Fórum témák
» Több friss téma |
És ez? Bővebben: Link Valamivel olcsóbb, igaz műanyag, de elég strapabíró ez a dobozfajta.
Fontos hogy ne legyen sokkal nagyobb. Na meg nézzen is ki valahogy.
Szia!
Kétoldalas nyákból is össze lehet hozni elég szép dobozokat. Olyan méretűre és alakúra szabhatod amilyenre csak akarod. Ráadásul ha pontosak az illesztések és igényesen végigforrasztod, akkor vízálló is lesz.
Hasonlóan készítettem valamikor kicsi dobozt. Ráadásul az összeforrasztás után le is marattam a rezet, az ónos rézen nem bántotta az oldat...
Kiöntöttem egypár elektronikát szilóval, semmi bajuk nem lett. A mügyanta nem nyerő, mert pont az a problémája, hogy ha bedöglik valami, nem bontható a kiöntés.
Az egykomponensű szilikonok ecetsavat tartalmaznak, ezek idővel korrodálják az áramköri vezetékezést, és az alkatrészeket is megtámadják.Ezt szoktam használi kényesebb áramkörök kiöntésére.
Létezik neutrális szilikontömítő is. Pont azért, mert van ami kényes az ecetsavra.
Kinyomókartusban. Mondjuk ilyen.
A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2017
Na látod ezért maradok én az önthető, direkt erre a célra készült változatnál.
De miért is akarod kiönteni? Nem hűl olyan jól, nem javítható, doboz nélkül ronda. És ezzel az erővel a dobozt is leragaszthatod összecsavarozás előtt. Akkor max a dobozt kell cserélni.
Mellékesen a gipsz is korrodál. Ld. a spahtlikat.
Üdv!
Van egy erősítőm, benne egy ócska IC-s végfok, meg egy silány táp. Szeretném újjáépíteni, trazisztoros belsővel, nem is ezzel van a baj... Szeretném a dobozt felhasználni, de az előlapotl/hátlapot ki szeretném cserélni, mert teljesen más külsőt terveztem neki. Teház maga a doboz maradna, csak az előlapot és a hátlapot szeretném cserélni. Ehhezhol tudnék anyagot venni? Jó lenne aluminium is, ha nem drága, de akár a műanyag, vagy a rétegelt lemez is megfelelő nekem. A válaszokat elölre is köszönöm!
Metalucon,Praktiker,OBI,vashulladék telep...
Én a 13. kerületi (Mór u.) metalloglobus-nál vettem előlapnak alu lemezt, le is vágták méretre, nem kellett egy táblát megvenni, de ez sok éve volt, nem tudom, hogy most működnek-e még.
Sziasztok!
Régi DVD lejátszó dobozát szeretném felhasználni, és a régi festést eltávolítani. Ezt mivel tudnám elvégezni? Ez porfestés lehet? Mi oldja?
Csiszold meg és fesd át, ha nem tetszik a festése. Nem igen van arra alkalmas szer ami leszedné a festéket mióta csak Kromofag lájt létezik.
Ettől féltem. Én nem tudom olyan jól lefesteni, mint ahogy anno porfestéssel csinálták.
Picit megcsiszolni, kicsiszolni belőle a karcokat, és lakozás?
Az is jó lehet, ha nincsenek nagy hibák rajta.
Ha lecsiszolnád fém tisztára, akkor is kell rá szórógitt. Anélkül ocsmány lesz.
Csiszold fel 1000-2000 -es vízpapiral, attól szép matt fényű lesz, és nem kell alá szórógitt.
Akár azonnal feliratozható, aztán mehet rá a lakk ha szükséges...
Excentercsiszolóval, és hozzávaló finomodó festék-csiszolóvásznakkal.
Utána zsírtalanítás, alapozó, végül két réteg fedőfestés felvitele.
Igazából valahogy el kellene távolítani, tényleg nem viszi le a kromofág? És akkor mehetne megint porfestésre.
Ha találsz valahol régi fajta Kromofágot, az leviszi; lehet az újjal is próbálkozni, hátha sikerül.
Valamikor 2010 tájékán tiltották be a diklórmetán oldószert az egyéni felhasználóknak.
Az iparban még használatos, de nehéz hozzájutni. Vízben nem oldódik, csak alkoholban, ezért a bőrre került szert sem lehetett simán lemosni. Pár idióta zárt térben használta, és meghalt a gőzétől, ami amúgy is erősen rákkeltő hatású, ezért is tiltották be az EU-ban. Egyetlen alternatívája a homokszórás. A hozzászólás módosítva: Ápr 4, 2017
Az új youetubeon még a sima zománc festéket sem nagyon szedi le
Ha kigitteled a karcokat, pont olyan lesz festés után, mintha leszednéd az egészet és újrafestenéd. De ha mindenáron le akarod szedni akkor homokfúvás...
Nem vagyok festő, így az apró karcokat hogyan tudom kigittelni? Illetve azon mennyire áll meg a festék? Illetve a gitt a porfestésen?
Szia!
Én nem gittet használok, hanem "Very Well!" primer alapozó spray-t. Alumíniumra is ajánlják, és nekem eddig bejött. Gyártója, vagy forgalmazója: MOTIP DUPLI Hungária Kft. Gubacsi út. Én festék boltban vettem. Nagyon gyorsan szárad és eltakarja az apró karcolásokat. Utána bármilyen festékkel átszórható. A képen látható előlap így készült. Sok sikert. A hozzászólás módosítva: Ápr 4, 2017
|
Bejelentkezés
Hirdetés |