Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » ST151 végerősítő
360Va, 220v, 2x32ac 6A, dc be 44,5v ad le. Peddig elég vaskos db.
Áramban a 6A 1 panelnek is kevés ha megnézed az st 151 teljesítményigényét.
700va környéki transzformátor mondjuk toroid trafó már elég árammal el tudná látni úgy hogy esetleg a primer oldal sem kezd el vörösen izzani... A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2017
Maradok a venti megoldásnál. Remélem beválik
Vagy tekerj rá pár menetet a primerre egy kb 10v os ac feszültségű trafóról. A hűtésre kíváncsi leszek hogy oldod meg..Zárt vasmagos trafónál..Oké hogy fújatod ventilllátorral de az elég lesz?
Gondolom olyan vastag kell ami ebbe van? A teljesítménye számít?
Igen ha pl 1mm essel van tekerve akkor lehetőleg ne legyen vékonyabb.Ha vastagabb akkor max kevesebb menet kell rá hogy csökkentsd a szekunder feszültségeket.De jobb lenne nem mókolgatni hanem beruházni egy toroid trafóba ez itt a reklám helye éppen akad egy nekem is 4x23 v vagy 2x46 v 750va.
A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2017
Rajta van a hangfalvédő is az nem terheli meg?
Most csalódott vagyok. Hihetetlen számomra hogy nem bírja.
2x120W erősítőhöz?
A nagybetűs mértékegységek következetes kisbetűs írásával mit szeretnél kifejezni?
A primer 220V -os, te pedig 240V-ról járatod.
A teljesítménye bőven elegendő.
Nekem azt mondta akitől vettem a 2db modult kb 2x100W-ott tud. Ezzel a trafóval meg kb 2x80W.
Van egy ismerősöm aki ért tekercseléshez majd beszélek vele A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2017
Magasabb tápfeszültségtől alacsonyabb teljesítmény?
A watt mértékegysége nagybetű! Erre téved egy moderátor, itt kő-kövön nem marad
Javítottam Akkor ha megoldom a primerre rá tekerek egy pár menetet akkor már nem fog melegedni? vagy most jelenleg 2x30v ac-ra van kötve. Ha le ><teszem a 2x25v-ac-ra? Vagy az nem jelent semmit?
Akkor az áram fog növekedni... Teljesítményben nem sok változás lesz...
Magas a trafó gerjesztése, ezen csak a primer menetszám növelése segít. Ha trafós ránéz, megmondja ráfé-e.
Ilyenkor nem zúg hangosan a lemezelt transzformátor mikor terheled? Megmérted esetleg esik e jelentős feszültség a szekunder oldalon ha hajtod az erősítőd?
Most üresen járatom. A szekunderről le kötöttem mindent. Kb 16 perce megy és érezhetően langyos
és egyre melegebb ahogy megy .
Túl van gerjesztve ahogy reloop is írta és telítődik a vasmag..Általában meg van adva hogy egy vasmagot hány Teslával lehet gerjeszteni azt hiszem a vas 1.5-1.8T. Namármost lehet hogy a tiéd vagy 2T n jár ezért van az hogy értelmetlenül melegszik terheletlenül is magas üresjárati árama miatt.Meg kéne mérni mennyi az annyi..
"Gyárinak" néz ki ez a trafó. A cégek általában jól értenek a méretezéshez, és jól ismerik a saját vasmagjukat, illetve nem érdekük eltérni az ésszerű elvektől.
Javaslom mérd meg az üresjárati áramot. A trafó kb. 350-400 W-osnak látszik, amihez kb. 100-300 mA üresjárati áram lenne ideális. Ellenőrizd valójában mennyi ehhez képest.
Igen gyári 360W. Itt vettem az oldalon. Az üres járati áramot hogy mérjem ki? Ez a multiméter tudja? Kaito BM8320
Ha jól nézem ez a műszer nem tud váltakozó áramot mérni, ezrét más módszer kell.
Köss sorba a primer tekerccsel egy 1R/5W-os ellenállást, és ennek az ellenállásnak a két lábán mérd meg mekkora a feszültség ha bekapcsolod. Igyekezz rövid ideig mérni, mert ha feltételezzük, hogy maximum 0,5 A áramot fog felvenni, akkor az 0,5V feszültséget jelent az 1R-on, ami már 2,5W hőt jelent (ettől már gyorsan felforrósodik az ellenállás). Ha kisebb az áram, akkor kisebb a feszültség és a hő is. A műszert váltakozó feszültségre kell kapcsolni, ahol sajnos csak 200 V-os állás van, tehát nem várható pontos mérési eredmény. El kell töprengeni egy értelmesebb műszer beszerzésén, mert a jó mérés általában sokat segít.
Nincs kéznél 1R/5W ellenállásom. Ami a képen van ezek vannak. Valamelyik jó?
A halogén trafó ami 10-20v az jó lenne ha sorba kötném a primerre?
A 2,7R-al próbáld meg. Ha továbbra is feltételezzük a 0,5 A-es maximális áramot, akkor 1,35 V fog esni az ellenálláson. Ez 1,35x0,5=0,675W (korábban elszámoltam, nem 2,5W, hanem 0,25 W az ottani helyes érték.
Tehát a sorba kötött ellenálláson mérj váltakozó feszültséget, és írd meg mennyit mértél. A 200 V-os váltakozó méréshatár továbbra sem ígér pontos eredményt, de tájékozódni jó lesz.
Már lényegtelen mert szétszedtem. Majd megy ahova való. Majd be szerzek egy másikat. Nagyon szaglott. Szerintem már úgy került hozzám hogy, megterhelték
Mekkora feszről üzemelhet maximálisan a végfokod?Lehet tudok segiteni...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |