Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
Összeszedtem az alkatrészek beszerzési listáját cikkszámokkal darabszámmal mellékelve.. Apróságokból néhány pár darabbal több de úgy sincs még eldöntve sok helyre mi kerül az ellenállások 0 ohmok terén..Beszerzés Chipcad és a többi cucc a Lomexben az fm modult azt te tudod.Kellett igazítani a terven is néhány makrót mert a kifutott alkatrészeket nem árulják alkalmassá tettem másík befogadására (pl a tantálokban nincs B méretben csak C-ben,poti sincs abban a méretben).Hüvelyből 40 pineseket írtam majd lehet darabolni..
A hozzászólás módosítva: Ápr 1, 2017
Akkor az öcsi át lett alakítva teljesen 3,3V dc konverterrel előállított tápról fog menni,nem kell semmiféle illesztés.. Két fettel kevesebb meg pár ellenállás,de ennek az árán akkor tettem a 3,3 Volt részre is egy SMD 1A biztosítékot így a PI maximálisan védve lesz a 3,3V részre berakott 3,6 V 1W zenerekkel (3db nem SMD de le kell vágni rövidre a lábait majd és úgy megy az SMD padra,1W-ban nincs SMD).. A bekapcsolást vezéréő fet és a műveleti erősítőre menő portokat is levédtem egy egy 3,6V 0,5W SMD zenerrel ha bármilyen tápon visszafutó feszültség lenne az majd a közbeiktatott soros ellenállás és a Zener miatt nem tud visszafelé 3,6V-nál nagyobb feszültséget tenni a portokra . lehet sorosan is Schotky dióda ha úgy is megfelelően működik az is megvédi a túlfesztől a portokat..majd élesztéskor kiderül mi az arany középút ,mindenre megadtam a tervben a lehetőséget..
Keresd a hibát ..Annyit elárulok nem lehet javítani
![]() A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2017
![]() A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2017
Ez már az a 3,3Voltos verzió amely tudja a teljes tápresetet is..
Ez ugyan az a terv amit feltettél pár hozzászólással feljebb, vagy ez már módosított?
Ez már módosított teljes 3,3V-os .. Még ez sem végleges..
A dc konverter EN lábát így vezérelném..
Ezt a megszakítást alkalmazom az rfm modulnál.. A pnp tranzisztor bázisa alapban egy 1K ellenálláson keresztül gnd-n van így nyitva van és a modul kap tápot,ha a GPIO24 porton megjelenik a magas szint a led világít a tranzisztor bázisára 3,3V kerül így lezár,megszűnik a tápellátás..
Bocs, de a LED nem fordítva van
![]() A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2017
De fordítva van..Amúgy csak kontroll szerepe van..Jó a szemed
![]()
Ha lesz használva a kimenet akkor hüvelyt kell majd forrasztani a pi-re mivel az öcsire csak tüske forrasztható alul nem átvezetős mert az fm modul miatt az nem lehetséges..A tápmegszakítás sw-ből tökéletesen működik a feltételezhetően gyári hibás rfm75Vv1 modulok miatt ilyenkor megáll a kijelzés 3 sec időre mi nem igazán észlelhető..
Én nem forrasztanék tüskét furat nélküli pad-re. Tuti letöri egyszer és feljön a fólia.
6.22 nálam is elindult,megy a vektorgrafika,tesztelem milyen infót ad a log..A ki be kapcsolás működik a GPIO7 porton (azon van most led is).
A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2017
Ezt nézd meg:
Bővebben: Link Van pár új opció. Értelemszerűen kell beállítani őket. rfm_workaround=1 nél működik az RFM tápelvétel. GPIO23 is kapcsol már ahogy kérted. A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2017
A középvonaltól a pad milyen távolságra van?Nem középen van a pad úgy gondolom..
Tudod úgy hajlítani a lábát hogy középen legyen. kb 2-3mm elcsúszás van a tengelytől egyébként.
Ennyire számít hogy nem középen van? Útban van valami? Lefotózom felülről. Pill. A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2017
Végül hogy töltöd majd? 3V3 ról 1db diódával 2V7 re?
A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2017
Azt akarom ,hogy ott legyen hol kell.Hány Voltot bír el?
max 3V így a 2v7 körül jó lehet. Az RTC 1,5 - 5 V ig vár VBat ot.
Akkor zener2,7 ellenállás és egy 1n4148.. Ez stabil így van a 67 ledes rotoron is...
Az úgy biztos jó? NEm terhel visszafelé semmi mikor BAT ról megy? Mi bajod az egy szem mezei kis diódával a 3V3 ról a BAT pozitívra?
Nem terhel mert a 2,7 V után van a dióda még..Nekem mindegy mindenki úgy rakja be,hogy akarja majd..
|
Bejelentkezés
Hirdetés |