Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Propeller Clock

Témaindító: vicsys, idő: Jún 3, 2005
Lapozás: OK   456 / 489
(#) kly válasza patexati hozzászólására (») Ápr 7, 2017 /

De még mindig nem értem minek a zener? 2V ot akarsz a VBAT on , mert így annyi lesz? 2V7 sokallod?
Szóval minek stabilizálsz még 2v7-te zenerrel mikor ott van egy már a stabilizált 3V3,
csak felesleges alkatrészek......
A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2017
(#) patexati válasza kly hozzászólására (») Ápr 7, 2017 /

Mintha régebben 1,5V-ot írtál volna a kondira..Csak ezért aggodalmaskodom..
(#) kly válasza patexati hozzászólására (») Ápr 7, 2017 /

Azóta rákerestem 3VDC írnak.
(#) patexati válasza kly hozzászólására (») Ápr 7, 2017 /

Akkor 1 dióda lesz csak..
(#) patexati hozzászólása Ápr 7, 2017 /

Valakinél volt már spi error a logban a 6.22 verzióban? Nálam még nem
(#) Mircsof válasza patexati hozzászólására (») Ápr 7, 2017 /

Mióta a nyelve ki van vágva (nincs hang) azóta nincs baj vele...
(#) patexati válasza patexati hozzászólására (») Ápr 7, 2017 /

Vajon a vektorgrafika eddigi nélkülözés,programban letiltása nem okozhatja e az spi error dolgokat??Mert ebben az újban nagyon megy nincs hiba egyenlőre..
(#) patexati hozzászólása Ápr 8, 2017 /

Kikapcsolt vektorgrafikával volt éjjel három hiba mit sikeresen újra initalizált,most vissza bekapcsoltam kíváncsi leszek rá..
(#) kly hozzászólása Ápr 8, 2017 /

A vektografika nem kikapcsolva volt hanem nem volt benne a kód így nem okozhatott semmit.

A javulás ennek a sornak köszönhető.
rfm_ver=75 a pconfigban.

A két féle RFM modul 75 es 73 között jelentős különbségek vannak a regisztereik beállítását illetően. Miután a 75 a neki való beállításokat kapta jelentősen csőkkent a hiba előfordulási száma. Bár meg nem szűnt!!!!!
Hogy ezek a regisztetek pontosan mit csinálnak arról nincs információ sajnos. Ha lenne akkor esetleg meg is lehetne szűntetni a hibát végleg. A hiba csak a 75 ös modult érinti. Jeleztem a disztribútornak , akár még megoldást is kaphatunk......
A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2017
(#) patexati válasza kly hozzászólására (») Ápr 8, 2017 /

Igen nincs köze hozzá..Dobott egyet reggel is de azóta is megy..

Attika jóvoltából elkészült a teljes ékezetes magyar karakterkészlet.
A következő verzióban benne lesz. Addig is a devel-bel tesztelhető.
Köszönjük a munkáját
A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2017
(#) patexati válasza kly hozzászólására (») Ápr 9, 2017 /

A méretek próbálgatásához az öcsire a hdmi felett lévő tekercset egy laposabbra kellett cserélni így tud maximálisan lemenni a nyák.. Rátettem egy rfm73 modult próbaként megy vele csak a hatótáv elég kicsi..Lehet,hogy kisebb mint az kicsi rfm75 hatósugara? A másik mi miatt lehet ez,hogy ugye árnyékolt a modul alatt a zavarok elkerülése miatt a nyák..Amúgy ha ráteszem a vastag alulapos óra talp részt akkor van jó minőségű kijelzés de egy méterre már akad..Az usb csati magasságán nem fog túlérni szerintem semmi a modulok sem ha rajt lesznek..
A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2017
(#) Kovidivi válasza kly hozzászólására (») Ápr 9, 2017 /

Szia. Miért pont az RFM7x-re esett a választásotok? Az NRF24l01-hez képest jobb? Vagy a beszerzése könnyebb? Utóbbiból most vettem 300Ft/db áron Ebayről.
(#) kly válasza Kovidivi hozzászólására (») Ápr 9, 2017 /

A kettő gyakorlatilag ugyanaz. Regiszter szinten is. Mikor a terv készült a chipcad 200 Ft körül adta az rfm3 at.
Másik ok hogy a nrf modulokon nagy durung kvarc van. Nagyobb a modul is, kvarc nagyobb szélzajt keltene.
Másik lehetőség az ESP wifi modul lett volna de azt nem ismerem és úgy láttam uart ra van kitalálva. Hiába van spi rajta külön sw-t kellett volna írnom rá.
Ezert lett rfm..
(#) Kovidivi válasza kly hozzászólására (») Ápr 9, 2017 /

Értem. Köszi a választ.
(#) patexati válasza kly hozzászólására (») Ápr 9, 2017 /

Akkor a két terv így néz ki ha nem lesz NAU8224 akkor a PAM8403 lesz..
(#) kly hozzászólása Ápr 11, 2017 /

Csinálom a PIC SW-t.
Legyen két DS szenzor lehetőség? Külső belső hőmérésre?
DS szenzor simán megy 10-20méter patch kábelen is.
Akár még valami alap termosztát funkció is szóba jöhet ha majd lesz relé vezérlés.
(#) attika válasza kly hozzászólására (») Ápr 11, 2017 /

Ha engem kérdezel akkor szerintem minden lehet amit a pic megenged és elfér benne
(#) kly válasza attika hozzászólására (») Ápr 11, 2017 /

Rég volt dolgom ilyen PIC el amiben csak 128Byte ram van . Dehát régen is ment ,most is menni fog ,hogy elég legyen.
(#) patexati válasza kly hozzászólására (») Ápr 11, 2017 /

Rakd élére a bitet asm
(#) kly válasza patexati hozzászólására (») Ápr 11, 2017 /

Á ,bőven elég.
Már kész az i2c SLAVE, a DAC rész, az ADC rész, CRC8 a DS hez,az 1WIRE két DS szenzorral. 50% RAM használat. És még nem is spóroltam
A hozzászólás módosítva: Ápr 11, 2017

Csak most már pic is kéne mert a chipchad-be nincs.
Neked van már amin tudod tesztelni az SW-t?
(#) patexati válasza attika hozzászólására (») Ápr 11, 2017 /

Még csak várjál mert már a v5 verziós nyákot tervezem mire még egy tssop 20 digitális pótmétert is rá kell tennem..Amúgy teszetk folyamatban..
(#) kly válasza attika hozzászólására (») Ápr 11, 2017 /

Nincs.

Chipcad jófej volt.Azt mondták 490 dbot kell rendelnem akkor beszerzik az erősítő IC-t.
Úgyhogy megnyomtuk az újratervezés gombot
Persze Ők a gyártó hivatalos disztribútora!
(#) patexati válasza kly hozzászólására (») Ápr 11, 2017 /

Mindegy így még fullosabb lesz..

Meg drágább....kicsivel

Akkor már csak 484db öcsit meg rotort kell eladnod ahhoz, hogy 490 embernek legyen ilyen órája és akkor be lehet rendelni a chipchadtől
(#) Kovidivi válasza kly hozzászólására (») Ápr 11, 2017 /

Szia. A két DS18b20-nél hogyan fogod megoldani, hogy később is azonosítani tudd, melyik a belső, és melyik a külső szenzor? Addig oké, hogy elmented eepromba (ha van a PIC-ben) a ROM kódját, de ha pont rossz a sorrend? Menübe raksz egy szenzorok felcserélése menüpontot, esetleg egy kalibrálás részt, ahol egymás után kell csatlakoztarni a DS-eket a megfelelő sorrendben? Arra is gondolni kell, hogy ha az egyik szenzort kicseréli az ember. Ezekkel csak a gond van Én két jack aljzatot tettem be a két szenzornak, természetesen párhuzamosítva. A DS18b20 pedig egy-egy jack dugó végén kap helyet. Annyira adja magát, hogy átdugom az egyik lyukból a másikba a szenzort, ha rossz a sorrend, de ugye itt ez nem megoldás, kivéve ha programból figyeli az ember, hogy le lett mindkettő csatlakoztatva, majd újra, és automatikusan megcseréli a ROM kódokat, vagy a "helyzetüket".
Következő: »»   456 / 489
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem