Fórum témák
» Több friss téma |
Igazából rengeteg kérdésem lenne még . Test szimbólum a számomra kettő is van a GSM en ! Én biztos nem voltam ugyan a dolgomban , de a +12v mellettire kötöttem . (de akkor mi a jobb szélső ábra ?talán mindegy ) Sajnos a kupak eltávolítása után is villog az érzékelő piros lede . Először amikor bekapcsoltam 3as és 8as (hiba) világított . Kikerestem hogy az idő amit beállítottam és a telefon vonal hiány a probléma . Most már ezek nem világítanak A Gsm en a számjegy kijelzőn nem szám világít hanem inkább talán egy g betű , vagy csak rossz lehet a kijelző ?! Világít még 2 térerő led és egy sárga led aminek az ábrája két vízszintes vonal megszakítva középen két függőlegessel . Na ez mit jelent ? Amikor megvettem a rendszert a nagyon rendes eladó elmondott mindent amit szakmai szemmel gondolt , csak én nem vagyok riasztó szerelő hanem egy lelkes amatőr .
A kültéri szirénát a bell+- ra ás aux - ra köttette ! Oké bekötöttem , de akkor mi a bánat tölti a kültéri akkuját ? Mert a bell az kapcsolt , az aux van mindig áram alatt nem ?
a GSM jó. a G azt jelenti, hogy GSM mód él. A Sárga azt, hogy a földi vonal nincs használva. De miért nem töltöd le a telepítési leírását? Bővebben: Link Bentel BGSM. Benne van minden. Az érzékelő piros villogását már írtam, akadályt érzékel 1m távolságon belül.
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy riasztó rendszeren lévő TD-110-es ősrégi telefonhívóval kapcsolatban. A problémám az, hogy hiába adom be a doksi szerint leírt módon a telefon számokat, a Mem + Fce gomb lenyomásával el kellene indítani egy próbahívást, de sajnos az nem indul el, hanem egy két pityegés után visszautasít. Telefon vonal van, ellenőriztem. Lehet, hogy a telefon számot viszem fel rosszul? Volt már valakinek ilyen tapasztalata? Köszönöm előre is!
Sziasztok!
DSC 1616 központom van és szeretnék akkut cserélni a központban és a szirénában is. Hogyan tudom kiiktatni a szirénát (DSC LADY), amig áramtalanítom a rendszert és kicserélem az akkumulátorokat? Illetve hogyan tudom vissza kapcsolni a szirénát a csere után? Előre is köszönöm!
Az szerintem nagyrészt attól függ, hogy hogyan van szerelve, és tudod-e a kódokat (de nem értek hozzá
![]()
Én nem szoktam túllihegni a dolgot . Kinyitom a központot , akkor beriaszt a rendszer . A belépési kódot beütöm hogy abba maradjon a riasztás és kicserélem az akkut . A 220V ról közben nem kötöm le . Vissza az új akku doboz becsukva és kész . A sziréna teljesen ugyan ez a szisztéma . Ha a sziréna magasan van ,vagy a központ messze van a kezelőtől akkor szólok (pl én a feleségemnek) hogy amikor megszólal a rendszer, billentyűzze be a kódot hogy ne szóljon sokáig ne legyen zavaró .
Üdv!
Mivel cég szerelte a riasztónkat, nem tudom a kódokat. Telepítő kód ismeretében nem nagy dolog ideiglenesen kikapcsolni az érintett zónát. De mivel én nem ismerem, az első akkucserénél kiiktattam a központ doboz tamper kapcsolóját, mivel úgyis mozgásérzékelővel védett helyen van, teljesen fölösleges. Központ akku csere így nagyon egyszerű, a sziréna akku cserénél pedig a központnál kikötöm a BELL+ vezetéket ami a szirénát indítja. Ha jól tudom, DSC riasztó a BELL- kimenetet kapcsolja, a BELL+ állandó, ez amolyan open collectoros kimenet. (nekem paradox rendszerem van) A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2017
Telepítő kóddal nem tudsz zónát kikapcsolni. Illetve lehet, de az addig úgy is marad, a visszaállításig.
Sima *1 zónaszám (két digit) és egy élesítési periódus alatt kikapcsol az adott zóna.
Üdv. Kérdésem az lenne hogy a DSC PC1832 panelen melyik aSo és SI kivezetés ?
Sajna a panelon csak anyi van irva hogy CON2 és hogy melyik az 1-es oldala.
Tisztelt Jelenlévők !
pc 5020 on ha a rendszer időket szeretném beállítani beírom *8 5555 005 015 015 025 002 . Vagyis csak be írnám mert *8 5555 005 01 után sípol , többször próbáltam és nem hagyja beírni az első 015 öt . Miért ? Sajnos a kombinált risco azóta is folyamatosan pirossal villog . Van valakinek esetleg az itt "elhangzottaktól" eltérő valami más hiba ötlete !? Az is problémám ha *2 írok kijelzi a 6 os számot , de a brossúra azt írja 6. jelzőfény nem használt ! Akkor ez mit jelez és hogy tudom eltüntetni ? Köszönöm előre is a segítséget !
Közben rájöttem hogy a 6.hiba nálam tamper hiba deol ban .
Sziasztok!
Tudna nekem segíteni valaki abban, hogy hogyan lehet a telefonszámot átírni a központban amire riasztás esetén hívást indít? Köszönöm előre is! ![]() A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2017
Elnézést, azt nem írtam hogy egy DSC classic pc1565h-2p riasztón lenne az átírás.
Szia!
*8 "programozói kód" 301 első telefonszám 302 második telefonszám 303 harmadik telefonszám # Üdv: Gábor
Nagyon köszönöm!!! Még annyit tudnál segíteni, hogy a telefon számot milyen formátumban kell megadni?
Szia!
0-9-ig lehetnek számok, formátuma az ahogy egy vezetékes számról hívnál folytonosan beírva. Max. 32 karakter. Speciális karakterek: HexB =*, HexC=#, HexD= keresi a tárcsahangot, HexE: 2mp szünet a tárcsázásban, HexF: telefonszám vége. Ha van programozói füzeted akkor ezek le vannak írva... Üdv: Gábor
Üdv!
Próbálom az általad leírtak szerint átütni, de nem megy. Beütöm:*8 "programozói kód" (ez elvileg az a kód amit élesítésnél is beütök?) 301 0620......# Amikor beütöm a 301-et sípol egyet, aztán minden negyedik számjegy beütése után ismét sípol Az a gyanúm, hogy nem jó a programozói kód. Van ennek valami módja a gyári értékek vissza állítására? Gondolom ehhez is programozói kód kell.... ![]()
Szia !
Azt üsd hogy *8 1565 301 0620.......... # Nem programozói kód kell hanem Üzembe helyezői ! Annak az alap beállítása 1565
Ha mindent gyári értékre szeretnél vissza állítani az szerintem
*8 1565 999 1565 999 így tedd
Idézet: „ez elvileg az a kód amit élesítésnél is beütök?” Az a mester vagy felhasználó kód. Programozó kóddal nem tudnál élesíteni/hatástalanítani, úgyhogy szerintem a te kódod nem a prog kód.
Sziasztok!
Sajnos az elmúlt 7 évben sokat felejtettem – előtte is inkább csak lelkes voltam, mint hozzáértő – és hiába olvastam újra az akkori tanácsokat/segítségeket, képtelen vagyok boldogulni a külső sziréna (CROW BS-1) bekötésével. ![]() Maga a központ a DSC 1616 és ehhez szeretném bekötni újra a korábban már egyszer bekötött szirénát az új akkumulátorral (sajnos időközben lemerült és apósom nemes egyszerűséggel kikötötte a központból a teljes sziréna vezetékezést, így csak lakásban lévő működött). ![]() Ha jól emlékszem, régen az 1. verzió alapján volt bekötve, de most már nem igazán értem, ez miért jó, és ebben az esetben mi tölti az akkumulátort és kétségeim vannak. Ugyanis a hétvégén próbáltam utánajárni és a legtöbb esetben a 2. verziót írták helyes bekötésnek (mert a DSC a BELL+ kimeneten állandó 12V-ot ad ki, így ezt kell a sziréna +12V csatlakózójára kötni), de ezzel meg se mukkan. Viszont találtam olyat is, ahol a 3. ábra szerint kell bekötni (itt feltételezem, hogy a zölddel jelölt GO+ és GO- bemenetek közül csak az egyik kell). Kérlek, segítsetek, mert biztos, hogy nem látom a fától az erdőt. ![]() Ja, még egy – esetleg – fontos dolog. A próbák alatt az új akkumulátort nem tettem még be a szirénába, mert nem akartam a szomszédokat feleslegesen idegesíteni. Lehet, ezért nem sikerült?
Szia.
Első lépés a sziréna megfelelő élesztése, enélkül nem fog működni az egész megfelelően és tesztelni sem tudod a szirénát. A leírások szerint először csatlakoztatni kell a vezetékeket (feszültség nélkül), majd feszültség alá helyezni, tesztelni és végül csatlakoztatni az akkumulátort. Ez kicsit ellentmond a megszokott élesítésnek más szirénáknál. Ott a vezetékek bekötése után kell behelyezni az akkumulátort. Ekkor a sziréna feléled egy teszt állapotig (egyet pittyen a sziréna, villan a lámpa). Ezután a külső tápfeszültség ráadásakor kerül használható állapotba. A sziréna panelen a Trigger selector ajánlott beállítása TMR. Ekkor 3 perc után leáll a sziréna akkor is, ha valami hiba folytán a központ 1 órán át akarná folyamatosan működtetni! Ha a sziréna nem éled föl, akkor nem fogod tudni tesztelni. tehát a fenti módszerek valamelyikével életre kell kelteni. A gyártói ajánlást nézve, a tápfeszültség ráadása után a GO+ vagy a GO- megfelelő jelszintre kapcsolásával indul a sziréna. A bekötés: A második bekötés jó, ha valóban a BELL- ágat kapcsolja a központ. Ezt érdemes megmérni is. Az 1. verzió akkor jó, ha a központ a BELL+ ágat kapcsolja.
Én is most "csináltam" egy rendszert (sok segítséggel) . A második verziót kötöttem . Minden tutin működik . Szerintem kéne az akku is . Mondjuk azt nem értem ha az apósod csak úgy kikötötte a szálakat a központból akkor mi lett a tamper el ?
Szia! Lehet, hogy az akkumulátor hiánya lesz a ludas.
![]() A kérdésedre a választ sajnos nem tudom. Mivel nem szólt róla, most tűnt csak fel (tudom, most sokan felhorkannak, de nem szoktam a központban matatni és semmi hibajel nem volt), mert a központban merült az akku és amikor cseréltem, tűnt fel, hogy a külső sziréna felől jövő összes kábel szabadon lóg a központban (igen, a tamper-ből jövő is). Kint pedig minden csatlakozó be van kötve (ennyi idő után már meg nem mondom miért) és az akku is rajta volt (kemény 1,7 V cikázott benne). ![]()
Szia! Köszönöm, így fogom akkor az élesztést elvégezni. Hétvégén utazunk haza és ki is próbálom a 3 perces beállítással együtt.
![]()
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Hozzám került egy DSC 1616 központ PK5516-os kezelővel és PS 128-as szirénával. Bekötöttem e szerint a szirénát. Az eredmény hbajelző a kezelőn villog. "Sziréna áramkori hiba: A sziréna áramkör nyitott vagy a PTC-je nyitott zárlat. Ha ellenállással a Bell + - összekötöm a hibakijelzés megszünik ilyenkor a táp elvételre riaszt de a Bell - levételre nem. Valamit a bekötésen kívül még programozni is kellene? ajo
Bekötés:
Crow BS1 12V --- kp. Bell+ Crov BS1 GND --- kp Aux- Crow BS1 Go- --- kp Bell- Go+ nincs használva F L- nincs használva. Tamper jó. A központ Bell+ és Bell- pontjai közé kell egy ellenállás, 1k-5.6k között bármilyen jó. Sziréna indítás: Nincs táp a szirénán. A tápot a központnál célszerű elvenni. Az akku rátesz. ekkor meg fog szólalni egy nagyon rövid 1-2sec időre. Ezután össze lehet rakni a szirénát. Ezután vissza lehet a tápot adni a szirénának.
Köszönöm!!!
![]() Délután meg is csinálom a leírás alapján.
Leirnatok nekem lecci az 585 os dsc kozpont telefonvonalat h kell programozni ?elore koszonom
Üdvözletem!
Új vagyok itt a fórumon ,szeretnék egy kis segítséget kérni...?? Vásároltunk egy ingatlant nem olyan régen , van benne egy 4-csatornás rendszer DSC-560 -központtal , tudom hogy régi , viszont működik rendesen , és a régi tulajnak sem volt gondja vele soha, a régi tulaj meg is adta a riasztó kódját ami működik is , viszont szeretnénk megváltoztatni , kérdésem a következő az új kód megadásához elegendő a régi kód , vagy mindenképpen tudni kell a mester kódot is ?? Az lehet hogy a gyári 1234 , - ahogy a leírásban néztem, de ha valaki a beszerelésnél megváltoztatta a mester kódot gondban leszek.. röviden hogyan tudok új kódot megadni a régi helyett?? Köszönöm a segítséget előre is.. Üdv ..László |
Bejelentkezés
Hirdetés |