Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Riasztószerelés tapasztalatok, ötletek (kizárólag haladóknak)
Témaindító: Syn7h37ic, idő: Márc 15, 2010
Nem is fog menni. A Napco Gemini háklis az USB-Soros átalakítókra. Valós soros port kell neki. És XP.
Köszönöm. Ettől féltem én is. A Multi Alarm árul ilyen letöltő kábelt (USB-s átalakítóval), de irdatlan áron (20 fölött). Ők vajon milyen átalakítót használnak hozzá?!
Ha jól rémlik abban FT232 chip van. Az Aten kábelben pedig PL2303.
Ha tudsz szerezni FT232 Chippel szerelt USB átalakítót, az nagy valószínűséggel menni fog. Pl:Bővebben: Link
Köszi! Viszem vissza az Aten-t, s megpróbálkozok ezzel a másik fajtával. Az oldalukon 99% biztonságot ígérnek, remélem így lesz! A DSC és Napco központokon kívül van másik is ami ilyen háklis az átalakítóra (pl. Premier, Paradox...)?
Sziasztok!
Megszeretnék ismerkedni a Paradox "lelki világával", ezért feltelepítettem a BabyWare programot. A magyarításnál azt írják, hogy a nyelvi fájlt be kell másolni a "languages" mappába. Viszont a telepítés után ilyen fájlt nem találok a mappák között. Mit rontottam el, vagy hogyan tovább?
Meg lett a megoldás. Nem a program fájlok között kellett keresni, hanem a "Dokuments and Settings"-ben!
Sziasztok!
Kérdezek egy valószínűleg evidenset... Adott egy Ultracell 12v 7ah és egy Ultracell 12v 4ah akkumulátor. Melyik megy a központba, melyik a szirénába? Jól gondolom, hogy a kisebbik megy a központba, míg a nagyobb a szirénába? Hátha számít: központ Paradox SP6000, sziréna Signal PS128A. Köszönöm!
Én fordítva szoktam, tehát a központba teszem a nagyot, a szirénába a kicsit.
De nem értek hozzá ![]()
Szia!
A nagy a központba, a kicsi a szirénába. A központba azért a nagyobb, mert áramszünet esetén az látja el az infrákat, kezelőt, stb árammal és nem lenne jó ha idő előtt ledöglene. Bár a mai akkukat illik 3-4 évente cserélni. A szirénába a kicsit, mert riasztáskor a sziréna igazából az akkuról szól, a vezetéken csak a tápfeszt kapja, meg különben is csak egy beállított ideig szól, ( ált.1-5 perc) nem kell neki napokig ordítani. A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2017
Ha nem értesz hozzá, ne szójjá be
![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2017
Sziasztok.
EVO-192-re cseréltem a risztó központomat és egy kis segítséget kérnék a tűz-füst bekötéssel kapcsolatban. Kérdésem az lenne, hogy ha a tűz-füst érzékelőkön csak NO érintkező van akkor hogyan tudom bekötni? Régen valami relékkel volt átfordítva NC-re.... Köszi a segítséget. István
Szia!
Pl a mellékelt kép alapján próbáltad?
Köszi, ezt megróbálom!
![]() István
üdv mindenkinek segítségre lenne szükségem van egy paradox sp 6000 32 zónás led kezelő van 6 darab mozgásérzekeló egy sziréna és egy távirányító. 7 éve mikor meg vettem a házat át lett irva a belepő kódja és eddig nem használtuk. most újra éleszteni akarom és mivel hogy nem tudtam mi a kód így le reszteltem. most engedi a telepítőkódot a mesterkódot mindent. de sajnos semmi nem működik mindent elfelejtett az órát be tudom programozni de a mozgásérzékelőket hogyan kell? előre is köszönöm .
Sziasztok,
Tudnátok segíteni az alábbi problémában: Egy evo192 és zx8-as bővítő modulból áll a rendszerem. 24 érzékelő, 2 ajtónyitás, 2 kezelő panel, 2 beltéri sziréna, GSM modul és 2 db sziréna. A bővítőhöz segédtápot tettem ,mert a központ AUX-a nem bírna el ennyi eszközt ugye, azonban nekem kérdéses, hogy a Bell kimenetem elbírja-e a 2 szirénát... Egy jelenlegi rendszer lesz átalakítva, ahol most sp7000 van a 2 szirénával, de emlékeim szerint nem láttam ott segédtápot... Lehetséges hogy elbírja a Bell kimenet a 2 szirénát? Egyébként a szirénák PS128. Mennyire elegáns, ha a 7Ah-s akksira teszem a szirénákat, mondjuk egy 2A-es biztosító és relé közbeiktatásával, a Bell kimenetemet csak a segédrelé meghúzatásához szükséges áram terheli. Előre is köszönöm a válaszokat.
Üdv a fórumozóknak! Paradox PCS300 IP/GPRS/GSM kommunikátort tervezek illeszteni egy régebbi DSC 5020 V3.2 panelhez. Alapvetően SMS értesítésre használnám. Elvileg mennie kellene CID formátumban, a panel és a kommunikátor tel. vonalait, illetve az egyik szabad zónát a kommunikátor bemenetére kötve (DSC GSM1000-hez hasonló bekötéssel)... Esetleg valakinek van tapasztalata ilyen illesztésre akár pro akár kontra? Köszi, ME.
Szia!
Ha párhuzamosan kötöd a BELL kimenetre (+Ut a BELL pozitív, AUX negatív a sziréna negatív), szerintem működik. Esetleg programban érdemes átállítani a töltő áramot 700mA-re. A központ akkumulátorára személy szerint nem kötnék semmit és nem bonyolítanám segédrelével sem. A relé tekercs egy fix ellenállás. Azt állandóan látja a központ, így bukod a sziréna leválás figyelését.
Sziasztok!
Paradox TM50-es kezelőm van. Nem nagyon látom, hogy a kijelzőt rá lehetne venni arra, hogy x másodperc múlva kikapcsoljon. Létezik, hogy nincs ilyen funkció?
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne még. Befejeztem a Paradox SP6000 telepítését, programozását (Babyware-rel). A kérdésem az lenne, hogy aktív a zónaduplázás, tekintettel arra, hogy 10 zónám van. A Babyware-ben azt látom, hogy az 1-es és 9-es érzékelő folyamatosan aktív (folyamatosan zölden ég). Ennek mi lehet az oka? A duplázott zónák tekintetében az EOL 2x1k mindkét PIR-ben, míg a szimplában csak simán 1k. Lehet ez az oka? Üdv!
Szia! Jobb alsó sarokban rányomsz a dugvilla ikonra. Itt a "leszabályzás" opciót leveszed "0"ra. Majd jobb felül "Mentés" gomb.
Sziasztok!
A PIR-ek rendben, a párhuzamos 2x1k-s ellenállást nemigen szerette a rendszer. Így egyetlen kérdés maradt. A kezelői zóna (nyitásérzékelő) sehogysem akar működni. "Átkötöttem" egy párhuzamos 1k-val a kontaktusát és sorba kötöttem vele 1k-t. A leírás sima 1 k-t írt. Babyware-ben pedig a TM50-nél beállítottam a Elérési útvonal/belépési pont zóna opciónál a 10-es zónát (következő szabad), míg a központban a zónáknál a 10-es zónánál beállítottam a belépési késleltetést. De nem látja. Mi lehet a gond? (Ha számít a 2-es zóna egy PIR). Köszönöm!
Szia!
Minden bizonnyal rosszul van lezárva az a két zóna. A mellékelt kép alapján kötötted be?
Szia!
Igen, mostmár rendben van. Köszönöm! Minden megy, minden rendben kivéve a kezelői zónát (nyitásérzékelő van rajta). Azzal vannak problémáim. Úgy kötöttem ahogyan korábban írtad. "Átkötöttem" egy párhuzamos 1k-val a kontaktusát és sorba kötöttem vele 1k-t. Lehet a soros 1 k elég lenne? Babyware-ben a kezelőnél beállítottam az elérési útvonal/belépési pont zóna opciónál a 10-es zónát (mert ez a következő szabad), míg a központban a zónáknál a 10-es zónánál beállítottam a belépési késleltetést (ez az egy késleltetett zóna lenne). De nem látja. Mi lehet a gond? (Ha számít a 2-es zóna egy PIR). Mivel a 10-es már csak zónaduplázással megoldható, így lehet az a gond? De a kezelőnek van helye a panelban. Ezt nem tudtam megfejteni. Hogyan állítsam be? Köszönöm előre is!
Szia!
Tehát ha jól gondolom a központon 9 érzékelőd van bekötve és a kezelői zónán lévő nyitást szeretnéd bettenni 10-re. Kezelői zónánál a baby ware-ben zones fülön állítsd be a kép alapján. Neked nyilván 10-es sorszámú kell. A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2017
Szia!
Igen 9 "klasszikus vezetékes" zónám van (2 PIR van egy zónán zónaduplázással), a 10-et gondoltam a bejárati ajtó nyitásérzékelőnek. Úgy van beállítva ahogyan írtad. De nem megy. Szerintem az ellenállások kötésével lehet a gond.
Próbára vedd ki a párhuzamos 1k-t.
Kivettem a párhuzamos 1k-t, most jelenleg a kezelő zóna vezetéken nincs semmilyen ellenállás, míg a -AC-n van egy 1k sorba kötve. Azon gondolkodtam, hogy ide nem kellene 2,2k-s ellenállás? Arra való tekintettel, hogy ez a 10-es zónám. Bár ez ugye nem klasszikus zóna, hanem ez kezelői. A Babyware beállításokat mellékelem. Még mindig nem érzékeli a központ.
Nem.
Még mindig nem állítottad át hogy a kezelői zónát használja a riasztó. Sorozatszám legördülő menü, ott kiválasztod a kezelőt. De duplázott rendszernél eleve nem is lehet a 10-es zónára tenni a kezelőt, hanem csak a 17. zónára. Mert eleve lefoglalja a központ az első 16 zónát. Ez nem digiplex, hogy bármit bárhová lehessen állítani. 17 zóna nem használt résznél átállítani xxxxxx kezelői zónaára (vagy amilyen nevet ad a rendszer... Nem véletlenül az alcím kizárólag haladóknak... |
Bejelentkezés
Hirdetés |