Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » 3D nyomtatás
Már valahogy elindult, nyomtat. Csak ezzel a lap beállítással vannak gondjaim. Milyen messze kell lenni az extrudernek az üvegtől? Nem merem nagyon közelre állitani mert félek hogy összecsikarja.
A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2017
Egy 80 grammos A4-es papírlapnyi vastagságra.
Beállítottam. Elkezdtem nyomtatni, 4 réteget hagytam neki. Úgy néz ki az egész mintha egy réteg lenne, és ritka csúnya.
Hát ebböl ne sok minden látszik, egyébként mekkora a Heatbed?
Csak?? akkor maradok az építésnél, amit most építek belefér a 300X300mm-es Heatbed.
Elnéztem. 21,5 x 21,5 a heatbad, 20x21 az üveg, de 20x20 -at tud nyomtatni.
Nekem az építés nem sokba van alu profil maradt a plotterből, és van egy kazal 6-8-10mm-es plexitem amit LCD monitorokból bontottam, ebböl megvan a váza a gépnek, motorok meg nyomtatóból vannak.
Értem. Én még ennyire nemvagyok ügyes, meg munka közben nincs időm se rá igazán. Ezt a nyomdát is egy hétig raktam össze, allig volt időm rá. Minden tengely működik, nyomtat is, csak nem rakja egymásra a rétegeket, hanem mintha egybe rakná. Nemértem miért. Lehet az Y tengely még nem tökéletes.
A z tengely lép keveset és beletúr a fej az előző rétegbe szerintem, de lehet badarságot beszélek.
A fúvóka méret be van állítva a programban?
Ne tőlem kérdezd , cupika97 töl, én nem tudom.
Bár már ott tartanék a nyomtatómal örülnék neki, talán majd a jövő honapban.
Nemtudom pontosan milyen fúvókám van a gépben. Bővebben: Link
Küldtem egy 20x20 mm-es tesztkockát. Ki tudod nyomtatni?
Hali!
Ez a linked kizárólag a saját dropbox bejelentkezésed alatt él, vagy oszd meg a mappát, vagy a fájlt...
Hány fokon kell nyomtatni? És milyen hőmérsékletőnek kell lennie az üvegnek? Szerintem ABS-t adtak a nyomdához. Nektek milyen hőfok vállt be? Nemtudom miért, de néha szorul az u tengely. És nemjövök rá hogy miért. Manuálisan potival felmegyen, mikor megmár leér, az aljától 2 centire akkor beszorul.
Ha ABS akkor oldja az aceton, meg az égésének szagáról is felismerhető, de ne ABS-sel kezdj nyomtatni.
Jelenleg csak ez van itt. De még megkell oldanom a z tengely szorulását.
Miért van az hogy csinálok egy autohome-t. Utána beállitom hogy mindenhol csak papírtávolság legyen közte. Aztán mikor már nyomtatna, mindig van közte 2-3 mm. Nem igazán értem.
Tudom hogy sok bajom van, de már idegesít nagyon. Rajöttem miért szorult. Távolságot is kiküszöböltem. De nem nyomtat, nem jön belőle semmi.
Forog az extruder motor? Elég meleg a fűtőtest mérted hány fokos-e, jól van beállítva a step/mm a filamentre?
A motor szerintem forog, de 100% biztos nemvagyok benne. Annyira felmelegíti amennyire be van állítva, de hogy valós hőfokot ír-e, azt nemtudom. step/mm mennyinek kell lenni, és azt hol tudom beállitani?
Sziasztok!
Próbált már valaki firmware-t frissíteni GT2560-ra? Melyik működik? A legfrissebbnél nekem állandóan sípol a kijelzőn a speaker.
Ma megint haladtam a nyomtatómmal egy kicsit, felszereltem a trapézorsókat, és az x tengely motrját, nagyon lassan haladok vele, még egy hónap mire nyomtatni fog.
Üdv!
Szép munka! Lenne pár kérdésem, ha nem gond: Mekkora az asztal? (30x30?) Hogy fűtöd fel? Gyári? Előre is köszi!
Üdv,
Asztal még nincs, az az alu lemez csak sablon a méret miatt, úgy terveztem a gépet hogy a 300x300mm-es asztalt beleférjen és ki is lehessen használni. A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2017
|
Bejelentkezés
Hirdetés |