Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » 3D nyomtatás
Nagyon szépen köszönöm, de 40€ a szállítási költség. :/ mondjuk igy is olcsóbb.
A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2017
Szerintem teljesen mindegy, hogy 200$ és ingyenes szállítás, vagy 160$ plusz 40$ szállítási költség. Nem?
Válassz olyat, ahol nincs szállítási költség. Pl: Bővebben: Link
Én mondjuk rétegelt fából nem vennék gépet.
Meg tárgy hűtő sincsen. Ezektől szerintem nem elvárható az ABS nyomtatás.
Szia!
Igen állitanom kellet a step/mm -eken. Repetier-Host V1.6.2 (C) RAMPS 1.4 & Mega 2560 & LCD 2004 With Controller ezek az alkatrészek vannak https://www.repetier.com/firmware/v092/index.php Itt egész jól be lehet állitani hogy mik vannak és milyen paraméterekkel. Felemeltem az extruder hőmérsékletét 220-ra úgy egész tűrhető minőséget produkál. Bár a méret változással nem tudok mit kezdeni egyenlőre. Arra van tipp? A Jerket mondtad de azt hogy? Melyik értékét kellene változtatni? Z 0,3-at vagy a xy-t20 mm/s ?
És az kezdő gépnek megfelel? Olyasmit lehet vele csinálni hogy átalakítani fúróra, esetleg lézerre?
Szerintem jó kezdő gépnek. Én meg vagyok vele elégedve. Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2017
Már meg is rendeltem, csutortokre itt is van. Koszonom szépen a választ.
Ha akrilnak hívja, valószínűleg plexi.
Elég furcsán törik, azért írtam, hogy "üvegszerű". Úgy törik mint az autó szélvédője. Kis kockákra.
Mennyire vagy megelégedve ezzel a 3D nyomdával? Eléggé pontos? Tudnál valamilyen képet kuldeni milyet nyomtat? Már nagyon kiváncsi vagyok rá, igaz addig még megkell csinálnom egy vizsgát.
Olvass vissza! Eleinte volt egy "kis" szenvedés vele, de most már elég jól megy. A pontosság szerintem tűrhető, lásd a képen a két alkatrész csatlakozását. Ott csak azért kellett reszelni, hogy simább legyen a felület. A furat 3mm-es.
Szerintem ez a legjobb konfiguráció hardware-software tekintetében.
Mekkora volt a változtatás? Mekkora a legkisebb lépés? Azaz léptetőmotor lépésszög/hányad lépés(1/2,1/4,1/8?)/szíjkerék. Abból is sok minden kiderül.A hotend fúvóka mérete is számít meg ahhoz képest mi van beállítva a repetier-host-ban az épp favorit szeletelőnek. Tehát pl 0.4-es fúvókád van. Fal vastagságnak nem állíthatsz be csak 0.4 vagy ennek szorzatait. 0.8 nál két falat húz 1.2mm-nél pedig 3-at. Az összes méretnek is érdemes 0.4-el oszthatónak lennie. Kivéve a z irányt mert ott a z magasság lesz majd ami behatárol. Elviekben a Jerk xy-nál írja hogy kisebb számnál a nyomtatás gyorsabb ill. kevesebb a "blob" effektus, nagyobb számnál viszont simábbak a vonalak. Különben ez a rész számomra már csak misztikum. Nem sokat piszkáltam még ezt.De az furcsa hogy csak az egyik irányban van eltérésed. Azért gondoltam hogy a lépés számmal van valami hiba.
Megjött a nyomdám. A plexiről a papírt milyen úton módon tudom leszedni?
Sikerül, de valahogy nagyon ráragasztották.
Sziasztok, sikerült összeraknom a nyomdámat, de van egy olyan probémám hogy auto home funkciót kipróbálva, X tengely nem balra megy, ahol a mikrokapcsoló van, hanem jobbra. A programjában pedig min van beállítva, úgyhogy balra kellene mennie, a többi működik.
Üdv,
Kösd be forditott sorrendbe a motor vezetékeit.
Az én nyomtatóm még egy kicsit mostoha állapotban van, de lassan elkészül.
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2017
Nemlehet fordítva bekötni, mert így van kialakítva a csatlakozó neki.
Töltsd le a "Marlin" firmwaret.
Feltöltés előtt a "Configuration.h" fájlban állítsd át a "#define INVERT_X_DIR true" helyett "#define INVERT_X_DIR false"
De meglehet, egy tű kell hozzá és szépen ki lehet venni a vezetékeket a műanyag csatlakozó tokból a ráklimpelt fém csatival, pirossal bekarikáztam ahol óvatosan a tűvel be kell nyomni és közben huzod az adott vezetéket, szépen ki fog jönni. Elsőnek a két szélsőt ved ki és cseréld fel utána a két belsőt.
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2017
Javasolnám látatlanul: motorok vezetékeinek/csatlakozóinak összehasonlítása, a vezérlőn az aljzatoknak- hátha valamelyik gyárilag el van gányolva. Az aljzat tüskéiről a fehér tok könnyen lehúzható és fordítható (180 fok). Remélem nem mondtam hülyeséget.
Sikerült megfordítatom. X,Y,Z tengely működik. Próbáltam nyomtatni, szépen felmelegítette a tálcát, extrudert is, és elkezdett nyomtatni, csak nemjött belőle semmi. Próbáltam a motorját máshova dugni, ottsem ment.
Üdv,
Tehát ha jól értem, az x,y tengelyre kötve sem megy a extruder motorja, ha igy van vagy a motor rossz vagy a csatlakozójában van elkötve, mérd ki multiméterrel a tekercspárokat a csatlakozón és hasonlitsd össze például az x tengelyen lévő motorral. |
Bejelentkezés
Hirdetés |