Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2808 / 3610
(#) Epu2 válasza elektroncso hozzászólására (») Nov 5, 2017 /

(#) jani1987 válasza killbill hozzászólására (») Nov 5, 2017 /

Általánosba úgy tanultunk rajzolni hogy kimentünk terepre. Ennek 16 éve. Most meg bent vannak a terembe.
(#) pjg válasza jani1987 hozzászólására (») Nov 5, 2017 /

Csak pdf-em van.
(#) bbb válasza elektroncso hozzászólására (») Nov 5, 2017 /

Telepítéskor bejelölted az egyenletszerkesztőt, hogy azt is rakja fel? Ha nem, akkor azért hiányzik neked a menüsorból, és kénytelen leszel felrakni, ha használni szeretnéd. Ez nem ördögtől való mutatvány, a "programok telepítése és törlése" menüben megkeresed az office csomagod, majd a módosításra kattintasz és megkeresed ezt a részletet, ha minden igaz és jól emlékszem, akkor a közös office eszközök alatt.
Mivel én mindig be szoktam ezt kattintani, így nekem fent van, sokan pedig a teljes telepítést választják és azért van fent nekik
(#) elektroncso válasza bbb hozzászólására (») Nov 5, 2017 /

Amit Alkotó itt fentebb mutat az minden megvan nálam is (köszönet neki is), használtam is. Csak a keresett jel nincs meg (pl. a részhalmaz). De holnap megkérdezem a matektanárt, ő az informatikusunk is, nagyon érti a dolgát, csak sajnos nekem nem ő tanította.
Köszönöm mindenkinek a jó szándékú segítséget!
(#) bbb válasza elektroncso hozzászólására (») Nov 5, 2017 /

Az egyenletszerkesztőbe írd be \subset és máris van részhalmaz szimbólumod. Az egyéb hasonló szimbólumokat megtalálod a kerek gombra kattintás után a beállítások -> nyelvi ellenőrzés -> automatikus javítási beállítások -> matematikai automatikus javítás fülecskénél.
A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2017

matekos.jpg

(#) kameleon2 válasza elektroncso hozzászólására (») Nov 5, 2017 /

Felejtsd el az iskolai informatika oktatást. Használj OpenOffice writert és Math-ot. Megoldódnak a gondjaid. Ha a végén mégis word-ben kellene, akkor kiexportálod a végeredményt, vagy csinálsz pdf-et. 1998 óta nem használok MS terméket irodai célra, mert használhatatlan és nem hatékony. De ha mégis erre vágysz, itt sok minden benne van a videóban. Amúgy csak annyit az iskolai informatika oktatásról, hogy a gyerekeimet több mint 8 éve "oktatják", mégis alapvető fogalmakat nem ismernek. Holott egy OKJ-s vizsga anyaga 3 hónap, egy felsőfokú informatikai csomag 3 év. Az tanár előírja például, hogy "Gyerekek, a következő órára mindenki csinálja meg powerpointban a következő feladatot:..." Meg mertem kérdezni szülőként, hogy az iskola biztosít ehhez ingyenes csomagot? Mert én nem vásárolnám meg az Office-t egy-két feladatért, amikor az OpenOffice-t használja itthon mindenki. Esetleg OO presenterben nem lenne megfelelő? A válasz határozottan : Nem. No komment.
(#) jani1987 válasza kameleon2 hozzászólására (») Nov 5, 2017 /

Microsoft office helyett open office van. Adobe reader helyett foxit reader. Lejátszónak aimp3 és egy codec pack. Ennyi nekem doszt elég. Net híján se vírusirtó se tűzfal.
Egyszer odt-be mentettem .doc helyett. Szegény vindóz nézett hogy ez meg mi.
(#) ktamas66 válasza kameleon2 hozzászólására (») Nov 5, 2017 /

Igen, az állam minden diák és tanár részére biztosít ingyenes MS Office csomagot.
(#) jani1987 válasza pjg hozzászólására (») Nov 5, 2017 /

Elfogadom azt is ha nincs más bár egy neken is van.
(#) pjg válasza jani1987 hozzászólására (») Nov 5, 2017 /

Ez egy jó könyv.
(#) killbill válasza ktamas66 hozzászólására (») Nov 6, 2017 /

Az eleg szomoru, hogy az allam ilyenre kolti a penzt, ahelyett, hogy megmutatnak az alternativakat.
(#) Kovidivi válasza killbill hozzászólására (») Nov 6, 2017 / 1

Szegény állam nem tud dönteni. Most adjon, vagy ne adjon ingyen Office csomagot? Hiszen mindkettő egy óriási nagy butaság... Az embernek semmi se jó...
(#) kameleon2 válasza ktamas66 hozzászólására (») Nov 6, 2017 /

Nem az a lényeg, hogy adófizetői pénzből adjon ingyenes csomagot. Hanem az, ha van más alternatíva - azt ne zárja ki az oktatásból. Én az elsők között voltam, akik le mertek vizsgázni nem windowsos munkával. Akkor is alaposan körbe kellett járni a témát, mert elektronikus formátumban is le kellett adni, szerkeszthető formában a szakdolgozatomat. A végén kiderült, hogy csak a tanárok begyöpösödése miatt írták elő a Word formátumot. A törvényben ugyanis ez szerepelt: "a szakdolgozat anyaga, szerkeszthető formában kerül leadásra, az Ön által ismert szövegszerkesztőben elkészítve." . Így SuSE linux alatt Openoffice 1.0-ban és pdf-ben lett leadva, hogy ha nem is töltik le az OO-t, meg tudják nézni, illetve, bár nem volt követelmény, html-ben is elkészült, mivel csak egy gombnyomás volt. Gondolom most sincs ez másképp - ezért szidtam a tanárt, aki ilyet mond egy gyereknek és kényszeríti arra, hogy csak egy dolgot fogadjon el, amit sugallnak neki, ahelyett, hogy használhatná az eszét. Megismertem nemrég egy ifjú technikust. Linuxon olyan hatékonysággal dolgozik, hogy még én is rácsodálkozom néha. Pedig nem ma kezdtem.
(#) Epu2 válasza Kovidivi hozzászólására (») Nov 6, 2017 /

Üdv!
Idézet:
„Most adjon, vagy ne adjon ingyen Office csomagot?”

Ha nem tanítja annak használatát, akkor felesleges. Nem tudáshoz az ingyenes is jó, csak aztán ne követelje egyiket se.
(#) Moderátor hozzászólása Nov 6, 2017

Már szóltunk egyszer, hogy a Windows-zal kapcsolatos "puufogást" mellőzzétek. Most megint kezditek?!
(#) tbarath válasza zotya1983 hozzászólására (») Nov 6, 2017 /

Nem akarom nagyon felhozni ezt az avulásos témát, de egyszer ugye elkezdtük és most, szembe jött néhány cikk, tényleg véletlenül:
Szerszámos téma
Ebben linkeltek egy másik blogról 3 post, sorban:
1. rész, kb. amit én is írtam
mosógépes, villanykörtés
mosógépes, számolgatós

És amit írtál, arról.
Szóval a nyomtató az mocsok téma, de valószínűnek tartom, hogy a bazári 1 hurkapálcás (tescos olcsó 10k körüli) nyomtatóknál tényleg úgy vannak a gyárban, hogy ha elérte azt az élettartamot amit vállalnak, akkor inkább tiltson le, mint hogy kárt okozzon. Azért ez a 10k-s új ár itthon is az a kategória, amit a szervizes vizsgálat költségével is simán elérsz, nyugaton ennek a költsége is jóval magasabb. Egyszerűen gazdasági totálkár, ennyi. Ott az új cucc 1-2 órányi nettó munkabér, nem fog senki bohóckodni ezzel.
Persze van a vadkeleti fillérizélés, a "chiptuning", amit megcsináltál, és működik is, király. Csak ez egy olyan működés, amire a gyártó már nem vállal garanciát, mert az ő tesztelése szerint a készülék használata problémás lehet, és neki ez ennyi pénzért nem hiányzik. Nálad működik, király, de ha valami gond lesz belőle akkor nem fogsz reklamálni, nem fogod a gyártó rossz hírét kelteni, mert, ugye.

A marketinges téma meg teljesen off, nyilván neki az a dolga, hogy.

És az írásod is sokkal olvashatóbb lenne, ha tagolnád. És nem két ponttal, vagy három ponttal, hanem.
(#) jani1987 hozzászólása Nov 7, 2017 /

Olyan dolgok vannak itt a konyhán hogy hihetetlen. Naponta kétszer kihajítjuk az összes főtt kaját a...... oda. Ez egy hobbi találkozót is fedezne kajával. De múltkor a szakácson röhögtem. Az égő olajat vízzel akarta oltani. Az eredményt nem kell mondani.
(#) tbarath válasza jani1987 hozzászólására (») Nov 7, 2017 /

Igazából oktatni kellene.
Az égő olaj és a víz olyan robbanást okozhat, amibe nem csak ő halhat bele.
(#) Moderátor hozzászólása Nov 7, 2017

Utoljára takarítottam a témát! A legközelebbi ilyen megnyilvánulást komolyabban fogom díjazni!
(#) Petyaa válasza tbarath hozzászólására (») Nov 7, 2017 /

Nos olvastam a cikket már korábban, a gond az vele hogy nem lát a cikkírója széleskörűen.
Ma fogyasztói társadalom van. Sajnos.
A tízezer forintos pl nyomtató nem azért döglik be mert nagyon rossz minőségű panel stb van benne, hanem egyes alkatrészek szándékosan gyengére vannak tervezve. Egy kis könnyítés itt ott stb. Az már más téma hogy egyes nyomtatók bizonyos oldalszám fölött letiltanak.

"hogy ha elérte azt az élettartamot amit vállalnak, akkor inkább tiltson le, mint hogy kárt okozzon" Ez a mondatod szembe megy a józan ésszel.

Rengeteg helyen a tervezőknek az (is) a dolguk hogy kiszámítsák mennyit, és milyen alkatrészeket könnyítsenek / tervezzenek át hogy azt a bizonyos 1-2 év garanciát kibírják.
Legyen egy egy fúrógép, az olcsóbb 30ezer forint, a drágább de sokkal jobb 60ezer forint.
A kettő között a különbség hogy pár deka anyagot az utóbbiból nem vettek ki. Előfordulhat jobb tervezésű csapágyház stb. Ami természetesen nem indokolja a kétszeres árszorzót.

A cikk végén pedig: "Szerintem nincs tervezett elavulás, csak megtervezik az elavulást, hogy neki és nekünk is gazdaságos legyen a gép"

Ez mi? Eldönthetné hogy ki mellett áll
(#) tbarath válasza Petyaa hozzászólására (») Nov 7, 2017 /

"A tízezer forintos pl nyomtató nem azért döglik be mert nagyon rossz minőségű panel stb van benne, hanem egyes alkatrészek szándékosan gyengére vannak tervezve. Egy kis könnyítés itt ott stb. ... Rengeteg helyen a tervezőknek az (is) a dolguk hogy kiszámítsák mennyit, és milyen alkatrészeket könnyítsenek / tervezzenek át hogy azt a bizonyos 1-2 év garanciát kibírják."

Pontosan, és ezért tudsz 10 ezer Ft-ért nyomtatót venni.
Bruttó kisker 10 ezer Ft-os nyomtatóról beszélsz, amiről 2000 az ÁFA, a maradék fele kb. a kisker/nagyker árrés és a szállítás, szóval nagyjából 4-5 ezer Ft környékén jön ki a gyárból. Tintával, használati utasítással, csomagolással, stb.
Egyértelmű, hogy a végletekig le van könnyítve

"Legyen egy egy fúrógép, az olcsóbb 30ezer forint, a drágább de sokkal jobb 60ezer forint. A kettő között a különbség hogy pár deka anyagot az utóbbiból nem vettek ki. Előfordulhat jobb tervezésű csapágyház stb. Ami természetesen nem indokolja a kétszeres árszorzót."

Ez konkrétumok nélkül csak rizsa. Viszont a nyomtatód esetén a 3-5 ezer Ft-os fúrógépről kellene beszélned

Idézet:
„"hogy ha elérte azt az élettartamot amit vállalnak, akkor inkább tiltson le, mint hogy kárt okozzon" Ez a mondatod szembe megy a józan ésszel.

Szembe megy? Pl. a tesztjeik szerint az ilyen párezer lapra tervezett, eldobható nyomtatónál 20k lap fölött 0,5% eséllyel eltörik egy túlgyengített alkatrész és kifolyik a tinta a készülékből. Ha nincs benne elég papír ami felszívná, akkor ki az asztalra, onnan akár a szőnyegre, padlóra, stb.
Akarja ezt a gyártó? Kell az neki, hogy azért a párszáz Ft-nyi profitért mindenféle fórumokon őt szidják, Ámerikában pedig pereljék ezért?
Hát nem igazán. Szóval 5k lap után inkább nem egy piros ledet villogtat "ne használj léccike" felirattal, hanem letilt a francba. Amit persze kiütsz simán, még az is lehet, hogy a gyártótól kiszivárogtatott kóddal, de ettől kezdve ez a te felelősséged, a gyártó pedig mindent megtett a hiba elkerülésére.
(#) Petyaa válasza tbarath hozzászólására (») Nov 7, 2017 /

Azt hiszem más a rálátásunk ezekre. A dolgok mögé nézz, sokkal jobban amit most leírtál. Ne csak egy falat mássz át, hanem többet hogy ráláss a dolgokra.

Volt egy 3eft-os Prowork fúrógépem 2005-ben vettem. 7 évig bírta, az akkuja is. Egyedül a fordulatszám szabályzója ment tönkre. Ha erre rá lett volna írva hogy Makita akkor ez kerülhetett volna a sokszorosába is akár.

Megnézném azt a nyomtatót amelyikből csak úgy kifolyik a tinta, törjön el bármiféle gyengített alkatrész is benne

Persze hogy szembe megy. A mondatod mögé kell hogy láss és magad is meglátod majd hogy miért

De erről kár is vitát nyitni. A dolgokra való rálátást kellene más fénybe helyezned. Nem pedig annak örülni ahogyan a szép okos gyártó letiltja az optimalizált élettartamú termékét hogy szegény embereknek nehogy bajt okozzon, ezzel véve egy újat, amivel csak egy újabb szemét lesz a Földön.

Remélem megérted majd
(#) tbarath válasza Petyaa hozzászólására (») Nov 7, 2017 / 1

hHa jól értem amit írtál, akkor
- én rosszul látom, de te jól
- egy darab termékről szóló történet
- szerinted valami nem toörténhet meg
- én rosszul látom, de te jól
- de erről kár vitát nyitni, én rosszul látom, de te jól
Ezen érvekkel én nem kívánok vitába szállni.
A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2017
Moderátor által szerkesztve
(#) jani1987 hozzászólása Nov 7, 2017 /

Észre vettem pakolás közbe hogy nincsenek meg a személyi irataim. Mibe kerül a cseréjük?
(#) zolika60 válasza jani1987 hozzászólására (») Nov 7, 2017 /

(#) Petyaa válasza jani1987 hozzászólására (») Nov 7, 2017 /

A rendőrségen el ne felejtsd bejelenteni hogy eltűntek
(#) Gafly válasza jani1987 hozzászólására (») Nov 7, 2017 /

Cseszd meg
Külföldön lenyúlták az összes papírodat a "munkaadók" és /vagy másoK
Ha még a telefonodat/töltődet is elveszik, akkor bulvárhír leszel hamarosan

Fordulj a hatóságokhoz, ameddig tudsz.

Gondolom a "cégtől" sok segítséget nem remélhetsz.
Németek kultúr ország, reméljük a diplomácia kapcsolatok rendben működnek...
(#) jani1987 hozzászólása Nov 8, 2017 /

Köszönöm az aggódást de meglett az összes irat. Most a fejemet kéne bele.... a falba de olyan helyen volt amit már néztem és mégse érzékeltem.
Gafly: azon se lepődnék meg ha a szerveimre pályázna bárki. Ezért akartam egy csaj ismerősömet kihívni hogy majd az övét. Viccet félre téve most jól felhúztam mindenkit feleslegesen. Magamat is. Mellesleg ma megszüntettem a munka viszonyt. Mire ezt megírom már szerda és mára várom a haza fuvart. Gondoltam rá hogy hegeszteni tanulok de:
1, mennyi idő normálisan megtanulni?
2, mit érek a munkaügyis képzéssel?
3, mekkora fizuval kezdjek?
Vannak még kérdések csak most nem ugranak be.
A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2017
(#) zolika60 válasza jani1987 hozzászólására (») Nov 8, 2017 / 2

1, sokkal kevesebb, mint ha meg sem próbálod.
2, pont annyit mint más papírral.
3, előbb teljesítsd az első kettőt, aztán ráérsz a fejed ezen törni.
Következő: »»   2808 / 3610
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem