Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Minden, ami modell

Témaindító: H.Viktor, idő: Nov 28, 2007
Lapozás: OK   31 / 90
(#) Solt85 válasza pittyu hozzászólására (») Ápr 16, 2008 /

Köszi a válaszokat.
Nos az 5öst nem nyertem meg, akkor a videon szereplő gépet építeném .
A Cessna-t szeretném, én építeni (Balsa, vagy üvegszövet+gyanta) nem készletben meg venni, szerintetek megéri? és mivel egyenlőre nincs pénzem megvenni az elektronikát, így inkább a repülőgép többi részét építgetném.....

üdv.
(#) compot hozzászólása Ápr 17, 2008 /

Sziasztok!

Én épp nagy hajó építésben vagyok. A monaco.net-ről szedtem le gyerekkorom nagy álmát az Artur-t. Kb 80% állapotban van, festés és kisebb apró dolgok vannak még hátra.

Per pill a sebszabályzóval küzdök, tettem is fel 1 kérdést a nyákkészítés kérdés topicban.
(#) pittyu válasza Solt85 hozzászólására (») Ápr 18, 2008 /

Szia. Döntöttél mit épitessz?
Most én nem akarok épiteni(van hat müködő repcsim ,kettő hajóm, egy UFO-m) de vettem két tábla 3.mm es depron lapot és kiprobálom milyen ultrakönnyü , gyorsan épithető modellt lehet épiteni belőle.Felteszem a kamerát a discus szárnya alá meg akarom hallani ,hogy süvit menet közben. itt a fórumon volt szó a cessnáról.
(#) Solt85 válasza pittyu hozzászólására (») Ápr 19, 2008 /

Még nem döntöttem, de Cessna felé húz a szívem , meg persze a B29-es bombázó felé de egyenlőre azt hanyagolom, amúgy sem lenne most pénzem 4 motorra , bár a többi részét lehet majd elkezdem, de egyenlőre marad a Cessna. Azt hiszem Balsa-ból fogom építeni, majd benézek a közeli OBI-ba van-e.
Jut eszembe ezt a kamerás dolgot hogy csináljátok, rádióssal ami jelet küld egy laptopnak, vagy olyannal ami kártyára vagy egyébre rögzít ???

gringos: van esetleg Cessna tervrajzod is?

üdv.
(#) pittyu válasza Solt85 hozzászólására (») Ápr 19, 2008 /

Én praktikerben kaptam balsát ,meg persze modellboltban. A felvételeket one 2 kártyás kamerával készitem. Lesugárzósból nehéz jót venni, mindig összetörik a kép-- meg persze PDA vagy laptop kell amire rögziteni lehet a filmet..Gyönyörü idő van , ma megint elmarad a repülés.Talán holnap....
(#) brejti válasza Solt85 hozzászólására (») Ápr 19, 2008 /

Helló! Cessna tervrajz: -->itt<--
(#) Solt85 válasza brejti hozzászólására (») Ápr 19, 2008 /

kösz a tervrajzot , hát lehettem volna figyelmesebb hogy már benn volt a topicban . Na vmikor a jövőhéten megnézem magamnak azt a balsa-t , aztán neki is állok.
üdv.
(#) djtometkow hozzászólása Ápr 19, 2008 /

máma elkezdtem tisztogatni a boomerangot a legutolsó randalírozás után. Az egészet szét kell szedni
Gondolkodom egy új autó építésében/vételében.
Egy triál gépet szeretnék, vagy valami nagy hasmagasságú monstert. De ez még csak terv.
(#) pittyu válasza djtometkow hozzászólására (») Ápr 19, 2008 /

A múltkor repkedtünk salakos páján(kohósalak) Pár fel-- leszállás után a motor köpenye televolt vasporral.Szépen látszottak az erővonalak.És hogy odaragadtak! Nehéz volt lepucolni. Gondolom az autónál még rosszabb a porberakodás.
(#) djtometkow válasza pittyu hozzászólására (») Ápr 19, 2008 /

nem is hiszed mennyire!!!
telement porral a kormánymű meg a hátsófutómű stb... :bummafejbe:
az egész autó szét lesz kapva és megpucolva.
Ezért jó a merevtengelyes autó, mert az egész tengelyt burkolni lehet, és nem mocskolódnak a féltengelyek mint nálam

amúgy jó éjszakát!!
(#) Chokapick hozzászólása Ápr 20, 2008 /

sziasztok. Egy kis segitseget szeretnek kerni toletek. Bellanca dekathlonom van 480as motorral aminek a fordulata 17500. Aksi 9,6V 600mA. A repcsi teljes sulya 500g korul van. Na most! szeretnem lecserelni a mocit szabalyzot es akksit. Am ahogy nezegettem a brushless mocikat lattam,hogy a fordulatszam igen kicsi mindegyiknel. 1000 f/v es ugye van amelynek meg kissebb. Nekem a repcsi felszallasahoz max fordulat kell a gyari 480 as kefes motorral aminek elobb irtam a fordulatat. Na most akkor hogy fog felszalni egy brushlessel??? Ami ugye joval dragabb es lassubb. Hol itt a logika? en azt gondoltam minnel dragabb annal porgosebb a moci. tehat nagyobb a huzoero
(#) googa hozzászólása Ápr 20, 2008 /

Most, hogy megjött a jóidő, kivittem a felújított TA-03-at és három akkupakkot elhasználtam.
Ideje lesz felkészíteni a motorcsónakomat, meg a vitorlásokat is egy kis vizes témára.
Csak dolgozni ne kéne menni...annyi mindenre lenne időm...
(#) pittyu válasza Chokapick hozzászólására (») Ápr 20, 2008 /

Szia. Abellaca se nagyobb az E-starternél, és nekem kétcellás li-po val is (üs)tökösen repül,. A fiamé 3 cell 1300 mAh lipo(dualsky),Tera hobby or 2830 --1300 KV,30 A -es szabival túl van méretezve.Ehhez az összeállitáshoz 9*5 ös graupner park fly légcsavar kell.A futószár magasság megengedi ezt az átmérőt .Bellanca??? Vannak nagyon pörgős mocik is inpellerbe vagyPL: helibe áttétellel.
Más-- Ma tiztől este hétig egyfolytában repültünk,nagyon baresz volt.csináltam 40 perc videót abból kettőt a discus szárnya alá ragasztott kamerával.

PICT0022.JPG

(#) Chokapick válasza pittyu hozzászólására (») Ápr 20, 2008 /

az szep jo sokat repultetek. az osszeallitast amit irtal pedig majd utannanezek,de addig is varom a javaslatokat
(#) ocsipilcsi hozzászólása Ápr 21, 2008 /

Szia pittyu a képek jól sikerültek a hétvégi repűlésről.kűldők a DISKUS-od rol képet.
(#) ocsipilcsi hozzászólása Ápr 21, 2008 /

sziasztok volt egy kérésem ,hogy ha tudnátok segiteni AN-2-es repűlő modell tervrajz űgyében. Köszönöm már nem kell.Az épűlő gépről egy kép.

Kép 010.jpg

(#) djtometkow válasza ocsipilcsi hozzászólására (») Ápr 21, 2008 /

jól néz ki a repcsi

Tegnap majdnem tragédia történt. Már mondtam hogy a töltőm nem az igazi mert nem kapcsol le töltés után. Szóval anyaám megkért hogy segítsek (közben ment a töltő) én meg frankón rajtzhagytam az akkut. Még időben jutot eszembe mert 1perc és robban!!!!
Így is annyira felmelegedett hogy alig tudtam megfogni.
Van egy olyan sanda gyanúm hogy megöltem az akkumat....
(#) pittyu válasza djtometkow hozzászólására (») Ápr 21, 2008 /

Milyen akksi ? Hajómodellezőknél ,versenyen egy ismerősöm ugy töltötte az akksit hogy alig tudtam kézbevenni. Azok persze válogatott Ni -Mh pakkok voltak.bedugták egy ventillátoros csőbe úgy nyomatták.Nézz utána a MC 33340 es IC nek( töltőprocesszor) és ha van kedved épiteni ingyen elküldök egyet.
(#) ocsipilcsi válasza djtometkow hozzászólására (») Ápr 22, 2008 /

Amig az AN-2épűl ,mellete épitettem egy kis EXTRA 300-AS tőrzset .Éski javitottam a nagy gépet.
(#) djtometkow válasza pittyu hozzászólására (») Ápr 22, 2008 /

NI-CD akku
tanárom tültőjével lemerítettük és feltöltöttük
hála annak a magasságosnak, semmi baja.

nemtom mi legyen a boomerangal mert a legutóbbi offroad után eléggé kezdett széthullani
(egyszer már a kereket is elhagytam )

Arra gondoltam (mivel szeretek újítani) rc trike-ot még nem láttam, és nem találtam a google-lel se. Talán így lesz átalakítva a gép.
(#) pittyu válasza djtometkow hozzászólására (») Ápr 22, 2008 /

A lényegre nem válaszoltál. Tudom ,hogy manapság olcson jó töltöket lehet venni ,de ha van kedved és tehetséged épiteni adok egy IC-t.
(#) djtometkow válasza pittyu hozzászólására (») Ápr 23, 2008 /

bocs de nincs kedvem építeni, meg időm se lenne rá (suliból kifolyólag)
(#) pittyu válasza djtometkow hozzászólására (») Ápr 24, 2008 /

Pedig igen jó,ennél olcsóbban és egyszerübben nemlehet kiváló gyorstöltőt épiteni. Az IC 8 lábú, ebből hármat nem kell használni -4 mV delta peek érzékenységü.Csak egy kapcsolható áramgenerátor kell hozzá. Más .--Ma Du. kisercentünk repülni, a discust jól megfütyültettem. Igen megy!!! Az utolsó felszállásnál felmentem kb. 300méterre és motor nélkül 20 perc mulva azért kellett leszállnom ,mert lement a nap. A Li--Fe akksi ugylátszik bevált , de a polimerek töltése sok időt igényel.
(#) djtometkow válasza pittyu hozzászólására (») Ápr 25, 2008 /

segítsetek léci
tegnap kimentem autókázni egyet, és első indolásnál ki akartam huzatni az utcába de 7-8 méterre tőlem megállt az autó. Valami miatt lvesztette a jelet. próbálkoztam mindennel. Újratöltöttem az adó akkuit, tettem be zéger (nemtom hogy írják :no: ) gyűrüt de attól csak rosszabb lett.

mi lehet az oka?
csak mert a költségvetés nem enged meg egy új rádiót
(#) pittyu válasza djtometkow hozzászólására (») Ápr 25, 2008 /

Igy csak uri geller tud távjavitani.Nekem van oszcim frekimérőm,kis probapanelem amivel a kvarcot tudom ellenőrizni stb.Ha van másik kvarc párod azzal probáld ,nézz át mindent stb. A gyürö az ferrit.Sajna nem tudok okosat mondani.
(#) pittyu válasza pittyu hozzászólására (») Ápr 25, 2008 /

Ma Du. megint repültünk a szomszéd modellező barátom kertjében (ből) kilenc felszállás -két légcsavar törés -A fehér furgon az enyém (és a ház egy része,, és a " reptér " kb 10*10 méter körül fákkal.
(#) djtometkow válasza pittyu hozzászólására (») Ápr 26, 2008 /

bocs az elírásért
hétfőn a suliba majd leteszteljük
(#) Polly válasza djtometkow hozzászólására (») Ápr 26, 2008 /

Szia.Köszi a tippet.Elég sok minden van itt,de nem találtam olyan rajzot amivel kívűlről autóakkuról tudnám tölteni a gépben lévő akkukat, de az is lehet ,hogy nem vettem észre.Tulajdonképpen három hete vettem egy cessnát 1600-as fesztávút.Igaz kezdőnek azt mondják,hogy gyors de a tanulópénzt meg kell fizetni.Sajnos ha tölteni akarom akkor le kell szerelni a szárnyait imbuszcsavarokkal.Ezért szeretném kívűlről tölteni egy csatlakozón keresztű,csak nem tudom,hogy lehet a feszt és az áramot korlátozni.(energizer 1,2V 2500mA-osak,a gépben 4 van, a távirányítóban nyolc.)Ha tudtok valami rajzot,vagy melyik oldalon találom meg nagyon megköszönném.
(#) pittyu hozzászólása Ápr 27, 2008 /

4 db a gépben?? én vevőakkunak is ötöt rakok. Nincs benne motor??Amugy terepen fesz emelő tápot ,vagy olyan töltőt használok amiben benne van a fesz emelő inverter.Laptop tápom van +L 200 as IC vel készitett fesz és áramgenerátor.
(#) pittyu válasza pittyu hozzászólására (») Ápr 27, 2008 /

Nincs több elajándékozható
33340 em
Következő: »»   31 / 90
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem