Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Témaindító: sound.man, idő: Nov 25, 2007
Témakörök:
Sziasztok!
Bővebben: Link Ilyen keverővel van valakinek tapasztalata? Zaj, megbízhatóság, tartósság, hangminőség ami érdekelne. Jelenleg van egy Bővebben: Link ilyenem, kis ráfordítással érdemes lecserélni? Elégedett vagyok vele eltekintve a zajszintjétől ( nem vészes ), USB nem szempont az összehasonlításnál. Csak hobbi cél ( karaoke, házibuli ), aktív topok és egy aktív mély lenne rákötve. Azt is szeretném megtudni, hogy a beépített effekt minden csatornára egyszerre vonatkozik, vagy az effekt potikkal csatornánként külön lehet meghatározni a szintjét? Pl be van dugva 2 db mikrofon amit effektelnék, az 5/6 csatornán lévő sztereo jelet viszont nem szeretném. Ez megoldható a Yamahával, vagy ez csak külső effektproci használatával lehetséges? Köszönöm szépen a segítséget!
Minden csatornánál van egy fehér effect poti, ezzel tudod küldeni (vagy éppen nem küldeni) a jelet az effekt csatornára.
Köszönöm a választ! Sejtettem, csak nem voltam benne biztos. A szintekkel el lehet játszadozni míg megtalálom a helyes beállítást.
Nekem ilyen van Bővebben: Link . Me 602van nekem.
Meg vagyok vele elégedve 2 erősitőt hajtok vele nagyon jól teszi dolgát bár nincs benne efekt proceszor de be lehet külön keverni bele az efekteket csatornánként. A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2017
Elégedett vagyok a Behringerrel, az adott célra tökéletes! Egy kicsit a kisördög szurkálta a tudatalattimat, remélem értitek miről beszélek
Ez minden másra megfelel. A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2017
Sziasztok!Ezzel a rendszerrel amit én építettem ,nem tudom milyen rendezvényt lehet hangosítani,de elég hangos volt.És szépen is szólt. https://youtu.be/aG_ofDJjFak
A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2017
Hali!
Még annyit kérdeznék az itt feltett kérdésemre, hogy a gain potméter alatt jobbra, az kis nyomógomb mi célt szolgál?
A gain alatt egy kis jelöléssel szinte mindig a mélyvágó van egy kis törtvonallal jelölve, általában 75 Hz környékétől vág azt mikrofonok esetében pár kivételtől eltekintve célszerü (bőgő, lábdob ilyesmi esetében nem) használni.
Ezzel? Egy házibulit is duzzogva... Úgy mondanám nem éppen riderképes a motyó
Sziasztok!
Van nekem 2 db hangfalamBővebben: Link érdemes be járatni? Mert meg van az iso tec hangfal bejárató cd je A hozzászólás módosítva: Jún 10, 2017
Ártani nem fog. De szerintem használni sem sokat. Ahova elég véglegesen kialakult hanggal ez a doboz, oda elég lesz bejáratás nélkül is, menet közben meg majd alakul magától.
Sziasztok! Kezdő hangtechnikusként szeretném megkérdezni azt, hogy ha két keverőt kötök össze, kell-e DI-boxot tennem közéjük. A színpad mellől vezérlik egy Yamaha asztali mixerrel a műsort, és ezt a jelet kell felvezetnem egy beépített Yamaha pultra, ami hajtja az erősítőket.
Köszönöm a segítséget.
Szia!
Ez a színpad melletti mixer kimenetétől függ, ha van rajta szimmetrikus, tehát TRS Jack, vagy XLR, akkor nem kell, nem is tudnál közé tenni. Ha viszont nincs rajta, csak aszimmetrikus, RCA, vagy TS Jack, akkor ajánlott, mert egyébként sok zajt összeszedhet.
Szia!
A piros ST fader feletti 3 gombbal azt kapcsolod, hogy mit hallj a fülhallgatóban, és a LED-ek mit jelezzenek ki. Csatoltam hozzá a képet is, de úgy van, hogy: 1. sor: valamelyik csatorna(k) PFL-je aktív: azt a csatornát jelzi ki (a többi kapcsoló nem számít) 2. sor: PFL nem aktív, 2TR-IN bemenet aktív: 2TR-IN-t jelzi ki (a többi kapcsoló nem számít) 3. sor: semmi sincs bekapcsolva: Stereo jel (master kimenet) 4. sor: az ST-group van benyomva, a felette levő nincs: 1-2-es group 5. sor: az ST-Group van benyomva, és a felette levő is: 3-4-es group A Group-ok feletti "To ST" gombok végülis csoport némítások, ha ki vannak kapcsolva, az a csoport nem küld jelet a fő mixbe, csak a keverő hátulján levő Group kimenetekre, bekapcsolva küld.
Sziasztok!
Fs Audio NUX szériával van valakinek személyes tapasztalata? Szemezgetek most egy pár NUX122AMK-val, bérbeadós cuccnak szánom illetve "egymikrofonos" rendezvényekre. Tudtok jobbat ebben az árketagóriában? Illetve a 12" vagy 15" verzió érné meg jobban?
Nagyon köszönöm a kimerítő választ!
Szia!
Van belőle kettő, én nagyon szeretem őket, mert nagyon könnyűek A hangjára nincs különösebb panasz, nyilván önmagában azért nem csinálnék vele több száz fős rendezvényt, de ár/érték arányban szerintem tök jó! Nagy előny a benne lévő limiter! Minden jót. üdv.b
Annyival egészíteném ki, hogy egy viszonylag jó hangú doboz, volt már módosítás benne. Az első szériásakból volt nekem 5 db. semmi baja nem volt egyiknek sem, monitorként és PA ként több zónás rendezvényeken használtam őket. A második szériában volt egy sorozat, ami rendszeresen végfok hibát produkált. Ha újonnan veszed, nézd meg a gyártási évet. A tavaly előtti széria volt gázos. Azóta orvosolták a problémát.
A hozzászólás módosítva: Jún 18, 2017
Sziasztok! Találkoztatok már olyan hibával, hogy a Mackie aktív hangfal ki-be kapcsoláskor erőset koppan, sistereg, és időnként teljesen elhallgat? Állítólag kb.1 éve szervízben javították, de az elhallgatását (már akkor is volt), nem produkálta.
Hol érdemes kezdeni a hibakeresést? A hozzászólás módosítva: Jún 18, 2017
Normális végfokok kimenetére egy relével, vagy kisebb teljesítmény esetén legalább félvezetőkkel van kapcsolva a hangszóró. A relét egy áramkör vezérli, ami figyeli a végfok kimenetét, hogy nincs-e konstans DC komponens (nem-e hibás a végfok, rövid hard clip-kor nem nagyon old le) illetve ki/be kapcsoláskor késleltetve kapcsolja a végfokra a hangszórókat. Ha neked is van ilyen áramkör a végfok kimenetén, akkor valószínűleg csak egy kondit kell cserélni, hogy később kapcsolja rá a hangszórókat bekapcsoláskor.
A hozzászólás módosítva: Jún 18, 2017
Sajnos szerintem nem egyértelműen koppanásgátló hiba, mert teljesen elhallgatott, és az előtte jelentkező sistergés sem erre utalt. Sajnos ennek a hangdoboznak a rajzát nem találtam meg.
Szia! Ha megengedsz egy ötletet: menj át az Erősítős téma-ba. Hátha tudnak segíteni.
Csak elkészült! Szerintetek milyen hangváltót tegyek bele?
A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2017
Ekkora nyomónak 24dB-s aktív a végfok elé.
És ha passzív hangváltóra gondolnék, van valakinek valami rajza??
Köszönöm!
Passzív hangváltó ekkora teljesítménynél elég nehéz kivitelezni.Aktívan kellene megoldani mindenképpen.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |