Fórum témák
» Több friss téma |
"إدارة الكبيوتر -> مدير الجهاز" Ezt a részét nem értem!
Meg tudná mondani vaki, hogy az Opera miért törli ki az összes előzményt, de csak újraindítás után???
Nem lehet, hogy kilépéskor törli az eredményeket?
Attól ugyan mi történhet, hogy kikapcsolt állapotban lehúzom a floppyról a power kábelt? Attól még mennie kéne, nem?
Nem voltam ott, nem láthattam hogy mit húztál le, mit, hogyan és hova dugtál vissza - de hogy valamivel zárlatot csináltál az 100%. Ezután meg ugye akármi is lehet a baja. Ha át akartad építeni a gépet, miért nem vitted el egy hozzáértőhöz? (akkor most nem lenne semmi problémád)
Mikor veszitek már végre tudomásul, hogy a számítógép szerelés az egy szakma, amit igenis meg kell tanulni! Nincs olyan, hogy körültekintés, gondolkodás nélkül dugok ide-oda. Illetve van, de ez az eredménye...
Kikpcsolt állapotban, vagy kihúzott hálózati kábellel? Nem mindegy, valamennyire feszültség alatt van, ha csak kikapcsoltad. Elmozdulhatott egy csatlakozó is, amikor lehúztad.
Kikapcsolt állapot, de 220 alatt...
Csak halkan jegyzem meg, a FLOPY tápcsatlakozót kis noszogatással fordítva is vissza lehet dugni,
így máris kész a zárlat. Ezt általában a tápegység amúgy túléli, inkább a FLOPY szokott megdögleni...
Kiléptem- beléptem, megmaradt. Hibernálom, szintén, restart, kikapcsolás, töröl mindent, semmi előzményt nem látok, így visszaállítani sem tudom... Szerencsére a mentett jelszókat nem felejti, mert akkor még jobban megőszülnék! Utoljára az Advanced system Care 11 frissítette magát, de sem firefox, google-ban nem csinálja!
Akkor ez talán magyarázhatja, hogy először miért kellett áramtalanítani a gépet, hogy egyáltalán történjen valami...
Legalább a sárga, piros, +12, +5 V -okat mérd meg. De az a táp van olyan combos, hogy egy kisfloppy nem fogja hazavágni, mint ahogyan írták is. Viszont, ha az IDE kábelen nincsen pöcök, s fordítva dugod fel, nem indul a deszka...
De a dologban az aggódásra okot adó az, hogy a gép elindul, de nem sípol a BIOS és nem aktiválja a képernyőt (...) sem és nincs HDD aktivitás.
Egyenlőre kipróbálom azt, hogy tegnap estétől ma délutánig (amikor hazaérek) kihúzva hagyom a 220-at, hátha magához tér... Viszont amikor majd visszadugom, szerintetek előtte lehúzzam a floppy meghajtót a tápról?
Nem kell annyit hagyni, húzd ki a 230at, húzd le a racket vagy mit amit beletettél, és oindítsd
> A rackon van kapcsoló is, de jelenleg üres, szóval nincs benne meghajtó! Kihúzva pedig most már hagyom, mert délutánig nem vagyok otthon...
> Tapasztalatból mondom, hogy régen volt egy gépünk a családban és hosszú évekig állt benne csatlakoztatva az üres rack, de a gép működött mint a parancsolat! > Szóval: eltávolítottam a "slave" CD meghajtót, a bent maradt "Master" CD pedig közös IDE kábelen van a rackkal! Vagyis eszerint a CD a "primary" és az üres rack pedig a "secondary" az IDE kábelen! A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2017
Most húzzál mindent csak a képernyő, bill maradjon. Ha bejön a kép, próbálj bemenni a setup-ba, majd egyenként dugj vissza mindent.
Délután leszek otthon. Szóval ne maradjon rajta HDD, CD, floppy, rack? Eléggé "kusza" a gép belseje, ami a kábelezést illeti... ...úgyhogy nem szívesen húzogatom az összes meghajtót, ha lehet...
Látom még a szöveg szelekció mindig megy. De idézek:
Idézet: „Chipmunk1960 Viszont, ha az IDE kábelen nincsen pöcök, s fordítva dugod fel, nem indul a deszka...”
De, nálam mindegyiken van pöcök... Azért majd megnézem, de a kábelek haladási irányából adódóan sem lehet fordítva bedugni (mert nem enged annyit).
Délutánig csak elvi szinten tudjuk tárgyalni mert addig nem vagyok otthon...
Itthon vagyok. Lehúztam az öszes HDD-t és CD-t na meg kivettem a rackot. Normális, hogy így is égjenek a ledek mint a fáklya?
Amúgy már csak a PCI videokártya és a TV-tuner van benne, amiket nem szeretnék kivenni mert a kábelek miatt macerás...
Milyen LED-ek világítanak ( égnek, rég rossz lenne )? A power és a hdd led világíthat, hiszen tápfeszültség van és keresi a HDD-t. De azt már nem írod, hogy így indul-e a gép.
A HDD és a power LED is világít mint az örökmécses, valamint a BIOS továbbra sem sípol...
Az alaplap ábrája a mellékletben, biztos ami biztos...
A tápegység minden feszültsége megvan és megfelelő értékű? Mi nem tudunk mérni helyetted.
Mérni? Oh, no! Annyira rossz lenne?
„amiket nem szeretnék kivenni mert a kábelek miatt macerás..”
Fogd már fel végre hogy ez nem egy kívánságműsor.. Röviden leírom egy hibakeresés menetét: Legelőször is - ki kell szerelni teljesen az alaplapot a házból, és egy szigetelő szivacslapra helyezni. Legyen benne egy videókártya, egy beleillő, máshol már kipróbálr, garantáltan működő csereprocesszor és egy db szintén kipróbált memóriamodul az első slotban, valamint egy kis hangszóró a megfelelő tüskékre kötve. Természetesen a tápegység is egy másik, kipróbált darab legyen. Következő művelet a Cmos elem (CR2032) megmérése, - 2,8V alatt automatikusan csere. Indítás - ha nem megy, akkor hálózati kábel kihúz, majd a Cmos kisütő jumpert át kell tenni a megfelelő tüskékre (általában vagy zárni kell, vagy a 2 - 3 tüske a Clear - de ez rá van szitázva az alaplapra). Hagyd így fél percig, majd tedd vissza alaphelyzetbe. Ha olyan szinten beindul hogy a hangszóró csipog, akkor a jelszések száma támpontot ad a hiba behatárolásához (VGA, RAM, memóriakezelés). Ilyenkor a megfelelő egységet cserélni kell. Ha viszont így sem megy (csipogás sincs), akkor elgondolkozhatsz egy új alaplap beszerzésén... Ha az alaplap így beindul, akkor először tedd vissza a saját processzort, majd a saját memóriákat. Ha továbbra is jó, szereld vissza a házba és egy újabb próba a saját tápegységével (ez a táphibát teljes bizonyossággal kiszűri). Ezután egyesével lehet visszaszerelni - először a PCI kártyákat, majd az optikai meghajtókat, merevlemezeket. A kábelekre gondosan odafigyelni, mindent a megfelelő helyre és helyzetben kell rádugni. Főleg az IDE szalagkábeleket kell megnézni nincs-e kopás, törés vagy körömmel rásimított hajtás! Mondanom sem kell, hogy minden egyes darab beszerelése után indítási próba! Tudom, hogy az ember lusta, meg ugye siet, de ez akkor sem megy másképp Ha eddig eljutottál és továbbra sincs hiba, akkor ezek után már az OP-rendszernek is indulnia kell - szerencséd volt. Arra a kérdésemre viszont még mindig nem válaszoltál - miért álltál neki sajátmagad szerelgetni, miért nem vitted szervizbe vagy szakemberhez?
Egy rosszul bedugott floppy tápcsatlakozó után azért ellenőrizném.
Sorban írom: másik proci nincs, beleillő memória csak az a kettő van ami benne van, kishangszóró pedig valahol ott van a gépházban de nem bányászom ki onnan, másik megbízható táp nuku, alaplapi elem biztosan jó lehet mert mindent megjegyez.
Holnap délután megnézhetem a "clear" jumpert, hátha... Idézet: Nos, előtte minden gond nélkül másik házba költöztettem egy régebbi gépet amin most Windows ME van, úgyhogy elvileg nem kellett volna hogy gond legyen... Amúgy pedig elég lenne neked is csak ránézni a gépre és azonnal elmenne a kedved attól hogy kicipeld: hatalmas szerver-ház! Masszív az biztos! „Arra a kérdésemre viszont még mindig nem válaszoltál - miért álltál neki sajátmagad szerelgetni, miért nem vitted szervizbe vagy szakemberhez?”
Idézet: „A HDD és a power LED is világít mint az örökmécses, valamint a BIOS továbbra sem sípol” Ez akkor fordul elő amikor az adatkábelek fordítva vannak bedugva.Vagy a HDD be, vagy pedig a DVD , vagy CD meghajtóba, és így tovább. Biztos, hogy valamelyik kábel nem jól van az 100%. Mert a power lednek folyamatosan , viszont a HDD lednek nem kellene folyamatosan, csak néha néha felvillani. A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2017
Tulajdonképpen mindent leírtál ami miatt a szervízt javasoltam - semmi felszereléssel csak semmit lehet csinálni. Az a vicc jut róla eszembe, hogy Magyarországon minden ember professzionális szinten ért legalább két dologhoz. Az egyik ugye a foci, a másik pedig a számítógép szerelés. Nos - a válogatottunk Andorra ellen bemutatta hogy mire képes, a másikra inkább nem akarok példát mondani.
Mindegy - viccet félretéve remélem szerencséd lesz. A Cmos jumpert nem kell keressed, ott van közvetlenül az elemtartó mellett. Majd írd meg mi lett az eredmény. (a helyzeted ismerős, javítottam már olyan szervergépet amit ketten tettünk fel az asztalra - egyedül nem bírtam volna!)
Ha semmit nem fogadsz meg és nincs semmid akkor miért várod a csodát, hogy majd itt valaki megoldja neked neten keresztül? Tápod nincs,memória sincs, kis hangszórót nem bányászod ki mert majd megvárod, hogy hátha kimászik magától. Komolyan nem értelek téged, hogy semmit nem csinálsz meg amit írnak de várod, hogy majd megjavul a sok kérdezgetéstől.
Jumpert áttettem = reseteltem, de még mindig világít a HDD LED mint az örökmécses!
Amúgy most minden perifériát visszatettem az alaplapra (a rackot is)... |
Bejelentkezés
Hirdetés |