Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Minden, ami modell
Köszi a válaszokat.
Nos az 5öst nem nyertem meg, akkor a videon szereplő gépet építeném . A Cessna-t szeretném, én építeni (Balsa, vagy üvegszövet+gyanta) nem készletben meg venni, szerintetek megéri? és mivel egyenlőre nincs pénzem megvenni az elektronikát, így inkább a repülőgép többi részét építgetném..... üdv.
Sziasztok!
Én épp nagy hajó építésben vagyok. A monaco.net-ről szedtem le gyerekkorom nagy álmát az Artur-t. Kb 80% állapotban van, festés és kisebb apró dolgok vannak még hátra. Per pill a sebszabályzóval küzdök, tettem is fel 1 kérdést a nyákkészítés kérdés topicban.
Szia. Döntöttél mit épitessz?
Most én nem akarok épiteni(van hat müködő repcsim ,kettő hajóm, egy UFO-m) de vettem két tábla 3.mm es depron lapot és kiprobálom milyen ultrakönnyü , gyorsan épithető modellt lehet épiteni belőle.Felteszem a kamerát a discus szárnya alá meg akarom hallani ,hogy süvit menet közben. itt a fórumon volt szó a cessnáról.
Még nem döntöttem, de Cessna felé húz a szívem , meg persze a B29-es bombázó felé de egyenlőre azt hanyagolom, amúgy sem lenne most pénzem 4 motorra , bár a többi részét lehet majd elkezdem, de egyenlőre marad a Cessna. Azt hiszem Balsa-ból fogom építeni, majd benézek a közeli OBI-ba van-e.
Jut eszembe ezt a kamerás dolgot hogy csináljátok, rádióssal ami jelet küld egy laptopnak, vagy olyannal ami kártyára vagy egyébre rögzít ??? gringos: van esetleg Cessna tervrajzod is? üdv.
Én praktikerben kaptam balsát ,meg persze modellboltban. A felvételeket one 2 kártyás kamerával készitem. Lesugárzósból nehéz jót venni, mindig összetörik a kép-- meg persze PDA vagy laptop kell amire rögziteni lehet a filmet..Gyönyörü idő van , ma megint elmarad a repülés.Talán holnap....
kösz a tervrajzot , hát lehettem volna figyelmesebb hogy már benn volt a topicban . Na vmikor a jövőhéten megnézem magamnak azt a balsa-t , aztán neki is állok.
üdv.
máma elkezdtem tisztogatni a boomerangot a legutolsó randalírozás után. Az egészet szét kell szedni
Gondolkodom egy új autó építésében/vételében. Egy triál gépet szeretnék, vagy valami nagy hasmagasságú monstert. De ez még csak terv.
A múltkor repkedtünk salakos páján(kohósalak) Pár fel-- leszállás után a motor köpenye televolt vasporral.Szépen látszottak az erővonalak.És hogy odaragadtak! Nehéz volt lepucolni. Gondolom az autónál még rosszabb a porberakodás.
nem is hiszed mennyire!!!
telement porral a kormánymű meg a hátsófutómű stb... :bummafejbe: az egész autó szét lesz kapva és megpucolva. Ezért jó a merevtengelyes autó, mert az egész tengelyt burkolni lehet, és nem mocskolódnak a féltengelyek mint nálam amúgy jó éjszakát!!
sziasztok. Egy kis segitseget szeretnek kerni toletek. Bellanca dekathlonom van 480as motorral aminek a fordulata 17500. Aksi 9,6V 600mA. A repcsi teljes sulya 500g korul van. Na most! szeretnem lecserelni a mocit szabalyzot es akksit. Am ahogy nezegettem a brushless mocikat lattam,hogy a fordulatszam igen kicsi mindegyiknel. 1000 f/v es ugye van amelynek meg kissebb. Nekem a repcsi felszallasahoz max fordulat kell a gyari 480 as kefes motorral aminek elobb irtam a fordulatat. Na most akkor hogy fog felszalni egy brushlessel??? Ami ugye joval dragabb es lassubb. Hol itt a logika? en azt gondoltam minnel dragabb annal porgosebb a moci. tehat nagyobb a huzoero
Most, hogy megjött a jóidő, kivittem a felújított TA-03-at és három akkupakkot elhasználtam.
Ideje lesz felkészíteni a motorcsónakomat, meg a vitorlásokat is egy kis vizes témára. Csak dolgozni ne kéne menni...annyi mindenre lenne időm...
Szia. Abellaca se nagyobb az E-starternél, és nekem kétcellás li-po val is (üs)tökösen repül,. A fiamé 3 cell 1300 mAh lipo(dualsky),Tera hobby or 2830 --1300 KV,30 A -es szabival túl van méretezve.Ehhez az összeállitáshoz 9*5 ös graupner park fly légcsavar kell.A futószár magasság megengedi ezt az átmérőt .Bellanca??? Vannak nagyon pörgős mocik is inpellerbe vagyPL: helibe áttétellel.
Más-- Ma tiztől este hétig egyfolytában repültünk,nagyon baresz volt.csináltam 40 perc videót abból kettőt a discus szárnya alá ragasztott kamerával.
az szep jo sokat repultetek. az osszeallitast amit irtal pedig majd utannanezek,de addig is varom a javaslatokat
Szia pittyu a képek jól sikerültek a hétvégi repűlésről.kűldők a DISKUS-od rol képet.
sziasztok volt egy kérésem ,hogy ha tudnátok segiteni AN-2-es repűlő modell tervrajz űgyében. Köszönöm már nem kell.Az épűlő gépről egy kép.
jól néz ki a repcsi
Tegnap majdnem tragédia történt. Már mondtam hogy a töltőm nem az igazi mert nem kapcsol le töltés után. Szóval anyaám megkért hogy segítsek (közben ment a töltő) én meg frankón rajtzhagytam az akkut. Még időben jutot eszembe mert 1perc és robban!!!! Így is annyira felmelegedett hogy alig tudtam megfogni. Van egy olyan sanda gyanúm hogy megöltem az akkumat....
Milyen akksi ? Hajómodellezőknél ,versenyen egy ismerősöm ugy töltötte az akksit hogy alig tudtam kézbevenni. Azok persze válogatott Ni -Mh pakkok voltak.bedugták egy ventillátoros csőbe úgy nyomatták.Nézz utána a MC 33340 es IC nek( töltőprocesszor) és ha van kedved épiteni ingyen elküldök egyet.
Amig az AN-2épűl ,mellete épitettem egy kis EXTRA 300-AS tőrzset .Éski javitottam a nagy gépet.
NI-CD akku
tanárom tültőjével lemerítettük és feltöltöttük hála annak a magasságosnak, semmi baja. nemtom mi legyen a boomerangal mert a legutóbbi offroad után eléggé kezdett széthullani (egyszer már a kereket is elhagytam ) Arra gondoltam (mivel szeretek újítani) rc trike-ot még nem láttam, és nem találtam a google-lel se. Talán így lesz átalakítva a gép.
A lényegre nem válaszoltál. Tudom ,hogy manapság olcson jó töltöket lehet venni ,de ha van kedved és tehetséged épiteni adok egy IC-t.
bocs de nincs kedvem építeni, meg időm se lenne rá (suliból kifolyólag)
Pedig igen jó,ennél olcsóbban és egyszerübben nemlehet kiváló gyorstöltőt épiteni. Az IC 8 lábú, ebből hármat nem kell használni -4 mV delta peek érzékenységü.Csak egy kapcsolható áramgenerátor kell hozzá. Más .--Ma Du. kisercentünk repülni, a discust jól megfütyültettem. Igen megy!!! Az utolsó felszállásnál felmentem kb. 300méterre és motor nélkül 20 perc mulva azért kellett leszállnom ,mert lement a nap. A Li--Fe akksi ugylátszik bevált , de a polimerek töltése sok időt igényel.
segítsetek léci
tegnap kimentem autókázni egyet, és első indolásnál ki akartam huzatni az utcába de 7-8 méterre tőlem megállt az autó. Valami miatt lvesztette a jelet. próbálkoztam mindennel. Újratöltöttem az adó akkuit, tettem be zéger (nemtom hogy írják :no: ) gyűrüt de attól csak rosszabb lett. mi lehet az oka? csak mert a költségvetés nem enged meg egy új rádiót
Igy csak uri geller tud távjavitani.Nekem van oszcim frekimérőm,kis probapanelem amivel a kvarcot tudom ellenőrizni stb.Ha van másik kvarc párod azzal probáld ,nézz át mindent stb. A gyürö az ferrit.Sajna nem tudok okosat mondani.
Ma Du. megint repültünk a szomszéd modellező barátom kertjében (ből) kilenc felszállás -két légcsavar törés -A fehér furgon az enyém (és a ház egy része,, és a " reptér " kb 10*10 méter körül fákkal.
bocs az elírásért
hétfőn a suliba majd leteszteljük
Szia.Köszi a tippet.Elég sok minden van itt,de nem találtam olyan rajzot amivel kívűlről autóakkuról tudnám tölteni a gépben lévő akkukat, de az is lehet ,hogy nem vettem észre.Tulajdonképpen három hete vettem egy cessnát 1600-as fesztávút.Igaz kezdőnek azt mondják,hogy gyors de a tanulópénzt meg kell fizetni.Sajnos ha tölteni akarom akkor le kell szerelni a szárnyait imbuszcsavarokkal.Ezért szeretném kívűlről tölteni egy csatlakozón keresztű,csak nem tudom,hogy lehet a feszt és az áramot korlátozni.(energizer 1,2V 2500mA-osak,a gépben 4 van, a távirányítóban nyolc.)Ha tudtok valami rajzot,vagy melyik oldalon találom meg nagyon megköszönném.
4 db a gépben?? én vevőakkunak is ötöt rakok. Nincs benne motor??Amugy terepen fesz emelő tápot ,vagy olyan töltőt használok amiben benne van a fesz emelő inverter.Laptop tápom van +L 200 as IC vel készitett fesz és áramgenerátor.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |