Fórum témák
» Több friss téma |
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy az Ebay-en 60 napnál régebben vásárolt terméket hogyan lehet értékelni? Egyáltalán van-e rá lehetőség?
Szevasz!
Ebay oldalán belépsz, itt MyEbay>Summary>megjelennek a rendelt/vásárolt/megérkezett tételek>jobboldalt LeaveFeedback... Na ott mondhatod a magadét. Üdv: StMiklos
Köszi, de akárhogy nézem, a 60 napnál régebben vásárolt termékeknél nem tudom az értékelést megejteni, meg sem jelenik ezeknél a "Leave feedback" feliratú gomb.
Igaz, én sem tudtam visszamenni..
Üdv: StMiklos
Én másfél évtizeddel ezelőtt vettem egy 1eFt értékű kis kütyüt ami olyan vacak volt hogy mérgemben a kukába dobtam és elfelejtettem értékelni, de most szívesen értékelném... de eszerint már nem lehet..?
Sziasztok!
Szeretnék egy kis útbaigazítást kérni. Megszüntettek egy VPS bérletet, amit a PayPal automatikusan fizetett ki. Kaptam egy felszólítást, hogy fizessem ki, plusz fizessek büntetést is. Ezt is kifizettem, mert nem sikerült velük egyeztetni. Több alkalommal is próbálkoztam, de mindig ugyanazt a választ kaptam, hogy várjak, de ennek már lassan két hete és nem történt semmi. A PayPal-nál nyitottam két jegyet is, amire természetesen nem válaszolt a szolgáltató. De azt hiszem, hogy valamit rosszul csináltam, mert a képen láthatóan úgy néz ki, hogy én vagyok az eladó és az eladónak nincs függőben lévő ügye. Mit rontok el?
Gondolom ha odáig eljutsz, és nem panaszkodsz, akkor minden rendben van. Más kérdés ha reklamálsz akkor mi a teendő. Ha a lejárat előtt negatívot adok, pl mert nem jött meg, és később, esetleg újra küldve, megjön, akkor nem jogos a negatív ,az a postát illetné. A negatív meg csak korlátozottan macerásan javítható. Ha meg nem értékelem, vagy jóhiszeműen pozitívan, és nem jön meg, mert el sem küldték, még negatívot sem tudok adni.
Korai negatív: az eladó küldhet neked feedback change request-et.
Meg nem adott negatív: ha átcseszett, akkor mind az ebay-nek, mind a paypal-nek van "fogyasztóvédelme", az utóbbié azt hiszem fél évig él. Ennyi időn belül visszaszerezheted a pénzed, és ez gondolom az eladónak se fog jól esni.
Gondolom másfél évet akartál írni , de arra nem sok esélyt látok, hogy ennyi idő után értékelni tudjad, ha 60 nap eltelte után sem lehet már. A vicces az, hogy én írtam itt régebben Bővebben: Link, hogy 60 napon túl is van erre mód, de most már nem találom, hogy hogyan is lehet. Lehet, hogy azóta megszüntették ezt a lehetőséget. A customer service-től is megkérdeztem, hogy hogyan lehetne, erre válaszként leírták, a 60 napnál nem régebbi vásárlások értékelésének módját.
Egyébként én pozitív értékelés akartam adni az eladónak, csak jó magyar szokás szerint elpatópáloskodtam a dolgot.
Hello!
Nekem egy a "Banggood"-on megrendelt áruval gyűlt meg a bajom: Aug. 10-én rendeltem, "7-25 business days" szállítással. Van egy beírás: "Expected delivery date:2017-09-05 02:39:53" Ez pedig ma lenne, de az áru a mai napig nem érkezett meg...viszont a 25 "munkanap" még nem múlt el, legalábbis mifelénk. Mikor kellene lépnem és hogyan? Köszönöm a válaszokat. A hozzászólás módosítva: Szept 5, 2017
Ha van tracking akkor ott nézd meg hol van az áru. Ha ott nincs, akkor várj még néhány hetet, mert lehet, hogy a vámon akadt fel (azért nem a Banggood felelös). Ha akkor sem jön semmi akkor irj a Banggoodnak és azonnal intézkednek és biztosan meg leszel elégedve ( Legalábbis nekem eddig soha semmi gondon nem volt velük. Talán a legjobb WEBáruház pillanatnyilag.)
Az elveszett árut vagy ujra küldték vagy jováirták - 10 percen belül!!!!).
Köszi...akkor várok! Csak azért furcsállom, mert eddig minden megérkezett több nappal a "várható érkezési dátum" előtt... ("Tracking" szám az nincs ehhez)
A hozzászólás módosítva: Szept 5, 2017
Az utobbi idöben sok minden jön "külföldröl" ( Singapore, Malajzia, Hong Kong stb) ott meg sajnos csapnivalo a posták sebessége ( föleg a singaporei).
Nekem volt olyan csomagom, ami május 17.-én ért az országba (tracking szerint) és július 6.-án sikerült kiszállítaniuk...
Nekem meg olyan, ami idén június 10-én jött az országba, és azóta se kaptam meg, hanem valahol eltűnt menet közben.
Magyar posta csodája
Én is megfigyeltem, hogy a csomagjaim nagyobb része elég gyorsan beér az országba, és itt állomásozik az idő 80%át... :/ Azért ehhez tehetség kell már szerintem :/
Sajnos én is ilyen tapasztalatokkal rendelkezem. 3 nap alatt megjönnek a csomagok kínából, Vecsés-Biatorbágy 3 hét legalább.
Idézet: „Korai negatív: az eladó küldhet neked feedback change request-et.” Tudom, de úgy néztem csak nagyon sok eladott termék után van lehetősége egy változtatáshoz. A hozzászólás módosítva: Szept 5, 2017
Nekem volt már ilyenem, onnan tudom. (Én kerestem ki a hogyanját a bal**** eladónak.)
Üdv. Eről tudni valami infót, milyen Tophatter.Vásárolni érdemes.
Köszi.
Arra nem gondoltál, hogy tőle kérdezd meg?
Csak akkor miért mai a törlés dátuma, meg a feladás dátumánál ez szerepel:
Shipment time: 2017-08-28 23:26:48 RoliNyh: Szerinted nem írtam neki? Csak válasz nincs eddig A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2017
Gyakori, hogy a rendelés beérkezésekor "lefoglalják" a csomag helyét a rendszerben. Ezzel biztosítják, hogy határidőn belül legyen a küldemény feladása. Ha nem jön össze valami miatt, törlik a tranzakciót.
És akkor itt hogy lehetnek adatok?? Csatolt kép. Ha nem ír vissza pár napon belül, vagy a pénzt nem küldi, megreklamálom
És ez mit jelent? Reklamáljam meg, és visszakapom a pénzt?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |