Fórum témák
» Több friss téma |
Sikerült lefotóznom egy másik panelen, így néznek ki. A mérete 1,8x4,3 mm.
Ezen mondjuk mások a feliratok, de ugyanarról lehet szó: 10, 28, 034 egymás alatt. Schottky diódák lehetnek mert a nyitófeszültségük 370-380 mV körül van. Egy műszer rádiófrekvenciás kimenetén vannak. Akinek van ötlete hogy mi célt szolgálhatnak az is segítség lehet.
gondolom konzervbontó használata után kiderül mi van benne, és tudod helyettesíteni. Vagy használni akarod?
A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2017
Ha a paraméterei olyanok hogy használatra érdemes akkor igen. Ha 12 egy tucat filléres motyó akkor megy a fémgyűjtésbe A flexet egyenlőre mellőzném meg attól sokkal okosabb amúgy sem leszek. Elég becsületes darabok biztos valami komolyabb powert is tudhatnak. Sajnos a net bogarászása még csak közelebb sem vitt a megoldáshoz. Az a "G" betű valószínűleg a gyártó jele ha azt tudnánk akkor 1 lépéssel beljebb lennék már.
Azt hittem tönkrement egy készülékben és ki akarod cserélni valami kaphatóra..
Nem fogjuk megtalálni, mert ez csak gyártói belső kód. Nekem is van valahol 5V 45A-es tápom, 5db ugyanilyen tokozású tranyóval, amin szép nagy számokkal 45 áll.
50V alatti labortápban biztosan megfelel, 10...15A-t is tudhat.
Nem lehet hogy Germánium dióda? Régen azok voltak ilyesmik.
Az egy "elfüstölt" smd félvezető...ha elárulod a további részleteket, hogy milyen típusú készülék paneljáról van szó, talán...
Nem kell ide részletek! Ki ne ismerné fel a MicrOne logót
Bővebben: Link A listában ott van a tiéd is. ME3118A Adtlap (CN) Bővebben: Link Feltöltöm azért csatolmányként is ki tudja meddig mennek ezek a kínai szerverek Hogy honnan tudsz ilyet szerezni az egyelőre titok számomra. A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2017
Idézet: Ha mindenkitől kapnál +1-et, aki nem ismerte ezidáig... „Ki ne ismerné fel...”
5 év alatt 35 hozzászólással, amiből 2 hasznos ez nem irónia.
Köszönöm, lehet valami tesztelőt összedobok aztán meglátjuk.
Ezt most egy kicsit lealacsonyítónak érzem tisztelt fórum társam.
Valószínűleg félre értitek a postomat.Persze hogy nem ismeri senki a MicrOne logót mert ilyen kínai vackokba építenek ilyet csak.Erre értettem irónikusan hogy ki ne ismerné.
Seráfütty! Agárdy-Kállai: "lecsúszott".
Szia ez egy led projektor uc28 tipus es hibambol adodoan 12v helyett 18v taplaltam hol lehetne ilyet venni vagy mibol tudnam kimenteni?
Schottky volt és sikerült megtalálni szerencsére.
Annyit kerültem beljebb hogy PNP germánium tranzisztor, a gyártó GPD Optoelectronics Corp.
A paraméterei valahol ott amit írtál is.
A darabszámtól függően én megpróbálkoznék a gyártóval, hátha tudnak segíteni: GPD.
Sziasztok,
A 3,6V-os zener diódát hány voltos diodák összerakásával lehet helyetesíteni? A választ előre is köszönöm!
Sziasztok!
Orosz akkutöltőben lévő dióda adatait keresem, de nem találom. 2V201D Előre is köszönöm a segítséget.
Két piros led sorba kötve és ezzel az egységgel fordított polaritással párhuzamosan kötve egy akármilyen szilícium dióda (pl. 1n4148). Egy átlagos dióda az átfolyó áram függvényében 0.6-1V közötti nyitófeszültséget produkálhat, ezért nem igazán jó zener általános helyettesítésére. Ha állandó áramot tudsz neki biztosítani, akkor kényszerhelyzetben jó lehet. Schottky diódákkal 0.2-0.4V induló nyitófeszültséggel számolhatsz, de az is simán elmehet 0.8V-ig ha nagy áramot kap. Ami most a szerencséd (úgy egyébként szívás), hogy a 3.6V-os zener sem úgy működik, hogy 3.5999V-nál még nem vezet, 3.6-nál meg teljes erőből belép, hanem jóval alatta is elkezd vezetni. Nézd meg egy-két zener adatlapon a grafikonokat. TL431 nincs kéznél? Az majdnem olyan határozott karakterisztikával működik, ahogy egy ideális zener tenné.
Itt a zener feszültséghatárolónak van bekötve. Kék, vagy fehér led valószínűleg megteszi helyette. (Amennyire ismerem az Arduino-t, a LED nyitófeszültsége már magas szint lesz.)
A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2017
Biztos, hogy jól van minden bekötve, jó a program?
Hány voltos az Arduino? Ha 5V a miktorokontroller tápja, nincs szükség a diódákra.
5V a miktorokontroller tápja. Vegyem ki őket?
Igen. Az USB adatfeszültségét el kell visenie.
Hogy egyértelmű legyen, ugye nincs az 5V után 3,3V feszültségszabályzó? A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2017
Jáááááááj, ez már fáj....
Nem az Arduino -t kell védeni az USB D+ és D- vonalán levő feszültségtől, hanem az USB D+ és D- vonalán kell betartani a +3.6V -os határt. Mind a két vonal kétirányú, így akkor van probléma, ha az Arduino lesz a "küldő". Ha az Arduino tápfeszülsége 5V (A VUSB +5V -ot ad ki), a zénereket be kell építeni. Ha az Arduino -t 3.3V -os feszültégről üzemeltetjük (ha egyáltalán megy róla 12MHz -en), akkor nem kellenek a zénerek. LED nem lesz jó, mert túl nagy a kapacitása. TL431 jó lehet, ha egy 2.7V -os segédfeszültséget állítunk elő vele és a D+ és D- vonalakat egy-egy 1N4148 -cal kötjük erre a segédfeszültségre. (A D+ ill. a D- vonalra az adódokat, a segédfeszültségre a katódokat.) USB feszültséghatárok A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2017
Nincsen semmi, a mikrokontroller megkapja az 5V-os tápot, a mikrokontroller lábaira van rákötve az, amit linkeltem.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |