Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Az hogy mennyi idő megtanulni, attól függ, mennyire érdekel!
A munkaügyis képzés csak éppen hogy csak iránymutatás, ha nincs meg a kreativitásod hozzá, megragadsz azon a szinten!
Az asztalos suli mellett hihetetlenül sok youtube videót néztem meg. Még több angol nyelvű újságot, könyvet lapoztam át. Sajnos gyenge az angol tudásom, de a képek, rajzok segítettek. Volt olyan szakszó, ami a vizsgán csak angolul jutott eszembe. Gondolkodni kellett.
Én a suliban csak úgy ismerkedtem a hegesztéssel, mint "fémipari alapképzés", tehát nem hegesztőnek tanultam, érdekelt a téma, de aztán a munkában "az életben" tanultam hegeszteni.
Izometriás csőszerelőként és lakatos féleségként dolgoztam, ott ragadt rám sok mesterfogás, és a hegesztés is. Sok hegesztő szakemberrel találkoztam, és nyüstöltem őket, kérdeztem őket rengeteget, mit hogyan mivel, stb.. Aztán mára már itthon is tudok hegeszteni: MMA (elektróda) MIG ("co") és TIG (AWi) val is.
Most erre mit mondjak? Sípszó.
Holnap ülök vonatra.
Az meg viszi a pénzt. Bár nagy szerencsével lehet olyan aki hozza, és melót sem kell keresni.
Nem találok hibajelentős, vagy észrevételes fórumtémát, pedig régen volt ilyen. Ezért itt próbálkozok jelezni.
Üzenetet írnék, de nem tudom elküldeni a levelezővel, mert a melléklet szerinti üzenetbe botlok. Azt mondanom sem kell, hogy közben a levél persze mindig eltűnik. Csak nálam van hiba, vagy globális a jelenség?
Közben kipróbáltam és van akinek tudok írni, de konkrétan Ge Lee-nek nem sikerül.
Én tudtam írni neki, ha válaszolt jelzem.
De lehet, nem kedveljük egymást. Van ilyen lehetőség?
Van ilyen lehetőség, a fejlécen a V ikonnál.
Egy konkrét partneri beszélgetést kell megnyitnod, akkor jön elő a V alakú ikon.
Megvan köszi. Nem tudtam erről a lehetőségről.
Van, csak azt nem tudom, miért nem olyan üzenetet küld, hogy XY letiltott. Kevesebb félreértés lenne.
Elindítottam egy "Oldallal kapcsolatos javaslatok, észrevételek" témát, a névtelenség mögé rejtőző "Moderátor" gyorsan le is zárta...
Volt már ilyen, igen nagy és felelseges hullámokat vert annó.
Valamikor volt ilyen téma, de nagyon heves viták és világraszóló anyázások voltak benne, ezért zárták be. Lett helyette az oldal alján a zöld sávban egy "Hiba jelentése" gomb, azzal tudod az oldallal tapasztalt hibákat jelenteni. Előnyös használni, mert több olyan paramétert is mellékel a hibaléírásod mellé ami Topinak megkönnyíti a dolgát (böngésződ típusa, verziószáma stb.).
Volt itt régen téma a vagonok emberi erővel való tolásáról. Ebben a videóban egy komplett szerelvény tol pár ember
Bővebben: Link
Lejtőn, vagy emelkedőn? 1 tonnához 1 lóerő kell sík terepen.
Nem értem, önmagukban vonat tolás nélkül könnyebben célba érnének. Vagy mindenképpen vonattal akarnak menni.
Nem ismerem a kerettörténetet, de szerintem olyan helyen feküdt meg (hogy vasutas szlenget használjak) a vonat, például válókörzetben, hogy zavarta volna a forgalmat, és ezért tolták odébb.
Esetleg ott már csak zöld energia van. Nem süt a nap, nincs szél, tolni kell a vonatot.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |