Fórum témák
» Több friss téma |
Nagyon köszönöm. Igaz Proteust még soha nem használtam.
Ezért jó egy ilyen a háznál Evvel élőben tesztelhető a program
A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2017
Szia leírnád lépésről lépésre, hogy mit csinál a programod a start makrótól kezdve, mert elvesztettem a fonalat, köszönöm
kommentezve..
Bár szerintem a tiéd sokkal bonyolultabb volt..
Köszönöm, holnap megnézem. Gombokat rakok a tiédbe, és próbálom majd álítani az értékeket, és nézni a müködést. Mivel Ti több ilyen projektet csináltatok, a ti fejetek rajta van már, hogy a pic olgya meg a dolgot. Matematolikailag adod a picnek hogy memoriahely hol legyen. Stb stb. Én mechanikusan adom meg, hogy ide mentse. Sokat kéne foglalkozni vele, és én is biztos belejönnék ebbe a számolási dolgokba. Köszönöm szépen a segítséget.
Itt valami nem kerek ,ha számításban megadod neki az értékeket akkor mit csinál a start makró az eeprommal? Kiolvassa 20 szor és az utolsó értékkel sem csinál semmit (az előtte lévő 19 et meg elfelejti a következőkiolvasás miatt ,úgy látom hogy semmi szükség rá ) De világosíts fel ha nem jól látom és amellett írva sincs bele semmi csak random értékek kerülnek bele beégetéskor
A hozzászólás módosítva: Júl 30, 2017
Ha elolvastad volna oda van írva hogy csak azért van benne mert nincs még semmi beállítva csak random számok, és az is oda van írva, hogy ha majd kész lesz a progi és nem csak tesztelve lesz akkor az a számítás nem kell.. Csak azért van ott hogy lehessen látni a működési elvet..
Már értem. Ha menüből meg lesz az írás , hogyan oldod meg hogy csak a be-ki kapcsolás után olvassa ki a következő értékeket ?
Valami most nekem nem tiszta a kérdéseddel.
Azért stringbe olvas mert abba bele lehet írni jelen esetben 20 értéket amit a start makróban meg is tesz 3 stringbe bekapcsoláskor. Természetesen kell írni egy reset makrot is első indításra ami töröl mindent belőle. A setup menüben meg írni kell a romot ami el mentődik.
Most az összes értéket egyszerre egymás után kiolvassa , de úgy kéne működnie hogy az első kiolvasott érték bekapcsolja a kimenetet a második kikapcsolja és így sorban , addig amíg az első parancs végrehajtódik a kiolvasásnak állni kell mert ha az összes adat egyszerre van kiolvasva mint most akkor az utolsó lesz csak érvényes és ráadásul csak bekapcsoláskor egyszer fut le az egész makró ..
Az Rtc-re azt írtad a gps cikkedben, hogy nem igazán pontos, hisz amelett is csak egy kristály ketyeg. Most nagyon szemezek a gps vevővel, és a cikkeddel. Hogy lehet átalakítani, hogy lcd kijelzése legyen, és ne 7 szegmenses. Továbbá ha jól látom, a pic Tx lábán kommunikál. Nem tanulmányoztam a progit, de megteszem, hogy hogy oldod meg az órát.
A GPS vevőtől érkezik a pontos idő szövegként, átalakítod számmá (ASCII kódolás), majd olyan kijelzőre küldöd, amilyenre akarod.
Pl. a nulla ASCII kódja 48 (decimális számrendszerben), a kilenc pedig mint 57 jelenik meg a kontroller RX lábán.
Miért lenne csak az utolsó érvényes? Az a baj hogy ti m ég mindig azt gondoljátok hogy egy bájtnak csak 2 állapota lehet 1 bájtal 7 kimenetet lehet kapcsolni egy időben. 0b01010101 És még mindig azt mondom, hogy csak elméleti szemléltetés a program nincs kész.. Mellesleg ha elindítod az utolsó verziót akkor láthatod hogy nem egyszer fut le és működik.
Sziasztok . Tudna valaki küldeni a mencseszter kódolásról egy példa programot ?
Nagyon szépen köszönöm előre is.
Nem próbáltam itt találtam a fórumon
A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2017
Köszi szépen .
Ha kipróbálod írd meg hogy jó e ...
Sziasztok!
Most ismerkedek a PIC-ek el a programozásával.... és ezzel együtt a Flowcodeal is! Első körbe a projektopciok azok amik nem világosak! Azt értem meg tudom hogy lehet hasznalni külső kvarcot meg a PIC saját belsőjét. Csak nem tudom hogy az opciokba mi mit jelent! Sajnos az angol tudasom nem sok inkább német de az se fényes! Ha valaki venné a fáradtságot ésleirná nekem azokat... mert nem is találtam rá leirást!
Egyszerűbb ha konkrét PIC-ről kérdezel, mert a konfigurációs ablak PIC-enként változik. Viszont, angol nélkül nehéz lesz, a kontrollerek adatlapja többnyire angol, anélkül pedig nem lehet messzire menni.
Firefighternek javasoltátok anno a PIC18F14K22-t Abbol rendeltem 3 darabot... ugy volt csomagba.
Meg keresnék majd még egy hasonlót csak nagyobb lábszámmal! Erre szeretnék külső kvarcal beallitásokat! Előre is nagyon köszönöm A hozzászólás módosítva: Aug 13, 2017
Az egy viszonylag jól használható kontroller, viszonylag nagy memóriaterületekkel. A belső oszcillátort 64 MHz-ig fel lehet húzni minden gond nélkül, annyi nem elég?
Igen azt énis csak javasolni tudom!
Éppen most tervezek hozzá összerakni egy Arduino féle DemoBoard-ot.. mert valami oknál fogva rendeltem belőle 10 darabot ki is fizettem, a kis kinai meg elküldött 100-at! De csak 10-et vont le a kártyárol. Ugyhogy az elkövetkezendő 2 évbe szerintem még egy pmw kapcsolo progit is erre fogok irni.. na mindegy ez másik topik! Tehát igen.. az egy jo kis PIC a belső szerintem is elég
Azt hittem hogy egy külső kvarc az pontosabb! Csak azért!
De akkor gondolom jo nekem a belső is!
Elvileg pontosabb de ha valamilyen extra dolog miatt nincs rá szükség, feleseges. Kevesebb alkatrész kell, több láb marad egyéb feladatra. A PLL engedélyezésével két órajel közül lehet választani: 32 és 64 MHz. Tiltásával 16 MHz és 250 kHz közötti sebességet lehehet beállítani (31 kHz már több beállítást igényel).
Általánosságban elmondható, hogy 8 - 16 MHz elég szokott lenni. Mellékletben két példa a beállításokról. Ha a C blokkból kiválasztod a neked szimpatikus sebességet, azt a Chip beállításaiban is meg kell adni, mert a kontroller igazábol nem tudja, hogy mekkora frekvenciájú órajelet kap. A beállításokkal csak a belső oszcillátort vezérled. Flowcode fájl elérési útvonalában és a fájl nevében ne legyen speciális karakter, a fordító elhasal rajta.
Üdv!
Hogy tudok kiolvasni egy utasítással egy flagbit -et? Most így csinálom, de talán van egyszerűbb megoldás (üres TX tároló): FCV_TX_EMPTY = txsta1; // ez C blokkban TX_EMPTY = TX_EMPTY >> 1 //ez meg számítás TX_EMPTY = TX_EMPTY & 1 //szintén
Köszönöm! Kicsit később tudom kipróbálni, visszajelzek mindenképp!
Így már próbáltam de ez nem működött (lefordította, de nem ment): FCV_TX_EMPTY=txsta1.TRMT
Esetleg:
Nem jó. Azt mondja a fordíto, hogy nem ismer TXSTA1bits nevű változót. Nem kell a TXSTA1 és a bits közé valami?
Passzolnom kell, ennyire nem ástam mélyre az UART kapcsolatban, perpillanat ki sem tudom próbálni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |