Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   112 / 2208
(#) MrBrown válasza djhans hozzászólására (») Ápr 9, 2008
Igaz, de izgat ez a gerjesztős dolog + ez egy meglévő alkatrész + ezzel is tisztelgek a kibelezett rádió előtt + talán éppen ezért köbzolinak is lesznek nyugodt éjszakái.
Apropó, köbzoli ha nem kell az óra találj ki valamit mert melóztál a mono21-el eleget.
(#) djhans válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 9, 2008
Egyszer meghallgatnám. Ma az üllői úton sétáltam a klinikák felől a körút felé és találtam egy csöves rádió restauráló üzletet. Benéztem az ablakon és sok szép rádiót láttam meg a földön egy rakás padlásról lekerült felújításra várót. Egyszer bemegyek nézelődni csak most nem volt időm
(#) Müszi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 9, 2008
Idézet:
„egyszerűen csodaszép a hangja!Tudod az nem igazán illesztett hangdoboz,de képes megzizegtetni az ablakot.”

Ugyanezt mondanám az én kis Vidimre is
(#) MrBrown válasza Müszi hozzászólására (») Ápr 9, 2008
Na..., kezdem úgy érezni, hogy ösztönösen belenyúltam valami jóba!
(#) MrBrown válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 9, 2008
Ki tudja hányszor lesz még szükségem a segítségedre, ha nagyon furdal a lelkiismeret vedd úgy hogy egy kicsit előre fizettem. Szóval döntsd el melyik csővel kell és hogy hol tudod átvenni.
(#) djhans válasza MrBrown hozzászólására (») Ápr 9, 2008
Ha nekem odaadod én odaadom köbzolinak ha úgy jó mindenkinek??
Csak jövő héten tudom előásni az alkatrészeket, mert elköltöztünk és a kincsesládámat ki kellett vinnem anyámékhoz ahonnan a jövö héten kerül csak vissza. De megoldjuk valahogyan.
Gyerekek, jó az a ppp? Mire párbaválogatsz 2*4 db csövet..., egyáltalán lehetséges ez?
Király, akkor át tudnád alakítani a kapcsolást 4 darab EBL-re?
Vicc volt!
Iszonyat szépek pláne azzal a fém alsórésszel! Az az igazság hogy az egész mono21 projecthez van 1 db használt (ki tudja milyen állapotú) EBL21-em, egy másik használt a börzéről (ott általában nagyon leharcoltat nem sóznak az emberre) meg egy állítólag vadi új szintén a börzéről. + 2 db ECH21 a rádióból meg másik kettő a börzéről. De szombaton próbálok még szerezni mindegyikből lehetőleg újat. Egyébként a HAM bazárban az EBL 2200 forint ami elég durva. A nem kifejezetten alacsonyköltségvetésű projectjeimnél (a mono21-ig csak ilyenek voltak) elvem hogy legalább 3 garnitúra zsír csövem legyen tarcsiba, különben neki sem állok. A 12 csövet felölelő IN-1 projectemhez majdnem 100 db tarcsi van
Modjuk úgy, szeretek biztosra menni (tudom csak a halál a biztos pláne ha anódfesz okozza), de pontosan ezért van bent a munkahelyemen az EM80-as cucc, mert attól félek hogy az alig egy éves kisfiam "megjavítja". Aztán lehet találgatni hogy agyonvágja megvágja vagy megégeti előbb.
Köszi, már le van dugózva az egész lakás.
(#) MrBrown hozzászólása Ápr 9, 2008
Sajnálom hogy a multkori felajánlásaim senkit nem érdekelnek leszmítva a 6C33C-t. sebaj majd rásózom Hansra öket vásárfiának. Meg a 10 kilós csöves de "tranzistor stabilized" tápegységet is. Szegény...
Én is felhalmoztam már egy csomó pcl86, 6p14p csövet. Az el84 se-met használt csövekkel raktam össze annó és már túl vagyok vele 1000-órán. A hangja még ugyan olyan. Az anódáram csak 2mA-t csökkent amit utána lehet állítani de minek? Ez nem jelentős változás. Úgy érzem sokat kibírnak ezek még.
Nem vagyok semmi jónak az elrontója Max lesz egy kis izomlázam
Újból felteszem a multkori kérdést. Milyrn értelmes dolog kijelzésére tudnám használni a 4 db 60ohm belső ellenállású / 5mA végkitérés műszereket a GU50 PSE-n? Hagy ne kössem már a fűtőfeszre!
Pl: az egyes végcsövek munkaponti anódáramát. Akkor látnád hogy ahogy öregszik el a cső úgy változik az áram. Nem ismerem a kapcsolást se-nél én a kondival hidegített katódellenálláson nézném a feszt ami arányos az árammal és mivel kondival párhuzamosan van csak az egyenáramú összetevőt mutatná de lehet hogy hülyeséget írok akkor javítsatok ki.
Valami hasonlóra gondoltam anno, mert az 1ohm/2W-os ellenállások bent vannak a katód és a föld között. De nem lett kiépítve. ...be kéne már fejeznem szegényt.
Egyre gondoltunk
Köszi, én el mentem haza a kis családomhoz, útközben veszek valamit a mekiben ha már megigértem (csak egészségesen!). Sziasztok, folyt köv holnap reggel 9-től!
(#) Imi65 válasza djhans hozzászólására (») Ápr 9, 2008
Hát, én már benéztem abba a műhelybe. Anyagot nem árusít az emberke, ellenben mindent megjavít, ha meg tudod fizetni.
(#) djhans válasza Imi65 hozzászólására (») Ápr 9, 2008
Alkatrész nem is kéne de egy öreg rádiónak örülnék. Megpróbálnám felújítani.
(#) mp3maker hozzászólása Ápr 9, 2008
Szevasztok ! Ez igen termeltek rendesen(alig gyözöm olvasni). Egy erösitö "restaurálásával" ügyködöm, elég jol haladok vele. De kellene egy kis segitség a védelem beállitásához, ugyanis sehol nem találtam rola leirást.

DSC00160.JPG

(#) mp3maker válasza mp3maker hozzászólására (») Ápr 9, 2008
Bocs kimaradt Beag APX 100
(#) djhans hozzászólása Ápr 9, 2008
Itt egy szépség

Stingray.pdf

(#) kocos válasza djhans hozzászólására (») Ápr 9, 2008
A régi rádiókban nagyon jó minőségű , jó hatásfokú papírmembrános hanszórók voltak!! Nagy membránfelülettel! Jól szóltak! gyakorlatilag akkoriban kifejlesztettek mindent, amit a dinamikus hangszóróknál lehet, azóta semmi újítás nem volt, csak a membrán, és mágnes aynagával kísérleteztek több, kevesebb sikerrel. Mellesleg megjegyzem, hogy ez nem biztos, hogy igaz a gerjesztett változatokra, de a permanensekre igen! (gerjesztettet nem hallottam még szólni )
Ott vannak az ajtó mögött feltornyozva porosan koszosan
(#) kocos válasza MrBrown hozzászólására (») Ápr 9, 2008
Ha külön előfeszt alkalmazol, akkor a négy cső katód ( anód) áramát tudod velük mérni, így nem válogatott csöveknél össze tudod lőni a nyugalmi áramot!!
(#) Imi65 válasza djhans hozzászólására (») Ápr 9, 2008
És ott van 6 db APX100 is az embernél. Megkérdeztem, 10.000 HUF-ért adja darabját.
(#) kocos válasza djhans hozzászólására (») Ápr 9, 2008
Mindig megelőznek Előbb Zoli, most meg Te Csak olvasom, sorban, és reagálok
(#) mp3maker válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 9, 2008
"Csak" javitás. Van benne egy rövidzárlat, szakadás,és túlterhelés elleni védelem(eredeti gyári természetesen csövel) Ennek a pontos beállitásához (ha már be van épitve müködjön rendesen)kellenne valamilyen doksi vagy valami jó ötlet.
Következő: »»   112 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem