viszont ami hang kijön így ebből az összeállításból,annak nem sok köze van egy jó tranyós gitárkombóhoz.A szélessávú monacor hangszóró is inkább hifi-hez való.Az erősítő modul mj11015-11016 végekkel van szerelve, most +-27 volt körül jár,de +-50voltig lehet hajtani névlegesen,és 75 wattos a lemeztrafó,ami japán hifiből lett kivéve.A gitár az egy cort spider st112 left hand ,alsó pickup állásban (hol máshol?
![]() ![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2017
Én is összeraktam egy csöves pedált a mult héten. Meg egy fekhallgató erősítő majdmem kész. Gi30+12sh1l. Csak a jack csatlakozó hiányzik. Már megrendeltem. Egy Ikea-s bambusz tálca a doboza.
A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2017
Én ajánlom minden félvezetős gitárosnak ezt a kis kapcsolást.
Stoned Tone Bulldog Cab sim
A bútorlapok adottak mérete vágva csak össze kellett rakni , igaz nem volt egyszerü az adott körülmények és szerszámok segitségével .
Ki próbáltam egy magas pótlását , bejött igy lehet gondolkodni a továbbiakon . Köszönöm az unoka a nagyobb kicsi gyerek szereti a zenét ...a kicsi az meg még kicsi . ![]()
Gyári anódsapka. Annyiba került, mint a cső. FU29 néven árulják.
A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2017
A csatlakozó nálam bontott sztereó jack. Az összeköttetést most inkább nem mutatom meg mert a gányolás kategóriába tartozik.
Szép munka!
Valami hasonlót készítettem én is cirka 20 évvel ezelőtt,sajnos a méretekre már nem emlékszem ,nagyon jól teljesített.Igaz nem kaptam bele annó csak gumi szélű hangszórót,így nem volt az a kemény basszusa,de ettől függetlenül nagyon élveztem,egy pár bulit végigharcolt.(ma már kint pihen a műhelyben) ![]()
Elkészült a fényorgona led szalaghoz!!
Köszönet Hp41C és reloop fórum társamnak a segítségért! Innen:Bővebben: Link Egy kicsit át lett tervezve. Tud egy kevés effektet is, majd még azt lehetne bővíteni! ![]() Bővebben: Link
Bővebben: Link
Menni kéne neki!?
Jópofa ez a fekete nyáklap. Festve van, vagy valami fólia lett ráragasztva? Fehér beültetési rajzolattal még jobban mutatna.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |