Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Az adatmentéssel esetleg mehet a vírus is a másik adathordozóra is. Olyanra mentsd, amin nincs más adat, nehogy azok is sérüljenek. Én jártam hasonlóan régen valami vírussal, átment adatmentéssel, végül egy informatikai cég tudta letisztítani valami fizetős vírusirtóval.
A pendriveot valószínű legegyszerűbben (de legalábbis első körben ezt csináld) egy cd-ről bebootolt pl live-linux (tetszőleges disztribúció) alól, simán egy fájlkezelővel megnyitod, és ha tényleg vírus, akkor simán letörlöd a kérdéses fájlokat. Ha nem vírus, hanem valami fájlrendszer sérülés, akkor ugyaninnen mentsd át a gépre a fontos fájlokat (lehet ezt csak szenvedve lehet megtenni, mert pl az olvashatatlan mappák miatt csak minden mappába belépve tudod átmásolni az olvasható tartalmat...), és akkor utána formázni a pendriveot...
A gépet meg csökkentett módban, net nélkül (ahogy látom magadtól is így csinálod), valamilyen vírusirtóval ellenőrizd végig... aztán kiderül, hogy le tudja-e irtani, vagy egyáltalán talál-e valamit... ha nem tudja esetleg csökkentett módból se leirtani amit talál, akkor pl felirod a fájlok nevét, és a fent leírt módon, pl linux alól törlöd/átnevezed (ha esetleg mégis lényeges fájl lenne) őket... aztán újraindít, újrapróbál, esetleg újra csökkentett mód és újraellenőriz, ha akkor már nem is talál semmit, akkor talán jó is...
Elindítottam egy másik gépet, amin HBCD-ről Parted Magic LINUX operációs rendszerrel BOOT-oltam, most fut A CLAMWIN víruskereső épp a USB kulcsomat ellenőrzi, tele van trójaival, minden egyes alkalmazás "mappa" az.
![]() ![]() Most három gép van már a szobámban és már látom, hogy ma nem olvasni fogok (Rejtő Jenőt) hajnalig úgy mint tegnap.
Lassan végzek a vírusirtással. Azt hiszem tanultam az esetből. Az USB kulcsok rendben vannak már, azokat tegnap befejeztem. Ma a PC-nek estem neki, először HBCD-ről BOOT-olt LINUX alatt átmentettem egy leürített kulcsra a fontosabb adatokat. Utána elindítottam a gépet rendesen, telepítettem az AVAST-ot, majd amikor megpróbáltam elindítani akkor hibával leállt. Őszintén szólva, nem lepődtem meg, hogy a vírus nem engedi elindítani az antivírust. Mindegy, újra elővettem a HBCD-t, BOOT-oltam miniXP-vel, ami elindítás után létrehoz a RAM-ban egy X: meghajtót, erre telepítettem egy régebbi AVAST-ot, ami még ezen a régi miniXP-n is elfut. Átnézettem vele a teljes rendszert, sok mindent talált, töröltem mindent. Most már lassan jó lesz. Szerencsére az adatok nem sérültek, minden megvan. Most még a NOD32 teljes körű próbaverziója ügyködik a gépen, ha nem talál semmit még átnézem egy anti malwre programmal is. Utána jónak nyilvánítom. Még aztán a NOD32-vel átnézetem a kulcsokat is, meg a többi gépet.
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Na igen ez ilyen biznisz, esetleg az "új" rendszereden nézz utána a vírusirtón kívül, milyen egyéb módokon IS védekezhetsz az ilyesmik ellen, például tudom ajánlani a "Spybot Search&Destroy" passzív védelmét, az ún "immunizálást", röviden ez azt csinálja, hogy a gépedet akadályozza meg abban, hogy közismert vírusterjesztő website-okhoz csatlakozzon, az ún. "Hosts" filet feltöltve adatokkal, illetve a gépen lévő böngészők megfelelő részével is valami hasonlót csinál, eddig én már pedig sok éve használom nem találtam úgy, hogy valamilyen megnézendő webhelyet nem tudtam volna elérni, szóval úgy tűnik, hogy ez a fajta védelem be nem zavar...
Vagy például, ha az "autorun" nevű biztosan igen hasznos szolgáltatásra úgy gondolod mégsincs szükséged, akkor a vírusok egy másik körét zártad ki... (az autorun szökőévben egyszer azért kellhet, néha bele lehet futni olyan cd-be vagy dvd-be, ami autorun-on keresztül indul, és persze ilyenkor az ember automatikusan kattintana a lemezen lévő setup vagy egyéb indítható fájlra, aztán kiderülhet, hogy az autorun ezt egy parancssori kapcsolóval hívja, ilyenkor a "fapados", de szerintem az ilyen ritka, egyedi esetben bevállalható megoldás az, ha pl az asztalon létrehozol egy .bat fájlt, és abba beleírod azt, ami az autorun fájlban is van, és így működik a lemez is, és az autorunra sincs szükség...) ![]() ![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2017
A csőbe húzz be egy befűzőszálat. Villanyszerelők általában egy szál zöldsárga vezetéket húznak be befűzőnek. Azzal 1 perc és bent van a vezeték. Arra kell csak vigyázni, ha optikai kábel van - annak nagyon nem mindegy a hajlítási sugár. Nálam hálistennek NA62-es csövek jönnek be a házig, jó nagy ívvel. Házon belül meg már csak szintek közötti egyenes szakaszok vannak.
Befejezte a NOD32 a vizsgálatot. A számítógépen még 4 és minden kulcson még egy kártevőt talált. Most még fut a Malwarebytes aztán vége.
![]()
Köszönöm a kiigazítást.
![]() ![]()
Dobozoláshoz hajlítani kellene de nincs ötletem hol csináljam.
Volt osztálytársam apjánál megoldottuk.
Na, én meg közben írtam egy "litániát" a doboz/lemezhajlítás mikéntjéről.
![]()
Satu, szögvas a végén egybe tartással. Közé a lemez a végeken szorítva 'oszt üssed-vágjad.
A kérdésfelvetéstől, a végeredmény fényképezéséig - feltöltéséig 28 perc. Még ha a szomszéd házban is lakik a mester, akkor is remek idő. Nekem ilyen projekt találkozó nettó másfél óra egyéb diskurzusba kerül. Verhetetlenül nyomod.
Ismerem. Van a melóban egy profi lemezhajlító, de valamelyik barom betonvasat hajlított vele és tönkretette. Az állat!
Legfeljebb majd hamisítják
![]() Bővebben: Link Egy kis bullshit után látható a házi recept. Ami szomorú, a kommentek alapján még sikeres is lehet. ![]()
Ez legalább nem tartalmaz semmi mérget.
Veszélyesebbek a cukorsziruppal erősített ellenőrizhetetlen eredetű "mézek", amik olyan helyről is jöhetnek, ahol egyrészt a növényvédelemben bármit felhasználnak, és a környezetszennyezés is sokszorosa az európainak.
Ez igaz. Nincs benne méreg, de más sem. Nevezhetnénk ízfokozónak?
Attól függ mi van a címkén. Ha "méz" akkor hamisítás, ha "extra tömény akác szörp" , akkor még korrekt lehet, de ki venné meg?
"6 dl akácvirágot főzz meg 4 dl vízbe, majd szűrd le" hogy kell értelmezni ezt a 6 deci akácvirágot?
![]()
Mű méz, alkoholmentes sör, guminő. Mi jöhet még? Flintstones autó?
![]()
Oops, ez fel sem tűnt, talán dkg vagy db akart lenni? Esetleg valami bodza szörp recept mennyiségét kellene alapul venni, azokkal tele van az internet, nagyot nem tévedünk.
Mindenesetre aggodalomra semmi ok, nálunk Fejér megyében van elég méz, tudunk exportálni más megyékbe is ![]()
Az utóbbi legalább környezetbarát
![]()
Az nem hamisítás, mert az nem méz.
A mézexport sem kimondottan a méhek pusztulása miatt van bajban (noha az is elég nagy gond), hanem a hamisított importmézek miatt. A kínai rizsszirupból csinál akácmézet, a hazai méz felvásárlási árának kevesebb mint a feléért. Nyugat Európa mint elsődleges piacunk is abból fog inkább bevásárolni mint a hazai mézből. A boltban meg a paraszt csak azt nézi hogy mennyibe kerül, nem is tud róla hogy valójában mit eszik. Némi olvasnivaló egy, kettő, három. Ehhez jön még a mezőgazdaság meg a Nébih, ami egy vicc. A mezőgazdásznak megengedi hogy ész nélkül szórja a vegyszert, a termőföldek úgy néznek ki egy növény virágzása idején, mintha az ember nem is a földön járna, olyan kietlen. Az exportméz minőségére viszont olyan előírások vannak, hogy konkrétan az égvilágon semmilyen idegen anyag nem lehet benne. Csak akkor nem lenne, ha szerencsétlen méhek szervezete még vegyszer semlegesítő helyi laborként is működne (már amelyik túléli). |
Bejelentkezés
Hirdetés |