Fórum témák
» Több friss téma |
Ezek saját célra készülnek?
Mert a helyzet az, hogy a felhasználása a megtermelt áramnak (mindig annyit amennyi csak van) körülményes. Áthidaló megoldás a tárolás, de a legjobb a hálózati feltöltés, amit termelsz felhasználja azonnal más, te pedig akkor használsz a hálózatból, amikor szükséges. A feltöltést intéző moduloknak a bemeneti feszültségtartománya pedig elég széles. A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2017
Szia!
Hagyd meg az eredeti 6 pólusú kialakítást, hiszen eleve ez volt a motortekercs. A mágnesek között viszont amit már más is javasolt, 2/3 mágnes felület mellett 1/3 légrés ha megnézed a legelső képet amit feltettem, ott sem érnek össze a Mágnesek.Biztos, hogy csak mágnes méretbeli hiba okoz galibát. Tekercseltem 10kW-os BLCD motort 15000 fordulatszámra és deltába volt kötve ment hiba nélkül. üdv. Foxi
Ha végképp nem megy, akkor a 3x 6db tekercset párhuzamosítani kell és akkor 220V lesz csillagban.
Egyébként nem segít semmit a generátor hatásfokán a soros, vagy párhuzamos kapcsolás, mert egy adott tekercsrész ohmos ellenállása adott. Tehát nagyobb fesz-> több belső ellenállás kisebb fesz kisebb ellenállás... A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2017
Nem biztos, higy mindent elolvastál.
A hat pólusú tekercselés működött tökéletesen, de a 600V os kimenő feszültség nagyon sok volt, deltában pedig a tekercselés összetettsége miatt belső zárlat volt. Egy tekercs alá pedig nem zavarhatsz be három mágnespólust.
Már nincs deltában belső zárlat, legalábbis ezzel a 12 pólussal.6 pólussal zárlat van.
Most a feszültség van beesve a béka feneke alá, de ez amiatt van mit írtál. A forgórész bivaly erős, megkellene gyujtania a rezet az állórészben, ehelyett mintha kioltódna az indukált fesz, és csak egy kevéske jön ki. A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2017
Nem tudhatod van-e zárlat, ha nincs indukált feszültség....
Csak kíváncsiság: milyen mágnesekkel készült a forgórész, és hogy vannak rögzítve?
Neodim N35H 40x40x6mm. 6db van egy póluson egymás után felrakva azonos pólussal.
És ezt lefedi egy vas sarú csavarokkal rögzítve.
A réz csavar szerintem alkalmatlan, nem bírja a szakító igénybevételt.
A Vas csavar szintúgy alkalmatlan, mert az meg a mágneses pólust söntöli. Én inox csavart tennék be, a vastól sokkal roszabb mágneses vezető, és a réztől sokkal jobb szakítószilárdsága van. (talán az A2 inox kevésbé mágnesezhető, mint az A1, ha választani kell (azért még utána kell nézni). De lényegében mindkettő roszabb mágneses vezető, mint a vas.) legmag ha tudsz, és akarsz is, tehetnél fel pár képet, had gyönyörködjünk egy kicsit.
Ezért érdeklődtem, mert mágneses söntöt nem szabad bele tenni.
Az ausztenites csavar valóban megoldás, csak azt legyártani nehéz, megfelelő fejjel beszerezni pedig körülményes. Egyetlen helyen találtam BKSF kivitelt.
Hát nem semmi az ereje így összerakva a 72db-nak.
Hogy érzékeltessem, mikor már össze van szerelve és csak a leesztergálása van vissza a saruknak, esztergálás közben a keresztszánt fogásvétel után külön rögzíteni kell, mert ha csak az orsó támasztja a mágneses erő folyamatosan beljebb húzza a késsel együtt egy 19es villáskulcsot odarántott kb 7cmről és két kézzel a végéig elcsúsztatva, onnan nekifeszülve bírtam levenni.
Az állórésszel való összeillesztésről is mesélhetnél, egy kihívás lehet csak a pajzsok felszerelése, de a becsúsztatás már igazi kaland!
Helló! Delta kötésben csak motor üzem van, generátor üzem nincs. A tekercsek kapcsolása miatt nem lehet generátor üzem. A nagy áram fejlesztő gépek is mind csillag kapcsolásúak. Lehetséges még a zegzug kapcsolás de csak 4 pólusig.
Van rá megoldás, csak elég kusza a tekercsfej kötése....
ebben látsz valami olyat ami miatt a hat pólus nem működhet?
Igen kalandos, amúgy befele gyorsan megy, kiszedni élvezetes.
A tekercsfejnél ki kell bélelni műanyaggal, és csörlővel beleengedni lassan, persze a házat le kell fogatni, mert hiába 80kg csak a ház ha már félig bent van képes a többit magára rántani. Pajzsoknál meg csavarokat előre beletenni és finoman húzogatni amíg egyszer csak felpattan a peremre, ezért is a peremet jól le kell törni 45 fokba.
Mint irtam volt delta kapcsolás generátor üzemben nem lehetséges. Amit le rajzoltál csak elméletben létezik. Nem számolsz a mágneses elhajlással. A kapcsolás így ránézésre is önfogyasztó. Saját energiáját felemészti.
„Ránézésre....."
Ez nem indoklás. Mit értesz mágneses elhajlás alatt? Tényleg szeretném tudni, hogy mi vele a baj!
Én gyakorlati szaki vagyok. Javaslatom,hogy építsed meg és megtudod mire gondoltam.
Ha gyakorlati szaki lennél, akkor egyszerűen leírnád, hogy ami három pólussal működik, az kétszer hárommal miért nem.
A „mer' csak!" nem komoly válasz. Sokat segítettél....
Akkor nem is létezik delta generátornál?Nem csoda , hogy nem találtam
Hosszú volna a történet és kell hozzá egy csomó anyag ismeret ( mágnesesség,tekercselési,gyakorlati stb......) Rövidre zártad a végeket. Deltába kapcsoltad. ÍRTAM,HOGY DELTÁBAN NINCS GENERÁTOR KAPCSOLÁS.Őszintén, melyik szót nem értetted?
Demiéért?
Hálózatra táplálásnál csak az inverterrel szemben vannak támasztva követelmények, vagy az áramtermelő egység felé is?
Tehát pl. az általam épített szélgép megfelel, csak vegyek egy legálisan a szolgáltató által beköthető invertert?
Valamikor 2011-ben csináltam hasonló mágneses átalakítást 10kW 950 f/p motorból.Most szembesültem vele,hogy valamilyen csoda történt,mert nekem simán működik deltában is 3 póluspár mágnessel.Egy kis 1000W-os napelemes inverter táplál be,ami 50-100V tartományban működik,erős szélben kapcsolom át deltába.Deltában egyrészt a lassú inverternek több ideje van beterhelni a rotort,másrészt az alacsonyabb feszültség miatt magasabb fordulatra is engedi,ami a fogasszíj áttételt kevésbé terheli,csillagban viharos széllökésnél volt,hogy átugrott a szíj.
Még nem láttam áramszolgáltatónál engedélyezett szeles invertert,bár régen néztem.Nekem hivatalos napelemeim is vannak,így nálam nem probléma.A motor átalakítás részletei a 299-303. hozzászólásnál olvasható. |
Bejelentkezés
Hirdetés |