Fórum témák
» Több friss téma |
Itt a túl nagy egybefüggő fájl lehet a gond, 32bites rendszer 4gigáig jó. Valami buta programmal kellene másolni ami nem akar méret ellenőrzést csinálni. TC elvileg jó lenne, csináltam már 6GB körüli zip-pet vele.
Szerintem ezt kevered a memóriacímzéssel. Ott igaz, hogy 4Gb -nál több memóriát nem tud címezni a 32 bites win. De ez a háttértárra nem érvényes, épp azért találták ki az NTFS fájlrendszert...
A defrag az a töredezettségmentesítés. De ott van felette a hibaellenőrzés is.
Azt már csak halkan kérdem meg, hogy ahová másolni akarod ugye az is NTFS fájlrendszerű meghajtó? Mert FAT32 -re a 4Gb -os fájl valóban nem fog rámenni... Csak még annyi, ha rendszermeghajtót akarsz ellenőrizni, akkor újraindítást is fog kérni. A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2017
Elég furcsa eset .Véletlenül nincs védetté téve a fájl. Hogy került eredetileg a meghajtóra ez a videó anyag?
3,7 giga egy fájl, pont azért mert a kamera FAT32 kártyára szed. A HDD NTFS fájlrendszerű. Kb 40 videót átmásolt, kettőt kivéve. El lehet a videót indítani, de kb a felénél megáll. Másolni nemlehet semivel.
Nincsen semmi sem védetté téve. Ezen a HDD-n van az összes vágatlan videóm. Nemrég vettem egy másik vinyót, bemásoltam TC-vel mindent. Csak most derült ki hogy van amit nem. Sajnos.
Értem akkor az a kettő videó sérült.Az biztos . Próbáld meg törölni, úgy is meg van a másik meghajtón.Vagy pont ez az eredeti , és ezt szeretted volna másolni, és nem megy ?
Na akkor most a memóriakártyáról nem tudod átmásolni a fájlt? Vagy mivan? Elvesztettem a fonalat.
Ha a memóriakártyáról indítva nem tudod végignézni, az egyértelműen a memóriakártya, vagy a memóriakártyán lévő fájl hibája. Két lehetőség van. Vagy a fájl nem került mentésre végig megfelelően, mert hibás a kártya, azért áll meg a lejátszás is, mondjuk hiányzik a vége. Vagy ha mentésre került, akkor a kártya hibája miatt, random adatokat ad vissza a végén olvasásnál, és ezért nem tudod lejátszani. Konklúzió, a hibás két fájlod meghalt, és nagy valószínűséggel helyreállíthatatlan. Ha sikerül átmásolni mégis valamit, megpróbálhatod betölteni egy videoszerkesztőbe (feltéve ha megeszi), és onnan levágni a fájl végét ahol a lejátszás kifagy/megáll. Így meglesz a fájlok eleje, de a végére hidegvizet ihatsz... A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2017
Memóriakártyáról szeptemberben letöröltem, mert kellett a hely, kb 150 giga az összes videóanyagom. Ezek a videók csakis ezen a HDD-n vannak meg, sehol máshol. Hibaellenőrzés a negyedénél leállt, nem megy tovább. Most próbálom a linux-ot.
A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2017
Ha jobb ötleted nincs, akkor esetleg valamilyen adatvisszaszerző programmal a memóriakártyát átnézetni, hátha szerencséd lesz... (persze a program kimenete ne a kártya legyen, ha másik programot is kell esetleg utána futtatni mert az adott program hiába talált mondjuk valamit, de a helyreállított fájl mégse lett jó)
Az a kártya minden vasárnap újra lett írva. Itt most a HDD-ről való videók másolása a cél.
Linux is cserben hagyott. Valakinek még valami ötlete, hogy lehet másolhatatlan videót megmenteni?
Attól még, hogy újra lett írva, ha nem lett teleírva, akkor elképzelhető, hogy lementhető róla valami...
Másik ötletem, bár nem próbáltam de linux alá létezik a "dd" nevű program, amivel tetszőleges fájlt/vinyót lehet fájlba menteni: Bővebben: Link és ennek van egy másik változata, amit azt írják, hogy direkt hibás szektoros adathordozóról történő mentésre találtak ki: itt: Bővebben: Link hosszú lap, azon belül is innen: "There is a variation of dd for rescuing data off defective media, such as a hard drive with some bad sectors. It is called dd_rescue." Aztán a ezután még a fájlt ha még javítani kell, akkor oda kell valami videojavító program, esetleg pl a vlc-vel, esetleg a hibás részt ha át lehet ugrani benne... A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2017
Kérdés az, hogy ezek után valóban van e több videó anyag a megállás után, vagy nincs.
22 perces videó. 12 percig megyen, utána se kép, sem hang.
Értem, akkor valószínű ez a videó felvétel csak ennyi. Annyit lehet csinálni , hogy mivel írtad lejátszani le lehet , hogy közben egy másik programmal felvenni , és akkor az már egy másik fájl lesz. És több mint valószínű, hogy szerkeszthető, és másolható is lesz .
Így sikerült a videó felét megmentenem szerencsére.
És a másik fele az ami egyébként is megáll. Viszont ha megáll több mint valószínű, hogy utána nincs is semmi. Arról nem írtál, hogy ez milyen videó anyag lenne. Valaki felvette, vagy miféle , és ha felvett mivel, és hogyan. Mert lehet , hogy aki felvette ott lett valami hiba. Elfogyott a háttértár , lemerült az akku, aztán közbe kikapcsolt a felvétel, hogy a gép még ne kapcsoljon ki, és így tovább.
Én vettem fel egy Panasonic kézi kamerával, álványon volt, és egyfolytában szedett. Ő darabolta magától a videót kb 22 percente, 3,7-3,8 gigánál egy Sandisk 10 classos 32 GB micro SD kártyára. Háttértár nem fogyott el, mert előtte, és utána is volt még videó. Akku nem merült mivel power bankról ment. Aztán mikor hazaértem szépen bemásoltam a 4 darab 32 gigás SD kártyát a gépbe, majd egy külső USB 3.0 háttértárra. Gépből muszály voltam kitörölni, mivel kellett a hely az SSD-n.
Érdekes, akkor szerint egyszer tudtad másolni a gépre , de már a gépről nem tudtad tovább másolni, csak lejátszani , azt is csak félig.A videó mérte mekkora , tehát méret szerint meg kellene lennie , vagy már a méret is kevesebb.Mert ha megáll lejátszáskor , akkor a méretnek is kevesebbnek kellene lenni.
Mérete megvan, csak a portable HDD sokat volt használva, és gondolom megsérült pár sector rajta. És ezért nem tudom másolni.
Adatmentésben jártas szakembert kellene keressél, nekik vannak módszereik egy sérült file átmásolására. (sajnos az általuk használt programok nem szabadszoftverek, valamint működésük általában célhardverhez kötött. PC3000, HRT, Atola Insight, stb)
Segítséget kérek! Számítógép kikapcsolt állapotában kihúzam a floppy meghajtóból a power kábelt majd vissza is dugtam (mert rájöttem hogy nem lesz az úgy jó) és azóta nem indul a gép!
Tulajdonképpen először sehogy sem indult, akkor áramtalanítottam pár másodpercre, azóta pedig ugyan bekapcsol, de nulla HDD aktivitás és a BIOS se sípol semmit, valamint a monitor se aktiválódik! ![]()
Alighanem valamivel zárlatot okozhattál - ilyenkor a tápegység csak áramtalanítás után kapcsol be újra. Először húzd le megint a floppy-ról a tápot és úgy próbáld. Ha így jó, akkor a floppy kuka.
Ha így sem indul, akkor próba egy cseretápegységgel, ha azzal sem jó akkor szakszervíz. A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2017
Áramtalanítás már megvolt, így viszont a gép már elindult, de nulla HDD aktivitás és a BIOS se sípol!
![]()
Nézd át a tápcsatlakozókat (alaplap, stb) nem lazult-e meg valamelyik. Próbáld meg úgy is, hogy minden perifériát (DVD, merevlemezek) lekötsz mind az alaplapról, mind a tápról. Reseteld a bios-t (erre általában van egy jumper az elem közelében)
A tápegység cseréjét persze még nem próbáltad meg?
HDD-t nem lehet csak úgy össze vissza cserélgetni. Ha IDE csatlakozós, kell egy masterként jumperelt HDD, lehetőleg jó minőségű szalagkábellel, lehetőleg csak a két végén egy egy csatlakozóval, akkor nem keverheted össze mi hova való. Semmi más ne legyen egyenlőre csatlakoztatva, így próbáld!
A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2017
Másik tápegységem nincs, ráadásul ebben olyan táp van, hogy egyszerre tartalmaz IDE és SATA tápcsatlakozót is!
HDD-t nem tettem be, csak egy üres dokkolót! Amúgy pedig kettő IDE csatorna van: az egyiken van a CD ("master") meg az üres dokkoló, a másikon pedig csak a rendszer-HDD ("master") van! (Van a gépben még SATA is, azon egy darab adat-HDD van csak.)
„...ráadásul ebben olyan táp van, hogy egyszerre tartalmaz IDE és SATA tápcsatlakozót is”
Sokra mész vele, ha a zárlattól meghibásodott - legalábbis illene átmérni. (egyébként elárulom - majdnem mindegyik ma kapható tápegység ilyen!) |
Bejelentkezés
Hirdetés |