Fórum témák
» Több friss téma |
Mi hóhér vérvörös nyavaja bajod van??
Írd már le normálisan!
Üdv,
Már nincsenek meg a hangszóróim, és méreteim sincsenek.
Nem tehet róla. A Google fordító már csak ilyen.
Meglehetősen régi az utolsó hozzászólás ,de kérdés szintjén , esetleg csinált már valaki ilyen dobozt ?
A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2017
Ennyire nem erdekel senkit ez a tema ? Mondjuk lathato is volt a topik hozzaszolasokbol.
Egy van már a második folyamatban , majd akkor saját tapasztalat ami mond valamit ?
Kíváncsi leszek rá. Nekem tetszik, csak félek hogy a tölcsérnek a túl egyszerű kivitele érződni fog a hangjában is.
Nem bonyolult az biztos de ez adott hangszóró tipushoz lett tervezve , ha elkészül a második is akkor meghallgatom és tudok róla véleményt alkotni !
A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2017
Hallgattam egy tölcsérest a HHS-n, érdekes hangzása volt. Olyan elsőre jó, öt perc után meg már nem is annyira.
Más doboz más hangszórók más körülmény ...
Ezek olyan szépek biztos azért nem tetszett meg nem otthon volt nálad a saját megszokott kis birodalmadban ! A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2017
A HE füzetek 2 számában van hasonló,csak abban még hosszabb a tölcsér.A haver megépítette,egy vájt fülü zenész meghalgatta azt mondta ennél jobbat még nem halott.A BS20-ast én mér három éve megvettem,de csak a héten jutottam odáig hogy meg is csináltassam,kész is van képeket már aptam a jövőhéten hozza a futár.
Ezt is láttam ennek 40hz irnak a másiknak 50 -et , nem tudom az a plusz egy terelő illetve a tölcsér hossza mekkora hangzásbeli különbséget eredményez a valóságban ?
Annyi biztos ezt a dobozt bútor lappból nagyon nehéz lenne megvalósítani ., én ezzel is szenvedtem még összeállítottam , igaz nem vagyok asztalos meg a körülmények is nem ehhez a munkához ideálisak .
Az enyémet mdf ből csinálták a haverét bútorlapból.Én halgattam mert építettem egy otalát és azzal teszteltüka haver csövespárti,meg a zenész is,de azt mondta hogy teljesen korrekt ez az erősítő.Kérdeztem tőle,hogy ha letakarnánk az erősítőt és meghalgatná a zenész haverja felismerné hogy ez tranyós?Azt mondta igen de ő biztosan nem.na akkor döntöttem el hogy most már kéne nekem ez a tölcsér.
Az Mdf - konnyebb dolgozni .
A hangzasara kivancsi leszek ,az egyszerűsére ellenére szerintem jonak kellene lenni de ez kerdes mindaddig meg nem hallom . Anno.sok tolcseres dobozt epitettem igaz azok mind ipari felhasznalasra keszultek ,disco ,hangositas stb. Ez azert meretileg olyan kinder.
Szerintem nem fogsz csalódni benne.Mire azt a kb ötven erősítőt végighalgatod vele amit építettél,el leszel egy darabig.
Dehogy lett ez tervezve. Egyébként nem tölcsérként működik, inkább táguló TL. De ez, a rajzon több részre szakadva rezonál, 80-100Hz körül van egy uralkodó rezonancia, az elnyomja ami mélyhang kijönne belőle. Mindegy, milyen hangszóró kerül bele.
A fordulók kialakítása nem jó. És minél több forduló, annál több hibalehetőség.
Màr csak hibridjeim vannak 4-5darab meg egy ket kis csöves
Jo akkor valaki valahol a hasara utott es rajzolt egy szornyedvenyt pont azert hogy te le tudd ezt szarozni!
A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2017
Hát ezt talán a HE ujság szerkesztőinek kéne mondani meg akik tervezték és megépítették.Hibalehetőség?Mibe?
Ja igy már tiszta majd figyelek rá hogy nem szükséges neki válaszolni.
Remek. Ha megmérték és dokumentálták volna, akkor látszanának a hibák. Ellenőrzés nélkül könnyű tervezni. Ha egyáltalán lehet.
Fura, hogy személyes támadásként élitek meg, ha egy doboz rajzára azt mondom, hogy hibás. Na mindegy.
Legyetek szívesek, szakmaira átterelni a személyeskedő vitát, mert utóbbinak nem sok értelme van.
Köszönöm. (T)
A zárt vég és a doboz fedőlapja között kialakul egy félhullámú rezonancia, kb. 450Hz-en, az előlap és a második elválasztó között szintén félhullámú, nagyjából 930-940Hz, ugyanígy több részre szakadva külön rezonál a második, harmadik, negyedik része a csőnek, 340 és 225Hz-es frekvenciákon. És mivel a hullámfront, a sok rosszul kialakított forduló miatt, több ponton részben visszaverődik, részben továbbhalad, az alapharmonikus jóval gyengébb lesz a hangszóró átlag érzékenységénél, illetve a fölösleges rezonanciáknál. Várható még egy negyedhullámú rezonancia a szájnyílás és a hangszóró közötti legrövidebb távolságon, ez körülbelül 245Hz-re esik, még egy-egy negyedhullámú a szájnyílás és a hátlap, illetve a doboz teteje és a szájnyílás közötti legrövidebb távolságon, 180 és 95Hz-en. Valószínűleg a 180Hz-es lesz a legjobban érvényesülő.
A teljes effektív hossz körülbelül 2,3m de a tágulás miatt (kb. hétszeres az S0/SL arány), nagyjából 1,7m-hez tartozó negyedhullámú rezonancia lesz az alapharmonikus, ez kb. 50Hz. De az összehajtogatott doboz miatt ez nem igazán hallható. A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2017
Sziasztok!
PA Tölcséres középsugárzómban cseréltem hangszórót. Az eredeti hangolás 24 db/okt. vágással 150 Hz-nél (f3) szerint vágtam az alját. Az új hangszórót Beyma 12 P80/Fe. A kérdésem az lenne, hogy az új hangszóróval menny az alsó határfrekvencia (f3)? A doboz zárt típus a belső összetevőket leszámítva (hangszóró+hangcsillapító anyag) :18,8L maradék. Név: átmérő 300mm Érz: 100 db BL: 23.1N/A Névlimp: 8 ohm Teljesítmény:700W AES Fs: 46Hz Re: 5.2 Ohm Qms: 10.14 Qes: 0.189 Qts: 0.185 Vas:75.55L CMS: 178qm/N Sd: 0.055m^2 Le@1Khz: 1.5 mH Vd: 413 cm^3 Xmax: 7.4 mm Mozgótömeg:0.066kg
Milyen az a tölcsér?
A töréspont ekkora térfogatban, ilyen érzékeny hangszóróval mindenképp 200Hz fölé kerül (230Hz), hacsak a tölcsér nem módosít rajta.
ÜDV!
SZinte megegyezik az MT-130-al méreteiben eltérő, sípja sokkal rövideb . Viszont ha ilyen magasra került az f3 az új hangszóróval, akkor baj van mert 80-100hz -re van szükségem. Ezek után ez a tölcsér felejtős. Viszont olyan kivitelű láda tetszene mint a REFLEX HPS-650. Esetleg tutdsz méretezés-kivitelezésre profi szakembert ajánlani ? A meglévő homokszórók ha lehetséges,maradnának (zsír újak). A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2017
|
Bejelentkezés
Hirdetés |