Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Azt tudom, hogy használható, mert csináltam már vele pár nyákot..., csak meglepő volt a különbség, mikor a régit elővettem!
Majd ha megjön az új tekercs, kipróbálom a másik verziós előhívóval is... Idézet: Nem , én csak ristont használtam , most terveztem hogy rendelek kínából fóliát .. „Gondolom nem a mostanában kapható kínai dry fóliát használtad.”
A Ristonnak elég jó ára van, de nem hiszem, hogy ez a különbség a végeredményen látszana.
Különbség csak az lehet, hogy azt egyszerűbb szárazon feltenni. Na de ha rendelsz majd kiderül mi a helyzet.
Nem drága a Riston, csak nem lehet kis tételben rendelni.
És sajnos nem csak a Ristonnal van így, nézegettem más gyártót, ott is 300m a minimum rendelés. Csak a kínaiak szabdalják, meg az octamex, az octamex meg még drága is mellé. A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2017
2016 februárjában vásároltam dry fóliát. Akkor kaptam kézhez, azt nem tudom kikor gyártották ezt megelőzően. Azóta a hűtőben pakolászom ide-oda, mert valaki azt mondta ott tovább használható marad. De mit jelent a tovább? Van ennek felhasználhatósági korlátja? Szép fekete fóliába van szorosan becsomagolva, ami még egy szintén fekete vastag nejlonzsákban is benne van. Így tárolom most már közel 20 hónapja.
A hűtő csak nyáron kell mert a melegekben kb 25fok felett megdöglik a fólia , felpúposodik helyenként ...
Ki tudnád ezt egészíteni annyival, hogy használható a meglévő fóliám vagy nem?
Szerintem még használható de ezt csak a próba dönti el ..
Köszönöm.
Tervezek próbákat, de annak egyébként is van néhány tesztelendő paramétere, tehát nem árt legalább néhány dolgot biztosra venni.
Én vettem régebben két éve hűtőben tárolt fóliát ,és kb 1 év volt mire elfogyott ..
Sziasztok!
Igaz csak közvetetten... de NYÁK készítés! "Lötyögtetőt szeretnék csinálni, maratáshoz, előhíváshoz! Azalap ötlet a szokásos egy billegő tálca, amire rá lehet tenni ( az én esetembe ) jol záró muanyag edényt ( hasznalaton kívüli tárolás miatt fontos) Arra gondoltam hogy a fütőelemet a tálcába építem... de itt jön a "DE" Gondolkozok a jó hőátadáson a tálca és az edény között. Homok jo lenne... de amikor rakom el a lötyögtetőt minden kiszóródik! Gondoltam a forróragasztóra hogy abbol plvasztok fel egy nagyobb adagot ráöntöm a tálcára majd belenyomom ( a beszilikonozott) edényt. miután kihül kiveszem... igy ott a lenyomat, csak nem tudom hogy a hőingadozást hogyan viselné meg a 40-50 fokot. Ti mit javasoltok?
Samottpor es vizuveg. Ebbe beletenni az ellenallashuzalt, aztan ranyomni a talcat.
Nalam pakakent bevalt. A homersekletet beallithatod kisebbre is... A melegragaszto nem jo, csak szobahon. Esetleg egy kemcso, benne homok, abban a melegitohuzal, a nyakanal jol leszilozva, ez direktbe a lottybe? A talca tetejebol johetne ki a leszilozott lukbol a vezetek.
Idézet: „Ti mit javasoltok?” Én azt hogy ez szép de felesleges szerkezet.
Devi fűtőkábel és hőálló sziloplaszt (ez volt a legdrágább ami eszembe jutott ). DTIP18 18W/m. De használhatsz infrafilmet, Etherma huzalt vagy kávéfőző betétet is, vagy éppen Peltier modult. Elég nagy a választék.
Én a sósav hidrogénperoxid keveréket javasolnám egy perc lötyögtetést még törött kézzel is kibírsz . Nem kell tárolgatni sem , mindig frisset keversz ..
3 víz, 2 sósav, 1hidrogénperoxid
Kéz mellé egy kis víz, ha gyors lenne vagy sok gáz termelődne.
Így igaz ez nekem is működik kb 40 éve,vagy a langyos vízbe dobott vasklorid, fecskendővel áramoltatva nagyon gyors tud lenni.
De hát ha az embernek nincs gondja akkor csináljon magának.
Sziasztok!
Elkezdtem én is ezt a vasalásos technikát. Nekem egész jól be is vált. Annyi feltétellel, hogy nekem vagy 15 percig kell vasalnom. Ha 5 perc után kezdeném maratni, akkor alámar egy cseppet, illetve hiányoznak részek. Lötstopot lehet-e rávasalni? Az áramkör működését mennyire zavarná a vezetősávok közötti tonerpor?
A lötstop az a forrasztómaszk ,hogyan vasalnád fel ha hőálló kell hogy legyen ?
Szerintem ő arra gondol, hogy kinyomtatja a lötstopot is, és azt akarja a rézoldalra rávasalni.
Én még nem csináltam ilyet, de gyanítom, hogy a forrasztásnál összeolvadna a rajzolat, és nem biztos, hogy megtartaná a geometriáját a forró ón miatt...
Igen erre gondoltam.
Gondoltam fekete nyák valamivel szebben néz ki, mint a jelenlegi kémiai ónozóval védett. A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2017
Ha ez a célod , a legegyszerűbb ha beültetés és próba után lefújod festékkel a nyák alsó oldalát ...
Áramkört nem hinném, hogy befolyásolná, de az előbb említett gond szerintem fennáll.
Amúgy ha csak védelem a cél, lehet kapni nyáklakkot, (biztos jó pénzért) viszont azzal csak alkatrészbeültetés után tudsz védeni, szóval forrasztómaszkot már nem tudsz vele csinálni...
Akvárium fűtő. A lényeg, hogy lögyögtetés közben folyamatosan folyadék alatt legyen. Az eleve úgy van kitalálva, hogy a kábele stűl a víz alatt legyen.
Én a kábeles részét nem mertem a maratóba mártani.
Köszönöm a tippeket... de bem ilyen jellegre gondoltam! Lehet rosszul fogalmaztam!
Ugy szeretném valahogy megoldani hogy a fűtés fixen a billegő tálcán legyen Arra teszem rá vagy bele a maratószeres vagy az előhívószeres edényt... Efektive fontos lenne a jo kontakt, vagy az alakfelvevőképesség, vagy pedig a maratószert kell fém ( teljesen sík alju edénybe) tárolni!
Idézet: „vagy pedig a maratószert kell fém ( teljesen sík alju edénybe) tárolni!” Csak igy tovább ! Bal kezeddel mindig a jobb füledet érdemes megvakarni
Ugyugy.... ugy szoktam csinálni...
Jó tudom, nagyjából teljesen felesleges a lötyögtető! Csak döng bennem az alkotási vágy! És a többi projektjeim amik "futnak" azok most alkatrész hiány miatt állnak!
Egyáltalán nem felesleges, nekem is van. Egy régi kiürült vastag falú jégkrémes műanyagdoboz, amivel odaállok a tűzhely elé, és a legkisebb lángja fölött kb. 20-25 centivel lötyögtetem addig az 5-6 percig amíg lemarja. Illetve melegíteni nem is kell addig, úgy 3-4 percig elég.
Még akkor is így csinálnám ha minden nap készítenék nyákot, de van hogy csak 3-4 havonta készül 1-2.
Idézet: „Csak döng bennem az alkotási vágy!” Akkor csinálj valami értelmeset. Porszívózz össze, vidd le a szemetet.... |
Bejelentkezés
Hirdetés |