Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » FM adó kapcsolások kérdések
Lapozás: OK   2 / 107
(#) Sheffield válasza tatabike hozzászólására (») Ápr 4, 2006 /

Nem ez volt az a link?
(#) tatabike válasza Sheffield hozzászólására (») Ápr 4, 2006 /

Hej, de ez volt az, köszi szépen, már ugrott is a Kedvencek közé...::yes:
(#) Sheffield válasza tatabike hozzászólására (») Ápr 4, 2006 /

Nincs mit!
(#) dbase válasza Sheffield hozzászólására (») Ápr 5, 2006 /

[link=http://www.pira.cz/eng/index.htm#schem]http://www.pira.cz/eng/index.htm#schem[/link]
Ez egy tuti link.Iet szeretem fényképes,ezek tuti mennek.:yes:
Limitter tutira müködik, az adó is csak nekem nem jött ki elég szufla.
(#) dbase válasza dbase hozzászólására (») Ápr 25, 2006 /

Szerintem jól gondolja meg a megépítést , mert pont ma láttam a mérő kocsit Kecelen.Nemrég meg egyik havernál voltak mert cb-zet és bemérték és átfurták az adóját furóval, mertr be van tiltva már.
Szal veszélyes.
Weblapomon ajánlom a forgó kondi/szín/érték táblázat megkeresését, és így bontásból is lehet jó értékes kondikat kiszedni.
(#) spiderman válasza Gory hozzászólására (») Ápr 27, 2006 /

szia Gory!

volna egy olyan kérdésem, hogy nem tudsz valamerre véletlenül egy olyan kapcsolást, ami alkalmas lenne arra, hogy külső sztereo hangforrást, pl discman, egy fm frekvencián sugározza? gyakorlatilag egy olyan kis fm adóra gondolok, ami megoldja azt, hogy a sztereo bemeneten érkező jelet fm sávon sugározza és így az autórádióban tudom hallgatni a cd-t.
Ha van valami ötleted, kapcsolás légyszi oszd meg velem.
segítséged előre is köszi

üdv: tamás
(#) Gory válasza spiderman hozzászólására (») Ápr 27, 2006 /

Húú hát így fejből most nem, de egy csomó topic foglalkozik ilyesmivel. Írd be itt a keresőbe hogy rádió, vagy FM. Bár a sztereó az nehezebb ügy. De a googli is egymillió linked ad ki. Vagy vegyél ipod-ot Az tud ilyet.
(#) Gus válasza spiderman hozzászólására (») Ápr 27, 2006 /

Szia!

Léteznek fm modulátorok kifejezetten autóhoz. A lényege az, hogy berakod az antenna és a rádió antenna bemenete közé, így nem fogsz sugározni. Mondjuk sajnos meg is kérik az árát, de biztos ilyesmi kapcsolások is vannak vhol.

egy ilyen készülék pl.:
http://www.ittveddmeg.hu/products.php?action=company&typeid=369

vagy:
http://www.autohifi.hu/default.asp?opentype=marka_tipus&marka=Pyle&...sid=76
(#) mproci hozzászólása Ápr 28, 2006 /

S.O.S Ha valaki tudna egy jó nagyhatótávolságú FM adóhoz kapcsolási rajzot azt megköszönném + Jelerősítőt ha lehet. Meg ami még kell a rádióhoz Köszi
(#) dilan válasza mproci hozzászólására (») Ápr 28, 2006 /

Nézd meg itt
(#) mproci válasza dilan hozzászólására (») Ápr 28, 2006 /

Jó akkor modok olyat is hogy ne csak kizárólag kapcsolási rajzot hanem leírást is ha lehet . Köszönöm szépen.
(#) dilan válasza mproci hozzászólására (») Ápr 28, 2006 /

Ezt például...?
(#) mproci válasza dilan hozzászólására (») Ápr 29, 2006 /

Egyéb valamivel erősebb . Nekem igazából kalózrádió sugárzáshoz kéne (<<--Ezt az illetékesek nem látták ). Úgyhogy minden cucc ami ahoz kell. Úgy kb 30-50 km es hatótávú kéne >>
(#) Gory válasza mproci hozzászólására (») Ápr 29, 2006 /

Ez nem lesz ilyen egyszerű. Szerintem egy-két elektroncső is kell hozzá Meg a nagyfrekvenciás áramkörök alapból elég bonyolultak. Amúgy kompletten kaphatók ilyen dolgok, csak nagyon drágák.
(#) Norberto válasza Gory hozzászólására (») Ápr 29, 2006 /

Arról ne is beszéljünk, hogy hamar rájönnek az illetékesek, hogy valami folyik felétek...csak mondom. Aztán ott van még az adó frekvenciapontossága, ami nagyobb teljesítménynél külön öröm, ha összejön...de azért hajrá
(#) Bali125 hozzászólása Dec 17, 2006 /

Helló!
Azt kérdezném tőletek hogy megoldható-e az hogy egy kis lehallgatóba nem mikrofont rakok hanem egy jack dugót és így mondjuk mp3 lejátszóhoz is tudnám használni?
Csak simán bekötöm a helyére a jack dugót vagy kell vmi átalakító? /nekem elég lenne ha csak simán mono-ban menne az adás/
Ha kell vmi ""átalakító"" akkor ahhoz tudnék találni vhol kapcsolási rajzot? Előre is köszönöm válaszotokat.
(#) Prinner válasza Bali125 hozzászólására (») Dec 17, 2006 / 1

Nem kell hozzá különösebb átalakító, csak ha elektrét mikrofon van a kapcsolásban, akkor el kell hagynod azt az ellenállást, ami a mikrofont közvetlen felhúzza a +tápra. Ja, és viszonylag kis hangerőre állítsd be a lejátszót, mert könnyen túlvezérli az adót.
(#) dakos válasza Prinner hozzászólására (») Dec 18, 2006 /

Sziasztok!

Nem tom volt e már de van egy üzlet ahhol kitben meg lehet vásárolni az FM-mikrofont:

www.elektrokontha.hu

üdv.
(#) Bali125 hozzászólása Jan 1, 2007 /

Helló! Azt kérdezném tőletek hogy nem-e tud vki vhol egy olyan leírást mely teljesen bevezeti a kezdőket a rádió adó építésbe? Jólenne ha net-en lenne vmilyen leírás de nemigazán találok... Ha vki esetleg tud ilyet leírást/jó lenne ha magyarul lenne, de ha angol az se baj/ attól kérnék ide egy linket! Előre is köszönöm válaszotokat!
(#) Müszi hozzászólása Jan 6, 2007 /

http://www.elektronika.iweb.hu/keret.cgi?/05wfmtx.html

Szerintetek érdemes ezt az adót megépíteni?
Azt írja stabil a frekije.
Honnan szerezhetem be kész alkatrészként a 100uH tekercset?
(#) Gettobike válasza Müszi hozzászólására (») Jan 6, 2007 /

Hello. Jónak tűnik, de igazi csodát (ami aztán tényleg nem mászik el még 0.01 MHz-et sem) csak frekvencia szintézeres megoldásoktól várj! L1-et ugyan megveheted boltba, 100uH árulnak, de tuti hogy nemfog vele működni a kapcsolás. Mivel ezzel állítod a frekvenciát ezért ezt elkell készíteni rendesen.
Idézet:
„Az L1 tekercs 4 menet 7 mm-es átmérőre, 0,3-0,5 mm-es rézhuzalból.”
(#) Ferkógyerek válasza Müszi hozzászólására (») Jan 6, 2007 /

Hello!

Gettobike valószinüleg elnézte a 100uH helyett
100nH-nek.
A 100uH tekercset bármelyik alkatrészboltban meg tudod venni de saját magad is el tudod készíteni
ha fogsz egy 1K-s ellenállást és rátekersz 80 menetet
0.1mm-es zománcozott rézhuzalból a végeit ráforrasztod az ellenállás lábaira.
(#) kristalycuki hozzászólása Jan 6, 2007 /

Hello mindenki!

Arra lennék kiváncsi, hogy hol lehet utánna nézni annak, hogy a különböző teljesítmények milyen távolságokra jó? A modellező sávokon is van teljesítmény korlát?1-2km-es távolsághoz mekkora teljesítmény kell?Sugározhatok én ilyen távolságra?

Az adó által leadott teljesítményt hogy kell értelmezni?Hol kell mérni?

A frekvenciák hogy vannak kiosztva 0Hz-től xxxMHz-ig!?

Ha pl. én építek egy oszcillátort mondjuk 27MHz-re és azt a jelet rákötöm egy hozzávaló antennára akkor az kisugároz?Ezért büntetnek?

Húúúha!!!Asszem kicsit sok lett a kérdés!
(#) Ferkógyerek válasza Müszi hozzászólására (») Jan 6, 2007 /

Bocs elszámoltam magam legyen inkább 200 menet
(#) Müszi hozzászólása Jan 7, 2007 /

Találtam egy tranzisztorossat: 400mW
http://www.elektronika.iweb.hu/keret.cgi?/400mwfmtx.html

Milyen az a nyitott dipól?
Tudok ojat készíteni?

Üdv.: Müszi
(#) Dudus válasza Müszi hozzászólására (») Jan 7, 2007 /

A nyitott dipol két varázsvessző

Nincs összekötve a "teteje"
(#) Ferkógyerek válasza Müszi hozzászólására (») Jan 7, 2007 /

Van egy "dipol antenna" című topic
itt a HE-n nézz körül ott
(#) tams hozzászólása Jan 7, 2007 /

Üdv!
Az én MP3 lejátszómat be lehet állítani japán formátumra ahol 76MHz-től kb 95 ig használnak, hogyha én 80 körülire állítom akkor mi történik? Akkor kit zavarnék? és ki más hallana?
(#) martonlala válasza kristalycuki hozzászólására (») Jan 19, 2007 /

Hello!

http://www.aareff.com/range.htm

Itt még sok más érdekeset is lehet találni.
(#) pet hozzászólása Máj 12, 2007 /

Sziasztok!

Nem tudjátok véletlenül, hogy ha megépítem ezt a poloskát, akkor kell-e még hozzá kötni valami erősítőt, zajszűrőt vagy ilyesmit, hogy jól működjön?

1.JPG

Következő: »»   2 / 107
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem