Fórum témák
» Több friss téma |
Szét kell kapnom a tápot,csak a lilán 9-esen jön ki 5,4V
![]() A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2017
Ja most olvasom hogy a zöld kábelt össze kell kötni a melette lévő negativval hogy elinduljon
A piros vezetéken +5 V, a sárga vezetéken +12 V. Minden azonos színű vezeték egy-egy pontot jelöl.
A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2017
A testhez (fekete drót) képest kell mérned minden feszültséget...
Gnd mindegy melyik. Azon GND és +12V van.
Köszönöm! Nos hát így sem lehet mérni csak a lilán igy hogy összekötöttem igy is.
![]()
Mi szokta megadni magát egy ilyen tápba? Mit nézzek meg leghamarabb?
Elsőnek azt, hogy az elkók nem e púposak.
Azt látni szabad szemmel is, de rá is mérhetsz, de ha púpos vagy kifolyt az elektrolit akkor biztos, hogy rossz. A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2017
Elkok. Ha teheted a sec korbe csereld oket. Ha tudod merj. Sokszor nincs latszatja, hogy kampec az elkonak. Na meg filleres osszeg.
Sziasztok. Miért csinálhat olyat a gépem, hogyha görgetek le vagy fel az egérrel akkor lejjebb megy a CPU venti fordulatja? Nagyon idehesítő ezt hallgatni.
Csak egy megjegyzés: minden púpos kondenzátor hibás, de nem minden hibás kondenzátor púpos! Ki kell mérni mindegyiket, ha erre nincs lehetőség cserélni kell mindegyiket impulzus üzemre tervezett 105 °C Low ESR kondenzátorra.
Ha emelkedne a fordulatszám, azt még megérteném. Így csak azt tudom tanácsolni, hogy a feladatkezelőben nézd a processzor teljesítményét. Esetleg, ha van CPU hőmérsékletmérés a gépben, azt figyeld a görgetéssel párhuzamosan.
Ez mindig így volt, vagy újabban jelentezik? Azt nem merem feltételezni, hogy négyvezetékes és háromvezetékes ventillátor és csatlakozása van elbaltázva, elkeverve. A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2017
Most jöttem rá hogy a füllel is hallható változó fordulatszám a gpu ventilátora, csináltam egy gyors videót AIDA-val. Ilyet még nem láttam, eddig nem figyeltem fel rá. CPU 4 pines, GPU meg 3 pines. CPU normál állapotban 2-3% van, ha görgetek felmegy 50 re, ha a feladatkezelőben nézem. Bővebben: Link
Gondolom pontos mérést csak akkor lehet mérni ha ki forrasztom. Épitettem mérőt ami azt hiszem 150uf ig mér, a multit amit vettem az meg 200uf ig.
Ez ebben a formában nem igaz. Itt az oldalon található az LCM3 műszer és az AVR-es alkatrészmérő újabb változata is tud in-circuit kondenzátor mérést.
AVR-es alkatrészmérő LCM3 Ezekkel a nagyobb kapacitások is mérhetőek. A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2017
Na jó! Akkor ebben a formában hogy ez nincs még meg nekem,van más választásom?
Mivel válaszoltál a hozzászólásomra gondolom el is olvastad. De most felteszel egy olyan kérdést amire a válasz ott van a hozzászólásban. Hogyan van ez? Csak az első mondatig jutottál el, vagy nem tudod értelmezni a második mondatot:
Idézet: „ha erre nincs lehetőség cserélni kell mindegyiket impulzus üzemre tervezett 105 °C Low ESR kondenzátorra.”
Én oda akartam kilukadni,hogyha van pl: egy 1500 uf os kondi az alaplapon,és az én műszerem csak 200 uf-ig mér akkor mi van? Akkor egyszer épitsem meg amit linkeltél?
A hangot nem hallottam, de talán nem hülyeséget próbálok magyarázni:
Ha a CPU felmegy 50%-ra, akkor kevésbé zargatja a GPU-t, tehát az lazíthat egy picit. ![]()
A tápban lévő összes kondenzátor cseréje sem kerül sokba, hamarabb jutsz eredményre, ha válogatás nélkül cseréled a primer és szekunder oldal kondenzátorait is. Mindegyik ugyanannyi időt üzemelt eddig, ha most jónak méred is legközelebb az hibásodik meg. Aki profiként foglalkozik ilyen javítással szinte kivétel nélkül a teljes cserét alkalmazza. A műszer megépítésére előbb-utóbb sort kell keríteni, ha sokat foglalkozol az elektronikával.
A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2017
És ildomos nagyobbra is cserélni, pl 10 voltosokat 16-ra, 16-ost 25-re.
Nem én javítom a tápot, ezt én is így teszem egyébként.
Köszönöm a válaszokat! Úgy fogom csinálni:összeset cserélem és nagyobbra
![]()
Na ilyet még nem pipáltam a praxisom (kb 20 év) alatt.
Már egy jó ideje nem volt elindítva a nighty böngésző, viszont most rákattoltam. Persze elkezdett frissíteni, ami nem is baj, csak épp úgy látom nem úgy sikerült az update, ahogy kellene. Szóval magától újraindul ha befejezte a szöszölést, de most hiába vártam, nem tette. Kezdett gyanús lenni, hogy a folyamatjelző elment pihenni, de a böngésző sehol, na nem baj, van itt neki egy szép parancsikon, gondoltam rákattolok. Ekkor jött a meglepetés, mert a böngésző helyett a képen mellékelt üzenetet kaptam. ![]() Rákerestem a keresővel a "firefox.exe" fájlra, és égen földön nincs sehol a gépemen. Benéztem a böngésző telepítési mappájába, és minden ott van, csak épp az indító exe tűnt el szőrén szálán, még a lomtárba sincs. Na erre varjatok gombot... ![]() Szóval ha van valakinek egy feltelepített nighty 64 bites verziója, küldje már el belőle a hiányzó fájlt legyen szíves, ne kelljen már újratelepítenem ha nem muszáj. Köszi...
Ha már itt vagyok, gyorsban még egyet, tudja valaki a saját youtube csatorna kezdőlapra lehet feltölteni valahogy valami bemutató képet, vagy olyasféleséget? Mondjuk amivel közzé tudnám tenni mi lesz a következő feltöltendő videóm? Tehát maga a videó még nincs kész, nincs feltöltve, csak amolyan reklámféleséget tennék ki róla...
Fillérünk már nincsen, az elkók árai pedig eléggé érdekes dolgok. Én a multkoriban vettem 2 db. 10000 µF/35V-osakat, annak például 500 forint volt darabja.
Na persze, mondhatjuk is - mindaz a táp kereskedelmi értékéhez, ha így tényleg meg lehet azt javítani - valóban "filléres" tétel. Egy vadiúj táp meg - kb. 4-5 ezer forint. De vannak még drágábbak is.
Azért pc tápban nincs 10000µF-os kondi. 1000-3300uFig van álltalában, abból se sok. Ill kisebbek. Ha azokank megnézed az árát, tényleg pár forint csak.
Igen a nagyobak, mint említed drágábbak. Azért a 4-5ezer forintos pc táp az olyan is. Kb veszett kutyát elkergetni jó, de pcbe nem raknám. Sajos a leg álltalánosabb, hogy mindenki azon akar spórolni. De egyszer üssön be a menykű és visz mindent, akkor már kés ő sajnálni. De ez csak egy jó tanács.
Tudni kell a helyén kezelni a dolgokat. Ahhoz képest hogy fikázod az olcsó tápokat, nekem a hatodik éve megy egy nevesincs 5500Ft-os táp az egyik gépemben. Nem is keveset, mert a hideg téli napokon van hogy reggel be van kapcsolva és csak este későn ki. Ez nyilván nem egy erőgép, mezei kétmagos proci a saját IGP-jével meg 2db vinyó, és a táp hátul hideg levegőt fúj.
Nyilván a nagyobb gépembe nem tenném be, abban 4 magos proci van meg egy RX550, a 600W-os Chieftec táp fújja is a meleget rendesen. |
Bejelentkezés
Hirdetés |