Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 3D nyomtatás

Témaindító: KBal76, idő: Jún 9, 2010
Lapozás: OK   36 / 204
(#) Tinky hozzászólása Feb 9, 2017 /

Sziasztok!

Ki milyen programot használ nyomtatóhoz? Én Reptier programot használok. Először G-kód generáláshoz Slic3r-t használtam de valahogy az igényeimre nem tudtam testre szabni, utána kipróbáltam CuraEngine-t. CuraEngine pár másodperc alat kidobja a kódot, míg slic3r 10x tovább tököl. Idáig az igényeimnek teljesen megfelel ez a program.

Vissza olvasva kicsit belefutottam a felválás problémájába. Én ABS filamentet használok, sok módszert kipróbáltam már. Csiszolt üveglap, kapton szalag, szétpasszírozott 1. réteg, de a legjobb és ezt ajánlom mindenkinek! Acetonban feloldasz egy kis filamentet és ezzel az oldattal lekened az üveg lapot. Üveglapon lesz egy vékony réteg amihez gyönyörűen ragad a nyomtatott alkatrész .

Nyomtatóm házi építésű, még nyáron kezdtem el és kb október környékén sikerült működésre birnom. H-bot meghajtást használok XY tengelyre, Z az asztal. Idén keztem neki a 2. nyomtatómnak mert ha már maradtak alkatrészek az első építése során és ismerkedek Fusion 360-al miért ne? Ez is az első mintájára készül H-bot meghajtású XY, és szintén Z az asztal.

Csatolok képeket.

Fusion 360-al rajzolok, nagyon tetszik kényelmes használni. Az sem utolsó dolog hobbistáknak ingyé van

Milyen sebességgel nyomtattok? Nekem 30mm/s vált be, sajnos hibába kisebb a lengő tömeg, 60mm/s -nél már nem olyan szép a nyomtatvány .

Filament tapasztalatok? Először kinai occó K-camel ABS-t vettem voltak gondok vele. Most kipróbáltam Herz (itthon gyártott) filament és ég és föld. Nálunk még van egy másik cég akik filamentett gyártanak ez a Philament cég. Összehasonlító tapasztalata van valakinek?
Kicsit fura hogy a gyártó webshopjában drágábbak a filamentek .

Üdv
Tinky
(#) cupika97 hozzászólása Feb 10, 2017 /

Sziasztok. Szeretnék összerakni egy 3d nyomtatót. Mindent ibay - áliekszpressz-ről szeretnék megvenni, de nem egyben, hanem külön mindent, hogy ne kelljen adót fizetni. Van valakinek egy komplett leírás esetleg linkekkel együtt, hogy miből mennyi kell. Ha valaki tud segiteni, annak nagyon szépen köszönöm.
(#) blaci hozzászólása Feb 10, 2017 /

Rengeteg komplett leírást találhatsz, én egy ilyet építettem. A csavaroknak többször kellett nekifutni, azt elég lazán kezelte a srác, de ezen kívül az alkatrészlista pontos. A 16. lépésben van egy módosítás, azt is érdemes figyelembe venni.
A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2017
(#) szucsistvan123 válasza cupika97 hozzászólására (») Feb 10, 2017 /

Helló!
Én ezt építettem: Bővebben: Link
(Nem az 1.5-öset hanem a másikat, de az 1.5 az újabb)
A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2017
(#) otvenkilenc válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Feb 10, 2017 /

Ki csinált már magának füthető fejet?
(#) szucsistvan123 válasza otvenkilenc hozzászólására (») Feb 10, 2017 /

Helló!
Ha erre gondolsz egyszerűbb megvenni, van belőle direct drive-os és bowdenes is. 1,75 és 3mm-es filamenthez.
(#) szucsistvan123 válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Feb 10, 2017 /

És ha jól tudom két féle hosszúságban van.

Ilyenre gondoltam, de nemtudom megrendelni nincs bankszámlám. Melyiket érdemes venni?

Magyarországon is be lehet szerezni szerintem. (fórumokon)
Azt érdemes venni, ami jó a nyomtatódhoz:
Direct drive-osat ha egyben van az extruder a fejjel, bowdeneset ha külön (a linken szereplő az bowdenes) és számít, hogy hányas filamtenel szeretnél nyomtatni (1,75; 3mm). a fej hosszúsága a nyomtatótól függ.

Nyomtató még nincs. Maradék aluprofilok vannak gondolkodom azon, hogy összerakjak egyet. Melyik fórumon?

Pl.: a hobbi CNC-n ha próbálkozol az apróhirdetések között, vagy talán a vaterán.
Vatera: itt van egybowdenes, 1.75-.ös filamenthez

A hobbi CNC-re nem lehet regisztrálni pedig volna néhány cuccom amit eladnék. Köszi
(#) szucsistvan123 válasza otvenkilenc hozzászólására (») Feb 10, 2017 / 1

Nemrég átköltözött Itt udsz regisztrálni.
(#) Sanyi74 válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Feb 11, 2017 /

Szia!
Minden rendelhető hozzá?
Voltak valamilyen buktatók?
Mennyiből állt meg az egész cucc?
Köszi
(#) szucsistvan123 válasza Sanyi74 hozzászólására (») Feb 11, 2017 /

Szia!
Ebay-en minden rendelhető hozzá, de volt amit itthon vettem meg (ÁFA/vám elkerülése végett)
A keretet azt itt vettem Mo-n, de simán ki lehet vágatni fából, aluból...
A firmware beállításnál akadtam el párszor, de nem nagy ügy.
Ügyelni kell a pontos összeszerelésre, (menetes szár és a keret találkozása).
A tengelyeknek amin mozognak a kocsik ahhoz rozsdamentes köracélt használtam, olcsóbb mint a gyári erre a célra készült!
A 3D nyomtatott alkatrészeket is be lehet szerezni ebay-ről.
(#) otvenkilenc válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Feb 11, 2017 /

Motorvezérlők? Szoftver?
(#) szucsistvan123 válasza otvenkilenc hozzászólására (») Feb 11, 2017 /

Arduino Mega + Ramps 1.4 + A4988, (+12864 LCD kártyaolvasóval, de az nem létfontosságú, csak ha SD kártyárol szeretnél nyomtatni) Marlin firmware
A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2017

Köszi Vaterán?
(#) szucsistvan123 válasza otvenkilenc hozzászólására (») Feb 11, 2017 /

HobbiCNC-ről vannak!
De vaterán is van

Neked is ilyen van? Ezt milyen szofver kezeli? Hogyan töltöm le a nyomtatandó file-t. 5db motorvezérlőt adnak mihez kell a többi? Három tengelyt vezérel nem?
(#) Pali79 válasza otvenkilenc hozzászólására (») Feb 12, 2017 /

A legtöbb gépen a Z tengelyt két motor hajtja. Van olyan vezérlő ahol ehhez külön meghajtót használnak, de a filament adagolása is így van megoldva és van ahol két extruder fejet lehet hajtani egyszerre.
(#) szucsistvan123 válasza otvenkilenc hozzászólására (») Feb 12, 2017 / 1

Először meg kell tervezni/letölteni a modellt, A lényeg hogy legyen egy .STL fájlod. Ezt egy szeletelő programban (pl.: Cura (ami egy rakás sz...) de kezdésnek jó, vagy a Simplify3D ami már komolyabb) G- kóddá alakítasz. Itt kell beállítani többek között a nyomtatási hőmérsékleteket, kitöltést, rétegvastagságot stb. A kapott Gcode-ot SD kártyára másolod, és onnan nyomtatsz, vagy USB-ről.
USB-s nyomtatáshoz viszont kell egy program, Nekem a Pronterface jött be, itt csak betallózod a gcode.ot és mehet a nyomtatás.
3D modelleket tudsz letölteni pl.: Thingiverse vagy Yeggi-ről
(#) szucsistvan123 válasza otvenkilenc hozzászólására (») Feb 12, 2017 /

Igen, 3 tengely van X Y Z + 2 extruder. A ramps 1.4-en a Z tengely motorjai egy motor meghajtóról mennek. Nekem is ilyen van csak én EZZEL az LCD-vel használom.
(#) GPeti1977 válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Feb 12, 2017 /

A cura használom, a másikat nem ismerem, az mivel jobb? Egy régebbit most töltöttem le újat de annak a kinézete sem tetszik.
A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2017
(#) szucsistvan123 válasza GPeti1977 hozzászólására (») Feb 12, 2017 /

A Curával eddig csak szívtam!
Ahova nem kell, oda tett alátámasztást, ahova meg kellett volna oda nem.
A curával készült gcode nyomtatásakor gyakran elcsúsztak a rétegek, (nem gép hiba, állítottam már mindent benne, de hiába) de ezzel a másikkal nem volt ilyen gondom.
De ez csak az én tapasztalatom!
A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2017
(#) otvenkilenc válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Feb 12, 2017 /

Az Ebay-n jóval kedvezőbbek az árak. Forintért is lehet rendelni?

Ha Pay Pall-al vásárolsz, akkor az átváltja magától a megfelelő pénznemre.
(#) otvenkilenc válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Feb 12, 2017 /

De nekem nincs bankszámlám. Ha valakinek elküldöm a pézt az megoldható?

Megoldható, persze, csak az ÁFA és VÁM költségeire figyelni kell:

Vámteher.png

(#) csatti2 válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Feb 12, 2017 /

Ne a paypallal váltasd a pénzt, jobban jársz ha a bankod váltja! A paypal pocsék árfolyamokkal számol.
Következő: »»   36 / 204
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem