Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Ez a típus elég drága + szállítás.
Érdemes szétnézni más típusok körül is, pl egy ilyet: Bővebben: Link, vagy egy ilyet: Bővebben: Link
Megépítettem szuperül működik!
Köszönöm a segítséget!
Egy kis segitség kellene,vettem egy ilyen kis panelműszert a 100V/10A ost,egy 24 v os tápra kötve a műszer piros/fekete vezetékét csak szikrázik egy szépet és meg sw mukkan,mi lehet a gond?
Köszönöm a segitséget.
A saját bekötésedről tegyél fel fényképet, mert nem tudjuk hogyan kötötted be.
Csak a műszar piros/fekete vezetékeire adtam feszt.
Független táp bekötés a csatolt ábra szerint? Van két piros és két fekete vezeték is, csak keresztmetszetben különböznek.
Igy van,de ha már meg adom neki a táp feszt a 2 vezetékes csatira akkor működni vagy ki irni kellene neki valamit nem?
Hibás a rajz.Most adtam feszt a 3 vékony vezeték közül a piros/feketének és életre kelt a műszer.
Azért kérdeztem, hogy a független tápegységes verziót kötötted-e be, mert ott a vékonyabb piros-fekete párost kötöd be és akkor működik is.
A 100V/10A est vettem meg,a vaterás szerint ezt úgy kell bekötni hogy a két vastagabb vezetékkel tápláljuk meg,de wz igy ugye nem volt jó.
Ha a vékonyabbra adom a tápot akkor oké.DSN-VC288 as ami nekem van,az az a 100V os,tehát ez a külön tápos. Van egy 24 voltos tápom amivel egy akkus behajtó Li-ion os aksijait akarom tölteni,de akkor az úgy látom külön táp nélkül nem fog menni.
Ott van a rajzon, hogy 30v-ig a + be lehet kötni a vékony pirosra és a vastagra is akkor nem kell külön táp, de mivel a műszer max 30v-ot kaphat, ha Te 100v-ig akarsz mérni akkor külön kap a vékony piroson a műszer a saját működéséhez és külön folyik át rajt a mérendő a vastagon.
A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2017
Tehát akkor ha csak 30V ig akarok mérni akkor beköthetem a különtáp nélküli módon is?
Nézd meg légyszives a két bekötést,az egyik a már föntebb mutatott vaterás a másik meg a netről van,de a két bekötés nem ugyan az szerintem.
Akkor most melyik szerint kössem be?
A fényképezd le a Te műszeredet, akkor lehet segíteni.
Én már kértem, de nem tette meg:
Fénykép kérése
Tessék parancsolj
Ezzel már én is játszottam. Fontos, hogy a vastag pirosra csatlakozzon a terhelés kimenete, a sárga meg a terhelés bemenete, különben feszt nem mér (+polaritással, mert így tud működni az áram, és a feszejmérés). A 30V határadat csak akkor lényeges, ha nem független a táp, mert a tápfesz. max. annyi lehet. Azt nem árt tudni, hogy a táp, és a mérőmű "-" pólusok közösek!
Az előző alsó kép szerinti bekötés a tiéd. Tehát a vékony sárga (ezen méri a feszt) piros (ez a műszer működéséhez a pozitív) és egy külön szál ami nincs a Te képeden, vastag piros ( a terhelés pozitív-ja) a tápegységed V+ ára, a tápegység V- ára a vastag fekete a műszerhez és onnan a műszerről vastag piros a terhelésed negatívjára. A vékony feketét nem kell bekötni azt megkapja a vastag feketéről a műszeren belül.
A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2017
Szép estét mindenkinek!
Egy ilyen érzékelőről hogyan állapítható meg a lehető legkönnyebben az, hogy működik-e?
Nagyon köszi,bekötöm igy,nemsoká jelentkezem.
Van-e hozza autód, amin megtudod probálni?
Ha nincs, akkor írd le, hogy milyen fajta autóról van és próbálok hozza lábkiosztást keresni. Ha egyszerübb autóról van, akkor folyamatosan kellene négyszögjelet adnia, amint megkapta a +5V tápot. A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2017
Mikori évjárat?
8E alváz? A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2017
Helló! Kis segítségre lenne szükségem.
Tehát van egy ilyenem: Tejhabosító Idézet: „2db LR6 AA 1.5V = 3V” A kb 3x használat után a ceruzaelemek lemerülnek, és arra gondoltam, mi lenne ha egy meglévő kapcsolóüzemű hálózati tápegységgel hajtanám meg, ami egy ilyen: tápegység Idézet: „-230/5V -3A terhelhetőség -Stabil kimeneti feszültség” Megcsináltam a feszültségosztót egy kis panelen, 2db 1K ellenállást tettem be így a kapott kimeneti eredmény 2.5V lett. Ezt rákötöttem a tejhabosító motorra, de az meg sem moccan. Ez mitől lehet? Probáltam 2K + 1K val , az így kapott kimeneten 3.3V lett, de így sem indul.
A feszültségosztóval előállított 2,5 V nem terhelhető ekkora teljesítménnyel. Ez nem megoldás erre a feladatra. De ez a tejhabosító sem merítheti le a jó minőségű elemeket 3 használat után.
És milyen megoldást lehetne erre építeni? Nagyon olcsó elemeket használok, és azt tényleg lemeríti hamar.
Nézz utánna mi a különbség a terhelt és a terheletlen feszültségosztó között.
Nem lesz elegendő áramod ilyen nagy ellenállás értékekkel. Ha a legegyszerűbb megoldást keresed, jobban jársz, ha sorosan kötsz be diódákat (3db-ot), darabján esik 0,7V körül, így a motorra kb. 2,9V fog jutni.
Milyen fajta diódákat használjak? Ekkor már nem kell a feszültségosztó ellenállás?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |