Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » 3D nyomtatás
Az nem gond ha nem 90°-ot zár be az X tengely az Y-hoz képest max nem párhuzamosan nyomtatja az hotbed széléhes képest de a négyszög attol még derékszögü lessz!
Hordos azért lett az alya mert vagy felváltak a sarkai nyomtatáskor vagy túl hamar vetted le és ilyenkor felhajlanak a sarkok.
UI: A felválást nem mindig lehet észrevenni mert olyan minimális de ez pont elég hogy hordós legyen!!!
Ne hari de ebben tévedsz!
csak próbáld ki papíron vonalzóval, ceruzával. Húzol egy egyenes vonalat, majd a papírt , hogy jól látható legyen az eredmény mondjuk a megtrajzolt vonalhoz képest 90 fok helyett 75 fokkal húzod. itt már látható lesz, hogy a két vonal nem csak a lap széléhez van szögben de nem is merőleges egymásra. Nyílván itt a 75 fok csak túlzás, hogy szemmel jól lázható legyen.
Igazad van, megkavart egy kicsit mert nekem csak a hotbed van elfordulva a 90°-hoz képest, lusta vagyok megigazitani.
De akkor viszont szorulnia kellene valameik tengelynek nem, föleg ha az Y tengely ferde ott erősen rágná a csapágy a tengelyt.
Az is lehet, hogy az egész felépítmény valahogy ferdén van rögzítve. Nem láttunk fotót a nyomtatóról.
Vagy el van vetemedve, nem csodálkoznék rajta X irányba semmi merevítés nincs a Z tengely és a trapéz orsó tart mindent.
Az a két 8mm-es plexi vagy műanyag Z irányba semmit nem ér A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2017
Na hát a képet megnézve már van is ötletem. Bár nem biztos, hogy jól láttam a képen.
ha jól látom az alsó fűtött lapot a teljes mindenséggel egy állítható menetes szár rögzíti.( ha jól látom). Ezeknek a beállításával lehetne elvileg az X irányú és az Y irányú mozgás közötti szöget is beállítani. A konstrukciót elnézve ez nem egy egyszerű feladat. A pontos beállításhoz nem elég egy 10x10 mm -es kocka. Inkább a a modelltér négy sarkába kéne nyomtatni valamit, mert így a nagyobb távolságon pontosabban lehet mérni. És ez még csak a XY sík! Be kéne állítani az XZ illetve az YZ síkot is. De ide ugye nem tudunk nyomtatni a 4 sarokba. Bár ahogy a képet nézem a leg kritikusabb az XY sík .
Egy elcseszet kialakítása van, ettöl jobban el se ronthatták volna.
A kényszeredett árcsökkentés utáni vágy érdekes eredményeket hozhat.
Én is neki lendültem, hogy otthonra építek magamnak egy okosabbatt, de simán 300 000 Ft felé szaladtak a kinézett alkatrész árak, és még kellett volna gyártatnom CNC vel olyat amit nem lehet készen kapni. Ezért egyenlőre jegeltem a dolgot.
Én a helyében még ráköltenék még egy 20 ezer ft-ot és vennék alu profilt, a műanyag vázra meg rákötnék egy öt forintost és jó messzire elhajintanám.
A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2017
Anno én is bele estem abba a hibába hogy 30% kitöltéssel nyomtattam ki a az új alkatrészeit a nyomtatómnak mos kezdhetem előröl mert mind elvetemedett, mostmár tudom az ilyen dolgokat 100% kitöltéssel kell nyomtatni.
Na helló,
remisa, folyamatban vannak a cuccok rendelése, beérkezése, de ezzel szeretném nyomtatni a következő cuccait, nem szívesen "szedném szét" Motorok épp ma jöttek meg, szíjat várom még, ramps+1.4 + arduino mega is megjött, kijelző úton, evo3dv6 szintén zenész. Itthonról veszem meg az aluprofilt + pálcákat, de addig is kínlódom, csinálgatom a mostanit
Addig is merevisd ki hogy X irány-ba ne mozogjon a váz, az alsó és felső részt + ahátsó derékszögü részt kösd össze 8mm vastag 50mm széles plexivel vagy réteges lemezzel.
Igy ahogy berajzoltam a képen 8db M4-se csavarral. A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2017
A piros és kék elemekkel kell kiegészítened, és 16db M4 csavarral, az elöbb elírtam.
A hozzászólás módosítva: Jún 30, 2017
Sziasztok!
Nem vagyok egyelőre nagy tapasztalattal bíró nyomtatós, úgyhogy a buta kérdésekért előre elnézést kérek. Nemrég beruháztam egy olyan 3d nyomtató építőkészletbe, aminek alumíniumból készített váza van (csak az extrúder és az LCD tartó, meg még 1-2 apróbb alkatrésze van, ami műanyag). Ha a p3steel mond nektek valamit, ez gyakorlatilag ennek alapján tervezett, annál kicsit nagyobb nyomtató szándékozik lenni. Ehhez kaptam egy szintén alumínium, egy részen - ahová a termisztor került, meg gondolom a fűtőbetét - vászonnal leragasztott fűtőlapot. Nem tudom, hogy okkal lett-e úrrá rajtam a félelem, amikor megláttam, hogy ez egy váltakozó áramú fűtőlap. A használati útmutatóban lévő leírás nem teljesen egyértelmű, de egy szilárdtest relére kellene csatlakoztatni a fűtőlap egyik vezetékét a leírás szerint, a másikat pedig a nullavezetékre (a relé másik váltakozó áramú kivezetését pedig a fázisra). Még nem volt dolgom szilárdtest relékkel, de valahogy nem érzem a legjobb ötletnek egy alumínium vázas nyomtatóra, aminek a fűtőlapja is tiszta alumínium (és a csavarok segítségével mindenképpen össze lesz kötve galvanikusan a nyomtató vázával) 1 az 1-ben bekötni a fázist (leválasztó trafót nem kaptam a KIT-ben). Másnak volt már esetleg dolga ilyen megoldással? Biztonságos ez a fajta megoldás (kiegészítésekkel esetleg)? Mire figyeljek oda nagyon? Képeket, ha kell, este tudok csak feltölteni. Előre is köszönöm a segítséget!
Szia!
Kávéfőző, teafőző, vízforraló, melegszendvicskészítő, pirítós gyártő tőlük nem félsz? Nos, mind 230-as feszkóval megy és sokszor elég gagyi az elektromos szerelése, no problem... Amennyiben ügyelsz a vezetékek szigetelésére, érintésvédelemre stb. úgy ez is biztonságos.
Üdv fórumtársak,
Ma volt szerencsém egy CraftBot nyomtatót tesztelni, hát nem voltam tőle elájulva, puritán külső/belső tárgy hűtés két db 40mm-es ventillátor semmi légterelő kb 1 vagy 1,5mm vastagságu vaslemezből van tengelyvég rögzi nulla siklócsapágy mindenhol ez pozitívum nyomtatási sebesség 60% erősen ajánlott, szörnyü 100% sebességnél lépést veszit, nem gyengén!! 350000ft ért ez gyenge minőség. A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2017
Sziasztok. Van itthon egy 3D nyomtatóhoz való extruder egységem kompletten ventilátorral,termisztorra,fejjel és léptetőmotorral együtt. Elterveztem hogy tollat készítek belőle, és az volna a kérdésem hogy az extruder hőmérséklet figyeléséhez érdemes arduino-t használni vagy használjak inkább opa-t? A léptetést 555+ 40xx ic-vel oldanám meg, de az arduino-val ezt is könnyű lenne megoldani,hátrány hogy mivel még nem építettem ilyet nem tudom miként kéne belefognom.Először is ellenőriznem kell az extruder fej hőmérsékletét, be-ki kapcsolgatni a fűtést hogy hőn tartsam, aztán a ventilátort működtetni kell rajta hogy ne forrósodjon át nagyon az egész, és a legvégén még a léptetőt is vezérelni kell rajta hogy pontosan mennyi műanyag jusson az extruder egységbe. Esetleg ha valaki készített már ilyet várnám a tanácsokat nagyon. Válaszaitokat előre is köszönöm.
Az extruder egység egy E3D v6 -os és ennek a vezérlését kéne valahogy megoldani.
Sziasztok!
Érdemes ezt a vezérlőt megvenni? Vagy milyet ajánlanátok ami, jó és elfogadható áron van. www.aliexpress.com/item/CNC-Kit-for-Arduino-Mega-2560-R3-RAMPS-1-4-Controller-LCD-12864-6-Limit-Switch/32656554254.html?spm=2114.10010108.1000014.4.A4iH2J&traffic_analysisId=recommend_3035_null_null_null&scm=1007.13338.80878.000000000000000&pvid=e6e7c875-b1ba-4dea-83dd-80097df118e7&tpp=1 A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2017
Üdv,
Nekem is ilyen van semmi gondom vele, tökéletesen működik, megveheted nyugottan.
Verbatim filament elméletben ugyan az az árnyalat tipus "királykék", szeretem mikor szinazonos valami!!
Hát ez az, mind a kettő Verbatim Királykék és a szin kodja is ugyan az, csak a világosabbat egy honapal ezelőtt rendeltem.
A hozzászólás módosítva: Júl 17, 2017
Sajnos későn szüretelték és már beérett!
(az alsó a királykék ismereteim szerint...)
. Ez azér durva hogy nem tudják ugyan azt a színt kikeverni, főleg hogy ezt gépekkel teszik.
Sziasztok!
Van egy CTC dual fejes nyomtatóm. Ki milyen programot gasznál a g kód generálására? ReplicatorG-vel szívok de nem szimpatikus a program nagyon sok paramétert nem enged beállítani, ráadásul gyakran fagy le. Szóval ajánljatok valami jót, lehetőleg ingyeneset. üdv. u.i.:Simplify3d-t használtam már az tetszik de fizetős. A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2017
Szia!
Köszi a segítséget. Feltettem a programot, de a nyomtatóval nem tudom összehozni, nem csatlakozik. Van valami trükk? Eddig csak olyan programmal találkoztam ahol meg kell adni a Com portot. Itt ilyet sem találok. üdv.
Én a Cura -t javasolnám.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |