Fórum témák
» Több friss téma |
A ledeket látom, hogy melyik nem világít, mert zárlatba ment, a többi világít a sorban. Step up converterrel meg tudom hajtani minden egyes sort, mert csak 20V os tápom van, de azt ha lassan tekerem felfele látom, hogy egyszerre kezd-e világítani az egész sor, vagy valamelyik lemarad. Végül is 2828-as LED -eket vettem ránézésre az hasonlít a legjobban, remélem a szín-hőmérséklet is azonos lesz. Köszi az infót!
Sziasztok!
Vettem egy használt Panasonic Viera plazma tv-ét! A következő a hibája!Egy őt centis csíkban fekete és rohangálnak benne ilyen színes pöttyök! Szétszedtem igazából megtaláltam a hiba okát! Az egyik szalagkábelen három láb elolvadt meg a csatijában is három csak az arrébb! Javítható e vagy át lehet e hidalni? Kimérni nem sikerült valami rajz kéne róla! Vagy nincs e valakinek ilyen alkatrésze? Válaszokat előre is köszönöm!
Sziasztok,
Egy kis segítségre lenne szükségem. Adott egy Sharp LC-32D44E-GY típusú TV készülék, ami cső problémákkal küzdött, az egyik cső nem ment rendesen ezért el sem indult. Szerviz menübe be tudtam lépni és ki lehetett szűrni melyik cső a hibás. A csöveket kicseréltem és kis küzdelem után a neten olvasgatva kiderült, hogy a szerviz menüben ki kell törölni a hibaüzenetet mert addig nem indul el. Szerencsésen kitöröltem a hibaüzenetet de lehet még mást is mivel most már szépen elindul a készülék de amikor az adók beprogramozását szeretném elvégezni PIN Code-ot kér. Ezt a kódot meg lehet valahol nézni vagy még törölni kell valamit a szerviz menüben és akkor valami default-ra beáll? Segítségeteket előre is köszi.
Sziasztok, Samsung UE40EH5000 lapos Tv -hez, keresnék rajzot, vagy tanácsot. Bekapcsoláskor csak a "Samsung logo jön be, s se TV, se tova.... Holnap csinálok helyet a "műtőben" azután többet tudok mondani. Először a táp-vonalat nézem meg, mert szerintem a main board-on lehet valami. Előre is köszi!
Üdvözlök mindenkit az oldalon!! Egy kis segítségre lenne szükségem. Adott egy LCD tv, mely a bekapcsolás után csak háttér világítást produkál. Majd kb 5 perc után a kép egy egycentis csíkban meg meg jelenik, majd egyre lejjebb lesz jó a kép. 8 perc után teljesen jó a képe. A tápfeszültségek meg vannak. Jó, és rossz állapotban is ugyan azok az értékek. Én T-con panelra gondolok, de kellene egy kis megerősítés mielőtt megrendelem. Minden segítséget előre is köszönök.
Hello minden hozzaertönek! lennegy egy kis problema pofara esett egy 55" samsung made is slovakia samsung tvn-k sajnos. Kepernyöt szeretnk bele rendelni akár külföldröl is. De akarhogyan tekergetem a googlet nem sikerul beazonositanom a kepernyöt. Azt kérdeznem ha rajz alapjánn talalok eladó panelt az interneten es megrendelem akkor a tap meg a main board az elboldogulna -e vele pl ha LG-kepernyöt vennék bele ujjat samsung helyett. Nem ivelt tv csak sima.
55" UHD 2160. Várom az ötleteket elképzeléseket. Aztann meglatom menynibe fájna ha lehetséges. Minden segitseget elöre is köszönok. A TV bekapcsol megy muködik csak pokhaloss a kép ugye. innen PL: lcds-panels Képek alább: 1 2 3 4 5 6
Üdv.
A problémám a csatolt képen látszik. A hiba a kijelző maszirozására bemelegedés után eltüntethető. Bár mindig máshol kell nem tudtam behatárolni pontos helyet. Jól sejtem hogy kijelző cserés? Előre is köszönöm.
Szét kell szedni a tv-t és le kell ollvasni arról a típust! Így nem fog menni! Az ebay és az aliexpresz elég jó áron szokott kijeltőket árulni. Ezen kívül a jófogáson keresgélj hibás tv-k között, előbb utóbb lesz olyan ami neked megfelelő!
Kijelző hiba,összeragadt a maszk a hátuljával. Valamilyen nyomás érhette. Nem tudom bevállik e, telefonnál bejött, egy vagy több tappancsot - mondjuk egy gps-ét - ráteszed és kifelé huzod, el a tv-től. Hátha....
Köszönöm megpróbálom.
Az a helyzet hogy változást nem hozott. Egy érdekességet észre vettem. Ha hátba csapom kicsit az egész kijelző elkezd villogni. Ha elkezdem kihúzni abba hadja. Olyan mintha a kijelző feszítése változtatná a hibát. Elő fordulhat hogy a cofok váltak fel a kijelzőn belül? A foltban a képfrissîtés lassabb mint kéne és maszatol. Van amukor a folt is elkezd villogni. De felül az a csík ahol a folt van picit sötétebb. Amikor a bal oldali cof panelt lehuzom nincs ott a folt és a fél kép ami marad teljesen hibátlan. Szétszedve kijelző sérülés nincs de csak szétszedve tudtam eddig visszahozni.
Ha szükséges írok tv tipust.
Bemelegedett a tv és eltűnt a hiba a tv házának enyhe nyomkodására. Félek ha kihül vissza jön ::
Lehetséges a kontakt hiba a cofokon is de másban is, mondjuk a t-con . ban. Én úgy csinálom a hiba keresését, hogy lecsupaszítom annyira a készüléket, hogy hozzáférjek kézzel a kijelző bármelyik részéhez! Persze hullani akar szét az egész, ezért a saját csavarjait használva - persze ahol lehet, a talpnál meg muszály - és celux szalaggal osszeraggatva készül el a vizsgálható berendezés. Ha cof van leválva, akkor pill.forr pákával hevítve , nyomva kihülni hagyni és ezt többször elismételve kell csinálni. A pákába 2,5 - es rezet rakok, hogy kellően nagy nyomást tudjak gyakorolni a kábelra. Jól fel lehet és fel is kell melegíteni, még nem találkoztam olyannal amelyik elolvadt volna. Ha a t-con hibás , a kontakt gondot forrólevegős forrasztóval lehet orvosolni, átforraszta vele az egész panelt.
Nos sikerült változást elérni lehet tcon a gomd. Este megnézem neki esek. Most csak próbaképp megnyomtam a kávát alul és hátul a tconnál egyszerre azóta nem jött vissza a hiba. Majd írom, hogy mire jutottam.
Sziasztok!
Hozzájutottam egy Samsung le52f96bd LED Tv-hez. Bekapcsol, fogadja is a jeleket minden bemeneten, viszont a képe meglehetősen pixeles és szellemképes, illetve a színek olyanok, mint ha 16bites lenne a színmélység és az egészben van egy lilás árnyalat. Valaki találkozott már hasonlóval? Az egyik kép a HDMI 1 bemenet a másik a HDMI 2. Illetve folyamatosan kis mértékben villog a kép.
Kábelhiba, vagy szerviz menüben opció hiba.
Sziasztok! Van egy LG 42LW4500 (3D, LCD,LED)?tv-m. A gondom az hogy nem tudom bekapcsolni. Bekapcsoláskor a készenléti dioda kétszer villan pirosan és egyszer fehéren, utána semmi. A kondikat átnéztem, egyik sem púpos. Esetleg valaki megtudná mondani hogy mi lehet a gond?
Szerintem valami terheli a tápot. Feszültség méréssel próbáld megnézni melyik "villany" nem tud felépülni bekapcsoláskor.általában a háttérvilágítás szokott tenni ilyet. Rossz led vagy cső , kinek mi!
Az összes kábelt vizsgáld meg, még a cofokat is. Azok részleges leválása is tud érdekeseket csinálni!
Nos a tcon reflowja nem oldotta meg a gondot. Szétszedve, hogy a tcon nincs a kijelzőhöz csavarozva is megnéztem csak akkor áll helyre vagy változik a hiba ha a kijelző alját picit feszítve nyomkodom.
A cofok mozgatására nem változik a jelenség ahogy a ragasztásuk nyomkodására se. Lehet, hogy a kijelzőn belül vált fel a cof?
Arra jutottam, hogy a T-CON panel képen bekarikázott részén az alkatrészek tűzforróak. Panel hiba?
Nem "panel"...csak IC hiba! Ki kell cserélni...
Szerintem ez jobb.
http://www.ebay.com/itm/Samsung-LN46A500T1FXZA-Flex-ribbon-cable-Fo...xZOhov
Két szalagkábel?
A Te fotódon is 2 van! Plusz a main - ról jövő. Azért tettem föl , mert lehet, hogy egy újat egyszerűbb venni, mint beszerezni az ic-t. Nem a Te fotód , de mindegy!!
A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2017
Sziasztok! Hol tudnák ilyet szerezni??
LG T420HVJ01.3 display
Sziasztok. Van két samsung UE32C4000 TV. Mind a kettőnél csíkos a kép. Mindegyiknél másképp. A szalagkábeleket próbáltam mozgatni, de nem változott semmi. Hol keressem a hibát, vagy egyáltalán javítható? A tápban lévő kondi okozhat ilyet?
Ezek a hibák cof kábel vagy t - con hiba szokott a legtöbbször lenni. Ezekhez csak akkor lehet hozzáférni, ha leveszed róla a burkolatot. Fentebb írtam erről már. A t - con is lehet kontaktos, azt is ki kell csomagolni ahhoz, hogy hozzáférj.
Sziasztok!!
Segítsetek légyszí!! LE32R32B Type.:BD32EO LCD TV-hez Rome5 BN41-00811B panel meghibásodott. Hol tudok rendelni hozzá újat?? Köszönöm előre is!!
Szia. A cof kábelhez van szilikon gumis pákám. De mivel tudom megtisztitani ha esetleg leszedem a kábelt? Több helyen láttam, és különböző vegyszerek meg folyatót használtak.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |