Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » 3D nyomtatás
Egyébként ahogy utána olvasgattam a neten azt írták hogy a PLA-hoz nem szükséges a fűtött munkalap, ha jól tudom a 300x300mm-es 24voltrol fűthető, épitek neki egy tápot.
A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2017
Sziasztok. Lassam sikerül működésre bírnom a nyomdát. Mi van rajta rosszul beállítva?
Amikor megvetted a gépet, a kis Kínai küldött egy emailt amiben minden szükséges fájl benne volt.
A gép összeépítési segédlete és első bekapcsolási segítség (pdf). Repetier-hez beállítás (I3pro B ABS.ini, I3pro B PLA.ini). Ha ezeket használod és jól raktad össze a gépet, akkor "tökéletesen" kell nyomtatnia.
Én nem kaptam e-mailban semmit. És ez Németországból van.
Szia!
3D nyomtatási problémák Javaslom nézd meg a #9 bejegyzést. Nem kap elég anyagot a fej. Vagy nem jó a szálátmérő beállítása, vagy növelni kell az adagolás sebességét. Ellenőrizd a fej magasságát a tálcához képest. PLA -val próbálkozz először, 200-210 fokos fejjel. Ágyfűtés 60-65 fokos legyen. Ha nincs fűtés, akkor fújd le a tálcát vékonyan hajlakkal. Ha sajnálod a tálcsát, akkor tegyél rá egy üveglapot, mondjuk szkenner üveg kivágva tökéletes. Ha nincs üveg, akkor üvegszálas nyáklemez is jó lehet. Alkohollal le lehet tisztítani nyomtatás után. Ha jók a hőmérsékletek, akkor javaslom a repetierben a CURA szeletelőt. Egyszerűbb, mint a többi, és az esetek nagy többségében teljesen megfelelő a működése. Ne állítgass semmit, csak a fillament átmérőt állítsd be, ha kell, illetve a hőfokokat. Az ajánlott paraméterek teljesen jók kezdéshez. Kitöltés 25%, sebesség 40mm/s. Ha Magyar nyelvet szeretnél hozzá, akkor itt: Repetier magyarosítás
Az itt szereplő gép Kínai eladótól és Kínából van, csak egy Német raktáron keresztül van.
Köszönöm a segítséget. Azt miért csinálja hogy szépen elkezd nyomtatni mondjuk 3 réteget, aztán 3-at kihagy, és aztán megint nyomtat. Csak ugye az már nem tapad sehova.
Köszönöm a választ!
Sok sikert a továbbiakban!
Én köszönöm az érdeklődésed
A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2017
helyel közzel elkészült a következő nyomtatóm váza.
Gondolom lesz legalább három oldalon lemez is, akkor pedig merevedik
Rá álltam meg se rezzent, de három oldalon 6mm-es plexi lessz alul pedig 2mm-es alu lemez.
De ha a sarkokra csomólemezt tennék az is elég volna. A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2017
A gyorsmeneti sebességek megmutatják majd, és ha mégis kell, hát utólag is lehet telibe burkolni, vagy csak átlós merevítőket feltenni..
Építés közben valószínűleg zavarna is. A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2017
Igen a gyors menetre gondoltam én is, ezért vettem is 20x20x2 profilt is, hogyha kell felcsavarozom kereszt merevítőnek.
Miért csinálja azt a nyomtató hogy húzogassa ki-be a filamentet? Kb egy centit.
Mármint nyomtatás közben? Akkor azért, hogy ne legyen szálhúzás amikor épp utazik a fej, és nem nyomtat. Szebb lesz tôle a nyomat. Ezt "Retract" néven találod a szeletelôben. Ha túl nagy akkor elakadhat a hotend fölött az anyag, ha túl kevés akkor csúnya lesz a nyomat felülete.
Ha poziciót vált az X vagy szintet lép az Y tengely az normális dolog szerintem.
Akkor miért csinálja azt hogy egyszer nyomtat, egyszer nem. Mintha kedvfüggő lenne.
A motor vezeték csatlakozók rendben vannak, nem lötyögnek? mert ez igencsak kontakt hibának tűnik.
Nagyon jól tennéd ha elolvasnád az ismertetőket, mert fogalmad nincs az egészről!
Lehet túlmelegedik a motorvezérlô, letilt, kihül, ismét megy. Ha kontakt-hibás (meg-megszakadna) a motorvezeték, azonnal tönkremenne a motorvezérlô.
Másik lehetôség, hogy excentrikus a továbbító "recés kerék", esetleg el van tömôdve anyaggal, és fél fordulatig viszi, majd fél fordulatig nem. A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2017
Nem lötyög semmi, vezeték rendben van. Úgyhogy a kontakt hibát kizárnám. Recés kerék tiszta, ki lett pucolva tegnap. Bárcsak lenne több időm ezzel foglalkozni. Van amikor elkezd nyomtatni, van amikor nem, és a 3. rétegnél kezdi el nyomni, de akkor már a levegőben marad.
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2017
Ha csak az a baj, hogy induláskor nem nyomtat, azt két megoldással lehet kiküszöbölni:
1. Nyomtatás (start) elôtt közvetlenül a száltovábbítót járatni kell hogy jöjjön az anyag a fúvókán. (én így járok el) 2. Beterveztetni slicerrel pár, vagy jó-pár kört a nyomtatandó tárgy köré (skirt/brim) és eközben egyszer csak meg fog érkezni az anyag. Most hogy nézem a nyomatodat, nekem az jön le, hogy sokkal kevesebb anyagot nyomtat ki a géped mint a szükséges, kalibrálva van a száltovábbító? A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2017
Szia!
Válogass : Bővebben: Link
Volna egy kérdésem, ezekre a vezérlőkre rá lehet kötni a nema 23 motorokat is elbirják?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |