Fórum témák
» Több friss téma |
Attol félek, hogy az USB vinyon ezt nem lehet megcsinálni. Akkor hogyan jelentkezne be? Egyszerre 2 vinyo jelenne meg ha bedugom?
A hozzászólás módosítva: Aug 13, 2017
Ezt néztem, de nekem nem MBR lemezröl van szo, hanem csak egyszerü tárhely. Azaz erröl nem kell bootolnia a gépnek. Végignéztem néhány videot mindegyiken ugy csinálták, ahogy én akartam, de nálam szürke a gomb. Esetleg azért mert van már rajta anyag?
Én anno próbáltam két partícciót létrehozni USB pendriveon.
Azon sehogy sem sikerült. Ha emlékeim nem csalnak, mindig csak az aktívként megjelölt partícciót látta az oprendszer. Gyanítom az USB -s külső merevlemezzel is előjön ez a probléma. Úgy tűnik, USB -n keresztül csak egy partícció támogatott. GPT alapú pendrive -ot nem próbáltam... Valamint nem vagyok benne teljesen biztos, de a win nem támogatja a partícciók szerkesztését, ha már adat van rajta, tehát az utóbbi kérdésedre lehet ez a válasz. Ilyen esetben valami windowsos partícciószerkesztő programo(ka)t célszerű használni, amint azt már ajánlották... A hozzászólás módosítva: Aug 13, 2017
Most mindent letöröltem, de a helyzet nem változott. A belsö vinyokon minden fekete a külsökön (USB) nem.
Próbáld úgy, hogy a külső meghajtót ideiglenesen beteszed a gépbe valamelyík szabad SATA portra
(gondolom SATA -s a meghajtó). Szerintem USB -n keresztül ezt nem tudod megcsinálni...
Kösz mindannyiotoknak a segitséget!!
Ahhoz szét kell szednem az Intensot (van cserélhetö vinyom is, meg olyan dobozom is, amibe egyszerüen csak a SATA HDD-k bedughatok, de ez a vinyo még vadiuj. ). Azt hiszem ezt egyszerübb lesz eltenni a képekre, a videokat meg a RAIDokon meg a 2TB-s WD-ken tárolom. A baj csak a régi kazettás anyagokkal van (400 ora eredeti felvétel) mert azokat 1-1ben másoltam a WD-kre, azok hossza meg elérheti a 10 GB. Az ujabb kamerákrol már memoriakártyákrol jönnek a fájlok, azok meg ritkán nagyobbak mint 1GB. A hozzászólás módosítva: Aug 13, 2017
Egész pontosan mit csináltál?
Én szoktam USB-n is szórakoztatni ezeket. Nézd meg a linket amit küldtem és használd a parancssort (DISKPART rész)!
Egyelöre, csak letöröltem a 800 GB anyagot, és probáltam felosztani illetve GPT-be konvertálni. Egyik sem müködik. Néztem a belsö HDD-ket is, azokon mindegyiken fekete - gomb.
Megnézem a DiSKPARTot.
Találtam egy külsö USB vinyot (WD 2TB NTSF) amin szintén fekete a gomb a particiohoz, a többin szürke.
Most bedugtam egy másik WD 2TB NTSF vinyot - az is fekete, azaz oszthato lenne. Két külsö FAT vinyo viszont fekete, az egyik az Intenso 4TB, a másik egy Samsung 2TB lemez. Azaz érdekes modon a külsö WD 2 TB NTSF lemezek oszthatok a FAT lemezek meg nem. Sikerült a CMD-vel átirni. Immár mint 2 HDD jelentkezik ha bedugom! Kösz!
Akkor mondom mit rontottál el a grafikus felületen és miért működött parancssorból.
A grafikus felületen a partíciót nem törölted le, csak a lemez tartalmát törölted ki előtte. A parancssorban pedig szépen követted az utasításokat, amik között ez a lépés viszont ott volt. Ha legközelebb hasonló helyzetben leszel, akkor nézd csak a grafikus megjelenítésben a tárterület tetején lévő csík színét! Ha fekete, akkor nem lefoglalt terület és tudod konvertálgatni MBR-GPT között. Ha más színű (kék), akkor először le kell törölni a partíciót magát és miután így fekete lett, mehet a konvertálás. De ha megnyugtat, én külső vinyóval jártam úgy, hogy akármit csináltam partícionáló programokkal, win7-xp nem akarta felismerni a partíciót. Sőt! Még csak formázni se engedte, csak látta, hogy ott van (win 8.1-ben és 10-ben ment vígan). A vége az lett, hogy egy működő vinyó MBR-jét ráklónoztam, s ezután már azt csináltam vele, amit akartam, azóta is működik mindenhol (még úgy is, hogy utána GPT lemezzé átalakítottam!). Szerencsédre neked nem kellett idáig fajulnod
Tehát akkor most egy USB kábelen van egy olyan merevlemez, amin van két partícció, és mind a kettő látszik (kapott betűjelet) és használható?
MBR vagy GPT partícciós tábla van rajta?
Ott nem voltam biztos, hogy mit jelent a volume törlés, ezért azt nem mertem elinditani. ( a particio törlésröl nem irnak ott egy szot sem)
A parancssorban ez világosan le volt irva. A baj az, hogy az ember ilyeneket inkább kerül, mint rendszeresen piszkál. Igy meg könnyü elfelejteni. A RAIDokkal szivtam vagy 10 éve az elsö még XP-hez lett telepitve, majd áttértem W7-re és vettem egy másikat is. Az is napokig tartott mire elindult ugy ahogy kell. Azota is mennek. Mindenképpen nagyon köszönöm, hogy segitettél, s ismét bebizonyosult, hogy a CMD-vel sok minden könnyebben kezelhetö (ezért szeretem én is a CMD parancsokat), mint a grafikus felületen..
Igen, GPT particio van rajta, és Archiv1 (J) és Archiv2 (O)- nak jelentkezik be. És már töltöm ujra a videokkal.
Akkor úgy néz ki, hogy ez csak MBR alatt nem működik...
Ha esetleg mégsem lenne jó akkor a gparted nevű program meg tudja csinálni megfelelőre.
Igaz linuxos progi de lehet megy win-ből is. Ráadásul nagyon okos jószág.
Kösz, pillanatnyilag tökéletesen megy. Majd ha feltöltödnek a videok bedugom egy másik PC-be is meglátom ott mit csinál
Ott is működik Csak te pendrive-on próbálkoztál elmondásod szerint, ahol annyira nem mindig szerencsés. Merevlemezeknél ilyen gondom sose volt.
+1 pont a gpartednek. Persze ő se volt képes megoldani a WD vinyó problémáját, amibe én beleütköztem és végén csak a klónozás volt rá a megoldás, de azért nagyon hasznos jószág.
Igen, én csak pendriveon próbáltam. Szükségem lett volna egy több partíccióval rendelkező penre...
Idézet: „Úgy tűnik, USB -n keresztül csak egy partícció támogatott.” Nem egészen... Nálam egy 80 GB laptop HDD került USB tokba, és prímán látom mindkét partícióját!
Ezt már kitárgyaltuk... pár hozzászolással korábban.
Elnézést, de nem bírtam reakció nélkül hagyni...
Akkor azt is megosztanád velünk, hogy a te USB -s merevlemezeden MBR vagy GPT partícciós tábla van?
Már csak a teljesség kedvéért...
Csak azt tudom, hogy eleinte indításkor eltérült a gépem, ha csatlakoztatva volt, mert érezte a laptop XP-jének maradványait! Én nemes egyszerűséggel boot sorrendet változtattam, hogy a HDD előbb legyen, mint az USB! A szakkifejezéseket nem ismerem, de lehet, hogy minimum az egyik partíció bootolható...
Az, hogy van -e rajta bootolható partícció nem hinném, hogy számítana valamit...
Na mindegy, akkor így még mindig nem állíthatjuk biztosan, hogy az USB -s eszközökön a több partícció elhelyezhetősége akkor most a partícciós tábla tulajdonságától, vagy a meghajtó fajtájától függ -e, de kezdem úgy érezni, hogy inkább az utóbbi a befolyásoló tényező...
Sziasztok! Volna valakinek kedve segiteni egy HP pavilion dv5- 11220 he laptop alaplapja vagy a proesszor nem tudom mert be kapcsolom minden kontrool ledek világítanbak a merevlemez felpörög de aztán semmi sem kép sem hang. Lehet még feltámasztani mi a véleményetek. üdv.
Sikerült Meg buheráltam! Kiszereltem az alaplapot a proci hütő paszták kiszáradtak ovatosan letisztogattam uj paszta majd hajszáritoval melengettem a proci környékét 10 percig összeraktam este már nem foglalkoztam tovább vele. Ma reggel bekapcsoltam és csoda müködik azóta is most is megy szépen mégcsak nem is melegszik már 7 órája rohan.. Köszönöm az infot csak azért irtam le hátha segít valakinek
|
Bejelentkezés
Hirdetés |