Fórum témák
» Több friss téma |
Azért csak megtaláltam. Lextar Cold White LED TV Backlight Lamp Bead 3W 3V CSP 1616 190LM
Sziasztok!Kaptam egy Samsung Lcd TV-t,ami szellemképes!Mi lehet a hibája?Javítható?
Egy fotót ha tudnál feltenni róla.
nem tudom mennyire látszik de két kép van pár mm-rel lejjebb.Ami néha elmúlik kis időre,valamikor meg eltolódik egy centire is.
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2018
Épp azt a kondit akartam mondani hogy nézd át, mérd át, cseréld.
Szia,
Kicseréltem az elméleti értékre de a helyzet nem változott igaz csak másik invertertől tudtam átrakni mert jelenleg ilyet nem tudtam beszerezni.
Semennyire, nincs kép fent. A t-con - hoz menő kábel vagy maga a t - con lehet a gond. Próba cucc kelle. Nyilván lehet alaplap gond is, de az talán kevésbé valószínű.
bocsi most sikerült feltenni.meg nézem a kábelt
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2018
Sziasztok.
Egyik tanáromtól kaptam javításra egy blaupunkt tévét még a szünet előtt. Ez egy LED-es háttér világítású LCD tévé. A hibajelenség az volt, hogy nem ad képet. Annyit sikerült megállapítani a tanáromnak, hogy nem megy a háttérvilágítás, de az LCD modul és a vezérlő működik. A többi munka már az én feladatom lett. A szünet alatt szétkaptam a tévét, magát az LCD modult is. Mint kiderítettem egy LED szakadt, ezért nincs háttérvilágítás. 4 háttérvilágító modul van, kettesével sorba kötve. A dióda helyét áthidalva elindul a háttérvilágítás. Viszont be kéne építenem egy LED-et a szakadt helyére. A LED fizikai méretei 3x3mm és a mellékelt képen látható. 100mA átfolyó áram* mellett 2,8V feszültség esik rajta (persze egy másikon ami működik, nem a hibáson). Milyen tok lehet ez? Szerintetek mekkora gondot okozna ha nem ilyen típus volna beletéve? A sors kötés miatt jó volna, ha legalább a nyitófeszültség passzolna. Sajnos nem tudom, hogy mi a típusszáma. *Nem a tévében folyik 100mA a LED tápomból ennyivel próbáltam ki. A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2018
Hello! A háttérvilágítás az "áll" !...hová is menne?
Pontosan ugyanolyan színhőmérsékletű és paraméterű LED-el kellene a rosszat pótolnod ! De mérd meg újra talán inkább 2,8x3,5mm vagy 3,5x3,5 mm a pontos mérete a LED-nek. Biztos van azonosító szám a LED "csíkokon" és bizonyára a TV-nek is van típusszáma...ezen adatok alapján ki lehet deríteni a belevaló LED fajtáját. Például ittt... A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2018
Nem, nem. Ez pontosan 3x3mm. Igen, LED csíkon van azonosító: ez az. Viszont mint a link mutatja csak Angliában kapni újat illetve javítókészletet.
Nem hiszem, hogy ha 40 LED-ből egynek eltér a színhőmérséklete nagyon zavaró volna. De nem tudom, soha nem próbáltam.
Sziasztok! Van egy Lg lcd tv, aminek kialudt a háttérvilágítása. Nézegettem az invertert, a képen pirossal jelölt részeken 31V, a kékeknél 0V-ot mértem. A tápfesz 24V, és az ON 4.1V megvan. A LED nem világít. Az ellenállások az inverter részen jók. Mit nézzek meg? Köszönöm a segítséget!
Inverter A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2018
Először egy pontosabb tipus nem ártana. A LEDeket ellenőrizted?? Mert azok előbb szarnak be.
Még estleg kondi gond is lehet a tápban. Szűretlen esetleg.
Valamelyik nap láttam az aliexpresszen 1000 db valami 2 - 3 euró.
Ha már háttérvilágítás, van valami százalékos eltérés megadva, mikortól hibás egy garanciális (Samsung 48") TV háttérvilágítása? Vízszintesen mozgó filmrészeknél (üldözéses jelenetek) nagyon zavaróan láthatóak a függôleges sávok (ahogy bevilágítja talán), ha statikus kép van akkor szinte alig. Próbáltam lefotózni a jelenséget, de nem sikerült.
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2018
A panel típusa látszik a képen. Milyen LED-ek? Ez sima ccfl háttérvilágítás invertere. A panelen lévő led nem világít. A Tv típusa: lg 32cs460
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2018
Értem. Megzavart a" A LED nem világít." mondatod.
Sziasztok,
Kicsit megint foglalkoztam a 42LG2000-es LCD inverterével. Megpróbáltam mindent megmérni amit csak eszembe jutott. A kiindulás az inverter vezérlő IC (OZ964) volt, az adatlapon szereplő előírt feszültségeket mértem végig. Szkóppal nézve a kapcsoló lábakon a jele megjelenik arra az időszakra amíg a háttér világítás megy, valamint a 2-es lábon is mérhető a 2V előírt feszültség és a 7-es lábon is meg van a referencia feszültség. Viszont a 9-es és a 10-es lábon már nem az mérhető aminek ott lenni kellene vagyis egészen pontosan a 10-es lábbal van gond (a 9-es lábra nincs előírt feszültség az adatlapban az a visszacsatolás) miszerint itt 3,24-3,5V közötti értéknek kellene lenni ezzel ellentétben mindössze csak 2.14V-ot sikerült itt mérnem. Kapcsolási rajzot sajnos még mindig nem találtam. Elképzelhető, hogy valami alkatrész a visszacsatolásnál adta fel a küzdelmet és ezért kapcsol le?
Szevasztok! Kezdő vagyok! Silva schneider led 39.8 tcs tv- javitanék. A problèma, hogy villog a standby led viszont nem kapcsol be a készülék (a tv kapcsolojaval sem) olvastam, hogy valoszinu kiment egy kondi benne. Egy Vestel 17IPS20-as a tap de nem latok hibas kondit semmi pukli semmi égés nyom. Nem mértem kapacitàs mérővel. Szerintetek hogyan tovább?
Ha kezdő vagy ,akkor inkább bízd szakemberre a dolgot.
Ez nem vízvezetékszerelés, hogy ahol csepeg a víz ott a hiba. Azért mert nem látsz benne púpos kondit, attól még lehet benne hibás. Műszerezettség (és szaktudás)nélkül csak rásétálsz az aknamezőre.
Úgy gondolom, hogy igazi kizárásokat csak cserével lehet elérni. Ha már itt tartunk, biztos, hogy az inverter a gond? Lehet táp is és maga a világítás is. Ha nem ezek a bajok, akkor cseréld ki azt az OZ ic. Nem olyan nagy összeg, hogy ne érné meg!
Azt írja az internet, hogy mindent meg lehet javítani kondenzátor cserével.
Attól, hogy valamelyik nem szemlátomást púpos, még azt írják, hogy gondolkozás nélkül cserélni kell az összeset
Az más.
Cseréld ki a belsejét és megjavul. A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2018
Talaltam ugyanilyen panelt meg is veszem ha azt mondjatok remenytelen eset vagyok! Csak nem tartom magam elesett embernek ezert varom hatha lattok bennem fantaziat es megtudjuk oldani a problemat!
Gafly az osszes kondicsere megoldas lehet vagy te is csak a hozzaertesemet akartad parodizalni? Mert ezekutan nem tudtam hovatenni ne haragudj ha tevesen kerdezek
Azért majd arra ügyeljél hogy a cikkszámok egyezzenek, mert egy hirdetésben ha esetleg szereplő képek alapján beazonosítani nem elég, attól még nem biztos hogy teljesen csereszabatosak.
Akkor csak ugy gondoljátok, hogy az a biztos ha panelt cserélek? Láttam 10-15 ezerért de ez orvosolhatja a problémat? Jah és még egy kérdés... felhívtàtok a figyelmem a cikkszám ra. Akkora különbség van vestel 17ips20 es vestel 17ips20 kozott is?
Sziasztok!
Kicseréltem az IC 901-et és a C912-es kondenzátort de sajnos nem kapcsolódik be a TV. Arra gondoltam hogy kimérem a kimeneten a feszültségeket de semmit nem mértem. Gondolom itt is csak akkor van feszültség ha már be van kapcsolva a TV. Ebben az esetben ugye nem tudom bekapcsolni a TV-t, de hogyan tudnám még is kimérni a kimeneten a feszültségeket ? Bár ha jól látom akkor a 73. oldalon lévő rajzon a jobb alsó sarokban a CN902-es csatlakozónál oda van írva hogy 5VSB. Gondolom 5V standby. Próbáltam ezt is kimérni a 14-es és a 12-es pont között de ott sincs meg az 5V. Ami azt jelenti el sem indul a táp. Merre lenne érdemes elindulni a hibakeresésben ? A C907-nél ott a feszültség. A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2018
"Sajnos" valószínűleg meg lett a hiba. A T902-es tekercs 2 kivezetése szakadt. Egy német fórumon is ugyan ezzel küzdött egy ember. Ilyen tekercset nem lehet már kapni, Ő is egy másik tápegységből tette át. Én újratekercselni sajnos nem tudom.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |