Fórum témák
» Több friss téma |
A memóriát 4 GB esetén tudja duál üzemmódban használni, 5 GB esetén a duál mód nem működik. Húzni a gépet nincs értelme, rövid időn belül majd kérdezed: miért lett bizonytalan a gépem működése.
És ha 2x4GB van a gépben. Akkor sem tudja duál üzemben működtetni? Vagy ez alaplap függő esetleg más?
Duál üzemben azonos kapacitású modulokat használunk, lehetőleg azonos gyártmányút. Az én gépemben 4 darab minőségi 4 GB DDR3 1333 MHz memória modul van.
Szia
Az alaplap leírásában megtalálod a táblázatot arról, hogy hogy működik a lap különböző konfigurációban, ebben sincs benne minden, például amiről Én írok, egy Asus P5B, (4 slot) írja, hogy maximum 8 Giga belerakható, de a táblázatban nem látok 2GB-os modult... 4x1GB RAM van ebben a gépben, megy a Dual Channel.
Erre Tomi20 már válaszolt, olyat kell tenni amivel kompatibilis az alaplap. De 32 bites rendszernél minden 4 GB feletti kísérletezés felesleges.
Jelenleg is 4gb van benne 64bites rendszerrel.
De azért köszi hogy elmondtad A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2018
Ha már írtam a lapról, lenne egy kérdésem.
Nem "normális a felhasználásom" processzor szempontból, átalakítóval van ebben a lapban egy E5430 (Xeon proci) Bővebben: Link a RAM-okat olcsón sikerült egy szériából, egymás utáni sorozatszámmal megvennem olcsón, OCZ XTC Platinum OCZ2P8001G. A memóriák 667MHz-en járnak, hogyan tudnám ezt felemelni, az összefüggéseket nagyjából értem, de bármit változtattam Biosban, a gép nem indult el. (vagy csak örüljek, hogy így is megy) Egyébként már kb két éve stabilan működik, se egy kékhalál, vagy fagyás.
Gondolom a RAM -od csak 333MHz -es, így nem is fog nagyobb sebességen menni...
Megint nem sikerült eltalálni a dolgokat.... Legalább a guglit használd, ha már ír típust, és ne írj blődségeket! Gugli találatok...
Ha megnézed, az FSB se stimmel a CPU leírásával. Szerintem ennyit bír így átalakítva.
A fene se guglizott, én csak annyit láttam, hogy Memory type.: DDRII 667 SDRAM
Ha ez igaz, akkor a 667MHz -es RAM az életben nem fog 800MHz -en menni. Hogy átalakító miatt, vagy más miatt van e, azt ebből a képből nem lehet kideríteni. A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2018
Az írásba is említi:
Idézet: „OCZ XTC Platinum OCZ2P8001G.” Benne is van a típus azonosítóba, hogy 800as a ram és 1 gigás.
Nézd meg hány voltra van állítva a RAM feszültsége a BIOS -ban...
Ha kevesebb, mint 2.1V akkor állítsd 2.1V -ra, és úgy próbáld a 400FSB -t beállítani... (A CPU szorzót lehet hogy visszább kell venni...) A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2018
P5B alaplapból is van sokféle. A kompatibilitási listából ki lehet deríteni, hogy milyen CPU-val, memóriával mire képes. Jártam már úgy ASUS lappal, hogy E... 3G-s CPU-val még BIOS frissítés után se volt hajlandó 2300 MHz-nél gyorsabban járni, pedig más CPU-val tudta volna.
![]()
Mondjuk 6-6.5 környékére. Lehet, hogy csak ennyi a baj.
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2018
Sziasztok van egy konfigom amit ha elinditok ötször sipol de bebootol rendesen.Mi okozhatja ezt?Azt olvastam hogy ez processzor hiba.Az alaplap egy msi gaming 970 a proci meg fx8300.
A BIOS típusát/márkáját nézd meg, és tudsz hozzá keresni "error beep code" -okat...
Mondjuk így... És még itt is szétnézhetsz...
Mar megneztem a kodot proci hibara sipol.Procit kivettem megneztem a labait nincsenek e elgorbulve ujra pasztaztam es ugyanaz a hiba.Mondjuk ott a vrm kornyeken latni pici folyast lehet valamelyik kondi kipurcant?Bios a legujabb rajta.
Ha a magfeszültség az FSB és a szorzó is megfelelően vannak beállítva, akkor más ötletem nincs...
Sziasztok! Gondom változatlan.A felállás a következő. Van egy intel itx gép ,egy 15pines vga kábel.egy Benq hdmi led monitor.A felbontás a rendszeren 1920X1080. 4 féle vga kábellal próbáltam ki és hibátlan nagyfelbontásban,Ezzel a géppel kellene tesztelnem munkahelyen az új fekete kínai kábeleket.Elmegy a gép a windows indításáig,felbontást vált és out of range hibát ír.Kép sincs.Ha leveszem a felbontást akkor is rossz.Egyszerűen a kínai kábellal semmilyen felbontáson nincs kép.A kollegám gépén 1240X768.-hibátlanul működik a fekete kábel.Tehát a hiba az én rendszeremben van,de hol.Ötleteket kérnék.
Win 7 32bit. Az otthoni1920x1080-s felbontású rendszeren hibátlanul működik a fekete kábel.
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2018
Az olcsóbb kábelekből kispórolnak ereket. Nekem ez azt jelentette, hogy manuálisan kellett beállítani a felbontást.
640*480 60Hz felbontásra állítva sem látható semmi?
Csökkentett módban indítva se jön be az asztal? A TV -n kell lennie egy "Auto" gombnak, ami azt a célt szolgálja, ha megnyomod akkor ráhangolja a képernyőfelbontást és frekvenciát az érzékelt VGA jelre. Ha ez nem sikerül, általában a hiba oka a nagyobb képfrissítési frekvencia. A videokártya driver beállításainál vagy a windows képbeállításainál is beállítható a kissebb frekvencia...
Köszönöm a válaszokat. Csökkentett módban bejön az asztal. fix 60hz a képfrissítés.Nem állítható.
Sziasztok. Van egy bosszatnó problémám.
Amikor totalcomanderből akarok megnyitni egy fájlt, akkor sosem tudom egyből megnyitni, mindig társítani akarja. Hozzáteszem a fájl ikonja sem jelenik meg a társított programéval, csak egy szamárfüles lap, mintha ismeretlen fájlformátumként kezelné a rendszer a fájlokat. A intézővel nincsen ilyen gond. Jelenleg még csak a VLC vel szívok így, egyenlőre más programmal még ezt a problémát ne mtapasztaltam. Win7 ultimate -t használok. A VLC -vel minden fájl társítva van. A képen látszik a jelenség. A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2018
Probléma detektálva. Csak a VLC érintett 2.2.8 -as verziója nem kezeli korrekten a dolgot. Van benne haladó beállítás is (messzemenőkig mindent megenged!) és ott nem buktak be a válzotózók. Korábbi verziót kell feltelepíteni és begyógyul.
![]()
Üdv! Van ötletetek, hogy miként tudom a dedikált videokártyát elérni monitorral? A BIOS nem hozzáférhető. Kulccsal védett. A kártyát bedugva a PCI 2×16-os aljzatba a driver települt. Az eszközkezelő látja. Ha a monitort átdugom a proceesszor video kimenetéről a kártyáéba, sehol semmi.
HP EliteDesk 800 G1, I5 3,2GHz, 16GB DDR3, GeForce GT 710 1025 MB A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2018
Moderátor által szerkesztve
Hát ez érdekes, BIOS hozzáférés nélkül attól tartok, sehogy.
Ott lehet kiválasztani az elsődleges VGA kimenetet. Általában van az alaplapi, vagy AGP/PCIe stb. De elvileg, van olyan mód is, hogy AUTO. Ha az van beállítva, akkor át kellene váltania mikor a komolyabb kártya elérhető. De ha csak az alaplapi van kiválasztva, akkor azt át kell állítanod, máshogy nem fog menni... Ha ez valami céges gép (gondolom, mert a BIOS tiltva van,) szólj az illetékes személynek, hogy állítsa be. A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2018
Hali!
A gépet újra indítottad?Mert szimplán egy átdugással nem fog menni. A gép érzékeli indításkor hogy melyik videó kimenete van használva, hiába van beállítva internal vagy onboard ha a másik kimenetre van csatlakoztatva a monitor újra indítás után automatikusan fel kell hogy ismerje .
Köszönöm a segítséged, a fesz. emeléssel próbálkoztam már régebben is, 2V-ig mentem, próbából, most felemeltem 2,1-re, és láss csodát, 8x-os szorzóval megy 400MHz FSB-vel, 3,2GHz-en. Érezhetően gyorsabb lett a Win betöltése. Remélem olyan stabil is marad a rendszer, mint volt.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |