Fórum témák
» Több friss téma |
Esetleg valaki meg tudja mondani milyen programmal lehet ilyet tervezni ?
Sziasztok,
padlófűtésem kb két éves és egy hidarulikus váltóval is el van látva. Idén a víz elkezdett szürkülni szezon végére pedig már elég sötét is. Okozhatja ezt, az hogy a hidraulikus váltó acélból van és az színezi a vizet? Lehet ezt a vizet még kezelni, vagy inkább csere?
Szerintem ez valamilyen általános rajzolóprogram, tele velük az internet.
Sziasztok!
Kovabe tanácsára a hőcserélőt kihagytam a rajzból, helyette bekerült egy hidrováltó, így a két kör függetlenül is működhet egymástól.Mi a véleményetek a rajzról működhet??A méretezések megfelelőek, vagy nagyon rosszul határoztam meg az értékeket? A válaszokat előre is köszi!!
Az MV zónaszelep felesleges és csak akkor kösd igy a rendszert ha a padlóban difúzmentesek a csövek. Egyébiránt jó...
( a visszacsapó szelepeket átraknám az előremenő ágba és az elzárók hiányoznak és/vagy rossz helyen vannak) A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2017
A padlóban difúzmentes csövek vannak(lesznek).Köszi a tanácsokat!!
Üdvözlök mindenkit,
Szeretnék érdeklődni, hogy kinek mi a véleménye a következő termékrőlhttps://www.melindainstal.ro/incalzire_wig0000001/incalzire-prin-pa...830017.Lehet vele helyetesíteni egy egész ház padlófűtés ellátását? Vannak ezekből olyan tipúsuak is amelyek 70 nm. is lefednek.
Hello!
Van róla magyar leírás is... De ugye nem csövek nélkül, csupán ezzel a hőmérséklet szabályozóval akarsz fűteni !?
Ez csak egy értéktartó tömegáram szabályzó helységenkénti szabályzáshoz. Csak zónázásra alkalmas.
Jól érthetően akartam leírni, hát nem mondom sikerült is .
Szóval a laddomat kihelyesítésére gondoltam. Vagyis ez a szerkentyű sikeresen helyetesíti a laddomatot?
Én is azon töröm a fejem, hogy ugye nem a klasszikus kazánok 90-75°C fokos fűtővizét lehet ezek segítségével "beengedni" a padlófűtés csöveibe...
Ez az előre előállított hőmérsékletű fűtővizet csak mennyiségileg korlátozza az érzékelt levegő hőmérsékletének függvényében. Nem végez keverő szerepet.. Hagyományos magas hőmérsékletű rendszer vissza szabályozására nem alkalmas..
Nem alkalmas rá..
Köszönöm...így világos!
Egy ismerősöm épít egy plusz szobát, ahol padlófűtést szeretne...oda keresnénk megoldást, hogy ennek bekötését, hogyan lehetne megoldani egy gázkazán/vízteres kandallós rendszerbe...(Hőcserélő és plusz szivattyú nélkül...)
A keverést, ha kell, csak szivattyúval lehet megoldani.
Van több olyan szelep amit erre a célra ajánlanak a gyártók. Egyik ismerősömnél, már kb öt éve működik is. Meg vannak vele elégedve, bár nekem még mindig fenntartásaim vannak vele szemben! De itt egy példa hozzá:Bővebben: Link
Köszönöm mindenkinek a válaszát.
A multibox-nál ezt írja:Hőmérséklet: Maximum üzemi hőmérséklet: 90°C Minimum üzemi hőmérséklet: 2°C Minden Multibox típus esetén biztosítani kell, hogy a rendszer előremenő hőmérséklete alkalmas legyen a padlófűtési rendszer üzemeltetésére. Lásd az Információnál! Nem igazán sikerült megértenem, hogy 90 fokos vízzel tud működni, vagy el tudja viselni a 90 fokos vizet, de nem működhet azzal. Ha belegondolok a felfűtési szakaszra vegyes tüzelésű kazánnal feláll a szőr a hátamon. Az Oventrop-nál tisztán írja, hogy működő képes 70 fokos vízzel. Amit szeretnénk:vegyes tüzelésű kazán- puffer tartály-padló fűtés és radiátor fűtés kombinálva.
Szia! Majd nézd meg a bekötésnél a négy ábrát amiből csak az egyik mutatja a helyes bekötést. Nem mindegy, hogy hová van bekötve az előremenő és hogyan is van az kialakítva.
Szevasztok.
Új padlófütés bekötésében (müködtetésében) kérnék segítséget. Egy elég kicsi fürdőszoba padlőfütését(kb. 30m) szeretném rákötni a meglévő radiátoros rendszerre. Egy vaillant turbós kazánom van. (Aminek van beépített szívattyúja.) Illetve egy viadrus üzemel vele karöltve (a vegyesnek széntén van külön szivattyúja, visszacsapókkal elválasztva). A kazántól egyszerűen két cső indul ki és erre csatlakozik közvetlen a 7 radiátor és 2 kendőszáritó. Ebbe az egészbe szeretném bekötni az új fürdőszoba padlófütését. Van egy felszerelt osztó-gyűjtőm. Töltök fel képet. Azt szeretném kérdezni: 1. Hogy kell-e a gyüjtő kimenő ágába, amivel vissza csatlakozok a visszatérőbe visszacsapó? Olvasgatom egy ideje a fóromot és ez jött le az eddigijekből. Ugyanis ha nem zárom el az itt lévő a csapot, akkor az áramlás szabályzó nullán van. 2. Az is zavar, hogy amikor elkezdem keringetni a padlófütés az áramlás szabályzó 2l/m mutat aztán nllára esik vissza, ez azért van mert még sok a rendszerben a levegő? 3. Hogyan szoktátok feltölteni a rendszert, és hány bárig illik müködtetni egy padlófütést? Elnézést ha negyon elementárisat kérdezek. Előre köszönöm a segítséget!
Egy kis segítséget kérnék.
Most alakítom ki a padlófűtést a házamban. 8 kör lesz. A meleget hőszivattyú fogja biztosítani. HMV készítés nem lesz a hőszivattyúval(egyelőre). Mi a legegyszerűbb/legalapabb bekötés? A hőszivattyúban már van keringető szivattyú is. Tehát csak bekötöm a hőszivattyúból a vizet az osztógyűjtőbe és ennyi? Mi történik, ha minden kör lezár? Mert lesznek szabályozók a szelepeken(legalábbis akarok). Akkor nem megy tönkre a keringető? Bocs, ha hülyeségeket kérdezek, de ami infót eddig találtam, kissé ellentmondásos. - Valahol hidrováltót és még egy keringetőt írnak. - Valahol bypass csövet emlegetnek az osztógyűjtőre. ( akkor nem csak ezen keresztül keringene a víz?) Előre is köszönöm a tanácsokat és válaszokat.
Megoldódott a problémám köszönhetően @janus53-nak. Levegeztetőssel volt a gond. Az az sok volt a csövekben a levegő. Ezért nem müködött az áramlásmérő és nem melegedett rendesen a cső. Visszacsapó sem kell úgy tünik. Az osztó-gyűjtőbe beépített termosztát, bypass, stb. megoldja, hogy ne zavarjanak a szívatyük egymásnak.
janus53: Idézet: „indítsd el a keringető szivattyút ( de ne fűts! ), mert eltart egy darabig, mire kizavarja az összes levegőt a csövekből. Ha a nyomás lecsökken, akkor tölts utána vizet. Ugyanis, ha ezt nem teszed meg, akkor amikor befűtesz, akkor lesznek légdugók. Ez átmegy a kazánon is, de ez a légdugó nem tudja a kazán által termelt hőmenyiséget elszállítani. Vagyis ( ha jó a kazán ) akkor ki-be kapcsol. A végeredmény egy kluttyogásmentes. nagyon csendes üzem lesz, konstans nyomással. Mondjuk évente fog 0,1...0,2 bar-ral csökkeni a nyomás. Akkor utánnatöltesz egy kis vizet. 1 bar körül tartsd a nyomást, persze összhangban a tágulási tartállyal. Ez azért nem szentírás, elmegy az 0,3...2 bar között is.” Ha valaki tud még némi bölcsességgel szolgálni, tegye bátran. Előre is köszönöm.
Üdvözlök mindenkit!
Segítségre lenne szükségem,egy radiátoros és padlóftéses rendszer összekötéshez! A radiátorok 1 főágról vannak lekötve (mind vég radiátor). A Padlófűtés 3 helységben találgató. Vegyes tüzelésű kazánunk van,1 keringtető,tágulási tartály,3-mas osztó-gyüjtő. Kérésem lenne egy kötési rajz ami szerint össze tudom kötni,illetve megtudom venni a hozzávalókat! Előre is köszönöm válaszokat!
A radiátort és a padlót is ugyanaz a keringető visz ?
A kevert vizet mivel állítod elő?
Üdv!
Abban kérem a segítséget,hogy mit kell még megvennem,hogy működjön rendesen, és hogyan tudom összekötni! Ha kell 2 keringtető meg keverőszelep azt is beszerzem. De még mi kell? Cső termosztátom van,ezt elfelejtettem írni! Várom a segítségetek! Köszönöm!
Üdv!
Teszek képet az osztó-gyüjtőről! Raditorok és padlófűtés kombinálása a cél! Előre is köszönöm!
Ha jól értem a kérdést, itt nem egy apró hibáról van szó, hanem egy rendszer összeállításáról. Nem lenne egyszerűbb szakembert hívni? Lehet egy csomó olyan dolog, amit nem írsz le de fontos lehet a szerelésnél és esetleg csak a helyszínen látszódik.
Így van! Az egész rendszert összekellene kötni. A kazántól jövő csővekre szeretném rákötni a padlófütést,ezzel az osztóval! az már nagy segítség lenne ha össze tudnám rakni ezt az osztót! Ezért kérdeztem hogy mit kellene még hozzá vennem ill. beépíteni?.
A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2017
Szia! A kérdéseidre a boltosok általában tudják a választ!
Ha mégsem, akkor fogadd meg Bakman tanácsát, és mindenek előtt egy szakember "beszerzésén" gondolkodj! Ez egy újonnan kiépítésre kerülő rendszer, melynek megépítése jóval túl mutat a "hobbi" kategórián!!! Ha nem akarsz felesleges fűtésszámlát magadnak, és nem akarod a váratlanul felpukkant padló csempéket lapáttal ki hordani a lakásból, akkor jobban jársz, ha szakemberhez fordulsz! Láttam már hasonló "magad uram, ha szolgád nincs" módszerrel épített rendszer végeredményét. Lehangoló látvány volt, mikor másnap reggel lapáttal hotdták ki a gyönyörű nappaliból a padló csempét. Gondold át!...
Rendben köszönöm a válaszokat!
sziasztok. Ha csak a földszinti padlófűtés köreimet akarom felfűteni (emeleti radiátor egyelőre nem kell mert klímázok) és az ESBE szelep durván 40 fokos vizet küld a padlóba akkor a kazán előremenő fűtési vizét felesleges 60 fokra fefűteni? Gondolom elég lesz akkor ha a radiátorok is mennek. Mostani állapot szerint az ESBE a padló számára túl meleg érkező 60-at úgyis lekeveri.Illetve kérdés az, hogy a WILO szivattyú melyik állásban keringessen 46-67-93 W ? ECO-...-MAX.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |