Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2833 / 3607
(#) sany válasza nedudgi hozzászólására (») Jan 2, 2018 /

Nekem a tanárom azt mondta, minimum 4-5 mondatot a képről lehet beszélni, de többet ne. Hát nem lehetett. Igaz ez nyelvvizsgán történt.
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2018
(#) elektroncso válasza sany hozzászólására (») Jan 2, 2018 /

Itt sem kell többet, 4-5 mondat egy képről aztán slussz.
(#) elektroncso válasza gernerakos hozzászólására (») Jan 2, 2018 /

A következő angolórán feleléskor kiderül, hogy a tanárnő hogy szeretné.
(#) sany válasza elektroncso hozzászólására (») Jan 2, 2018 /

A magáról a kép leírásáról, hogy mit látunk pl. sárga, kék póló van focistán erről nem nagyon szabad beszélni nyelvvizsgán. De magáról a fociról, mint sportról, hogy sokan szeretik, sokan nézik a TV -be , stb. ,annál inkább kell beszélni, ahogy a többiek is írták. Ki van a képen név szerint, az szerintem nem igazán fontos.

Az egy másik feladat. Itt azt várják el, hogy írd le a képet, azt amit látsz. Az, hogy beszélt a kedvenc sportodról egy másik feladat, megint külön tétel az extrém sportok stb. Az érettségi típusfeladatait gyakoroljuk.

Más téma. Segítsetek kiigazodni a fősulis felvételizés körül. Két iskola van kinézve, az egyik a Óbudai Egyetem (Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar) a másik a Széchenyi István Egyetem Győrben. Anyagi lehetőségeimet figyelembe véve állami támogatású képzésre kell bekerülnöm különben nincs fősuli (egyenlőre biztos nincs, majd esetleg akkor, ha már meglesz az anyagi háttér). Elvileg kiírásra kerültek a ponthatárok, amik alatt nem vesznek fel állami költségesre. Itt a táblázat. Amit viszont nem tudok, az az, hogy a villamosmérnöki az melyik kategóriába tartozik. Természetesen nappali tagozatos alapképzésről van szó. A szakosodásnál majd valamilyen RF technikával kapcsolatos irányba szeretnék elmenni, de ez még messze van. Szerintetek hány pontot kell minimum megütnöm ahhoz, hogy állami támogatottba bekerüljek? Elvileg maximum 500 pontot lehet kapni, ebből 100 már 99,9% hogy van.
Itt van a felvi.hu-ra a közvetlen link, mert az oldalukon (legalább is nekem) nehéz kiigazodni, ha esetleg valaki mást is meg akar nézni.
(#) tbarath válasza elektroncso hozzászólására (») Jan 2, 2018 /

Az általad linkelt felvi.hu oldalon fent (a narancs/barna sávban) van egy "Ponthatárok, rangsor" link, korábbi ponthatárok alapján be lehet lőni. Szerintem 300 pont körül már jók az esélyeid.
A linkelt táblázat nem tartalmazza a villamosmérnök képzést, arra vélhetően nincs ilyen ponthatár meghatározva.

Itt van a tavalyi (2017. szeptemberben induló képzésekre ) felvételi ponthatár a Széchenyi István Egyetemre. Itt pedig az Óbudai Egyetemé.
Lehet rosszul tudom, de ez a ponthatár meg is változhat.
(#) elektroncso válasza tbarath hozzászólására (») Jan 2, 2018 /

Akkor jól gondoltam, köszönöm a megerősítést!
Ez a 280 pont körüli jó hír. Ebben már elvileg benne kéne lennie a versenyekért kapható maximum 100 pontnak is nem?
Mert itt meg azt írják, hogy
Idézet:
„alapképzés, valamint osztatlan mesterképzés esetén 280 pontot, az emelt szintű érettségi-, a nyelvvizsga-, illetve az OKJ szerinti szakképesítés-többletpontokkal együtt, de más jogcímen adható többletpontok nélkül;”

Vagy a két kinézett suli elérendő pontszámnak megadta a lehető legminimumabbat és slussz? Ennyire kevés volna a villamosmérnök?

Sany: Igen ezek a ponthatárok elvileg majd csak július környékén fixálódnak, de figyelembe véve, hogy 2016-ban és 2017-ben is ugyanannyi volt szerintem idén sem lesz magasabb (remélem).

Azt nem tudom, hogy is van ez a többletpont beszámítás pontosan. De itt a felvi.hu -n ezeket találtam róla. Remélem valamit segít majd.
Itt és itt a többletpontok rendszerre.

A táblázatból a 2018-ast is megtaláltam, a 4a. alapján (országos szakmai verseny 1. helyezés) várok 100 pontot. A Kandóról megerősítették (még a verseny után a helyszínen), hogy szívesen látnak és a 100 pont is megvan. Több többletpontra nem is számítok már csak azért sem mert ha jól néztem az oldalt maximum 100 többletpont kapható.

Őszintén szólva néha nagyon nincs kedvem a fősulihoz. Ha arra gondolok, hogy kb. 4 év kollégium...brrr. Máskor meg rengeteg kedvem van hozzá, azonnal nekiállnék. Hullámzó a hangulatom.
(#) janikukac válasza elektroncso hozzászólására (») Jan 2, 2018 /

Az általad linkelt táblázat azt mutatja, hogy hol van, s mennyi a központosított minimális ponthatár egyes szakokra. Azon szakok, amelyek a listán nem szerepelnek, nem is rendelkeznek minimum pontszámmal, így azokra csak az állam által meghatározott 280 pontos alsó korlát érvényes. BME-VIK-en a villamosmérnökire 370 körül szokott lenni a felvételi ponthatár, de érdemes tájékozódni, hogy az elmúlt években hogyan alakult. Jellemzően a jelentkezett tanulók eredménye szabja meg, hogy mekkora lesz a ponthatár, de ezt feltételezem már sejtetted.
(#) tbarath válasza elektroncso hozzászólására (») Jan 3, 2018 /

Nem értek a mai felvételikhez, de logikus az lenne, hogy a pontszámodba beleszámít a pluszpont. És nyilván van egy felvételi ponthtár, amit meg kell ugrani. Amikor még én ilyesmit csináltam, akkor osztv 1. helyre automatikusan felvettek.
(#) tbarath válasza elektroncso hozzászólására (») Jan 3, 2018 /

A fősulin a legjobb a 3-4 év koli lesz, ha kis szerencséd akkor úgy nézel majd rá vissza, hogy életed egyik legjobb időszaka volt. És lehet több hasznosat fogsz ott tanulni, mint az intézményben...
(#) sany válasza elektroncso hozzászólására (») Jan 3, 2018 /

Az első év lesz a legnehezebb, tapasztalatból mondom. Sok minden újdonság lesz, de ez természetes hiszen egy teljesen új környezetbe fogsz kerülni.
(#) Stewe válasza tbarath hozzászólására (») Jan 3, 2018 /

Ezért nem terjedtek el a DAT magnók... a digitális rögzítés miatt a jogtulajdonosok "nem támogatták".
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2018
(#) Stewe válasza tbarath hozzászólására (») Jan 3, 2018 /

Amit én megtanultam 8 év kollégium alatt: Aludni bármikor, bármilyen körülmények között!
(#) elektroncso válasza tbarath hozzászólására (») Jan 3, 2018 /

Hát ez az egy amiben biztos nem bízok. Én vagyok az az embertípus akinek pont az a szenvedés ami másnak az öröm. Utálom a bulikat, soha nem voltam diszkóban stb. Volt lehetőségem kipróbálni azt, hogy milyen az amikor többen alszunk iskolások egy szobában kollégiumban. Kegyetlen volt, pedig ismerősökkel, barátokkal voltunk egy szobában.
Tanulni meg most is többet tanulok itthon mint a suliban.
(#) elektroncso válasza sany hozzászólására (») Jan 3, 2018 /

Ez középsuliban is így volt. Új iskola, új tanárok, ismeretlen arcok. Igaz, hogy a többiek rövid idő alatt összerázódtak ( kb. egy hónap alatt), de nekem kellett majdnem egy év. Igaz, hogy mindenkivel jóban vagyok, tanárokkal, diákokkal egyaránt. Egy tanár van akivel nem jövök ki jól, az a tornatanár. Nem is mentem be hozzá tornára tavaly jó másfél hónapig. Aztán egyszer megjelentem, utána egy hónapig megint nem látott. De őt senki nem szereti, még a saját kollégái sem... Iden sajnos ezt már nem tudom megcsinálni, ugyanis nem őt kaptam tornatanárnak.
(#) nagym6 válasza elektroncso hozzászólására (») Jan 3, 2018 /

Idézet:
„Egy tanár van akivel nem jövök ki jól, az a tornatanár.”
Ugyanígy én sem. Középiskolában a tornatanárunk minket falusiakat csak egyszerűen "falusi bunkó"-nak hívott, így kiabált utánunk mindig hangosan. Egy idő után én sem jártam tornára egész évben, nem is keresett, így 4-es voltam tornából.
(#) mek-elek hozzászólása Jan 3, 2018 /

Kedves Fiúk, Fórumtársak, meg én is!
Legyek a tornatanár, legyek Ti, legyek az ember az emberek között.
Mindenkinek megvan a maga (baja) problémája. Nevezzük feladatnak.
Ez, ezek különbözőképpen hatnak ránk, amiben benne van a feladatmegoldó képességünk hatékonysága is. Mint mindenben, a szervezetünk ilyenkor is működtet segítő és védekező mechanizmusokat, pl: adrenalin, felejtés. Ám a szervezet dokumentálja is az eseményeket. Ez lehet rossz és jó is. Elég, ha csak a szerelemre gondolunk. Az emlék lehet csodás, meditálós (most másképp csinálnám), és fájó. Az emlékek is rejtenek feladatokat, és vizsgáztatják az emlékezőt. És van, aki állandóan megbukik. Ezek a társaink belebetegszenek először lelkileg, majd fizikailag is. Csak az a kérdés mennyire.
Adni jó (kapni is tudni kell), valakivel szót érteni jó, segíteni is jó addig a határig, amíg saját magunknak nem ártunk vele. Ha el tudjuk hinni, hogy más is hasonlóképpen él, mint mi, akkor nem várjuk el, hogy adja át a helyét, mikor féllábú.
Gyanítom, hogy az ilyen tornatanárok valahol féllábúak lettek, mindenki megvetően nézi bicegésüket, és így az oda-visszaságban egyre jobban kirekesztődnek. Szép feladat egy ilyen embertársunkkal barátkozni, és ha van visszaút, abból lehet mély kapcsolat is.
mek-mek

Elfelejtettem azonban egy dolgot.
A tornatanár az egyetlen tanár aki vetkőzteti a diákokat.
Aki a többi tanárral szemben, ő rendszeresen vizsgázik szexualításból (naponta akár), függetlenül a saját bioritmusától.
A gyerekek egy felöltözött tanárt látnak, a tanár pedig sok levetkőzött fiatalt fickándozva, eltérő érettségi fokozatok közepett, és a tananyag, a test nevelése.
Nem semmi tornatanárnak lenni.
Belegondolva, a legkeményebb tanári feladatnak tartom a visszahatások miatt.
Tessék belegondolni, a tornatanár ablaka alá nem vonulnak a diákok búcsúzkodni.
Elek
(#) nagym6 válasza mek-elek hozzászólására (») Jan 3, 2018 /

Idézet:
„ő rendszeresen vizsgázik szexualításból”
Meg az osztálytársak is. Mi viszont teljesen fiúosztály voltunk férfi tornatanárral.
(#) elektroncso válasza mek-elek hozzászólására (») Jan 3, 2018 /

Ez rendben is van, csak ez az ember nem tanárnak való. Ami miatt mindenki utálja az az, hogy pofára osztályoz. Ha valaki nem szimpatikus neki az ha beledöglik is hármasnál jobbat nem kap. Kötözködő ember. Volt olyan, hogy beírt egy random 4-est (magyar 2-es) olyan osztálytársamnak aki már hónapok óta fel volt mentve kartörés miatt. Velem főleg nincs jóban, mert nem mentem be hozzá órára és hiába írt be az osztálykönyvbe soha nem volt semmilyen következménye. Persze nem hazalógtam, hanem bent voltam az iskolában versenyekre készültem. Osztályfőnökömnek már szólni sem kellett, ha látta, hogy tornáról, etikáról és egyéb "fontos" órákról eltűntem tudták, hogy műhelyben vagyok vagy valamilyen más sulis üggyel kapcsolatban mászkálok. Persze ehhez az is kellett, hogy a tényleg fontos órákra (érettségis órák) készüljek. Egyszer összefutottam a tornással, akkor kijelentette, hogy ha nem leszek benne az első tízben a versenyen megbuktat. A versen után amikor hazajöttünk be is szóltam neki, hogy benne vagyok az első tízben!
Persze rá lehet fogni sok mindenre a viselkedését, de az elgondolkodtató, hogy a másik két tornatanár normális azokat "bírjuk", de még a szlovák tanárokkal is jóba vagyunk pedig utáljuk az órákat amit tartanak. Ki merem jelenteni, hogy a magyar tannyelvű sulikban a legtöbbet szidott óra a szlovák.
(#) Szárnyas hozzászólása Jan 3, 2018 /

Bödöcs Tibor tornatanárát juttatjátok eszembe: Bővebben: Link
(#) Petyaa hozzászólása Jan 3, 2018 /

Sajna nekünk is gimiben elég rossz volt a tornatanár (férfi).
Borozni szeretett, és olykor a diákokba is belerúgott, nem gyengén. Akár fizikai zaklatásnak (bántalmazás) is vehetjük, most ez úgyis nagyon megy sajnos
(#) mek-elek válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 3, 2018 /

Csak fiúk, na és
(#) nagym6 válasza mek-elek hozzászólására (») Jan 3, 2018 /

Igaz, akármi is lehetett. Érdekes ízlése volt tanárunknak, mert a falusiak nem tetszettek neki.

Azt igyekeztem nektek felvetni, ha mi vagyunk, legalább annyira van a másik is.
Azt várjuk el mástól, amit minimum magunktól is.
A fiaimnak szoktam mondani: nem azok vagytok amit mások mondanak, hanem amit ti gondoltok magatokról(HM..), más nem tud bántani, csak te magadat. Aki mást bánt annak bizony baja lehet, ne magunkat sajnáljuk, mert a történet nem rólunk szól, az fáj, amit lustán mástól várod, hogy gyógyítsa.
Nem könnyű a felnőtté válás, de ettől lesz jó hangú az erősítő....
mek-mek
(#) Bakman válasza mek-elek hozzászólására (») Jan 3, 2018 /

Idézet:
„A fiaimnak szoktam mondani: nem azok vagytok amit mások mondanak, hanem amit ti gondoltok magatokról”
Ezzel azért vitába szállnék. Ha mindenki azt mondja rólam, hogy hisztis vagyok és én nem érzem úgy, akkor kinek van igaza?
(#) Rober_4 hozzászólása Jan 3, 2018 /

Na ma először beadtam a derekamat, hogy a HE-store-ből vásároljak. Elegem lett a miskolci szaküzletekben való eredménytelen keresgéléssel, leltározásaikból, hetekig tartó rendelésekből, borsos áraikból stb...
Elvileg még az átvétel is lehet egyszerűbb, mert csak az utca túloldalára kell mennem...
Most kíváncsi vagyok hol lesz a probléma...
Következő: »»   2833 / 3607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem